خبرگزاری تسنیم |
3 سال پیش

فضای مجازی، تهدید یا فرصت ترک فعل وزیر ارتباطات در توسعه موتور جست وجوی ملی اخبار فناوری اطلاعات اینترنت موبایل اخبار اقتصادی تسنیم Tasnim


فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|ترک فعل وزیر ارتباطات در توسعه موتور جستجوی ملی

توسعه موتور جست‌وجوی ملی یکی از تکالیف قانونی وزارت ارتباطات است که متأسفانه این وزارتخانه در انجام این تکلیف قانونی دچار ترک فعل شده است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادیخبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ ساخت و توسعه موتور جست‌وجوی ملی به‌عنوان یکی از اجزا و ارکان تحقق شبکه ملی اطلاعات است که می‌تواند نقشی مؤثر در مدیریت صحیح فضای مجازی و اعمال حاکمیت بر این فضا و رشد اقتصادی کشور در عرصه فضای مجازی داشته باشد.

امروزه ساخت موتورهای جست‌وجوهای ملی در کشورهای مختلف مانند چین، فیلیپین، استرالیا، کره جنوبی، ژاپن، هند، ایسلند، امارات متحده عربی، مجارستان، اسلوونی، روسیه، پرتغال، آنگولا، موزامبیک، سوییس، نروژ، سوئد، جمهوری چک و کانادا مورد توجه جدی قرار گرفته است. در ایران نیز موضوع راه‌اندازی موتور جست‌وجوی ملی توسط شورای‌عالی فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت و این شورا طی مصوبه‌ای، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را متولی توسعه موتورهای جست‌وجوی ملی نمود و تکالیف مختلفی را برای توسعه موتور جست‌وجوی ملی برای وزارت ارتباطات برشمرد که این تکالیف قانونی عبارت است از:

  • ترویج و گسترش استفاده از خدمات و محتوای جست‌وجوگر بومی
  • افزایش اعتماد و آگاهی عمومی در قبال استفاده از خدمات و محتوای جست‌وجوگرهای بومی در سطوح مختلف
  • توسعه زیست‌بوم و فضای تجاری جست‌وجوگرهای بومی در جهت رقابت و همکاری بازیگران

راه‌اندازی موتور جست‌وجوی ملی؛ اولویت شورای‌عالی فضای مجازی

موتور جست‌وجوی ملی را می‌توان از اولویت‌های نخست فضای مجازی کشور و از مطالبات اساسی مقام معظم رهبری در فضای مجازی دانست؛ در این باره ابوالفضل روحانی معاون مرکز ملی فضای مجازی می‌گوید: مقام معظم رهبری از زمان تأسیس شورای‌عالی فضای مجازی تعدادی از خدمات فضای مجازی را به‌عنوان خدمات دارای اولویت تعیین و مطالبه کرده‌اند که یکی از این خدمات، موتور جست‌وجو بوده است. بر اساس مصوبه جلسه شورای‌عالی فضای مجازی در خردادماه سال 1393، تدوین برنامه ملی جویشگر ملی به وزارت ارتباطات واگذار می‌شود و مرکز ملی فضای مجازی نیز به‌عنوان ناظر تعیین می‌شود.

ترک فعل وزارت ارتباطات در راه‌اندازی موتور جست‌وجوی ملی

علی‌رغم اینکه ترویج و گسترش موتور جست‌وجوی ملی، تکلیف قانونی است و طبق قانون، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، متولی آن است ولی متأسفانه این مسئله مهم توسط این وزارتخانه پیگیری نشده و این پروژه مهم متوقف شده است و در واقع وزارت ارتباطات در انجام این تکلیف قانونی مرتکب ترک فعل شده است. درباره متوقف شدن پروژه راه‌اندازی موتور جست‌وجوی ملی توسط وزارت ارتباطات ابوالفضل روحانی معتقد است: بعد از تصویب پروژه جست‌وجوی ملی در شورای‌عالی فضای مجازی، «شورای راهبری جویشگر بومی» در وزارت ارتباطات راه‌اندازی شد و نمونه‌های داخلی از حمایت‌های زیرساختی از قبیل اختصاص تجهیزات ذخیره‌سازی و پردازش، برخوردار شدند. اما از سال 96 و با تغییر تیم مدیریتی وزارت ارتباطات اجرای «نقشه راه جویشگر بومی» به‌طور کامل متوقف شد و هیچ حمایتی هم از نمونه‌های داخلی صورت نگرفت.

توجیهات غیرموجه وزارت ارتباطات برای متوقف‌کردن پروژه جویشگر ملی

بررسی‌ها نشان می‌دهد وزارت ارتباطات با بهانه‌های مختلف و توجیهات غیرموجه پروژه مهم جویشگر ملی را متوقف کرده است؛ درباره این بهانه‌ها و دلائل غیرموجه ابوالفضل روحانی معاون مرکز ملی فضای مجازی می‌گوید: اولین دلیل وزارت ارتباطات این بود که جویشگر نیاز به کاربر دارد و ما برای داشتن یک جویشگر بومی باید حداقل 500 میلیون کاربر داشته باشیم. ما در پاسخ برای آقایان توضیح دادیم که در دیگر کشورها با جمعیتی کمتر از جمعیت کاربران ایرانی هم راه‌اندازی جویشگر بومی موفق بوده است. در برخی از کشورها هم با جمعیت کاربری کمتر از یکصد میلیون نفر راه‌اندازی جویشگر موفقیت‌آمیز بوده است. غیر از این، جمعیت فارسی‌زبانان جهان به‌قدری است که ما از زبان فارسی به‌عنوان مزیت رقابتی با جویشگرهای خارجی استفاده کنیم.

