معبد هندوها یکی از مناطق دیدنی شهر بندرعباس بازخبر

مستند رنج و سر مستی / نگاهی به هفتاد سال زندگی منصور نعیمی +ببینید

در حاشیه شمالی قدیمی ترین و اصلی ترین خیابان و منطقه اداری و تجاری بندرعباس معبد هندوها چشم هر تازه واردی را به خود جلب می نماید . شیوه و سبک معماری آدمی را متوجه معبدهای هندوهان و هندوستان می سازد وبه راحتی میتوان دریافت که معبد هندوهاست.

بازخبر/در حاشیه شمالی قدیمی ترین و اصلی ترین خیابان و منطقه اداری و تجاریبندرعباسمعبد هندوها چشم هر تازه واردی را به خود جلب می نماید . شیوه و سبک معماری آدمی را متوجه معبدهای هندوهان و هندوستان میسازد وبه راحتی میتوان دریافت که معبد هندوهاست نه گبرها-اما از آنجا که مردم قدیم بندرعباس،هندوهای مقیم بندرعباس را به نام ((گور))یا گبر می شناختند، معبد نیز در زبان مردم بومی به بت ((گوران)) شهرت یافته که هنوزم کم و بیش به همان نام باقی مانده است.

این معبد براى نیازهاى هندوهاى مقیم شهر بندرعباس که از سال‌هاى ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴ شمسی سکونت داشته و به کارهاى تجارى مى‌پرداختند ساخته شده است.

همچنین این معبد یکى از نقاط مهم ارتباط فرهنگى و هنرى میان ایران و هند بوده است. هندوها پیروان مکتب برهمنى (کسانى که به خدایان برهما، ویشنو و تسیوا معتقدند) هستند و این معبد بنابر تحقیقات به عمل آمده متعلق به خدایان ویشنو است.

سبک معماری این گنبد را مقرنس‌های پیرامونی آن نه ‌تنها از دیگر گنبدهای موجود در سواحل خیلج‌فارس، بلکه از گنبدهای سراسر ایران متفاوت می‌سازد.

معبد هندوهامربوط به اواخر دوره ناصر الدین شاه است و در زمان مظفرالدین شاه مورد بهره بردارى قرار گرفت.

ساختمان اتاق معبد و مهراب در قسمت شمال هند واقع شده و دور اتاق معبد نیز از طاقچه و قاب هاى کور ساخته شده است و دورتا دور اتاق معبد نیز ۴ راهرو وجود دارد که در گذشته زوار به دور آن زیارت مى کردند .

داخل راهروها حجره هاى کوچکى است که براى طلبه هاى مکتب برهمنى در نظر گرفته شده و داخل برخى از اتاق ها نقاشى هاى مذهبى دیده مى شود که یکى از مهم ترین آنها خداى فلوت زن به نام کریشنا است.

در قسمت ضلع شرقى گنبد نیز تالار بزرگى وجود دارد که تالار اجتماعات بوده و در این تالار نقاشى هاى مختلفى به چشم مى خورد که هر کدام از آن ها بیانگر فلسفه خاصى از اعتقادات مختلف مردم هند است.

این معبد یکى از آثار منحصر به فردى است که از سوى پولدارهاى شهرى به نام شیکار پور در غرب هند ساخته شد و در سال ۱۳۴۴ کهبندرعباسرا ترک کردند، بت‌هایى که در معبد و در طاقچه محراب بود نیز با خود بردند و این بنا کم کم مخروبه شد تا این که سازمان میراث فرهنگى در چند نوبت آن را تعمیر اساسى کرد.

منبع: پايگاه خبری بازخبر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات عربی متحده در گفت‌وگوی تلفنی با امیر عبداللهیان بر توقف جنایت صهیونیست‌ها در غزه تاکید کردند.

نیم ساعت پیش

کلیپ خنده دار از حسن ریوندی و جوگیر پسر و دختر ها در فضای مجازی در ادامه مشاهده خواهید کرد.

نیم ساعت پیش

سه باشگاه آلمانی برای نخستین بار پس از 29 سال به نیمه‌نهایی رقابت‌های اروپا رسیدند.

نیم ساعت پیش

مرکز مدیریت راه‌ها اعلام کرد: هم‌اکنون وضعیت تردد در هراز، کندوان و سوادکوه عادی و روان است.

نیم ساعت پیش

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیچ آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است.

نیم ساعت پیش

چهره سال هنر انقلاب در میان نویسندگان دلیل اقبال نوجوان ایرانی به کتاب‌های ترجمه شده را عدم حمایت از نویسندگان ایرانی و نداشتن برنامه در این حوزه دانست.

نیم ساعت پیش

این طور که پیداست ضعف و ناکامی سبک‌وزن‌های کشتی آزاد ایران همچنان ادامه دارد و حالا آخرین امید ایران برای حضور در المپیک، علیرضا سرلک است.

نیم ساعت پیش

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد:«نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و نمایندگانش نتوانستند کاملاً به تعهدات خود طبق این قرارداد انتخاباتی پایبند بمانند. بنابراین مجوز نقل و انتقال نفت و گاز ونزوئلا تمدید نخواهد شد».

نیم ساعت پیش

در دنیای ورزش، بردها و پیروزی‌ها می‌توانند در بعیدترین شرایط رخ دهند. مورد ریا بالوس هم همین گونه است، دختری اهل یکی از شهرهای کوچک فیلیپین که حضور استثنایی او در میدان مسابقه توجه دنیا را به خود معطوف کرد و تا به امروز نیز هنوز الهام بخش بسیاری است.

نیم ساعت پیش

بیشتر...