ایجاد کنسرسیوم های صنعتی صادراتی مشترک در حوزه های زیرساختی tv logo
صمد حسنزاده، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در جریان سفر هیئت تجاری ایران به مسکو، در دیدار با رئیس اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه، با ارائه پیشنهاد امضای تفاهمنامه همکاری راهبردی میان اتاق ایران و اتحادیه RSPP، گفت: انعقاد این تفاهمنامه با هدف ایجاد یک چارچوب نهادینه جهت تعامل مستمر و منظم بخشهای خصوصی ایران و روسیه صورت گیرد.
رییس اتاق ایران از تبادل اطلاعات اقتصادی و صنعتی، همکاری در برگزاری نشستها و رویدادهای اقتصادی، حمایت متقابل از شرکتهای عضو برای ورود به بازارهای یکدیگر و شناسایی قوانین و مقررات مانع توسعه همکاری و ارائه پیشنهاد اصلاحی به دولتها، به عنوان محورهای قابل درج در تفاهم نامه همکاری میان اتاق ایران و اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه نام برد.
حسنزاده همچنین بر راهاندازی کارگروه تخصصی «توسعه تولید مشترک و صادرات به اوراسیا» تاکید کرد و بیان داشت: این کارگروه مشترک میتواند در زمینه مطالعه مدلهای موفق همکاری صنعتی دوجانبه (نظیر تولید مشارکتی در قزاقستان و بلاروس)، ایجاد خطوط تولید مشترک در ایران با سرمایهگذاری روسها با هدف صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، آسیای مرکزی و غرب آسیا و بهرهبرداری از تخفیفهای تعرفهای ناشی از موافقتنامه تجارت آزاد ایران–اوراسیا موثر عمل کند.
او معرفی پروژههای اولویتدار سرمایهگذاری و مشارکت صنعتی، انتشار اطلاعات مقررات، زیرساختها، مشوقهای دولتی و معرفی شرکتهای آماده تعامل و انتقال فناوری ایران و روسیه را مستلزم ایجاد سامانه اطلاعاتی مشترک بازار و فرصتهای صنعتی دو کشور ممکن دانست و بر همکاری اتاق ایران و اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه برای تأسیس «مرکز نوآوری و فناوریهای صنعتی ایران–روسیه» تاکید کرد.
رییس اتاق ایران افزود: مرکز نوآوری و فناوریهای صنعتی ایران–روسیه میتواند در زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها در حوزههایی مانند انرژی، مواد پیشرفته، ماشینآلات هوشمند، زیستفناوری؛ تسهیل ارتباط میان دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پارکهای علم و فناوری دو کشور و بهرهگیری از ظرفیت صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر (VC) روسیه و ایران نقشآفرینی کند.
حسنزاده با حمایت از ایجاد کنسرسیومهای صنعتی و صادراتی مشترک، گفت: با تشویق شرکتهای ایرانی و روس به تشکیل کنسرسیومهای تخصصی در حوزههای احداث پروژههای زیرساختی (راهآهن، پالایشگاه، نیروگاه، بنادر)، صادرات مشترک به بازارهای ثالث و تولید تجهیزات صنعتی و انتقال فناوری با برند مشترک میتوان برای توسعه روابط تجاری دو کشور گامهای بلندی برداشت.
رییس اتاق ایران همچنین بر برنامهریزی برای تبادل هیأتهای صنعتی و آموزشی در حوزههای صنعت نفت، گاز، مواد شیمیایی و کشاورزی صنعتی و برگزاری دورههای مشترک آموزش مدیریت صنعتی، تحلیل بازار، و تطبیق با استانداردهای صادراتی روسیه و اوراسیا تاکید کرد.
حسنزاده، رفع موانع غیرتعرفهاى و تسهیل تردد کالا و خدمات را در گروی شناسایى مهمترین موانع غیرتعرفهاى موجود بر سر راه صادرات و خدمات فنى و مهندسى ایران به روسیه دانست و گفت: دولتهاى دو کشور با اصلاحات گمرکی و تسهیل ثبت سفارش، تسریع در صدور روادید تجارى و تکنولوژیک و به رسمیت شناختن استانداردهاى طرف مقابل میتوانند به رفع این موانع کمک کنند.
#اخبار_اقتصادی
بیشتر...
تبلیغات
وزیرشهرسازی گفت:در فاصله کمیسیون هفدهم تا امروز به توافقی راهبردی در حوزه حمل و نقل و ترانزیت دست یا
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، از فرصت سهماهه دستگاهها برای اتصال به سامانه پنجره واحد
معاون برنامهریزی جهادکشاورزی گفت:در سالهای گذشته برگزاری نمایشگاههای تخصصی زمینه ساز صادرات ۸ میل
مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: فردا سه شنبه در غالب مناطق کشور جوی آرام و پایدار مستقر است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آغاز فصل برداشت ذرت از ماه آینده گفت: ثبت
کارشناس بازار سرمایه گفت: افت شدید بازار از صبح آغاز شد و تقاضا در دو مرحله نتوانست به خوبی به عرضه
کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: تولیدکنندگان نسبت به برداشت سریع میوه های باقی مانده در کنار باغ ها ج
معاون صنایع عمومی وزارت صمت در رابطه با جبران آسیب وارده به صاحبان کالا در انفجار بندر شهید رجایی گف
دبیر انجمن صنعت سیمان کشور گفت: محدودیت برق ۹۰ درصدی صنایع بزرگ از جمله سیمان که از ۲۴ اردیبهشت اعما
بیشتر...