چطور |
3 سال پیش

توصیه کاربردی برای پایبندی به اهداف برنامه های مالی چطور

اگر می‌خواهید رؤیاهایتان تحقق یابد، باید برای خود اهداف و برنامه‌های مالی تعیین کنید و به آنها پایبند بمانید؛ مثلا چطور می‌خواهید خانه موردعلاقه‌تان را بخرید یا هنگام تعطیلات یا بازنشستگی به سفر بروید، اگر پول کافی برای انجام این کارها کنار نگذاشته باشید؟ اما از سوی دیگر هم نمی‌خواهیم با سخت‌گیری بیش‌ازحد زندگی را به کام خود تلخ کنیم. بهترین کار آن است کهمتمرکز بمانیمو راه میانه را انتخاب کنیم. هم از زندگی لذت ببریم و هم برای اهداف مالی برنامه‌ریزی داشته باشیم. در ادامه مطلب حاضر، ۶ نکته و توصیه کاربردی دراین‌باره را به شما توضیح خواهیم داد. همراه ما بمانید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:
قابل‌تحقق و کوچک‌تر کردن اهداف|تشخیص‌دادن علت تعیین اهداف|تعیین‌کردن اهداف بر اساس بودجه|سروسامان‌دادن به اهداف|فصل‌به‌فصل بازبینی کردن|کنترل‌کردن هیجانات و احساسات مضر

۱. اهداف قابل‌تحقق‌تر و کوچک‌تر را انتخاب کنید

بهتر است به‌جای داشتن هدفی رؤیایی، مثل خرید خودرویی چندصدمیلیونی، اهداف کوچک‌تری برای خود تعیین کنید که واقع‌بینانه، راحت‌تر بتوان آنها را محقق کرد؛ مثلا می‌توانید هر ماه، طی روندی منظم، مبلغی از درآمدتان را به حساب دیگری واریز کنید و پس‌اندازی برای خود درست کنید. کارتان را با برداشتن قدم‌های کوچک شروع کنید و واقع‌بینانه شرایط را بسنجید.

۲. علت تعیین اهداف را مشخص کنید

البته این فقط محدود به اهداف و برنامه‌های مالی نیست. به‌طور کلی، هر هدفی که برای خود تعیین می‌کنید، اگر از علت آن آگاه باشید، به نتایج بهتری خواهید رسید. در واقع، باید بدانید دقیقا به چه علتی قصد رسیدن به هدفی بخصوص را دارید. وقتی از چرایی موضوع آگاه باشید،انگیزهدرونی بیشتر و بهتری برایتحقق هدفپیدا خواهید کرد، فارغ از آنکه تحت‌تأثیر چه عوامل خارجی‌ای باشید. کاری را انجام می‌دهید چون واقعا و عمیقا مایل به انجام آن هستید. این‌طور بهتر به نتیجه می‌رسید.

۳. اهداف و برنامه‌های مالی را بر اساس بودجه‌تان تعیین کنید

اهداف و برنامه‌های مالی در بودجه

اگر از حساب دخل‌وخرجتان آگاه باشید، یعنی دقیقا بدانید چقدر درآمد دارید و هزینه‌هایتان چه‌ها هستند، خیلی بهتر می‌توانید به اهداف و برنامه‌های مالی‌تان پایبند بمانید. بودجه‌بندی و توجه به آن تحقق این اهداف را راحت‌تر خواهد کرد؛ برای مثال، می‌توانید بر اساس هدف و برنامه تازه‌ای که برای خود تعیین کرده‌اید، از این به بعد، مبلغ مشخصی را از هزینه‌ها کم کنید و هر ماه، این مبلغ را برای هدف موردنظرتان کنار بگذارید و پس‌انداز کنید.

