چاقی کاهش امید به زندگی افزایش بیماری ها سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،چاقی یکی از معضلات جدی بهداشتی در کشور است که نه تنها خطر بیماریهای مزمن را افزایش میدهد بلکه بهطور مستقیم بر امید به زندگی افراد تاثیر میگذارد. به گفته کارشناسان وزارت بهداشت، چاقی در اثر سبک زندگی مدرن و مصرف غذاهای فرآوری شده به طرز نگرانکنندهای در حال افزایش است و بار زیادی بر سیستمهای بهداشت عمومی وارد میآورد.
شیوع چاقی و تاثیرات آن
سپیده دولتی، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به افزایش شیوع چاقی در کشور، گفت: «در کشور شاهد افزایش ۲ تا ۳ برابری چاقی هستیم که از دلایل اصلی آن سبک زندگی کم تحرک و مصرف غذاهای پرکالری است.» او همچنین بر اهمیت پیشگیری از چاقی به ویژه در دوران کودکی تاکید کرد و افزود که افزایش چاقی در این دوران، سیستمهای بهداشتی کشور را در آینده با چالشهای جدی روبهرو خواهد ساخت.
چاقی و مرگ زودرس
دولتی همچنین با اشاره به تحقیقات نشان داد که چاقی در بزرگسالی میتواند موجب کاهش ۶ تا ۷ سال از عمر پیشبینی شده افراد شود. این کارشناس تاکید کرد که چاقی یکی از پیشبینیکنندههای اصلی مرگ زودرس است و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن در افراد چاق بهطور قابل توجهی بیشتر از افراد با وزن طبیعی است.
راهکارهای پیشگیری و درمان
برای مقابله با این بحران، دولتی به مداخلات خانوادهمحور و رژیمهای غذایی سالم توصیه کرد و گفت: «یک رژیم غذایی کمچرب با پروتئین بالا میتواند به حفظ وزن کمک کند.» همچنین، او تاکید کرد که وضع مالیات بر مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذاهای سالم میتواند از راهکارهای موثر در پیشگیری از چاقی باشد.
چاقی در ایران: واقعیتهای نگرانکننده
طبق گزارشهای اخیر، حدود ۱۶ درصد از کودکان و نوجوانان و ۶۰ درصد از بزرگسالان در ایران به چاقی یا اضافه وزن مبتلا هستند. این وضعیت به افزایش بیماریهای مزمن وسرطانها کمک کرده و تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است.
در نتیجه، اقدامات فوری برای کنترل چاقی و تغییر سبک زندگی افراد به امری ضروری تبدیل شده است تا بتوان از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کرده و کیفیت زندگی مردم را ارتقا داد.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چطور میتوان از شر افکار منفی خلاص شد و ذهن خود را به سمت مثبتاندیشی هدایت کرد؟ راهکار سادهای که توسط دکتر ریک هانسون، متخصص اعصاب و روان، معرفی شده میتواند به شما کمک کند تا ذهنیت خود را تغییر دهید.
یک مطالعه جدید نشان می دهد که روزه داری متناوب طولانی مدت با کاهش سطح سروتونین در مغز، میل جنسی موش های نر را افزایش می دهد. این اثر با کمبود تریپتوفان در رژیم غذایی مرتبط بود که تولید سروتونین را کاهش میدهد(یک انتقالدهنده عصبی شناخته شده برای مهار رفتار جنسی).
سرپرست معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه پیشگیری بهزیستی گفت: موضوع بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره و توسعه و گسترش دسترسی آحاد مردم به ویژه اقشار آسیب دیده و در معرض آسیب به خدمات مشاوره در دستور کار است.
پژوهشها نشان میدهد که انجام فعالیتهای ذهنی، داشتن تغذیه سالم، ورزش منظم و مدیریت استرس میتوانند از کاهش تواناییهای شناختی جلوگیری کنند. در این گزارش، ۱۰ راهکار کاربردی برای حفظ تمرکز و تقویت ذهن را بررسی میکنیم.
در حالی که بسیاری از مردم از شیرینکنندههای مصنوعی برای کاهش وزن استفاده میکنند، تحقیقات نشان میدهند که این مواد ممکن است اثری معکوس داشته باشند. مطالعات اخیر نشان دادهاند که شیرینکنندههایی مانند سوکرالوز میتوانند مغز را فریب داده و باعث افزایش اشتها شوند. بنابراین، بهترین راه برای حفظ وزن سالم، کاهش کلی مصرف مواد شیرین و تمرکز بر رژیمهای غذایی طبیعی و متعادل است.
ممکن است کودکان در سنین مختلف علاقهای به میوهها نداشته باشند و در این صورت، ریشهیابی این موضوع و بررسی علل آن اهمیت دارد.
اگر آدامس قند داشته باشد، ممکن است خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت بهبود معیشت کارکنان نظام سلامت، از پیگیری مستمر این وزارتخانه برای برقراری فوقالعاده خاص خبر داد.
طرح مانا با رویکرد پیشگیرانه چند سالی است که از سوی سازمان بهزیستی کشور برای دانش آموزان ۱۳ تا ۱۸ سال اجرا میشود و ارتقای توانمندیهای نوجوانان، افزایش شناخت نسبت به مسائل و آسیبهای اجتماعی نوجوانان، اصلاح نگرش در جهت جمع گرایی و کار گروهی، افزایش مهارت های کارهای مشارکتی، ایجاد ظرفیت برای تمرین و انجام فعالیت های مشارکتی در محله ها و موسسات غیردولتی، ایجاد ساز و کار تشویقی برای حمایت از طرحهای جمعی نوجوانان در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و توسعه شبکه روابط مشارکتی نوجوانان برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی از جمله اهداف این طرح به شمار میرود.
بیشتر...