خودروتک |
2 سال پیش

نگاهی به عجیب ترین خودروی اکتشافی قطب جنوب

نگاهی به عجیب ترین خودروی اکتشافی قطب جنوب

کروزر برفی جنوبگان زیر نظر دریادار ریچارد برد توسعه یافت. فرمانده دوم وی، دکتر توماس پولتر از سفر اکتشافی پیشین در سال 1934 با ایده ساخت یک وسیله نقلیه عظیم برای کاوش در جنوبگان به آمریکا بازگشته بود.

به گزارشخودروتکبه نقل از عصرایران- تمام آنچه از پایگاه آمریکای کوچک در جنوبگان باقی مانده زیر صدها متر برف مدفون شده است.

این مکان دورافتاده در جنوب خلیج نهنگ‌ ها در یخ‌تاق راس نه تنها میزبان برخی اقامتگاه های دائمی با سرنوشتی تلخ بوده، بلکه یک سری از پایگاه های اکتشافی آمریکا بین سال های دهه 1930 تا دهه 1950 نیز در آنجا قرار داشتند.

البته، این پایگاه ها مدتهاست که متروکه شده اند. اما در جایی شاید زیر برف و یخ یا در اعماق اقیانوس، یکوسیله نقلیهعظیم با 37 تن وزن، 55 فوت درازا (17 متر)، و 12فوت(3.65 متر) ارتفاع بهخوابرفته که به نام کروزر برفی جنوبگان شناخته می شد.

کروزر برفی جنوبگان؛ پروژه‌ای بلندپروازانه با نتیجه‌ای تلخ!

کروزر برفی جنوبگان زیر نظر دریادار ریچارد برد توسعه یافت. همکار وی، دکتر توماس پولتر از سفر اکتشافی پیشین در سال 1934 با ایده ساخت یک وسیله نقلیه عظیم برای کاوش در جنوبگان به آمریکا بازگشته بود.

این وسیله نقلیه به عنوان گزینه ای برای طی مسافت های طولانی روی برف و یخ بی پایان جنوبگان در نظر گرفته شده بود. پولتر به عنوان مدیر علمی بنیاد پژوهشی موسسهفناوریآرمور شیکاگو، همکاران خود را برای طراحی کروزر برفی جنوبگان متقاعد کرد.

در شرایطی که دریادار برد سومین سفر اکتشافی خود را برنامه ریزی می کرد، پولتر و هارولد واگتبورگ، مدیر بنیاد پژوهشی شیکاگو، برنامه های مربوط به ساخت کروزر برفی را به مقامات دولتی ناظر بر خدمات جنوبگان آمریکا ارائه کردند.

کروزر برفی جنوبگان؛ پروژه‌ای بلندپروازانه با نتیجه‌ای تلخ!

بنیاد پژوهشی شیکاگو ساخت کروزر برفی را در هشتم آگوست 1939 آغاز کرد، روندی که حدود 11 هفته طول کشید. این وسیله نقلیه که برای عبور از شکاف های یخچالی طراحی شده بود دارای دو پیش آمدگی در دو انتهای خود و چرخ های جمع شونده بود. چرخ های جمع شونده موجب قرار گیری آنها در محفظه هایی می شد که با گازهای خروجی پیشرانه گرم شده و از تایرهای بدون آج 10 فوتی گودیر برای حرکت روی برف و یخ در آنها استفاده شده بود.

کروزر برفی جنوبگان؛ پروژه‌ای بلندپروازانه با نتیجه‌ای تلخ!

اینخودرومی توانست چهار یا پنج نفر را در خود جای دهد و قسمت صاف بالای آن برای حمل هواپیمایی کوچک با هدف بررسی هواییزمینهای قطبی در نظر گرفته شده بود. در قسمت جلو این وسیله نقلیه، اتاق کنترل در سطحی بالاتر قرار گرفته و راننده و یک خدمه دیگر در آن قرار می گرفتند.

کروزر برفی به یک جفت پیشرانه شش سیلندر دیزل که در مجموع 300اسب بخارنیرو تولید می کردند، مجهز شده بود. پیشرانه ها با دو ژنراتور و چهارموتور الکتریکیجفت شده بودند که آنها نیز در مجموع 300 اسب بخار نیرو تولید می کردند. پشت چرخ های جلو اتاق تاریک عکس و گالری، و پس از آن فضای حضور خدمه و محل خواب آنها قرار داشت. در عقب خودرو نیز انباری، مخازن سوخت و فضایی برای حمل دو تایر یدکی در نظر گرفته شده بود.

خودروتک


#‌اخبار منبع: خودروتک

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی گفت: با تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی 22 فقره زورگیری شبانه در شهر مشهد رمزگشایی شد. 

نیم ساعت پیش

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در نوروز امسال، تعداد مأموریت‌های اورژانس 115 استان بوشهر در جاده‌ها تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل 13.3 درصد کاهش یافته است.

نیم ساعت پیش

امام جمعه سنندج گفت: این‌روزها افزایش سرسام‌آور و رهن میلیاردی و اجاره خانه‌ زندگی را بر مردم تلخ کرده است.

نیم ساعت پیش

رادیو جوان در شب‌های قدر برنامه ویژه‌ای را با نام «و خدایی که در این نزدیکیست» تدارک دیده که به صورت زنده از حرم امام رضا(ع) روی آنتن خواهد رفت.

نیم ساعت پیش

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان در تشریح خدمات استان در طرح ملی یکپارچه خدمات نوروزی هلال‌احمر استان گفت: از 24 اسفند تا 9 فروردین 36 هزار مسافر به پست های خدمات بشردوستانه هلال احمر استان مراجعه کردند. 

نیم ساعت پیش

فرهاد کاظمی در مصاحبه تلویزیونی ضمن حمایت از امیر قلعه‌نویی به نقد بازی‌های تیم ملی در جام ملت‌های آسیا و دیدارهای اخیر پرداخت.

نیم ساعت پیش

سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد هزار و 181 پناهجوی افغان در مسیر مهاجرت به دلایل مختلفی جان خود را از دست دادند.

نیم ساعت پیش

منبع اسپانیایی دیگری از احتمال بازگشت نیمار به بارسلونا خبر داد و اعلام کرد که او مایل است پس از پایان قراردادش با الهلال در سال ۲۰۲۵ به بلوگرانا بازگردد.

8 دقیقه پیش

برخی خبرها در کانال‌های مجازی از وخامت اوضاعِ سعید راد حکایت دارد که حقیقت چیز دیگری است.

نیم ساعت پیش

بیشتر...