ایران آنلاین |
3 سال پیش

رونمایی بهره برداری از 133 دستاورد ملی هسته ای در استان های مرکزی، اصفهان، البرز، تهران قم ایران آنلاین

در پانزدهمین سال روز ملی فناوری هسته‌ای و با حضور دکتر روحانی انجام شد؛
رونمایی و بهره‌برداری از 133 دستاورد ملی هسته‌ای در استان‌های مرکزی، اصفهان، البرز، تهران و قم

رئیس جمهور در پانزدهمین سال روز ملی فناوری هسته‌ای به شکل حضوری و ویدئوکنفرانس دستور آغاز بهره‌برداری و رونمایی از ۱۳۳ دستاورد و پروژه ملی هسته‌ای را صادر کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانیرئیس جمهور روز شنبه در مراسمی به مناسبت ۲۰ فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای، علاوه بر صدور دستور آغاز بهره‌برداری از این ۱۳۳ دستاورد، از تعدادی از متخصصان و مسئولان سازمان انرژی اتمی نیز با اهدای لوح تقدیر، قدردانی کرد.

طراحی، ساخت و راه‌اندازی فاز دوم واحدهای تولید صنعتی ترکیبات دوتره در خنداب اراک، بهره‌برداری از اورژانس پرتویی، سوانح و سوختگی اراک، بهره‌برداری از 6 طرح فناوری هسته‌ای در زمینه غنی‌سازی در نطنز، طراحی، ساخت و بهره‌برداری از لیزرهای دیسک 5 و 10 کیلووات فیبر، افتتاح مرکز ملی فناوری‌های کوانتومی ایران در تهران، طراحی، ساخت و بهره‌برداری از سانتریفیوژ مورد نیاز سازمان انتقال خون ایران، کسب دانش و تولید 110 زیست مولکول ایزوتوپی مورد نیاز در کیت‌های غربالگری نوزادان، تولید نیمه‌ صنعتی غناسنج آنلاین هگزافلوراید اورانیوم، تولید چهار رادیو داروی درمانی و تشخیصی، طراحی و ساخت دستگاه اسپین‌تست، ساخت و مونتاژ نمونه اول ماشین سانتریفیوژ IR9S و IR9-1B و طراحی و ساخت لیزر پرینت سه بعدی فلزات تعدادی از جمله طرح‌هایی هستند که امروز افتتاح شدند.
همچنین گازدهی زنجیره کامل 164ماشین سانتریفیوژ نیمه صنعتی IR6 ، گازدهی فاز اول 30 ماشین زنجیره شاهد سانتریفیوژ IR6S با توان جداسازی؛ طراحی، ساخت و بهره‌برداری از ایستگاه تصفیه خوراک هگزافلوراید اورانیوم در مجتمع غنی‌سازی نطنز، تجهیز و راه‌اندازی خط تولید ماشین‌های نسل جدید در مجتمع شهید احمدی روشن، آغاز تست مکانیکی ماشین سانتریفیوژ IR9 با توان جداسازی، طراحی و ساخت دستگاه لیزر دیسک فیبر، افتتاح مرکز ملی فناوری‌های کوانتومی ایران و بهره‌برداری از مرکز ملی جداسازی و توسعه کاربرد ایزوتوپ‌های پایدار در فردو و آغاز تجهیز و بهره‌برداری از این مرکز بخشی دیگر از پروژه‌هایی هستند که امروز با دستور رئیس جمهور افتتاح و بهره‌برداری رسمی از آنها آغاز شد./پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

افتتاح مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته

در مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای و با دستور رئیس‌جمهور مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته راه اندازی شد.

در تیرماه ۹۹ طی یک اقدام تروریستی بزدلانه قسمتی از این مرکز تخریب شد که با تلاش شبانه ریزی با استفاده از تمامی ظرفیت ها مرکز مونتاژ ماشین های سانتریفیوژ عملیاتی و هم اکنون آماده بهره برداری شده است.

