تروما چیزی که فکر می کنی نیست چرا مشاوره بحران مهم است طلاق جدایی بحران
درگیری نظامی میتواند باعث آسیب شود، اما زنده ماندن از تصادف اتومبیل، طلاق، مرگ عزیزان و عادت شبانه شرابخواری نیز میتواند باعثتروما، بحرانو آسیب شود. متخصصان علل، علائم و مراحل تروما را توضیح می دهند، به علاوه آنچه که می توانید برای بهبودی انجام دهید.
تروما جهانی و نامرئی است.
همه ما مجروح شدهایم و دیگران را مجروح کردهایم، چه به شکل بزرگ و چه کوچک.آسیب نامرئی ناشی از آسیب های غفلت و قضاوت را در نظر بگیرید.آنها فراگیر هستند و در اطراف ما هستند.
هر کسی ممکن است دچار تروما شود، اما همه افراد دچاراختلال استرس پس از سانحه یا PTSDنمی شوند.در حالی که این اصطلاحات می توانند دست به دست هم بدهند، اما متمایز هستند و نیاز به تشخیص و درمان های متفاوتی دارند.
از آنجایی که جان آنها را تهدید می کند، زنده ماندن از یک رویداد آب و هوایی شدید مانند گردباد، تجربه سوء استفاده در دوران کودکی یا تجاوز جنسی، طبق تعریف، رویدادهای آسیب زا هستند.اما تجارب بسیار ناامید کننده یا دردناک مانند از دست دادن یکی از عزیزان، طلاق گرفتن یا تبعیض مداوم نیز می تواند باعث آسیب شود.
هرموقعیتی (حتی یک رویداد صلح آمیز) که باعث شود شما احساس غرق شدن، انزوا و ناامنی کنید، می تواند ذهن و بدن را تحت فشار قرار دهد.اگر ایناحساسات درطول زمان برطرف نشوند، می توانند ناتوان کننده شوند و منجر به تصمیم گیری ضعیف،اعتیادو افسردگی شوند.عزت نفس پایین، شرم، پرخاشگری، اضطراب، ترس، رنجش و نفرت از خود از دیگر ثمرات تلخ تروما هستند.این فقط PTSD نیست.
خبر خوب این است کهدرمان های موثریبرای مقابله با تروما وجود دارد.دریافت درمان مناسب ممکن است به شما کمک کند تا از طریق احساسات دشواری که بر دیدگاه شما نسبت به جهان و خودتان تأثیر منفی میگذارد، غلبه کنید و شما را از تجربه شادی باز میدارد.
تروما چیست؟چرا تروما اتفاق می افتد؟
تروما پاسخ احساسی به یک رویداد مبتنی بر زمان است که منجر به ترس شدید از مرگ، جراحت یا بیماری جدی خود یا یکی از عزیزانتان میشود.حتی اگر برای شخص دیگری اتفاق افتاده باشد، باز هم میتوانید ضربه روحی داشته باشید.
Stephanie Wolf, JD, PhD، روانشناس و بنیانگذار Maven Psychology Group گفت: «دیدن اتفاقی برای کسی که به او اهمیت میدهید نیز میتواند این نوع تجربه آسیبزا را ایجاد کند .
قتل جورج فلوید توسط یک افسر پلیس مینیاپولیس بر سلامت روان و ایمنی سیاه پوستان آمریکایی تأثیر گذاشت.یک مطالعه در سال 2021نشانداد که سیاهپوستان بیش از سفیدپوستان آمریکایی افزایش علائم افسردگی و اضطراب را پس از اخبار مکرر در مورد خشونت پلیس گزارش کردند.
انواع تروما
سه نوع تروما وجود دارد –حاد، مزمن یا پیچیده.
- ترومای حادرویدادی است که باعث ناراحتی یا خطر شما می شود.ترومای حاد می تواند شامل یک تصادف رانندگی یا یک بلای طبیعی باشد.
- ترومای مزمنقرار گرفتن مکرر در معرض یک رویداد خطرناک یا استرس زا، مانند قلدری یا خشونت خانگی است.
- ترومای پیچیدهمواجهه مکرر با رویدادهایی است که باعث ناراحتی یا ترس شدید مانند سوء استفاده جنسی، شکنجه یا ترک مزمن می شود.