۴. به اهدافتان سروسامان بدهید

بازبینی اهداف و برنامه های مالی - سروسامان دادن به اهداف

فرض کنید هدفی که برای خود تعیین کرده‌ایدخرید خودرواست. پیشنهادمان این است که مدل و سال ساخت خودرو را جایی یادداشت کنید و مقابل آن در جدولی که از قبل کشیده‌اید حساب جزئیِ تمامی پس‌اندازهایتان را درج کنید. هرچه برای خرید خودرو کنار می‌گذارید بلافاصله در جدولتان درج کنید. این‌طور بهتر روند پیشرفت فعالیت‌هایتان را بازبینی خواهید کرد و به نتایج بهتری خواهید رسید.

۵. گاهی فصل‌به‌فصل بازبینی کنید

حالا اگر فرض بگیریم به‌جای خودرو قصد خرید خانه داشته باشید، مشخصا باید سرمایه بیشتری کنار بگذارید. در این شرایط، بعد از پایان یک ماه، مبلغ چندانی نسبت به سرمایه‌ای که برای خرید خانه لازم است جمع نخواهد شد و فقط کلافه و شاید حتی ناامید خواهید شد. ما هم اصلا به‌دنبال چنین نتیجه‌ای نیستیم.

در این شرایط، یعنی وقتی اهداف و برنامه‌های مالیِ بزرگ‌تری دارید، پیشنهادمان این است که روند بازبینی را ۳ ماه ۱ بار انجام دهید. بعد از گذشت ۳ ماه، ببینید چقدر جمع کرده‌اید و هزینه‌هایتان چه‌ها بوده‌اند. این‌طور، هم می‌توانید روند پیشرفت فعالیت‌ها را زیر نظر بگیرید و هم می‌توانید اهداف خود را به‌روز کنید.

۶. احساسات‌تان را کنترل کنید

غم و اندوه و نقش آن در اهداف و برنامه های مالی

پول، بودجه، سرمایه وثروتبه‌طور کلی نقش مؤثری در بروز یا تشدیداسترسدارند. فکرکردن راجع‌به اینها به‌سادگی ما را در معرض نگرانی و استرس قرار می‌دهد. کم نیستند تعداد کسانی که در این روزگار تقریبا همیشه با احساساتی نظیراضطراب، ناامنی و ترس دست‌به‌گریبان‌اند. چنین احساساتی ما را از اهداف و برنامه‌های مالی دورتر خواهد کرد و باید برای کنترلشان برنامه‌ای داشته باشیم. خبر خوب این است که راهکارهایی برای این منظور در دسترس‌اند که در ادامه راجع‌بهشان صحبت می‌کنیم:

  • کنترل غم و اندوه و ناراحتی

وقتی غمگین باشیم، بیشتر به پول خرج‌کردن علاقه نشان می‌دهیم. کمی هم بی‌تاب و بی‌حوصله می‌شویم و می‌خواهیم هرچه زودتر به اهدافمان برسیم. اینها اصلا برای پایبندی به اهداف و برنامه‌های مالی خوب نیستند. پیشنهاد می‌شود پولتان را بیشتر خرج کارهایی کنید که از غم و اندوه شما می‌کاهند و خوش‌حال‌ترتان می‌کنند. با دوستی صمیمی برای گردش بیرون بروید،ورزشکنید و کارهای دیگری از این دست.

گاهی مسائل ریشه‌ای‌تر مثلافسردگیباعث احساس غم و اندوه‌اند. در این شرایط باید ناراحتی یا عارضه را برطرف کرد.
  • کنترل خشم و عصبانیت

وقتی عصبانی باشیم، بیشتر احتمال دارد بی گدار به آب بزنیم و خطر کنیم. به‌علاوه، در این حالت، کمتر زیر بار اشتباه‌هایمان می‌رویم و آن‌طور که بایدوشاید به کوتاهی‌هایمان اذعان نمی‌کنیم. برایمقابله با احساس خشمباید کمی صبورتر باشیم و بیاموزیم تحملمان را افزایش دهیم.

