تیتر برتر |
3 سال پیش

برنامه بایدن برای ایران در سال 2021 تیتربرتر

برنامه بایدن برای ایران در سال 2021

برنامه بایدن برای ایران در سال 2021

به گزارشتیتربرتر؛دولتبایدندر سیاست خارجی و درگیری‌های استراتژیک بی سابقه بچگونه عمل می کند می توان گفتاز جمله اهداف آن‌ها برخورد با چین و روسیه در مورد مسابقه تسلیحاتی یا رقابت اقتصادی است، به اضافه تلاش برای بازگرداندن اعتماد هم پیمانان واشنگتن که با سیاست‌های ترامپ این اعتماد به پایین‌ترین حد خود رسیده، بویژه در مورد اتحادیه اروپا و پیمان ناتو.

پرونده‌های مذکور مهم بوده و در انتظار دولت بایدن هستند تا حل شوند، اما به نظر می‌رسد یک پرونده استثنایی وجود دارد که مقدم بر دیگر پرونده هاست، یعنی موضوعتوافق هسته‌ایبا ایران.

در رابطه با این پرونده، اشاره‌ها و اظهاراتی با هدف نبض گیری بین اغلب طرف‌هایی که مستقیم و غیر مستقیم با موضوع هسته‌ای ایران ارتباط دارند، مطرح شد، به نحوی که به نظر می‌رسد بعد از ۲۰ ژانویه،پرونده هسته‌ای ایرانبار دیگر روی میز قرار گیرد.

بایدن تاکید می‌کند که آماده بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران است، اما اذعان می‌کند که این امر دشوار بوده و لازم است دولت‌های همسایه تهران نظیر عربستان و امارات نیز در توافق هسته‌ای جای داشته باشند.

رویکرد اصلی بایدن در قبال ایران چیست؟

ایران در پاسخ به این اظهارات بایدن تصریح کرد کهتوافق هسته‌ایبه این دولت‌ها ارتباطی ندارد و دولت‌هایی که وارد عادی سازی روابط با اسرائیل شده اند، نمی‌توانند جرأت کرده و خود را بازیگر جدیدی در موضوع توافق هسته‌ای مطرح کنند، به عبارت دیگر «هر طرفی باید در حد خودش صحبت کند».

در خصوصتوافق هسته ای، موشکها، نفوذ در منطقه و خلیج فارسو امنیت راه‌های دریایی، ایران همواره از این مسلمات صحبت کرده است:

  • مخالفت با مذاکره در مورد توافق هسته ای، به این دلیل که موضوع توافق پس از یک مذاکره طولانی به امضا رسیده، در حالی که تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران ادامه پیدا کرده و دیگر تهران اطمینان ندارد که واشنگتن به توافق جدید نیز پایبند بماند.
  • موقعیت اسرائیل و رابطه قدیمی آن با دولت‌های همسایه ایران که خواستار ورود به خط توافق هسته‌ای هستند، نقطه مانعی برای هر گونه بحثی در مورد این موضوعات حساس و مربوط به امنیت ملی ایران یا امنیت محور مقاومت است، چرا که تهران بر این عقیده است که مذاکره و گفتگویی که طرف‌هایی نظیر دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس در آن حضور داشته باشند، در حالی که هدایتگر آن‌ها اسرائیل است، به نفع تهران و محوری که توسط آن رهبری می‌شود، نیست.
  • غیر منطقی است که دولت جدید آمریکا استراتژی ترامپ را ادامه داده و موضع نامشخصی را در مورد درگیری‌های بین المللی داشته باشد. بایدن یک دینامیک جدید در سطح بین المللی اتخاذ می‌کند که کاملا با استراتژی ترامپ که در قالب تحریم‌ها و فشار‌های اقتصادی و دیپلماتیک نمودار می‌شد، متفاوت خواهد بود.

بر این اساس، نباید انتظار داشت که بایدن با شروط ایران به توافق هسته‌ای بازگردد، همانطور که حرکت او به سمت فشار‌های «غیر ترامپی» که می‌تواند تهدیدات مربوط به عملیات نظامی باشد، بعید نیست، هدف بایدن از این اقدام احتمالی، واداشتن تهران به چشم پوشی از برخی شروطش و سوق دادن آن به قبول مذاکره در مورد توانایی‌های موشکی است، که طبعا ایران زیر بار آن نمی‌رود، چرا که ظرفیت‌های موشکی خود را اساس استراتژی بازدارندگی و نظامی اش می‌داند.