تفاوت بین تروما و PTSD
هر ضربه ای خطر ایجاد اثرات طولانی مدت بر سلامتی شما را دارد.اما همه آنها بهPTSDتبدیل نمی شوند .برای اینکه اثرات یک تروما معیارهای تشخیصی PTSD را برآورده کند، باید احساس کنید که دوباره آن اثر را تجربه می کنید و رفتار اجتنابی شدید از خود نشان می دهید.
به گفته ولف، یکی دیگر ازتفاوتهای عمده بین تروما و PTSDاین است که برخی از علائم تروما پس از مشاوره و یادگیری چارچوببندی مجدد تفکر از بین میروند.در واقع، افرادی که یاد میگیرند تابآوری ایجاد کنند – توانایی بهبودی از شکستها و سازگاری با ناملایمات زندگی – ممکن استعکس PTSD را تجربه کنندکه رشد پس از سانحه نامیده میشود.رشد پس از سانحه زمانی است که آنها احساس می کنند قادر به حرکت به جلو و برداشتن نکات مثبت از یک تجربه وحشتناک هستند.
درک تفاوتهای بین تروما، PTSD و استرس پس از سانحه– تأثیر طولانیمدت یک پاسخ عاطفی به یک رویداد آسیبزا – میتواند بر انتخابهای شما در جستجوی مشاوره یا داروهای خاص تأثیر بگذارد.
چگونه تروما را سرکوب می کنید؟
استرس پس از سانحه در 5 مرحله است:انکار، عصبانیت، چانه زنی، پذیرش و افسردگی.
مرحله 1: انکار
مرحله اولانکار است،جایی که فرد نمی پذیرد که یک رویداد آسیب زا بوده است.مغز ممکن است سعی کند با سرکوب کامل حافظه آن تجربه، با این تجربه کنار بیاید.این ممکن است ارادی یا غیر ارادی باشد.
مطالعهای در سال ۲۰۱۵ درNature Neuroscienceنشان داد که مغز مکانیسمهایی برای پنهان کردن خاطرات آسیبزا و غیرقابل دسترس کردن آنها برای ذهن آگاه شما دارد.اما در حالی که مغز شما خوب است، این ممکن است در دراز مدت آسیب بیشتری وارد کند.
فردی که تروما را پایین می آورد ممکن است خود را تحریک پذیرتر بیابد یا به سختی تمرکز کند.در موارد دیگر، ممکن است خود را از دوستان و خانواده کنار بکشند.اجتناب از احساسات میتواند بر میزان موفقیت فرد در مدرسه یا شغل تأثیر بگذارد.
یک مطالعه در سال 2018 درمجلهروانپزشکی بالینی (TheJournal of Clinical Psychiatry)نشان داد که ترومای سرکوب شده دوران کودکی با عملکرد شناختی ضعیف با افزایش سن مرتبط است.ولف توضیح میدهد: «از آنجایی که تروما فضای زیادی را در چشمانداز عاطفی ما اشغال میکند، ما نمیتوانیم آنطور که معمولاً میتوانیم موفق عمل کنیم.
مرحله 2: عصبانیت
هنگامی که یاد گرفتید تجربه آسیب زا خود را سرکوب نکنید، ممکن است از آنچه برای شما اتفاق افتادهاحساس عصبانیت یا ناراحتیکنید.خشمپس از از دست دادن چیزی که برای شما مهم است، طبیعی است، خواه مرگ یکی از عزیزان باشد یا از دست دادن احساس امنیت.
تخلیه تروما: یک شکل مرتبط از خشم
برخی از افراد مبتلا به PTS ممکن است به اشتراک گذاری بیش از حد تجربیات ناراحت کننده در لحظات نامناسب یا به طور غیرمنتظره با دوستان، خانواده یا غریبه های تصادفی دچار شوند.که به عنوان تخلیه تروماشناخته می شود، با تخلیه تفاوت دارد زیرا شما هیچ توجهی به این موضوع ندارید که شنیدن تجربه آسیب زا شما چگونه می تواند شنونده را تحت تأثیر قرار دهد و ممکن است پس از دریافت اطلاعات سنگین احساسی احساس وحشتناکی کند یا خسته شود.
