سفیر آرامش |
3 سال پیش

تفاوت آنفولانزا کویید 19 نکاتی که برای تشخیص این دو بیماری از یکدیگر باید بدانید

شناخت شباهت و تفاوت آنفولانزا و کویید 19 (Similarities and Differences between Flu and COVID-19​) یکی از مهم ترین مسائلی است که در دوران شیوع کرونا و فصل سرما ذهن همگان را به خود مشغول کرده است. این مقاله در مورد تفاوت بین این دو توضیحات جامعی را ارائه نموده است.

شناخت تفاوت آنفولانزا و کویید 19
هر دو این بیماری ها، مسری و تنفسی هستند. اما ویروس هایی که باعث ابتلا به این بیماری ها می شوند متفاوت هستند. کوید 19 در اثر عفونت ویروس جدید کرونا (SARS-CoV-2) شیوع پیدا می کند اما آنفلونزا در اثر عفونت ویروس آنفولانزا شیوع پیدا می کند.

تفاوت آنفولانزا و کویید 19 بسیار زیاد است . به نظر می رسد کویید 19 راحت تر از آنفولانزا شیوع پیدا می کند و برای برخی افراد هم می تواند بسیار خطرناک تر باشد. همینطور افراد مبتلا به کویید 19 دیر تر از خود علائم نشان می دهند و برای مدت بیشتری ناقل هستند. یکی دیگر از تفاوت های مهم بین کوید 19 و آنفولانزا این است که برای در امان ماندن از آنفولانزا واکسنی وجود دارد. اما در حال حاضر هیچ واکسنی برای کویید 19 پیدا نشده است. در نتیجه بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به کویید 19، دور ماندن از معرض ویروس کرونا است.

از آنجا که برخی از علائم کویید 19 و آنفولانزا به یکدیگر شباهت دارند، تشخیص آنها از یکدیگر تنها بر اساس علائم سخت است. به همین دلیل برای تایید تشخیص خود آزمایش می گیرند. بسیاری از مشخصات کویید 19 و آنفولانزا مانند یکدیگر است اما چند تفاوت اساسی بین آنها وجود دارند.

علائم و نشانه ها

شباهت ها:

شدت علائم و نشانه های کویید 19 و آنفولانزا می توانند متفاوت باشند. از علائم بسیار خفیف تا علائم رایج و علائم شدید مشترک آنفولانزا و کویید 19 را می توانید در لیست زیر مشاهده کنید.

. تب و لرز
. سرفه
. تنگی نفس یا سختی تنفس
. خستگی (کوفتگی)
. گلودرد
. آبریزش یا احتقان بینی
. درد عضلانی یا بدن درد
. سردرد
. بعضی از افراد ممکن است دچار اسهال و استفراغ شوند، گرچه این مورد در کودکان بیشتر از بزرگسالان شایع است.

تفاوت آنفولانزا و کویید 19 ا:

آنفولانزا

ویروس آنفولانزا می تواند خفیف یا شدید باشد. علائم و نشانه های آن در بالا ذکر شده است.

کویید 19

کویید 19 می تواند برای برخی از افراد بسیار خطرناک تر باشد. برای برخی از علائم و نشانه ها که با علائم آنفولانزا متفاوت است، می توان به کم شدن یا از دست دادن حس بویایی و چشایی اشاره کرد.

تفاوت آنفولانزا و کویید 19

چه مدت بعد از ابتلاء و عفونت، علائم ظاهر می شود؟

شباهت ها

در هر دو این بیماری ها (کویید 19 و آنفولانزا)، بعد از ابتلا یک الی چند روز طول می کشد تا بیمار از خود علائم نشان دهد.

تفاوت آنفولانزا و کویید 19

ظاهر شدن علائم در بیمار مبتلا به کویید 19 ممکن بیشتر از بیمار مبتلا به آفولانزا طول بکشد.

آنفولانزا

معمولا پس از ابتلا، 1 تا 4 روز طول می کشد تا علائم بیماری در تمام قسمت های بدن بیمار ظاهر شود.

کویید 19

در حالت عادی پس از ابتلا، 5 روز طول می کشد تا علائم در بیمار ایجاد شود. اما در سریع ترین حالت ممکن، 2 روز پس از ابتلا علائم ظاهر می شود و در دیر ترین حالت ممکن، 14 روز طول می کشد تا علائم بیماری خود را نشان دهند. در کل این مدت زمان ممکن است در شرایط مختلف متفاوت باشد.

چه زمانی فرد می تواند ناقل ویروس باشد؟

شباهت ها:

در هر دو بیماری (کویید 19 و آنفولانزا)، بیمار حداقل از یک روز قبل از بروز علائم، ناقل است.

تفاوت آنفولانزا و کویید 19

اگر فرد مبتلا به کویید 19 باشد ممکن است مدت زمان بیشتری نسبت به آنفولانزا ناقل باشد.

