خبرگزاری تسنیم | 11 ساعت پیش

در نخستین فستیوال نان گندم بندرلنگه چه گذشت تسنیم

به گزارشخبرگزاری تسنیماز بندرلنگه، نخستین فستیوال نان و گندم بندرلنگه، در فضایی آمیخته با فرهنگ و سنت، در خانه تاریخی نور برگزار شد این جشنواره با طراحی و دبیری عادل بلبلی، فعال فرهنگی و پژوهشگر محلی، در روزهای پایانی هفته گذشته میزبان علاقه‌مندان به فرهنگ غذایی، صنایع دستی و هنرهای مردمی جنوب کشور بود.

عادل بلبلی دبیر جشنواره، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: «نان برای مردم جنوب ایران، تنها غذا نیست؛ بلکه بخشی از هویت، آیین‌ها و خاطره جمعی این خطه است برگزاری این فستیوال با هدف زنده‌کردن گنجینه ارزشمند نان‌های سنتی و معرفی آن در بستری معاصر و مشارکتی طراحی شده است.

بلبلی با اشاره به تنوع بی‌نظیر نان‌های محلی بندرلنگه افزود: این جشنواره فرصتی بود تا انواع نان‌های سنتی و نوآورانه در غرفه‌های متنوع عرضه شود و بازدیدکنندگان طعم‌ها و تکنیک‌های بومی را از نزدیک تجربه کنند خانه تاریخی نور، محل برگزاری این رویداد، یکی از بناهای شاخص و مرمت‌شده‌ی شهر بندرلنگه است و به مکانی زنده برای تعامل مردم با هویت محلی‌شان تبدیل شده است.

وی گفت: در این جشنواره که طی دو روز برگزار شد، طیف گسترده‌ای از نان‌پزان سنتی، بانوان هنرمند، پژوهشگران فرهنگ غذایی، و هنرمندان محلی حضور داشتند استقبال مردم و ظرفیت‌های بالقوه‌ی این فستیوال، زمینه را برای گسترش آن به سطوح استانی و منطقه‌ای در سال‌های آینده فراهم کرده است.

بلبلی در ادامه اظهار داشت: آنچه این جشنواره را از رویدادهای مشابه متمایز می‌کند، نگاه فرهنگی و زیباشناسانه به نان است؛ نانی که به‌عنوان یک عنصر آیینی و رسانه‌ای، روایتگر هویت و فرهنگ محلی ماست.

وی تصریح کرد: از جلوه‌های ویژه این رویداد، نورپردازی بادگیرهای محله بلوکی بندرلنگه بود که جلوه‌ای تازه به بافت تاریخی شهر بخشید و ترکیبی از معماری سنتی و زیبایی‌شناسی معاصر را به نمایش گذاشت.

دبیر جشنواره گفت: همچنین در حاشیه این جشنواره، یک ورکشاپ آموزشی ویژه بانوان و جوانان محلی برگزار شد که در آن شرکت‌کنندگان با شیوه‌های راه‌اندازی کسب‌وکار خانگی در حوزه تولید نان و فرآورده‌های گندم، نحوه دریافت مجوز رسمی و روش‌های بازاریابی خانگی آشنا شدند.

بلبلی در پایان از مسئولان و نهادهای فرهنگی خواست تا با حمایت از این رویدادها، فرصت دیده‌شدن هنرمندان بومی و احیای پیوندهای هویتی مردم جنوب با فرهنگ، غذا و آیین‌های محلی را تقویت کنند.

او گفت: این جشنواره فقط یک رویداد دو روزه نیست؛ آغازی است برای جریان‌سازی فرهنگی در دل جنوب ایران.

انتهای پیام/864/.



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که اصلاح‌طلبی و اصولگرایی را دو جریان سیاسی ریشه‌دار در کشور اعلام کرده‌اند، گفت: حضور این دو جریان در سپهر سیاسی کشور لازم و ضروری است.

1 ساعت پیش

سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسموم شدن 84 نفر و فوت یک نفر بر اثر مصرف قارچ‌های سمی خودرو در طبیعت خبر داد و گفت: شکل ظاهری قارچ‌ها نباید معیار تشخیص سمی بودن یا نبودن آن‌ها قرار بگیرد.

1 ساعت پیش

سازمان هواشناسی با صدور هشدار بارش و ناپایداری‌های جوی در 20 استان از جمله تهران از افزایش تدریجی دما در اکثر مناطق کشور تا پایان هفته خبر داد.

1 ساعت پیش

کاخ سفید روز دوشنبه برخی گزارش‌ها مبنی بر بررسی گزینه‌های جدید برای پست وزارت دفاع آمریکا را تکذیب کرد.

نیم ساعت پیش

«ماشاو»، بازوی توسعه‌ای وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی با اجرای پروژه‌هایی در اردن در ظاهر به دنبال همکاری توسعه‌ای است. اما این فعالیت‌ها در باطن ابزار نفوذ سیاسی اقتصادی و امنیتی این رژیم در کشوری کلیدی با اکثریت مسلمان هستند.

1 ساعت پیش

حدود 430هزار نفر از فهرست یارانه‌بگیران فروردین‌ماه حذف شده‌اند. بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد مسافرت خارجی دلیل عمده حذف این افراد از فهرست یارانه‌بگیران بوده است.

1 ساعت پیش

در آغاز هفته سی‌ام لیگ یک تیم فوتبال فجر سپاسی برابر شهرداری نوشهر به پیروزی رسید و آریوی اسلامشهر برابر پیکان شکست خورد.

1 ساعت پیش

تیم فوتبال صنعت نفت آبادان در هفته سی‌ام لیگ یک، به تساوی بدون گل رسید.

1 ساعت پیش

آیت‌الله هاشمی شاهرودی، از خواص شاگردان شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر بوده است. در این گفت‌وگو از مشی سیاسی شهید سید محمدباقر صدر در فضای پرتنش عراق آن روز سخن می‌گوید.

1 ساعت پیش

بیشتر...