یک مطالعه در سال 2018نشانداد که نوجوانان مبتلا بهعلائم PTSبا صحبت بیشتر در مورد آن به صورت آنلاین با دیگران، بیشتر با آن کنار می آیند.میتوان به راحتی در رسانههای اجتماعی آسیبدیدگی کرد، جایی که به جای جستجوی کمک، افکار و نظرات ناخواسته خود را بیان میکنید.
مرحله 3: چانه زنی
غلبه بر خشم می تواند منجر بهچانه زنیشود.چانه زنی زمانی اتفاق می افتد که فرد احساس می کند رفتار او مسئول رویداد آسیب زا است و ممکن است راهی برای کنترل زندگی خود باشد.مذاکرات می تواند خارجی باشد، مانند وعده تغییر از طریق دعا، یا در طول گفتگوهای داخلی وسناریوهای ”چه می شود اگر “.
مرحله 4: افسردگی
افسردگیمرحله چهارم است که در آن افراد احساس درماندگی می کنند و در نتیجه احساس غم و اندوه و پوچی شدید می شود.در این مرحله، فردی که با تروما سر و کار دارد ممکن است خود را از دیگران منزوی کند و علاقه خود را به فعالیتهایی که زمانی لذتبخش میدانست از دست بدهد.
مرحله 5: پذیرش
مرحله نهاییپذیرش است،زمانی که می توانید تصدیق کنید که رویداد اتفاق افتاده است و به دنبال حمایت برای آن باشید.
تروما چقدر می تواند ادامه داشته باشد؟
هر تجربه آسیب زا متفاوت است و بستگی به این دارد که آیا فرد منابع و کمک برایمدیریت استرس پس از بحران PTSخود را دارد یا خیر. با حمایت مناسب، علائم PTS حدود سه ماه طول می کشد. اما ولف میگوید که اگر PTS بیش از سه ماه طول بکشد و در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کند، میتواند نشاندهنده این باشد که تروما در حال تبدیل شدن به PTSD است.
هیچ نوع ضربه ای وجود ندارد که احتمال ابتلا به PTSD را افزایش دهد. بلکه بر اساس یک سری عوامل است، از جمله اینکه چگونه PTS بر فعالیت های روزانه تأثیر می گذارد. جولی کاپلو، دکترای ABPP ، مدیر اجرایی مرکز تروما و غم در بیمارستان کودکان نیواورلئان گفت که احتمال بروز یک تروما در PTSD به هر گونه ترومای قبلی در زندگی فرد بستگی دارد، خواه آنها سابقه مشکلات سلامت روانی داشته باشند. ، و نزدیکی به رویداد.
او توضیح میدهد: «چیزی که ما متوجه میشویم این است که، برای مثال، اگر کودکان درگیر تیراندازی در مدرسه باشند، آنهایی که به رویداد واقعی نزدیکتر هستند، بیشتر به استرس پس از سانحه مبتلا میشوند.
کاپلو همچنین می گوید که اندازه گیری تروما سخت است زیرا ذهنی است. آنچه برای یک فرد آسیب زا است ممکن است برای شخص دیگری آسیب زا نباشد.
اگر تروما درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟
PTS و PTSD قابل درمان هستند، اما بستگی به میزان حمایت شما و میزان پذیرش شما برای رفتن به درمان دارد.اگر استرس آسیب زا درمان نشود، می تواند بر توانایی کودک در یادگیری و تمرکز تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، PTS بر توانایی کودک برای تنظیم رشد عاطفی و موفقیت اجتماعی خود در دوران نوجوانی تأثیر می گذارد.ولف میگوید تروما در نوجوانی میتواند به مشکلات سلامت جسمانی، از خطر بالای سوء مصرف مواد تا آسیب رساندن به خود، ظاهر شود.
در بزرگسالی، PTS میتواند به مشکلات سلامت روانی بزرگتری از جمله مشکلات رابطه، سوء مصرف مواد و اجتناب از هر چیزی که ممکن است به آنها آسیبهای روحی را یادآوری کند، تبدیل شود.
