تعویض روغن گیربکس کارورکس

علت تعویض روغن گیربکس

آنچه در این مطلب خواهید خواند

برای اینکه خودرویی سالم داشته باشید باید به زمان مناسب برایتعویض روغن گیربکسآن اهمیت دهید. از آنجایی که قطعات داخلی گیربکس به مرور زمان مستهلک می‌شوند نیاز است که روغنکاری به موقع انجام شود.

قطعا می دانید که هر چقدر شما بیشتر از ماشین خود استفاده کنید(بیشتر رانندگی کنید) این قطعه بیشتر کار خواهد کرد و بیشتر هم در معرض گرمای ناشی از مسافت های طولانی قرار خواهد گرفت.

به همین خاطر روغن آن به مرور زمان دچار آلودگی خواهد شد و ناخالصی های ایجاد شده در روغن گیربکس اگر به موقع تخلیه نشوند باعث کوتاه شدن عمر این قطعه می شوند.

نشانه‌های تعویض روغن گیربکس

خوب برای اینکه به خوبی زمان مناسب تعویض روغن گیربکس را تشخیص دهید باید با نشانه های که خبر از انجام این کار می دهند به خوبی آشنا باشید.

از جمله نشانه های حاکی از تعویض روغن گیربکس موارد زیر می باشند.

  • استفاده‌های مستهلک‌کننده(توقف و حرکت‌های مداوم درون شهری)
  • تیره شدن رنگ روغن گیربکس
  • بوی سوختگی روغن
  • جا نخوردن راحت دنده
  • صدای خردشدگی کف ماشین در زمان توقف ماشین
تعویض روغن گیربکس

نشانه‌های تعویض روغن گیربکس

نحوه تعویض روغن گیربکس

برای تعویض روغن گیربکس دستگاه های زیادی وجود دارند که با روش های مختلفی این کار را انجام می دهند. این دستگاه ها هم به صورت دستی هستند و هم به صورت تمام اتوماتیک.

لازم است این نکته را هم در نظر داشته باشید که نحوه تعویض روغن گیربکس در خودروهای مختلف با توجه به مدلی که دارند متفاوت می باشد.

بنابراین با توجه به مدل ماشین انجام این کار هم می توانید بسیار ساده و آسان باشد و هم سخت و دشوار.

اگرخودرو شما دارای یک توپی تخلیه در چاهک گیربکس باشد، می‌توان گفت: که این کار تا حدودی ساده و بدون دردسر است.

اما، اگر خودرو شما از جمله خودروهای قدیمی است و این قسمت را ندارد شما به یک سینی نگهدارنده نیاز دارید که از اندازه گیربکس بزرگتر باشد تا بتوانید به راحتی روغن گیربکس را تعویض کنید.

چنانچه هیج یک از این شرایط را ندارید باید به تعمیرگاه مجاز رفته و تعویض روغن گیربکس اتوماتیک را به یک فرد متخصص بسپارید.

مراحل گام به گام تعویض روغن گیربکس

  • ماشین را با جک بلند کرده و به زیر خودرو بروید و سینی نگهدارنده را زیر قسمت تخلیه گیربکس قرار دهید.
  • پیچ های سینی گیربکس را باز کنید.
  • برای شروع زهکشی روغن، پیچ و مهره یک طرف را با آچار بوکس معمولی باز کرده تا سینی گیربکس زاویه برداشته و روغن خارج شود و در سینی جمع آوری بریزد.
  • بعد از آنکه تمام روغن تخلیه شد نوبت آن است که همه پیچ ها را باز کرده و سینی را بردارید.
  • با برداشتن سینی یک پیچ 10 میلی می بینید که با برداشتن آن می توانید فبلتر را بردارید.
  • فیلتر قدیمی را برداشته و یک فیلتر جدید جایگزین کرده و پیچ کنید.
  • سینی را چک کنید که آهنربای درون محفظه از هر گونه براده و ذرات پاک شده باشد.
  • از گیریس در حاشیه‌های سینی استفاده کنید و واشر جدید را روی سینی گیربکس نصب کنید.
  • سینی را به گیربکس نزدیک کنید و سعی کنید با دست دیگر خود پیچ ها را کاملا سفت کنید.
  • فراموش نکنید که میزان روغن گیربکس باید با توجه به مدل و گنجایش مخزن گیربکس خودروی خود آماده شود.
  • برای فهم میزان درست روغن، به سینی روغن تعویض شده نگاهی بیاندازید
  • مقدار مناسبی از روغن در سوراخ گِیج روغن گیربکس در کاپوت بریزید.
  • خودرو را روشن کرده و بگذارید چند دقیقه کار کند تا سطح مایع روغن را بررسی کنید.
  • روغن ریزی یا نشت احتمالی را بررسی کنید.
مراحل تعویض روغن گیربکس

نحوه تعویض روغن گیربکس

اهمیت تعویض روغن گیربکس

حتما این مسئله را می دانید که روغن ها یک ماده حیاتی برای سلامت خودروها می باشند. انتخاب یک روغن نامناسب می تواند خیلی راحت خودرو شما را تا مرز از کار افتادگی هم بکشاند.

بنابراین باید با توجه به مدل خودرو خود بهترین و با کیفیت ترین روغن را برای خودرو انتخاب کنید.

یکی از مهم ترین روغن های مورد نیاز برای هر ماشینی، روغن گیربکس می باشد که برای انتخاب آن نیز مدل ماشین را باید در نظر داشته باشید.