آیا بایدن به فکر جنگ با ایران است؟

این گزینه نظامی محتمل آمریکا می‌تواند برای شروع یک مذاکره جدید از موضعی تازه باشد، که متکی بر این موارد است:

  1. بازگشت به توافق هسته‌ای با تمام مندرجات آن همانطور که تهران می‌خواهد، همراه با رفع تمام تحریم‌ها علیه ایران.
  2. گشودن کانال مذاکره موازی که مربوط به ظرفیت‌های موشکی ایران باشد. همراه با موضع مردد چین و روسیه که دور از مانور آمریکا نیست و هدف از آن، پایان دادن به درگیری بین المللی-منطقه‌ای است.
  3. وارد کردن برخی دولت‌های خلیج فارس در چارچوب مذاکرات موشکی ایران و نفوذ تهران در منطقه در قالب محور مقاومت، که این مهم با عنوان مذاکره در مورد امنیت منطقه انجام می‌شود، عنوانی که اساسا تهران مخالف آن نیست و همواره خواستار آن بوده و همسایگان خود را به آن دعوت کرده است.

سوال در مورد موضع ایران و استراتژی آن در مقابله با این احتمال (یعنی ضربه محدود آمریکا به تاسیساتموشکیایران) همچنان باقی می‌ماند، ضربه‌ای که واشنگتن با کمک آن به دنبال گشودن باب گفتگوی وسیعی، پس از بازگشت آن به برجام و لغو تمام تحریم‌ها علیه ایران است.

اهداف بایدن برایایران

  • «در زمینه منع اشاعه [سلاح‌های هسته‌ای] و امنیت هسته‌ای آمریکا نمی‌تواند یک قدرت قابل‌اعتماد باشد، در حالی که خود از توافقات مربوطه خارج می‌شود.»
  • «توافقهسته‌ای با ایرانکه در دولت اوباما-بایدن بر سر آن توافق شد، از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کرد، اما ترامپ عجولانه این توافق را کنار گذاشت و باعث شد که ایران برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرد و اقدامات تحریک‌آمیز بیشتری صورت دهد و ریسک بروز یک جنگ فاجعه‌بار دیگر در منطقه افزایش نیز یابد.»
  • «من هیچ توهمی درباره ایران که دست به اقدامات بی‌ثبات‌کننده در خاورمیانه زده و اقدام به بازداشت غیرمنصفانه شهروندان آمریکایی کرده است‌، ندارم. اما برای مقابله با تهدیدهایی که ایران علیه منافع ما ایجاد می‌کند، یک راه هوشمندانه وجود دارد و یک راه برای خودزنی که ترامپ راه دوم را انتخاب کرد.»
  • «ترور ژنرالسلیمانیاگرچه به معنای حذف یک دشمن خطرناک برای آمریکا بود، اما خطر شکل‌گیری یک چرخه دائمی از خشونت را در منطقه افزایش داد و تهران را بر آن داشت که محدودیت‌های هسته‌ای که به موجب توافق هسته‌ای [برجام] پذیرفته بود را به کلی کنار بگذارد.»

گردآورنده:علی اکبر رضایی



#‌سیاست منبع: تیتر برتر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در بیمارستان بستری شد.

1 ساعت پیش

عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن پنجشنبه شب در سخنانی با تاکید براینکه رژیم اسرائیل همچنان در مسیر شکست در غزه قرار دارد، خطاب به آمریکایی‌ها گفت: آنها در تجاوز نظامی خود به یمن، شکست را از انگلیس به ارث خواهند برد.

1 ساعت پیش

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارحه آمریکا تاکید کرد که این کشور در اوایل ماه میلادی جاری در رابطه با احتمال وقوع حمله تروریستی در روسیه به این کشور هشدار داده بود.

1 ساعت پیش

یکی از عجیب‌ترین جاده‌های دنیا، جاده کاراکولز در شیلی است که شیلی و آرژانتین را به هم متصل می‌کند.

1 ساعت پیش

قسام خانه‌ای را پس از ورود اشغالگران اسراییلی منفجر کرد.

1 ساعت پیش

رئیس رسانه ملی با جمعی از شاعران و نویسندگان کشور دیدار کرد و توجه به اعتلای فرهنگ غنی ایران را در زمره رئوس برنامه‌های تحولی صداوسیما برشمرد.

نیم ساعت پیش

به گفته مسئولان، در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ده هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های در دست احداث اضافه شد و تاکنون اقداماتی موثر در خصوص اخذ و ابلاغ مصوبات و صدور مجوز‌های مرتبط با ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر صورت گرفته است.

1 ساعت پیش

بابت همین شک و تردید بود که فرماندهان تصمیم گرفتند تا به سراغ امام بروند و از او کسب تکلیف کنند. بنا شد تا محسن رضایی به جماران برود و با امام ملاقاتی داشته باشد. وقت هم به شدت تنگ بود؛ هر دقیقه میتوانست تاثیر گذار باشد.

یک ربع پیش

ویدیویی قدیمی از شرط ازدواج یکتا ناصر و منوچهر منتشر شده است که به شدت در فضای مجازی وایرال شده است.

نیم ساعت پیش

بیشتر...