“اکثریت مهم ترین مشکلات جامعه ما از جملهقاچاق جنسی، خشونت خانگی و خشونت اجتماعیناشی از آسیب های حل نشده دوران کودکی است، به طوری که واقعاً نیاز به مداخله زودهنگام را نشان می دهد تا بتوانیم از وقوع بسیاری از آن چیزها جلوگیری کنیم. کاپلو می گوید.
درمان تروما
درمانهای مؤثر برای PTS شاملحساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکات چشم (EMDR)است، تکنیکی که به خوبی تحقیق شده است که شامل یادآوری یک رویداد آسیبزا میشود در حالی که یک درمانگر آموزش دیده انگشتان خود را جلو و عقب شما حرکت میدهد و شما با چشمان خود آنها را دنبال میکنید. EMDR مدارهای مغز را مجدداً متعادل میکند و برای تجربههای منفرد (در بزرگسالی) مانند یک تصادف بد رانندگی مؤثرتر است. برای یافتن یک پزشک EMDR بهمرکز مشاوره ستاره ایرانیانمراجعه کنید .
یوگای حساس به تروما ، نوروفیدبک و گفتار درمانی نیز می توانند مفید باشند، اما جستجوی متخصصانی در این زمینه ها که آموزش تخصصی و تجربه کار با افراد آسیب دیده را داشته باشند، مهم است. انجمن بین المللی نوروفیدبک و تحقیقات (International Society for Neurofeedback and Research (ISNR.org)) یک فهرست ارائه دهنده دارد که می توانید به صورت آنلاین به آن دسترسی داشته باشید.
درمان تروما و استرس در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان
اگر شما یا یکی از نزدیکانتاناسترس پس از بحرانرا تجربه میکنید، به سؤالات مربوط به تروما پاسخ می دهیم و درباره گزینههای درمانی که میتواند به شما کمک کند بیاموزید. خدمات مالی و حقوقی برای دسترسی بیشتر به مراقبت در دسترس است.
اختلال PTS همیشه ناتوان کننده نیست و نباید برای همیشه ادامه داشته باشد. با کمک درست، می توانید آن را از قلب و ذهن خود به کار بگیرید و کمی شادی را به زندگی خود بازگردانید.
سوالات متداول
1 - تروما با مغز چه می کند؟
تروما مغز را دوباره سیم کشی می کند. هنگامی که یک کودک یا بزرگسال یک رویداد آسیب زا را تجربه می کند، مغز ساختار خود را با تغییر حجم و اندازه چندین ناحیه مغز سازماندهی می کند. مغز همچنین فعال شدن برخی از نواحی مغز را بر سایرین اولویت می دهد. یک مثال آمیگدال است که احساسات را تنظیم می کند و نقش کلیدی در واکنش افراد به تهدیدات دارد. با این حال، فعال شدن بیش از حد آمیگدال پس از ضربه ممکن است باعث اختلال در ارتباط با سایر مناطق مغز، مشکل در مدیریت احساسات و واکنش منفی به چهره ها شود. در حالی که آمیگدال در مغز با تروما بزرگتر می شود، هیپوکامپ و قشر جلوی مغز کوچکتر می شوند. هیپوکامپ مسئول تشکیل و ذخیره خاطرات است، اما ضربه می تواند بر توانایی آن در رمزگذاری و به خاطر سپردن خاطرات آسیب زا تأثیر بگذارد . استرس تروماتیک همچنین بر قشر جلوی مغز تأثیر می گذارد و یادگیری اطلاعات جدید، استدلال منطقی هنگام حل مسئله و تنظیم احساسات و افکار منفی را دشوارتر می کند. از آنجایی که مغز تحت استرس زیادی قرار دارد، افرادی که تروما را تجربه کردهاند بیشتر مراقب تهدیدات احتمالی هستند.
2 - آیا تروما یک بیماری روانی است؟
جولی کاپلو، دکترای ABPP، مدیر اجرایی مرکز تروما و غم در بیمارستان کودکان نیواورلئان، میگوید تروما ذهنی است: «تیراندازی در مدرسه، طوفان یا مرگ یکی از عزیزان ممکن است در یک فرد دچار PTSD شود، در حالی که دیگران ممکن است نه.» از آنجا که هر کس تفسیر خود را از تروما دارد، به خودی خود یک بیماری روانی نیست. با این حال، تجربه یک تروما خطر ابتلا به شرایط روانی مانند اختلال استرس پس از سانحه، اختلال استرس حاد و سایر اختلالات ترومایی نامشخص را در فرد افزایش می دهد. کاپلو میگوید: «افرادی که حتی قبل از حادثهی آسیبزا آسیبهای اضافی داشتهاند، در صورت داشتن مشکلات روانی قبلی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به استرس پس از سانحه هستند». به ویژه کودکان، که مراقبانی با مشکلات سلامت روان دارند، آنها را نیز در معرض خطر بیشتری قرار می دهند.
