چطور | 1 سال پیش

طناب بازی برای کودکان ۱۵ بازی مفرح برای بچه ها بزرگ ترها چطور

طناب بازی فعالیتی مفید و سرگرم‌کننده برای کودکان است. طناب بازی هم فعالیت انفرادی خوبی است و هم نوعی بازی سرگرم‌کننده تیمی.طناب‌زدنبه تجهیزات خاص یا فضای زیادی نیاز ندارد و برای کودکان با هر میزان مهارت و توانایی مناسب است. در این مقاله، چند نوعبازیبا طناب برای کودکان را معرفی می‌کنیم و در انتها به سؤالات رایج درباره طناب بازی پاسخ می‌دهیم. البته بزرگ‌ترها هم می‌توانند در این بازی‌ها شرکت کنند. با ما همراه باشید.

۱. طناب بازی تک‌نفره

با طناب‌بازی می‌توانید کودک خود را به چالش بکشید تا برخی از مهارت‌های اولیه پریدن را بیاموزد، مانند:

  • پرش قیچی:در این وضعیت از کودک بخواهید یک پا را جلو و دیگری را عقب بگذارد، حین انجام این کار طناب را بچرخاند و سپس جای پاها را عوض کند.
  • پرش متقاطع:به کودک بگویید پاهایش را به‌حالت ضربدری (X) روی زمین بگذارد و با هر بار چرخیدن طناب، از روی آن بپرد.
  • تاب‌خوردن با طناب:از او بخواهید روی ۱ پا بپرد و پای مخالف را به‌سمت بیرون بچرخاند، سپس در پرش بعدی جای پاها را عوض کند.

۲. طناب بازی دونفره

در این بازی ۲ کودک از ۱ طناب استفاده می‌کنند. آنها می‌توانند روبه‌رو یا کنار هم بایستند، هرکدام یک سر طناب را بگیرند و در حالی که طناب را می‌چرخانند، هماهنگ با هم از روی طناب بپرند.

۳. طناب بازی سه‌نفره

در این بازی، ۳ کودک با ۱ طناب‌بازی می‌کنند. ۲ نفر از بچه‌ها ۲ سر طناب را می‌گیرند و آن را می‌چرخانند، نفر سوم هم از روی طناب می‌پرد. بعد از هر بار باختن یا شمارش تا عددی مشخص، جای کودکان عوض می‌شود. اگر تعداد بچه‌ها بیشتر از ۳ نفر بود، می‌توانید تعداد بچه‌هایی را که از روی طناب می‌پرند، افزایش دهید.

۴. طناب بازی با ۲ طناب

در این بازی، ۲ طناب هم‌زمان در جهت مخالف چرخانده می‌شوند و ۱ یا ۲ کودک از روی آن می‌پرند. این بازی به مهارت زیادی نیاز دارد؛ هم برای کسانی که می‌پرند و هم کسانی که طناب را می‌چرخانند.

۵. طناب بازی با شعر

در این نوع طناب‌زدن کافی است گروهی از کودکان و طنابی بزرگ داشته باشید. ۲ نفر از بچه‌ها ۲ سر طناب را می‌گیرند و بچه‌های دیگر هماهنگ از روی طناب می‌پرند و هم‌زمان سرود یا شعری را که از قبل بلدند، با هم می‌خوانند. زبان ساده و تکرار عبارات باعث می‌شود کودکان به‌راحتی مهارت حفظ‌کردن واژگان را تمرین کنند ویادگیری کودکانتقویت شود.

۶. طناب بازی همراه با شمارش

چه کودک به‌تنهایی طناب بزند و چه بازی گروهی باشد، شمارش حین پرش علاوه بر اینکه هیجان بازی را زیاد می‌کند، مهارت شمارش کودکان را هم تقویت می‌کند. مثلا کودکان می‌توانند در حال پریدن از روی طناب بخوانند: «یک‌ویک‌ویک و…»

۷. طناب بازی ماری

این نوع طناب‌بازی برای بچه‌های مبتدی یا کوچک‌‌تر مناسب است که نمی‌توانند زمان را تنظیم کنند و به‌موقع از روی طناب بپرند. برای انجام این بازی، طناب را روی زمین بیندازید و از ۲ نفر بخواهید ۲ سر طناب را بگیرند و آن را مانند مار در حال حرکت، روی زمین تکان بدهند. در حالی که طناب مانند مار حرکت می‌کند، بچه‌ها باید از روی آن بپرند.