مسئول پروژه مذکور در پاسخ به حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان مبنی بر اینکه چند درصد از مونتاژ های ما برگشت داده می‌شد و دارای نقص بود و الان به چه شکل است؟ گفت در ماشین نسل اول اوایل به تسلط بالایی رسیده بودیم. درباره تولید ماشین های جدید در بخش قطعه سازی تا تولید با ضمانت ساخت بالایی انجام می شود و در نسل دوم و چهارم ماشین ها هم به همین شکل است. اما برای ماشین نسل ۶ طبیعی است مشکلات اولیه داشته باشیم که بعد از تولید زنجیره اول به مرور حل می شود. در تولید انبوه مشکلات رفع خواهد شد.

وی اظهار کرد: هر ماشینی برای رسیدن به تولید صنعتی چند سال زمان نیاز دارد. در حال حاضر تا ۶۰ درصد مونتاژ ماشین ها صنعتی و ماشینی است .

رونمایی از رادیو داروهای تشخیصی جدید

سازمان انرژی اتمی در رونمایی از دستاوردهای جدید خود تعدادی از رادیوداروها و محصولات مرتبط با این بخش را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، جزئیاتی از عملکرد و ویژگی های این رادیوداروها در زیر می آید:

*رادیوداروی تشخیصی Ga-۶۸ FAPI

این رادیودارو برای تشخیص سرطان های مری، پستان، کلانژیوکار سینوما و سرطان ریه استفاده می شود. همچنین برای تشخیص سرطان سلول های کبدی، روده بزرگ، سر و گردن، تخمدان، لوزالمعده و پروستات نیز استفاده شده است.
در مجموع بیش از ۴۰ نوع تومور با این رادیودارو در توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) قابل ردیابی و تصویربرداری است.

*رادیوداروی درمانی Lu-۱۷۷ FAPI

ارزیابی بالینی این رادیودارو هم اکنون با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشهد و شهید بهشتی تهران در حال انجام است.

*رادیوداروی تشخیصی Ga-۶۸ Pars-Cixafor
Lu-۱۷۷ FAPI

Lu-۱۷۷ FAPI با هدف قرار دادن پروتئین فعال سازی بروبلاست آلفا (FAP) در بیش از ۹۰ درصد از کارسینومای پستان، ریه، روده بزرگ و لوزالمعده بیان می شود.
این رادیوداروی درمانی برای درمان سرطان های مختلف از جمله کارسینومای پستان، روده بزرگ، ریه و پانکراس استفاده شده و برای استفاده با عوامل هدف قرار دادن گیرنده سوماتواستاتین مورد تأیید قرار گرفته است.
ارزیابی بالینی این رادیودارو هم اکنون با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بیمارستان خاتمالانبیاء و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال انجام است.

Ga-۶۸ Pars-Cixafor
مشخص شده است که CXCR۴ یک نوع گیرنده یا رسپتور هست که در بیش از ۳۰ نوع سرطان از جمله لنفوم، پستان، لوزالمعده، تخمدان و سرطان ریه (SCLC) بیان می گردد. در اصل گیرنده کموکین CXCR۴ یک عامل کلیدی برای رشد تومور و متاستاز است. سرطان ریه (SCLC) نیز یک نوع سرطان است که در حدود ۵۱% از کل سرطانهای ریه را شامل میشود و عمدتاً افراد سیگاری مبتلا به این نوع بیماری می شود. SCLC نظر بالینی از سایر موارد تومورهای ریوی متمایز است. بسیار تهاجمی بوده و سریع در بدن متاستاز میدهد. رادیوداروی جدید Ga-۶۸ Pars-Fusin یک رادیوداروی جدید تشخیصی است که گیرنده های از نوع CXCR۴ را به طور هوشمند شناسایی کرده و تومورهایی که این نوع گیرنده در آن بیان می شود را با متد توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) تشخیص می دهد. متدی که بسیار انتخابی عمل کرده و تقریباً آلترناتیوی برای آن وجود ندارد.
ارزیابی بالینی این رادیودارو هم اکنون با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران و مشهد در حال انجام است.

