۱ هفته پیش
باورنکردنی ساخت رباتی که مغزی از قارچ دارد حرکت می کند
دانشمندان در آمریکا رباتی را به شکل یک ستاره دریایی ساختهاند که بخشی از آن قارچ و بخش دیگر آن ماشین است.
بازوهای این ربات به گونهای نرم توسط یک قارچ شاهصدف زنده (با نام علمی Pleurotus eryngii) کنترل میشود.
این رباتها جدیدترین دستاورد دانشمندان در زمینهای به نام «رباتیک بیوهیبرید» است. این شاخه علم به دنبال ترکیب مواد بیولوژیکی و زنده مانند سلولهای گیاهی و حیوانی یا حشرات با اجزای مصنوعی برای ساختن موجودات زنده و تا حدی مهندسیشده است.
عملکرد این رباتها هنوز فراتر از آزمایشگاه نرفته است، اما محققان امیدوارند روزی آنها بتوانند اقیانوسها را کاوش کنند، رباتهای اسپرمدار بتوانند درمانهای باروری ارائه دهند و رباتهای سوسکی زندهیاب بتوانند پس از زمینلرزه به جستجوی بازماندگان بپردازند.
تیمی تحت هدایت محققان در دانشگاه کورنل این ربات را به گونهای مهندسی کردهاند که با رشد میسیلیوم (نخینه یا رشتههای دراز و سفید قارچ که مثل ریشه میمانند) در سختافزار ربات، دستگاه میتواند حرکت کند.
در این روش سیگنالهای الکتریکی کوچک ایجاد شده توسط قارچ، نور محیط را حس کرده و در واکنش به آن جمع میشود. نسخه دیگری از این ربات که با چرخ ساخته شده، به محض دیدن نور از محیط فرار میکند.
رابرت شپرد، استاد مهندسی مکانیک و هوافضا در دانشگاه کرنل که هدایت آزمایشگاه رباتیک این موسسه را بر عهده دارد، در این باره میگوید: «مکانیزمها از جمله محاسبات، درک و اقدام به انجام عمل واکنشی هم در دنیای بیولوژیکی و هم در دنیای مصنوعی که انسانها ایجاد کردهاند انجام میشوند. اما باید گفت که در بیشتر مواقع، سیستمهای زنده بهتر از سیستمهای مصنوعی ما عمل میکنند.»
کشاورزان هلندی از ربات ۱۸۵ هزار یورویی هوش مصنوعی در پرورش لالههای سالم استفاده میکنند
آخرین رباتهای انساننما در کنفرانس جهانی ربات ۲۰۲۴ در پکن
وی اضافه کرد: «بیوهیبریداسیون تلاشی برای یافتن اجزایی در دنیای بیولوژیکی است که بتوانیم آنها را مهار، درک و کنترل کرده و در سیستمهای مصنوعیمان به کار ببندیم.»
تیم محققان برای این مطالعه یک قارچ شاهصدف استفاده کردند، چرا که این قارچ میتواند به راحتی و به سرعت رشد کند.
روی جلد نشریه علوم رباتیک
پژوهشگران ساختارهای نخمانند یا میسلیوم قارچ را در آزمایشگاه پرورش دادند که کمی شبیه به نورونهای مغز عمل میکند و میتواند با شبکههایی که تشکیل میدهد وجود مواد مغذی را حس کرده، ارتباط برقرار کند و اطلاعات را انتقال دهد.
محققان میگویند این قارچ ۱۴ تا ۳۳ روز زمان نیاز داشت تا به طور کامل در داربست ربات ادغام شود.
یک رابط الکتریکی سیگنالهای کوچک و خام تولیدی توسط میسلیوم را خوانده، آنها را پردازش کرده و به اطلاعات دیجیتالی تبدیل میکند که بتواند بازوهای ربات را فعال کند.
این ربات قادر است به تحریک نور فرابنفش واکنش نشان داده و مسیر حرکت خود را عوض کند. دکتر شپرد در این خصوص میگوید: «قارچها واقعا نور را دوست ندارند. در واقع بر اساس تفاوت در شدت نور شما میتوانید عملکردهای مختلف از ربات دریافت کنید، چرا که به محض حس نور در محیط سریعتر حرکت میکنند یا از نور دور میشوند.»
پژوهشگران میگویند اگر این رباتها نسبت به شرایط محیطی مقاومتر شوند، میتوانند در زمینهای کشاورزی یا اکتشافات دریایی مورد استفاده قرار گیرند.
نتایج تحقیقات تازه در نشریه علمی «
علوم رباتیک» منتشر شده است.
#اخبار منبع: عصر ایران
بیشتر...
تبلیغات
تبلیغات
مطالب مرتبط
وزیر خارجه سوریه در گفت وگو با خبرنگاران گفت تا زمانی که به خواستههای دمشق پاسخ داده نشود، هیچ تعاملی با طرف ترکیه وجود نخواهد داشت.
نیم ساعت پیش
گروه تروریستی داعش مسئولیت تیرباران باشندگان ولایت دایکندی بر عهده گرفته است.
3 ساعت پیش
حزبالله لبنان اعلام کرد که یک پایگاه اصلی پدافند هوایی ارتش اشغالگر در شمال فلسطین اشغالی را موشکباران کرده است.
نیم ساعت پیش
با گذشت 343 روز از جنگ در غزه، در حالیکه هیچ افق روشنی از پایان آن وجود ندارد، ارتش اشغالگر اسرائیل در چندین نوبت اردوگاه النصیرات را بمباران کرد.
نیم ساعت پیش
شرکت ایده نوین تجارت لاتیدان در راستای هدف خود با ایجاد بستری مبتنی بر فناوری اطلاعات به منظور اطلاع
شرکت ایده نوین تجارت لاتیدان در راستای هدف خود با ایجاد بستری مبتنی بر فناوری اطلاعات به منظور اطلاع رسانی در عرصه خبر ، اقدام به راه اندازی پایگاه خبری بازخبر نمود. بازخبر کار خود را از سال ۱۳۹۵ شروع نمود و تلاش دارد تا آخرین تحلیلها و گزارشها از مهمترین اتفاقات روز ایران و […]
2 ساعت پیش
بعد از گمانههایی که در مورد بازگشت دیوید تیلور به تشک مطرح بود، او در روز آخر ثبتنام انتخابی آمریکا، برای حضور در رقابتهای جهانی ثبتنام کرد.
نیم ساعت پیش
بیشتر...