هدایت در پاسخ به ایراد مینوی چه گفت ایسنا

صادق هدایت در پاسخ به ایرادهای تاریخی مجتبی مینوی به «بوف کور» به او متذکر شده بود: «این موضوع تاریخی نیست یک نوع Fantaisie [خیال‌پردازی] تاریخی است.»

به گزارش ایسنا،صادق هدایت روز ۲۸ بهمن ۱۲۸۱ دو سال پیش از جنبش مشروطه ایران، در تهران، خیابان کوشک به‌دنیا آمد ودر ۱۹ فروردین سال ۱۳۳۰ تصمیم گرفت شیر گاز را در آپارتمان اجاره‌ای‌اش در خیابان «شامپیونه» پاریس باز بگذارد و به زندگی خود پایان دهد. معروف‌ترین اثر او «بوف» کور است که با این جمله‌ها آغاز می‌شود: «در زندگی زخم‌هایی هست که مثل خوره در انزوا روح را آهسته می‌خورد و می‌تراشد. این دردها را نمی‌شود به کسی اظهار کرد چون عموما عادت دارند که این دردهای باورنکردنی را جزو اتفاقات و پیش‌آمدهای نادر و عجیب بشمارند.»

هدایت در سال ۱۳۱۵ به همراه شین پرتو به هند رفت و در آپارتمان او اقامت گزید. در هند به فراگیری زبان پهلوی نزد دانشمند پارسی (از پارسیان هند) بهرام گور انکلساریا پرداخت و در نامه‌اش به مینوی گفته بود: «هفته‌ای دوسه روز پیش بهرام‌ گور انکلساریا درس پهلوی می‌گیرم که مطمئنم نه به درد دنیا و نه به درد آخرتم خواهد خورد.» البته او کارنامهٔ اردشیر بابکان را در هند از پهلوی به فارسی ترجمه کرد.

هدایت در طی اقامت خود در بمبئی اثر معروف خود «بوف کور» را که در پاریس نوشته بود پس از اندکی دگرگونی با دست بر روی کاغذ استنسیل نوشته، به‌صورت پلی‌کپی در پنجاه نسخه انتشار داد و برای دوستان خود فرستاد؛ از جمله نسخه‌ای برای مجتبی مینوی که در لندن اقامت داشت و نسخه‌ای برای جمالزاده که آن زمان در ژنو بود. نوشته تقدیم‌نامه‌اش برای مینوی هم در نوع خود جالب است. هدایت نوشته است: «از گوشت سگ حروم‌تر است».

هدایت در پاسخ به ایراد مینوی چه گفت؟

او در ۱۶ تیر ۱۳۱۶، در نامه‌ای به مینوی درباره بوف کور نوشته است: « از تعریفی که راجع‌به بوف ‌کور نوشته بودی متشکرم، افسوس که هیچ حتی یک آنه هم در جیبم نیست که بتوانم تشویقت بکنم، مخارج پست همین کاغذ گمان می‌کنم کافی خواهد بود.»

در بخش دیگری از همین نامه درباره بوف کور نوشته است: «باز صحبت از بوف کور کرده بودی که تریاک و عینک و تنباکو در آن زمان وجود نداشته ولی این موضوع تاریخی نیست یک نوع Fantaisie [خیال‌پردازی] تاریخی است که آن شخص به واسطه Instinct dissimulation or simulation [انگیزش غریزی کتمان‌کاری] فرض کرده است و زندگی واقعی خود را Romancee [داستان تخیلی، هوس‌نامه] قلم داده به هیچ‌وجه تاریخی حقیقی نیست. تقریبا رمان inconscient [ناهوشیار، ناخودآگاه] است. عبارت خواب به‌ خواب رفتن خیلی مصطلح است، مقصود مردن خیلی راحت است «این گلویی که برای خودم بود.» آن شخص صدای خودش را در گلویش می‌شنود از این صدا پی به حقیقت و ثبوت وجود خود می‌برد. یعنی وجود گلویش. در آن موقع یک گلو بیشتر نبوده، abstraction [انتزاع] می‌کند از باقی Phenomenes [پدیده] زندگی خودش.»

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

یک رسانه عبری زبان با انتقاد از عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه اعلام کرد فشارهای ارتش اسرائیل علیه حماس طی سه هفته گذشته بی فایده بوده است.

2 ساعت پیش

باشگاه نساجی برای تقویت کادرفنی خود، با مربی پیشین پرسپولیس وارد مذاکره شد.

2 ساعت پیش

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و وزیر راه و شهرسازی کشورمان از افزایش ۳۲ درصدی حجم مبادلات تجاری تهران ـ باکو در سال گذشته ابراز خوشنودی کردند.

2 ساعت پیش

معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه از دوازدهم فروردین تاکنون 30 نفر بر اثر مصرف قارچ‌های خودرو مسموم شده‌اند، اقدامات اولیه در برخورد با مسمومیت براثر مصرف قارچ‌های موجود در طبیعت را تشریح کرد.

2 ساعت پیش

علیرضا منصوریان و بازیکن پیشین تراکتور به کمیته اخلاق احضار شدند.

2 ساعت پیش

وزیر امور خارجه کشورمان طی مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست با توجه به مذاکرات آتی ایران و آمریکا تاکید کرد: ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفت‌وگو شود.

2 ساعت پیش

دومای دولتی روسیه توافق جامع همکاری راهبردی با جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد.

2 ساعت پیش

رئیس قوه قضاییه در دیدار با عنایت‌الله بخشی؛ بازیگر پیشکسوت کشور، با تأکید بر ظرفیت‌های هنرهای نمایشی گفت: گاه یک اثر هنری تأثیری فراتر از ده‌ها سخنرانی و گفت‌وگو در جامعه بر جای می‌گذارد.

2 ساعت پیش

دانشمندان گونه‌ای از درختان گرمسیری در جنگل‌های بارانی پاناما را شناسایی کرده‌اند که نه تنها در برابر صاعقه مقاوم‌اند، بلکه از آن برای از میان برداشتن درخت‌ها و درختچه‌های رقیب خود بهره می‌برند.

2 ساعت پیش

بیشتر...