۸. طناب‌بازی هلیکوپتری

برای انجام این بازی به گروهی از بچه‌ها، طنابی بلند و گچ نیاز دارید. دایره‌ای بزرگ روی زمین بکشید. قطر این دایره باید ۲ برابر طول طناب شما باشد. برای هر بازیکن نقطه‌ای روی لبه دایره مشخص کنید.

۱ بازیکن در وسط و بقیه در نقاط مشخص‌شده روی لبه دایره می‌ایستند. بازیکن وسط طناب را بالا می‌گیرد، دایره‌ای تابش می‌دهد و می‌گوید: «هلیکوپتر بالای سرم، رنگی را انتخاب می‌کنم، رنگ…»

وقتی بازیکن وسط نام رنگ را می‌گوید، طناب را در امتداد زمین می‌چرخاند. بقیه بازیکنان نام رنگ را می‌شنوند و هر کسی که لباس آن‌رنگی پوشیده جلو می‌رود و سعی می‌کند از روی طناب بپرد. اگر هرکدام از بازیکنان پا روی طناب بگذارند، بازیکنی که وسط ایستاده باید دوباره شروع کند.

۹. طناب بازی با لیوان آب

باید این نوع طناب‌بازی را بیرون از خانه انجام دهید. در حالی که ۲ نفر ۲ سر طناب را گرفته‌اند و می‌چرخانند، بازیکن دیگر باید در حالی که لیوان پلاستیکی پر از آب را در دست دارد، از روی طناب بپرد.

مدت‌زمان پریدن بازیکن را از قبل تعیین کنید. مثلا بازیکن می‌تواند بر اساس گذشت زمان مشخص، تعداد پرش‌ها یا تا زمان اتمام شعر از روی طناب بپرد. برنده این بازی بازیکنی است که بیشترین آب در لیوانش باقی مانده باشد.

۱۰. طناب‌بازی موش و گربه

برای این بازی حداقل ۴ بازیکن نیاز دارید: ۲ نفر برای چرخاندن طناب، ۱ نفر در نقش گربه و ۱ نفر در نقش موش! موش باید از روی طناب بپرد، دور یکی از ۲ نفری که طناب را گرفته‌اند بدود، دوباره از روی طناب بپرد و دور شخص دیگر بدود و این الگو را تکرار کند. (الگوی عدد 8 انگلیسی)

در همین حال، گربه دنبال موش می‌دود و سعی می‌کند او را بگیرد. وقتی گربه موش را گرفت، جای این ۲ نفر را عوض کنید و دوباره بازی کنید.

۱۱. طناب بازی و تمرین املا

کودکان کلاس اولیمعمولا در حال یادگیری املای نام خودشان هستند. آنها را به چالش بکشید تا هربار که پاهایشان به زمین برخورد می‌کند، حروف نامشان را بگویند.

می‌توانید با نام شروع کنید و تا گفتن نام خانوادگی هم پیش بروید. پس از اینکه کودک املای اسمش را گفت، باید جایش را با کودک دیگری که در صف است، عوض کند.

۱۲. آب کم، آب زیاد

این نوع طناب‌‌بازی بهتر است با گروهی از کودکان انجام شود. ۲ نفر از آنها ۲ سر طناب را نگه می‌دارند و طناب را نزدیک سطح زمین به‌معنای «آب کم» نگه می‌دارند. بچه‌های دیگر در صف منتظر می‌مانند و یکی‌یکی از روی طناب می‌پرند. طناب می‌تواند ثابت باشد یا کمی تاب بخورد.

پس از اینکه همه از روی طناب پریدند، طناب برای نشان‌دادن «آب زیاد» کمی بالا می‌رود. بازی تا زمانی ادامه می‌یابد که ارتفاع طناب آن‌قدر زیاد شود که هیچ‌کس نتواند از روی آن بپرد.

۱۳. طناب بازی و ماه‌های سال

چند کودک در حال طناب بازی

حین پریدن از روی طناب، از بچه‌ها بخواهید ماه‌های سال را به‌ترتیب نام ببرند. ۲ نفر ۲ سر طناب را بگیرند و ۱ نفر از روی طناب بپرد و ماه‌ها را به‌ترتیب بگوید. وقتی هم که به ماه آخر سال رسید، جایش را با نفر بعدی عوض کند.

۱۴. راهبندان

برای این بازی به گروهی از کودکان و طنابی بلند نیاز دارید. بازی با ۲ کودک شروع می‌شود که هرکدام ۱ سر طناب را نگه می‌دارند و طناب را می‌چرخانند.