3 - آیا می توانم ضربه ای داشته باشم که به یاد ندارم؟
بله، ممکن است ضربه ای را تجربه کرده باشید که به یاد ندارید. فراموشی تجزیه ای می تواند پاسخ مغز به مسدود کردن خاطرات از رویداد آسیب زا باشد. افرادی که در کودکی آزار جسمی یا عاطفی را تجربه کردهاند، به سختی میتوانند دوران کودکی خود را به خاطر بیاورند یا فقط خاطرات جزئی از آن رویداد داشته باشند. حتی اگر شما آگاهانه یک تروما را به خاطر نمی آورید، مغز شما واکنش های فیزیکی و احساسی بیش از حد حساس به عوامل محرک ایجاد می کند و در صورت عدم درمان ممکن است.
4 - آیا تروما می تواند شخصیت شما را تغییر دهد؟
پس از یک رویداد آسیب زا، ممکن است تغییری در شخصیت خود به دلیل افزایش اضطراب و استرس وارد شده بر مغز خود تجربه کنید. از آنجایی که ترس و استرس آسیب زا نحوه عملکرد مغز شما را تغییر می دهد، ممکن است ویژگی شخصیتی ضد اجتماعی، پارانوئید یا وسواس اجباری از خود نشان دهید. مغز کودکان هنوز در حال رشد است و تجربه ضربه روحی می تواند ویژگی های شخصیتی آنها را شکل دهد. پس از یک ضربه، ممکن است کنترل احساسات برای کودکان دشوارتر باشد و به احتمال زیاد تکانشی هستند یا عزت نفس پایینی دارند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استرس پس از سانحه ممکن است باعث تغییرات شخصیتی پایدار 18 ساله برای سال ها شود.
#روانشناسی #روانشناسی_فردی
بیشتر...
تبلیغات
کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشتهشد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...
با وجود کار، خانواده، دوستان و تمامی مشغله هایی که در زندگی داریم، ممکن است احساس کنیم که از هر سو تحت فشار هستیم و به سختی زمانی برای خودمان پیدا کنیم. گاهی گفتن «نه» مهم است و همچنین باید بدانیم…
کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...
خانوادهای که در آن متولد میشویم چیزی نیست که بتوانیم آن را انتخاب کنیم. تنها عدهای از مردم به اندازه کافی خوششانس هستند که بتوانند در خانوادهای حمایتگر زندگی کنند. اگر احساس میکنیم که…
دوران نوجوانی میتواند چالشبرانگیز باشد. علاوه بر تغییرات هورمونی، نوجوانان اغلب با فشار زیادی برای موفقیت در مدرسه و تعیین مسیر آینده خود روبرو میشوند. گاهی اوقات این فشارها میتوانند طاقتفرسا…
آسیب های اجتماعی موبایل⭐ ضرر های گوشی برای انسان⭐ فواید استفاده از موبایل⭐ مضرات موبایل برای چشم⭐ آسیب های موبایل و فضای مجازی⭐مضرات موبایل برای نوجوانان ⏪ موبایل یکی از مهمترین ابزاره
کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...
آیا از اینکه فرزندانتان از شما حرف شنوی ندارند ناراحتید؟ اگر چنین است، تنها نیستید. والدین سراسر دنیا اغلب با نافرمانی فرزندان خود دست و پنجه نرم میکنند. در ادامه به رایجترین دلایلی که چرا فرزندان…
کراش چیست⭐ کراش دختران ۱۳ الی ۱۴ سال ⭐ عشق در نوجوانی از نظر روانشناسی⭐ عشق نوجوانی پایدار است؟؟⏪کراش یک اصطلاح عامیانه است که برای توصیف احساسات عاشقانه یا
بیشتر...