آنفولانزا

اکثر بیماران مبتلا به آنفولانزا از حداقل یک روز قبل از نشان دادن هر گونه علائمی، ناقل هستند.کودکان بزرگتر و بزرگسالان مبتلا به آنفولانزا در 3 الی 4 روز شروع بیماری بشدت ناقل هستند و این خاصیت در بعضی افراد حتی پس از 7 روز هم وجود دارد. نوزادان و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است ممکن است حتی برای مدت بیشتری ناقل باشند.

کویید 19

این که تا چه زمانی فرد مبتلا به کویید 19 ناقل است هنوز مشخص نشده است. ممکن است که بیمار مبتلا به کویید 19 از 2 روز قبل از بروز هر گونه علائمی تا 10 روز پس از بروز علائم ناقل باشد. اگر تست فردی منفی باشد یا علائمی از بیماری در او یافت نشود، ممکن است تا حداقل 10 روز بعد از مثبت شدن تست کوید 19 فرد بیماری را انتشار دهد.

شناسایی تفاوت آنفولانزا و کویید 19

روش های انتقال و سرایت

شباهت ها

در هر دو این بیماری ها (آنفولانزا و کویید 19)، بین افرادی که فاصله ی اجتماعی (2 متر) را رعایت نمی کنند، ویروس از یک فرد به فرد دیگر انتقال میابد. هر دو این بیماری ها اکثرا با قطره هایی که از شخص بیمار در اثر سرفه کردن، عطسه کردن یا صحبت کردن انتشار میابد. این قطره ها ممکن است در دهان یا بینی فرد سالم قرار گیرند و یا از طریق ریه استنشاق شود.

ممکن است شخصی به دلیل داشتن ارتباط فیزیکی با بیمار (دست دادن) و یا لمس کردن سطح یا جسمی که بر روی آن ویروس قرار دارد انتقال پیدا کند. به این صورت که فرد پس از تماس، به دهان، بینی یا چشم خود دست می زند و ویروس انتقال میابد.

هر دوی این ویروس ها ممکن است توسط کسانی به دیگران انتقال پیدا کند که هنوز هیچ علائمی از خود نشان نداده اند( کسانی که علائم بسیار خفیفی دارند و یا حتی هیچ علائمی ندارند یا به بیان دیگر نتیجه تست آنها منفی است).

تفاوت آنفولانزا و کویید 19

تصور می شود که کویید 19 و آنفولانزا از راه های مشابهی انتقال میابند، در صورتی که کویید 19 بین افراد خاص و گروه های سنی حساس مسری تر است. همینطور، شواهد نشان می دهد که کویید 19 بسیار فراگیر تر از آنفولانزا است. این بدین معناست که؛ کویید 19 میتواند به سرعت و به راحتی در بسیاری از افراد شیوع پیدا کند و با گذشت زمان سبب انتشار مداوم در بین مردم شود.

افرادی که در خطر بیماری شدید هستند

شباهت ها

در هر دو این بیماری ها (کویید 19 و آنفولانزا)، می توانند سبب بیماری شدید و عوارض شوند. افرادی که معرض خطر هستند عبارتند از:

. سالمندان
. افرادی که بیماری های پیش زمینه دارند
. افراد باردار

تفاوت ها

خطر بروز عوارض برای کودکان سالم در آنفولانزا بیشتر از کویید 19 است. با این حال کودکان و نوزان دارای بیماری های پیش زمینه، در معرض خطر ابتلا به هر دو این بیماری ها (کویید 19 و آنفولانزا) هستند.

آنفولانزا

کودکان کم سن و سال تر در خطر بیشتری برای ابتلا به انواع شدید آنفولانزا هستند.

کویید 19

کودکان مدرسه ای که به کویید 19 مبتلا شده اند، بیشتر در خطر ابتلا به سندرم التهابی چند سیستم (MIS-C) هستند. این عارضه ، یک عارضه نادر از کویید 19 است اما می تواند شدید و خطرناک باشد.

تفاوت عوارض  آنفولانزا و کویید 19

عوارضآنفولانزا و کویید 19

هر دوی این بیماری ها (کویید 19 و آنفولانزا) می تواند سبب بروز عوارضی شوند. برخی از این عوارض:

. ذات الریه
. نارسایی تنفسی
. سندرم دیسترس حاد تنفسی ( به عنوان مثال مایع در ریه ها)
. سپسیس
. آسیب قلبی ( به عنوان مثال حملات قلب و سکته مغزی)
. ایجاد نارسایی در اعضای بدن (نارسایی تنفسی، نارسایی کلیه، شوک)
. بدتر شدن بیماری های زمینه ای مزمن (شامل ریه ها، قلب، سیستم عصبی یا دیابت)
. التهاب بافت های قلب، مغز یا عضلات
.عفونت های باکتریایی ثانویه (یعنی عفونت هایی که در افرادی که قبلا به آنفولانزا یا کویید 19 آلوده شده اند) رخ می دهد.

تفاوت آنفولانزا و کویید 19

آنفولانزا

بیشتر افرادی که به آنفولانزا مبتلا می شوند، طی چند روز تا کمتر از دو هفته بهبود میابند. اما برخی از افراد دچار عارضه هایی که در لیست بالا به برخی از آنها اشاره شده است می شوند.