پس از تعداد مشخصی چرخش (مثلا ۵ یا ۱۰ چرخش)، نفر اول صف به آنها ملحق می‌شود و از روی طناب می‌پرد. پس از شمارش تا عدد تعیین‌شده، نفر بعدی هم به او ملحق می‌شود و با هم می‌پرند. بازی تا جایی ادامه پیدا می‌کند که همه کودکان با هم از روی طناب بپرند.

۱۵. طناب بازی رقابتی

اگر کودک طناب‌زدن را دوست دارد، می‌توانید او را در تیم طناب‌زنی رقابتی ثبت‌نام کنید تا در برنامه‌های انفرادی و گروهی شرکت کند. اگر دسترسی به چنین تیمی برایتان سخت است، می‌توانید با دوستانتان و بچه‌های آنها تیمی تشکیل بدهید و بازی کنید.

سؤالات رایج درباره طناب بازی

– کودکان از چندسالگی می‌توانند طناب‌زدن را یاد بگیرند؟

کودکان از ۳سالگی می‌توانند حرکات چرخاندن طناب و پریدن در زمان مناسب را تمرین کنند. بیشتر کودکان در حدود ۵ تا ۶سالگی می‌توانند طناب را بچرخانند و چندین بار پشت‌سر هم با موفقیت از روی آن بپرند.

– چطور طناب‌زدن را به کودکان آموزش دهیم؟

برای آموزش طناب‌زدن به کودک، طنابی به او بدهید و از او بخواهید هر سر طناب را در یک دستش بگیرد. در مرحله بعد طناب را جلوی بدنش نگه دارد و از روی آن بپرد.

از او بخواهید کم‌کم طناب را روی سرش بچرخاند و بگذارد به زمین بخورد. در نهایت او خواهد توانست سریع‌تر طناب را بچرخاند و از رویش بپرد.

– طناب بازی چه مزایایی دارد؟

طناب بازی برای کودکان فواید زیادی دارد. شرکت در بازی‌های طناب‌زنیسلامت کودکو مهارت‌های حرکتی او تقویت می‌کند. علاوه بر فوایدسلامتی، شرکت در بازی‌های طناب‌زنی مهارت‌های کلامی، حفظ‌‌کردن واژگان، شمارش و روابط اجتماعی کودکان را تقویت می‌کند.

شما بگویید

به‌نظرتان کدام بازی هیجان‌انگیزتر بود؟ اگر شما هم ایده‌ای برای بازی با طناب برای کودکان دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و کاربران عزیزمان به اشتراک بگذارید.



#‌سلامت_کودک

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

در این مطلب، به شیوه برقراری ارتباط و تعدادی از راهکارهای گفتگوی موثر و سازنده با فرزندان نوجوان اشاره می‌کنیم.

1 سال پیش

شنیدن «مامان بچه‌ها چطور به دنیا می‌آن؟» والدین بسیاری را شوکه می‌کند. اگر شما پاسخ مناسب به کودک ندهید، از جایی دیگری جواب را پیدا می‌کند.

1 سال پیش

در این مطلب از چطور می‌خوانید: فرزند اول، دوم یا سوم بودن چه تأثیری بر شخصیت، افکار، صفات و روحیات افراد دارد؟

1 سال پیش

گفتن بعضی دروغ‌ها به کودک بی‌ضرر است. بعضی دروغ‌ها هم ممکن است پیامدهایی منفی مانند افزایش استرس کودک داشته باشند.

1 سال پیش

از چه زمانی باید کتاب‌خواندن برای کودک را شروع کنید؟ پاسخ این است که هیچ‌گاه برای شروع دیر نیست. در حقیقت برخی از والدین این کار را از دوران بارداری مادر

1 سال پیش

شادی کودک خواسته قلبی همه والدین است. ایجاد محیطی امن و شاد برای رشد و پرورش کودک یکی از مهم‌ترین اصول بچه‌داری است.

1 سال پیش

فرزندتان احساساتش درباره مدرسه را با شما در میان می‌گذارد؟ بعضی از بچه‌ها بعد از مدرسه درباره اتفاقاتی که در مدرسه افتاده است با پدر یا مادر خود صحبت

1 سال پیش

روش گریه تا خواب یکی از روش‌هایی است که برای خواباندن بچه به کار می‌رود. در این روش کودک را در حالی که هنوز بیدار است، داخل تخت یا جای خوابش قرار می‌دهند

1 سال پیش

اغلب والدین به سلامت جسم کودکشان اهمیت می‌دهند؛ تلاش می‌کنند که او خوب بخورد و بیمار نشود. سلامت عاطفی و روانی کودک به همان اندازه مهم است.

1 سال پیش

بیشتر...