خبرگزاری تسنیم | 8 ساعت پیش

پوشش جمعیت 30 میلیون نفری با اجرای برنامه پزشکی خانواده تسنیم

به گزارش گروه اجتماعیخبرگزاری تسنیم، سیدسجاد رضوی، در جلسه ترسیم نقشه ارجاع سطح دو که از طریق وبینار با روسا و معاونین درمان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد، گفت: ما مسئول درمان کشور و پاسخگوی سلامت مردم از دورترین نقطه تا ستاد دانشگاه هستیم؛ در حال حاضر هیچ برنامه‌ جامعی برای درمان مردم در دورافتاده ترین نقاط کشور وجود ندارد و در صورت نیاز مردم در این مناطق به خدمات درمانی در سطوح بالا، میزان دسترسی به خدمات تخصصی و تشخیصی پیشرفته کم است، از این رو بیمار ممکن است در این مسیر از درمان باز مانده یا منصرف شود و یا درمان کافی و در در زمان مناسب دریافت نکند و در مجموع دچار چالش و سختی شود.

وی ادامه داد: در مسیر اجرای پزشکی خانواده، تمامی ظرفیت کادر تخصصی و درمانی در استان ها و ظرفیت های بخش‌های مختلف اعم از خصوصی، دولتی، ارتش و تامین اجتماعی، همگام و همراه خواهند شد تا براساس دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های ابلاغی از توان استان جهت پاسخگویی به نیاز مردم استفاده شود.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: از این رو، تمامی روسا و مدیران دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور موظفند، با توجه به امکانات منطقه و فرهنگ حاکم و با تمرکز بر دیدگاه برقراری عدالت اجتماعی، از طریق شناخت و شناسایی افراد محروم و فراموش شده جامعه، به دنبال ارتقای سطح سلامت همه آحاد مردم باشند تا در صورت نیاز به خدمات درمانی، علیرغم پیشگیری‌های انجام شده، بتوان آن‌ها را ساماندهی و دسترسی و عدالت ایجاد و خدمات القایی را حذف کرد؛ براین اساس، نقشه راه شیوه ارجاع به سطح 2 هر چه سریع‌تر از سوی دانشگاه‌ها باید مشخص شود.

رضوی تاکید کرد: دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور موظفند یک الگوریتم برای مناطق تحت پوشش خود ترسیم و برای نقطه به نقطه آن، شرحی از مشکلات و راه حل‌های پیشنهادی ارائه دهند، همچنین ستاد هر دانشگاه به صورت شبانه روزی موظف به پاسخگویی باشد.

وی ادامه داد: ما متعهد به پاسخگویی در مسیری هستیم که ترسیم می کنیم. یقینا این مسیر باید ساده‌ترین، ارزان‌ترین و بهترین مسیر برای درمان مردم هر منطقه باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: موفق‌ترین کشورهایی که در حال حاضر در حال اجرای برنامه هستند، همچنان در حال دریافت پسخوراند، پیشنهاد، سنجش رضایت و اصلاح برنامه هستند. مردم بهترین قضاوت کننده اجرای برنامه هستند. یقیناً مشکلات، راه حل‌ها و پیشنهادات از محیط به دست ما خواهد رسید و ما از آن بهره خواهیم برد.

وی تصریح کرد: برنامه اصلی ما، استقرار نظام ارجاع و پزشکی خانواده است، با این هماهنگی و همکاری بتوانیم قدم به قدم جلو برویم و برنامه را توسعه دهیم. مردم باید لذت درمان موثر، در دسترس و با کمترین هزینه را از این طریق بچشند.

علیرضا عسکری، سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت نیز در این جلسه گفت: از اواخر هفته گذشته با حضور رئیس جمهور طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع کلید خورد و در حال حاضر در فاز ارزشیابی و استقرار هستیم.

وی افزود: تمامی مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت، گروه هدف برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع هستند.

وی ادامه داد: خوشبختانه بستر کافی برای اجرای این طرح با تحت پوشش قرار دادن 30 میلیون نفر جمعیت کشور، تکریم آن‌ها و ارجاع توام با احترام فراهم است و برنامه ای در کشور آغاز شده که سال‌ها بر زمین مانده بود.

سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: معاونت بهداشت تمامی مناطق را کاملا پوشش خواهد داد و به سبب ایجاد ارجاع در سطح 2 و 3 تمامی سطوح درمان تحت پوشش این برنامه قرار خواهند گرفت.

آغاز اجرای برنامه پزشکی خانواده در سال جاری از مناطق روستایی

وی افزود: روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مسئول اجرای طرح پزشکی خانواده هستند و تمامی ارکان دانشگاه موظفند دست به دست هم داده تا برنامه پزشکی خانواده اجرا و مشکلات و موانع آن شناسایی و برطرف شود.

عسکری گفت: مقرر شده است روسا و هیات رئیسه دانشگاه‌ها سیستم ارجاع را به اجرا گذارند. از این رو، با احصاء موارد لازم که نشان از اشراف اطلاعاتی به اجزا و جزئیات جمعیتی، دموگرافیکی، وضعیت پلی کلینیک‌ها و تسلط بر حوزه فناوری اطلاعات است، تلاش می‌شود، نقشه ارجاع منطقه‌ای به خوبی نمایش داده شود بنابراین، تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی موظفند نقشه‌های ارجاع در سطوح 1 و 2 و 3 را با در نظر گرفتن تمام اطلاعات محیطی جمع آوری کرده و به ستاد وزارت بهداشت ارسال کنند.

وی ادامه داد: خوشبختانه با تلاش معاونت بهداشت، در بستر سامانه سیب امکان ارتباط سطح 1 به 2، نوبت گیری، نسخه نویسی و حتی پسخوراند فراهم شده است.

عسکری گفت: یقیناً ایراداتی هم دیده خواهد شد، اما اگر منتظر باشیم تا تمام ایرادات حل شود، زمان از دست خواهد رفت. امیدواریم دانشگاه‌ها در راه اندازی این طرح از هم پیشی گرفته و با قدرت، سرعت و جدیّت مسیر اجرای آن در کشور اجرا شود.

انتهای پیام/



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

سفارت بریتانیا در تهران درپیامی با خانواده جانباختگان انفجار بندر شهید رجایی ابراز همدردی کرد.

4 ساعت پیش

خانوادهٔ شهید حاج‌قاسم سلیمانی در پی وقوع انفجار در بندر شهید رجایی پیامی منتشر کردند.

2 ساعت پیش

سرپرست فرمانداری سقز از ساختمان در حال ساخت مرکز مراقبتی و نگهداری و آموزش ویژه افراد دارای اختلال اوتیسم بازدید کرد.

4 ساعت پیش

وزیر امور خارجه مصر عصر امروز طی تماس تلفنی با سید عباس عراقچی، ضمن ابراز همدردی در پی حادثه بندر شهید رجایی، تحولات منطقه را مورد بررسی قرار دادند.

3 ساعت پیش

وزارت امور خارجه سه کشور سریلانکا، نروژ و لهستان در بیانیه‌های جداگانه جان باختن و مجروح شدن شماری از شهروندان کشورمان را در پی انفجار در بندر شهید رجایی تسلیت گفته و با خانواده‌های جان‌باختگان ابراز همدردی کردند.

3 ساعت پیش

روزنامه عبری زبان معاریو به خوانندگان خود هشدار داد، بهتر است هرگز در شب به فکر رفتن به محله هدار کرمیل در حیفا نباشند.

2 ساعت پیش

معاون امنیتی و انتظامی استاندار اصفهان از قرار گرفتن آرد در بین کالاهای مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد.

4 ساعت پیش

رئیس‌جمهور گفت: ما با تمام وجودمان به برادران و خواهران‌مان در جمهوری آذربایجان عشق می‌ورزیم، آنها را دوست داریم و از خودمان می‌دانیم. آرزوی سربلندی، توفیق و عزت برای تمامی عزیزان‌مان داریم.

4 ساعت پیش

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان زرند گفت: تصادف خودروی تیبا و موتورسیکلت موجب مرگ پدر و دختر زرندی شد.

3 ساعت پیش

بیشتر...