اینکه شما بدانید روغن گیربکش ماشین خود را هر چند وقت یکبار باید تعویض کنید، زمان مناسب برای انجام این کار چه زمانی است، از چه روغن گیربکسی بهتر است برای ماشین خود استفاده کنید و…. موارد مهمی هستند که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند.

هزینه تعویض روغن گیربکس

با توجه به مواردی که تا به اینجای کار به آن ها اشاره کرده ایم و اینکه نحوه تعویض روغن گیربکس برای خودروهای با توجه به مدل آن ها متفاوت می باشد هزینه تعویض روغن هم بستگی به مدل خودرو، کیفیت ماده استفاده شده و دستمزد دارد.

قطعا هر چه روغنی که به عنوان روغن گیربکس انتخاب و استفاده می شود با کیفیت تر باشد ماندگاری بیشتری دارد و هزینه آن هم به مراتب بیشتر است.

مثلا: اگر شما دارای خودرو 206 هستید و قصد تعویض روغن گیربکس آن را دارید با توجه به به شایط این روزها و دستمزدی که باید به تعمیرکار بابت انجام این کار بپردازید به طور تقریبی باید 400 تومن به بالا برای این کار هزینه کنید.

علت تعویض روغن گیربکس

اهمیت تعویض روغن گیربکس

در نهایت

امروز سعی کرده ایم تا برایتان شرح دهیم که نحوهتعویض روغن گیربکسبه چه صورت می باشد و مراحل انجام این کار را نیز تک به تک برایتان شرح دادیم.

در ضمن اشاره کرده ایم که هزینه انجام این کار با توجه به نوع مدل خودرو شما، کیفیت روغن استفاده شده و دستمزد تعمیرکار بسیار متفاوت می باشد.

هر چه روغن گیربکس استفاده شده برای خودرو شما از کیفیت بالاتری برخوردار باشد به مراتب قیمت بیشتری را باید جهت تعویض آن و دستمزد فرد تعمیرکار پرداخت کنید.

سوالات مربوط به تعویض روغن گیربکس

زمان تعویض روغن گیربکس پراید چه زمانی است؟
زمان تعویض روغن گیربکس پراید 131 و معمولی در صورتی که به خودرو فشار‌های غیر عادی وارد نکرده باشید هر 30000 کیلومتر است.

روغن گیربکس چه زمانی باید تعویض شود؟
اکثر گیربکس های دستی معمولاً هر 30 تا 50000 مایل به تعویض روغن نیاز دارند. گیربکس های اتوماتیک متفاوت هستند و ممکن است نیاز به تغییر بین 60 تا 100000 مایل داشته باشند.

عمر گیربکس چقدر است؟
چرخ دنده های فولادی کوچک دارای عمر B10 در حدود 5000 ساعت هستند. چرخ دنده های فولادی بزرگ دارای عمر B10 حدود 10000 ساعت هستند.



#‌مکانیک #‌خودرو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

موتور خودرو با تولید گشتاور و قدرت، نیروی محرکه اولیه را به وجود می‌آورد. اما این نیرو به تنهایی برای حرکت روان و قدرتمند خودرو کافی<span class="excerpt-hellip"> […]</span>

5 ماه پیش

معرفی کامل اجزا و قطعات جعبه دنده که شامل چرخ‌دنده‌ها، محورها، سینکرونایزرها، کلاچ و... که هر کدام از این موارد کاربرد هایی در خودرو دارند که شامل...

5 ماه پیش

معرفی روش حرفه ای برای جا زدن فنر سوپاپ خودرو که راه های بسیار زیادی دارد اما با کمک این راه به راحتی و بدون دغدغه فنر سوپاپ جا می افتد که باید شما...

5 ماه پیش

معرفی انواع سیستم‌ ترمز خودرو و نحوه عملکرد آن ها که شامل ترمز مکانیکی، هیدرولیکی، الکتریکی، ترمز هوایی یا پنوماتیکی، مغناطیسی، سیستم ترمز خلا و... که کاربرد...

4 ماه پیش

عیب یابی برقی 6 قطعه از سیستم خنک کننده خودرو که این قطعات مهم ترین اند و شامل فیوز فن، رله فن، فن موتور، سیم کشی فن، سنسور دمای آب، فشنگی پمپ آب است که...

4 ماه پیش

معرفی فیلتر روغن موتور و انواع آن که شامل: فیلتر روغن المنتی یا کارتریجی، فیلتر روغن پیچی که هر کدام از آن ها کاربرد خاص دارند که شامل...

5 ماه پیش

نکات لازم برای چک کردن خودرو قبل از مسافرت که مهم ترین مواردی که باید چک لیست شود سیستم ترمز خودرو، لنت، برق خودرو، لاستیک و تایر، تسمه، روغن های لازم...

5 ماه پیش

معرفی سیستم کامپیوتری یا ECU خودرو 206 که از وظایف ای سی یو می توان به کنترل موتور خودرو است که قطعات مختلفی دارد و این قطعات در ویدئو کامل بررسی شده که...

4 ماه پیش

از کجا بفهمیم کمک فنر خودرو خراب است؟ که از راه های مختلف مانند لرزش بیشتر از حد خودرو در حین رانندگی و یا صداهای و حرکات غیر معمول خودرو است...

5 ماه پیش

بیشتر...