اگر گمان می‌کنید به‌تنهایی قادر به انجام این کار نیستید، می‌توانید از کمک و راهنماییمشاورمالی استفاده کنید.
  • غلبه بر ترس

ترسیدن هم احساس دیگری است که تحقق اهداف و برنامه‌های مالی را مختل می‌کند. اگر بترسیم، ریسک‌ها و خطرهای پیش رو جدی‌تر از آنچه در واقعیت هستند به نظر می‌آیند. به‌علاوه، ترسیدن ما را وادار به تردید و تجدیدنظر در تصمیم‌هایمان می‌کند. اینجا هم تجربه و اطلاعات مشاور مالی به کار می‌آید.

مشاور مالی اطلاعات کافی راجع‌به واقعیت‌های پیش رو در اختیارتان می‌گذارد و درغلبه بر ترسکمک‌حالتان خواهد بود.

در پایان

پایبندی به اهداف و برنامه‌های مالی کار چندان دشواری نیست. فقط باید خود را در مسیر درست قرار دهید و به انجام کارهای درست عادت کنید. قرار نیست یک‌دفعه تمامی اهدافتان را محقق کنید. کار را با برداشتن قدم‌های کوچک شروع کنید و بدانید در نهایت همین کارهای کوچک‌اند که در کنار هم نتیجه ثمربخش و خوبی برایتان به ارمغان می‌آورند.

اگر نظر، نکته یا سؤالی درباره موضوع مطلب دارید، در قسمت «ارسال دیدگاه» مطرح کنید. حتما از نکات و پیشنهادهای شما برای بهبود مطالب بهره خواهیم برد.



#‌معرفی_کتاب منبع: چطور

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

از رمان و داستان‌های تأثیرگذار تا کتاب‌های خودیاری، بهترین کتاب هایی که درس زندگی میدهند را به شما معرفی می‌کنیم.

6 ماه پیش

چرخه احساسات از بهترین ابزارهاست برای آگاهی از احساس فعلی‌تان، اینکه این حس حاصل چه احساسات دیگری است و چقدر بر رفتار شما اثر گذاشته.

6 ماه پیش

تاثیر ژنتیک بر شخصیت ما چقدر است؟ آیا ویژگی‌های شخصیتی ناشی از ژنتیک است، هنگام تولد با آنها زاده می‌شویم و قادر به تغییر خودمان نیستیم؟

6 ماه پیش

انیمه‌ها با داستان‌های خلاقانه خود به بیننده انگیزه می‌دهند تا فرد بهتری باشد و نقاط ضعف خود را برطرف کند. بهترین انیمه های انگیزشی کدامند؟

6 ماه پیش

حافظه شنیداری صداها را به مدت ۲ تا ۴ ثانیه ذخیره می‌کند که بعدا به حافظه کوتاه یا بلند مدت منتقل می‌شوند. حاظفه شنیداری چطور معجزه می‌کند؟

6 ماه پیش

بعضی از زبان‌ها همچون زبان کره‌ای در واقع آسان‌اند و فقط ظاهری گول‌زننده دارند، زبان ژاپنی چطور؟ آیا واقعا سخت است؟

6 ماه پیش

مشغله‌های زیادی دارید و معمولا وقت نمی‌کنید به همه آنها رسیدگی کنید؟ سریع‌تر کارکردن بهترین روش رسیدگی به تمام کارها و مشغله‌های روزانه است. انجام سریع‌تر

7 ماه پیش

اندیشیدن به سخنان بزرگان در مورد شخصیت نقش بسزایی در بهبود رفتار و شخصیت دارد. از مریل استریپ تا اریک فروم، ببینید بزرگان چه می‌گویند.

7 ماه پیش

رابطه‌ای که در محیط کار با همکاران ایجاد می‌کنیم،‌ بخش ضروری و مهمی از کار ماست. بدون این رابطه کارکردن و انجام‌دادن وظایف شغلی برای ما ممکن نیست، چراکه

6 ماه پیش

بیشتر...