سلامت نیوز |
4 سال پیش

خصوصی سازی بیگاری در نظام سلامت نظارت بر شیوه بکارگیری نیروی انسانی قانونی نشده است نظام سلامت

خصوصی سازی و بیگاری در نظام سلامت/نظارت بر شیوه بکارگیری نیروی انسانی قانونی نشده است

سلامت نیوز-*حسن جان فدا:بیش از یک دهه از واگذاری برخی بخشها و یا خدمات در مراکز دولتی نظام سلامت به بخش خصوصی می گذرد اما نظارت بر شیوه بکار گیری نیروی انسانی اعم از منشی یا پرستار و یا نیروی خدماتی و...کاملا قانونی نشده است.

در برخی مراکز دولتی اعم از درمانگاه یا بیمارستان و یا... با واگذاری خدمتی به بخش خصوصی عملا شرایط استخدام نیروی انسانی و نظارت بر شیوه بکار گیری آن به استناد به اینکه "واگذار"! شده است از چشمان نظارت و ارزشیابی به دور مانده است.

آیا این شکل واگذاری درست است؟ آیا معاونت مدیریت منابع و نیروی انسانی در دانشگاهها وظیفه ای در قبال این موضوع ندارد؟

یک بام و دو هوا

در یک درمانگاه یا بیمارستان یا مرکز بهداشتی، 2 نوع خصوصی سازی نیروی انسانی اتفاق افتاده است. مثلا برای بکار گیری منشی یا پرستار و.... یک نوع آن واگذاری نیروی انسانی به شرکتهای خصوصی تامین کننده نیروی انسانی و یک نوع آن واگذاری معمولا به پزشک/یا ارائه کننده آن خدمت که طرف قرارداد با آن مرکز است انجام می گیرد.

در نوع اول معمولا از قانون کار تبعیت میشود و حق و حقوق افراد هر چند با تاخیر داده می شود اما در نوع دوم متاسفانه سلیقه ای است و چون افراد نیازمند به آن کار و درآمد هستند معمولا سوء استفاده هایی اتفاق می افتد و در حق منشی یا پرستار و یا آن نیروی خدماتی اجحاف می شود و گاهاً تا یک سوم نیروی شرکتی و حتی کمتر برای 7 ساعت کار در شبانه روز بدون بیمه حقوق به آنها پرداخت می شود.

(آن هم در بخش دولتی این اتفاقات غیر قانونی اتفاق می افتد).در یک واحد سازمانی پرداختهای مختلف به یک افراد با شغل یکسان! که بطور حتم آثار خوبی ندارد.

راهکار چیست؟

در قرار دادهای منعقده بین معاونتتوسعه مدیریت و منابعدانشگاههای علوم پزشکی با پزشکان/ ارائه کنندگان خدمت که در داخل بخش دولتی اعم از مراکز بهداشتی و درمانی، درمانگاهها، بیمارستانها و...بخشی از خدمات را بصورت واگذاری متعهد به انجام آن می شوند،بخش مربوط به حقوق نیروی انسانی اضافه و شفاف شود تا کارفرما مکلف به انجام تعهد خود به نیروهای انسانی شده و از ظلم به این انسانهای بی پناه و نیازمند که اکثرا زنان و دختران جوان هستند جلوگیری شود و این مهم بایستی با دستورالعملی از معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت به همه دانشگاهها ابلاغ گردد.

*دکترای تخصصی مدیریت بهداشت و درمان



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

خوردن بیش از حد برخی مواد غذایی می‌تواند شانس ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن را افزایش داده و روند پیری را تشدید کند.

4 روز پیش

یک‌ کارشناس سلامت روان گفت: زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.

4 روز پیش

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

4 روز پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

2 روز پیش

نایب رییس انجمن علمی گفتاردرمانی ایران، مداخلات زودهنگام را در رفع اختلالات گفتار و زبان بسیار مهم دانست و گفت: به محض بروز مشکلات گفتار، زبان و بلع در هر سنی، مراجعه سریع به مراکز درمانی و توانبخشی می‌تواند در درمان موثر باشد.

5 ساعت پیش

به عقیده محققان با پیشرفت علم تا پایان قرن، انسان‌هایی که ۱۵۰ سال عمر می‌کنند، چیز عادی در دنیا خواهد شد.

3 روز پیش

کارشناس اداره کل آرایشی، بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.

5 ساعت پیش

به گفته کارشناسان، پیاده روی یکی از بهترین ورزش های موجود برای افراد معمولی است.

پریروز

فصل‌های گرم سال تغییرات سبک زندگی را به همراه دارد که سلامت روده ما را با چالش‌هایی مواجه می‌کند. این نوشیدنی‌ها را برای بهبود سیستم گوارش در روزهای گرم امسال امتحان کنید.

4 روز پیش

بیشتر...