کویید 19

چند عوارض دیگر مرتبط با کویید 19:

. لخته شدن خون در رگ ها و عروق ریه، قلب، پاها یا مغز
. سندرم التهابی چند سیستم در کودکان (MIS-C)

درمان های تایید شده

شباهت ها

افرادی که در خطر بالای بروز عارضه هستند و یا به دلیل ابتلا به کویید 19 یا آنفولانزا در بیمارستان بستری شده اند، باید برای کمک به تسکین علائم و عوارض از مراقبت های پزشکی حمایتی برخوردار شوند.

تفاوت آنفولانزا و کویید 19

آنفولانزا

دارو های نسخه ای ضد ویروسی آنفولانزا، توسط FDA برای درمان آنفولانزا تایید شده است. افرادی که به دلیل ابتلا به آنفولانزا در بیمارستان بستری شده اند و یا در معرض خطر بروز عارضه هستند و علائم آنفولانزا را دارا هستند، به ایشان توصیه می شود که در اسرع وقت از دارو های ضد ویروس برای درمان استفاده کنند.

کویید 19

ماده ضد ویروس رمدسیور (remdesivir)، به عنوان درمانی برای کویید 19 در حال بررسی است و با مجوز اضطراری قابل استفاده است (EUA). در حال حاضر هیچ قرص یا داروی دیگری توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تایید نشده است که بتواند کویید 19 را پیشگیری یا درمان کند. تحقیقات هنوز برای اطلاعات بیشتر ادامه دارد.

تفاوت واکسن  آنفولانزا و کویید 19
واکسن

شباهت ها

واکسن های هر دو این بیماری ها (کویید 19 و آنفولانزا) باید توسط سازمان غذا و دارو (FDA) برای مصرف در مو قعیت های اضطراری (EUA) تایید و یا مجاز به استفاده شود.

تفاوت آنفولانزا و کویید 19

آنفولانزا

چندین واکسن آنفولانزا وجود دارد توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تایید شده است و به صورت سالانه تولید می شود تا از بدن در مقابل 3 یا 4 نوع ویروس آنفولانزا محافظت کند. دانشمندان پیش بینی می کنند که این واکسن ها به صورت سالانه منتشر شود.

کویید 19

در حال حاضر هیچ واکسنی وجود ندارد که بتواند از کویید 19 پیشگیری کند. توسعه دهنده ها، دانشمندان و تولیدکنندگان در حال سرعت بخشیدن به فرایند ارائه واکسن برای پیشگیری از کویید 19 هستند.

مرکز پرستاری سفیر آرامشبا کادری مجرب و متخصص در عرصه مراقبت و پرستاری از کودک و سالمند و بیمار آمادگی دارد به صورت شبانه روزی در قالب پرستار کودک و پرستار سالمند و پرستار بیمار به ارائه خدمت بپردازد.



#‌پرستاری #‌پرستار_سالمند منبع: سفیر آرامش

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

هله‌هوله (Junk food) عبارتی است که معمولاً برای غذاها و نوشیدنی‌های بسیار فراوری شده مثل فست‌فودها، نوشابه‌های گازدار، کیک و کلوچه‌های صنعتی، شکلات و آب‌نبات و اسنک‌های نمکی استفاده می‌شود. این غذاها بخش بزرگی از رژیم غذایی افراد را تشکیل می‌دهند. طبق مطالعات، هله‌هوله تقریباً ۵۰ درصد از کالری دریافتی روزانه خیلی از افراد را شامل می‌شود.

2 روز پیش

زیاده‌روی در خوردن هندوانه برای برخی از ما در فصل تابستان یک تجربه تکراری است، اما برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD)، مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند خطرناک باشد. 

پریروز

تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند به کاهش تجمع چربی مرتبط با افزایش سن در بدن کمک کند.

6 ساعت پیش

قهوه به شما کمک می‌کند تا هوشیاری بیشتری داشته باشید و بدون اتلاف انرژی، تمرکز خود را بالا ببرید و این یک علامت خوب از خوردن قهوه است.

پریروز

غذا یکی از مهم‌ترین عواملی است که بر سلامت بدن و اندام‌های آن تأثیر می‌گذارد و برخی از مواد غذایی هستند که در بهبود سلامت و مبارزه با پیری و بیماری‌ها تأثیر مؤثری دارند.

پریروز

میانگین زمان دوش گرفتن ۸ دقیقه است و اگر بیش از ۱۵ دقیقه زیر دوش می‌مانید، باید به فکر تغییر روتین حمام خود باشید.

4 ساعت پیش

زیاده‌روی در خوردن هندوانه برای برخی از ما در فصل تابستان یک تجربه تکراری است، اما برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD)، مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند خطرناک باشد. 

پریروز

محققان دانشگاه لوزان سوئیس به ارتباط بین درآمد و سرعت پیری مغز انسان دست یافته‌اند.

دیروز

آیا ویتامین D روند پیری را در انسان‌ها کاهش می‌دهد؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است مطالعات دانشمندان را مورد بررسی قرار دهیم.

دیروز

بیشتر...