*طراحی و ساخت فانتوم حجمی ژرمانیوم

در تصویربرداری با دستگاه های PET Scan با استفاده از تابشهای ساطع شده از مواد رادیواکتیو پوزیترون دهنده های که نیمه عمر کوتاهی دارند مانند ۱۸F یا ۶۸Ga تصاویری از قسمت های مختلف بدن تهیه می شود.
دستگاه PET یکی از سیستم های پیشرفته تصویربرداری است که توانمندی های بی نظیری در تشخیص بیماری های سرطان، مغز و اعصاب و قلب و عروق دارد. از این رو نیازمند ابزارهای کالیبراسیونی متفاوتی است. یکی از این ابزارها فانتوم استوانهای ژرمانیوم – ۶۸ بوده که به صورت روزانه دستگاه را مورد آزمون عملکردی قرار می دهد.
هدف از انجام این آزمون ها تشخیص زود هنگام هرگونه خرابی به عنوان مثال خرابی ماژول آشکارساز، نرمال سازی های دوبعدی و سه بعدی، تصاویر آزمایشی سیستم ها و ... است.

فانتوم استوانهای ژرمانیوم ۶۸ برای انجام مقاصد فوق توسط متخصصین سازمان انرژی اتمی ایران تهیه و تولید شده و پس از گذراندن تأییدیه های کنترلی و تضمینی به مراکز پزشکی هستهای دارای دستگاه های PET برای کالیبره ارسال می شود./ایسنا



#‌اخبار منبع: ایران آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل هواشناسی لرستان از وقوع بارش‌های رگباری برای آسمان این استان تا سه‌شنبه خبر داد.

1 ساعت پیش

در حالی‌ که به‌خوبی ثابت شده که فشار خون بالا، دیابت، استعمال دخانیات و ورزش‌ نکردن از عوامل خطر حمله قلبی هستند، کارشناسان می‌گویند علائم مشخصی وجود دارد که در روزها و هفته‌های قبل از حمله قلبی رخ می‌دهد.

1 ساعت پیش

ظهور شاعری مانند سعدی و یک قرن بعد از او حافظ، به زبان و فرهنگ فارسی اجازه داد تا زمان بازسازی ضربات سهمگینی که به پیکره فرهنگی ایران در خراسان وارد شده بود،تسلسل و نقش آفرینی پیوسته خود را به فارس منتقل کند.

یک ربع پیش

برگزاری رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در حالی انجام شد که پیشتر آیهان حاجی‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات فرانسه در تسلیح ارمنستان، تاکید کرد: گسترش نظامی‌گری در منطقه به نفع صلح نیست. حملات هوایی به اهداف زمینی از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با پهپادهای انتحاری و عملیات ترابری نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی از جمله تمرین‌هایی بود که از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در جریان این رزمایش با موفقیت به انجام رسید./ایران تایمز

1 ساعت پیش

داده‌های مربوط به بخش درصد مشارکت بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران از پایگاه InCite و با در نظر گرفتن ESCI استخراج شده است و نشان می‌دهد که درصد مشارکت بین‌المللی در پنج سال اخیر رشد خوبی داشته است.

-61 دقیقه پیش

دولت کره جنوبی قصد دارد با راه‌اندازی این قطار به جوانان کمک کند که محل زندگی خود را از شهرهای بزرگ به حومه ها ببرند؛ تا بتوانند با کاهش هزینه‌های مسکن و زندگی، پول لازم را برای ازدواج و فرزندآوری به‌دست آوردند. البته در کنار موانع اقتصادی، دختران کره‌ای می‌گویند تمایلی به پذیرفتن وظایفی مادری ندارند./صداوسیما

2 ساعت پیش

دبی در حال تجربه بدترین سیل‌های تاریخ خود است و بسیاری از این موضوع حیرت زده شده‌اند که این کشور ده‌ها سال برای کنترل آب و هوا تلاش کرده و از روش‌های بارورسازی ابرها استفاده کرده است.

یک ربع پیش

یک دانشمند سابق ناسا هشدار داده است که ماهواره‌های استارلینک(Starlink) ایلان ماسک می‌توانند میدان مغناطیسی زمین را فرسایش دهند و به آرامی همه ما را مسموم کنند.

2 ساعت پیش

بیشتر...