معاون مرکز ملی فضای مجازی درباره بهانه دیگر وزارت ارتباطات می‌گوید: دومین دلیل تعجب‌برانگیز مسئولان وزارت ارتباطات این بود که ایجاد جویشگر بومی مانع از دسترسی کاربران خارجی به محتوای فارسی می‌شود. این تفکر هم اشتباه بود و هم خطرناک. قطعاً وجود یک موتور جست‌وجوی اختصاصی و توانمند برای زبان فارسی و محتوای عظیم و غنی شیعی، رؤیت‌پذیری و دسترس‌پذیری محتوای فارسی را بهبود می‌بخشید، علاوه بر این، این نگاه که ایجاد موتور جست‌وجوی بومی معادل مسدودسازی نمونه‌های مشابه خارجی انگاشته می‌شد اصلاً قابل درک و پذیرش نبود.

به‌گفته معاون مرکز ملی فضای مجازی اهمیت جویشگر بومی ایجاب می‌کرد که از نظر دانشی و زیرساختی مورد حمایت ویژه وزارت ارتباطات باشد ولی متأسفانه مسئولان آن وزارتخانه صراحتاً اعلام کردند که اعتقادی به ایجاد نمونه بومی خدمت موتور جست‌وجو ندارند.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|رتبه 134 ایران در سرعت اینترنت/ چگونه می توان سرعت اینترنت را تا 10 برابر افزایش داد؟
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|ارتباط مستقیم پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی بیگانه با آژانس امنیت ملی آمریکا
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| آیا جریان آزاد اطلاعاتی در آمریکا وجود دارد؟
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| هشتگ‌های ضد آمریکایی اسرائیلی؛ پیشتاز هشتگ‌های جوانان عرب در فضای مجازی
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|پشت‌پرده فیلترینگ گسترده محتواهای انقلابی در اینستاگرام چیست؟
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|انحراف درک اجتماع از مسائل اصلی با کج‌روایت‌ها در فضای مجازی
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|ترور سرداران جبهه مقاومت در شبکه‌های اجتماعی غربی/ حذف پست‌های سردار حجازی توسط اینستاگرام
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|حق مشروع ایران برای اقدام متقابل در برابر حملات سایبری
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|سانسور محتواهای انقلابی توسط مدعیان آزادی بیان در شبکه‌های اجتماعی غربی
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| آلمان چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کند؟
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|عذر بخواهیم بابت «فضایِ مجازیِ وِل»
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا خروجی شبکه‌های اجتماعی غربی در ایران اغتشاش است در آمریکا آرامش؟
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| اجرای قانون اینترنت پاک برای کودکان و نوجوانان؛ آمریکا آری ایران خیر
«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» الزامات قوی‌شدن در فضای مجازی/ شبکه ملی اطلاعات مهمترین اقدام است
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|گوگل چه اطلاعاتی را از کاربران خود دریافت می‌کند؟
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| 6 تکلیف قانونی وزارت ارتباطات برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|راهکارهایی برای قوی‌شدن در فضای مجازی
«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|فضای سایبری؛ به‌مثابه زیرساخت حیاتی و سرمایه ملی
فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|دلایل حقوقی مدیریت و نظارت دولت بر فضای مجازی مبتنی بر قانون اساسی

انتهای پیام/+



#‌اخبار منبع: خبرگزاری تسنیم

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

فرمانده انتظامی استان ایلام گفت: فردی که با ادعای فروش خودرو، ۱۴۰ میلیارد ریال از شهروندان کلاهبرداری کرده بود، توسط پلیس شهرستان چرداول دستگیر شد.

نیم ساعت پیش

خداوند عقل را به صورت هادی در درون انسان‌ها قرار داد و هدایت مخالف با ضلالت و گمراهی است، و کسی که از ناحیه خدا هدایت شده است، طبیعی است که ضلالتی در آن، نیست.

یک ربع پیش

دادستان کل کشور با بیان اینکه ما بنا نداریم برای نوامیس این مملکت پرونده قضائی درست کنیم و بعد از تذکر و تعهد و اصلاح پوشش فرد به منزل برمی‌گردد گفت: اکثر بانوان بعد از تذکر نسبت به اصلاح وضعیت پوشش خود اقدام می‌کنند.

نیم ساعت پیش

ثبت‌نام متقاضیان و پشت کنکوری‌ها جهت شرکت در امتحانات خردادماه به منظور ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره از امروز آغاز شد.

یک ربع پیش

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان کرمان گفت: پیش بینی می‌شود طی امسال، بالغ بر ۸۰ هزار تن گندم در شهرستان ارزوئیه تولید شود.

نیم ساعت پیش

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت پرویز داودی را تسلیت گفتند.

نیم ساعت پیش

ویدئویی از گریه‌های پزشک اردنی پس از مشاهده مجروحان فلسطینی و بازدید از بیمارستان‌های نوار غزه را می‌بینید. این پزشک اردنی همراه با یک تیم پزشکی بین‌المللی وارد نوار غزه شده است.

نیم ساعت پیش

توافقنامه سازمان تاکسیرانی تهران و یک شرکت خودروسازی برای جایگزینی ۲ هزار دستگاه خودروی برقی با تاکسی‌های فرسوده شهر تهران امضا شد.

نیم ساعت پیش

پس از عملیات وعده صادق، جمعی از مسئولین به همراه تعدادی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران در منزل طهرنی مقدم گرد آمده و به مقام شامخ وی ادای احترام کردند.

نیم ساعت پیش

بیشتر...