سلامت نیوز |
3 سال پیش

کرونا همچنان با شدت عمل می کند بیماری مراقبت

کرونا همچنان با شدت عمل می‌کند

سلامت نیوز:عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي نسبت به تبعات ناشي از رعايت نکردن نکات بهداشتي و فاصله‌گذاري‌ها از سوي مردم هشدار داد و گفت: اپيدمي کرونا تمام نشده و همچنان با شدت گذشته عمل مي‌کند، بسياري از استان‌ها در وضعيت قرمز قرار دارند و آمار مبتلايان بسيار بالاست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ،عاطفه عابديني فوق‌تخصص بيماري‌هاي ريوي بيمارستان مسيح دانشوري اظهارداشت: تهران نيز وضعيت خوبي ندارد و طي چند روز اخير با روند رو به افزايشي روبه‌رو بوده که تماس‌هاي مکرر مردم در اماکن عمومي بدون استفاده از ماسک و ساير ابزار حفاظتي و عدم‌رعايت فاصله‌گذاري اجتماعي از مهم‌ترين عوامل افزايش شيوع و انتقال بيماري است. وي تصريح کرد: تماس‌هاي مکرر مردم در اماکن عمومي بدون استفاده از ماسک و ساير ابزارهاي حفاظتي و رعايت نکردن فاصله‌گذاري اجتماعي از مهم‌ترين عوامل شيوع و انتقال بيماري است.

وي با بيان اينکه کوويد 19 تظاهرات باليني و علائم متنوعي دارد، افزود: البته همچنان شايع‌ترين عضوي که درگير مي‌شود، ريه و بعد از آن علائم گوارشي است که به نظر مي‌رسد نسبت به اوايل شيوع اپيدمي افزايش يافته است.اين پزشک فوق‌تخصص ادامه داد: با گذشت زمان دانش متخصصان نسبت به اين بيماري نوپديد افزايش يافته است،‌ درحال حاضر مي‌دانيم که بسياري از سردردهاي مقاوم يا تازه آغاز شده يا کاهش حس چشايي يا بويايي مي‌تواند از علائم کرونا باشد.


سردردهاي مقاوم از علائم کرونا
عابديني ادامه داد: همچنين اختلالات لخته‌اي منجر به سکته مغزي نيز از ديگر علائم احتمالي ويروس کوويد‌19 است که در اوايل اپيدمي يا کمتر مشاهده مي‌شد يا توسط کادر درمان و متخصصان مورد توجه قرار نمي‌گرفت.

وي يادآور شد: اين در حالي است که طي چند وقت اخير برخي بيماران کرونايي با علائم سکته يا سردردهاي مقاوم تازه شروع‌شده مراجعه مي‌کنند. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تصريح کرد:

البته اين تظاهرات باليني متنوع به اين معنا نيست که ديگر ريه درگير نمي‌شود، بلکه علاوه بر ريه احتمال درگيري ساير بخش‌ها هم وجود دارد، ولي به نظر مي‌رسد که علائم بيماري نسبت به اوايل اپيدمي تغيير کرده بخصوص اين‌که افراد معمولا با علائم ناشايع مراجعه مي‌کنند و پس از ‌اسکن ريه، درگيري ريوي هم مشاهده مي‌شود و متاسفانه هنوز عامل مرگ بيماران کرونايي نارسايي‌هاي تنفسي است. عابديني درمورد وضعيت مرگ‌و‌مير بيماران کرونايي، عنوان کرد:

در ابتداي اپيدمي اکثر بيماران با وضعيت تنگي نفس حاد مراجعه مي‌کردند که همين مساله عامل افزايش آمار مرگ‌ومير بيماران کرونايي بود؛ البته احتمال جهش يا تضعيف و کاهش شدت آسيب‌زايي ويروس نيز جزو فرضيه‌هاي مطرح است که هنوز تاييد قطعي نشده است. او با بيان اينکه تعداد کيس‌هاي شديد بيماري کمي کاهش پيداکرده است، گفت:

البته هنوز ميزان مرگ‌ومير ناشي از بيماري کرونا وجود دارد و همچنان ناشناخته‌هاي زيادي درباره اين بيماري نوپديد باقي‌مانده، به عنوان نمونه هنوز نمي‌دانيم چه افرادي از نظر ايمني ژنتيکي مستعد ابتلا بوده و بدن‌شان قدرت مقابله با آن را ندارد. اين فوق‌تخصص ريه همچنين درباره درمان‌هاي مرتبط با کرونا تصريح کرد:

درمان کوويد 19 درحال حاضر به دو شاخه درمان‌هاي ضدويروسي و درمان براي تعديل سيستم ايمني تقسيم مي‌شود که بسته به شرايط بيمار و مرحله بيماري اعمال مي‌شود. عابديني يادآور شد: البته بسياري از اين درمان‌ها از همان نيمه‌هاي اسفند اعمال شده و طرح اين مساله که درحال حاضر روش‌هاي درماني داريم که در ابتدا نداشتيم، واقعا درست نيست.

وي به برخي علل کاهش آمار مرگ‌و‌مير بيماران کرونايي اشاره و تصريح کرد: در ماه‌هاي اخير علاوه بر افزايش دانش و تجربه کادر درمان، آگاهي مردم نسبت به اين بيماري بيشتر شده و افراد با ديدن علائم سريع‌تر به مراکز درماني مراجعه مي‌کنند که خود مساله باعث کاهش مرگ‌ومير شده و البته موضوع فرضيه تضعيف ويروس نيز مطرح است. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي همچنين درخصوص انتشار مطالبي در فضاي مجازي مبني بر درگيري شديد ريه در مبتلايان بدون علامت، اظهار داشت:

درگيري با ويروس کرونا مراحل و شدت مختلفي داشته و افراد را از مراحل ابتدايي تا شديد نارسايي ريه درگير مي‌کند، حتي ناقلين بدون علامت نيز وجود دارند که تنها از طريق انجام تست شناسايي شده‌اند. عابديني ادامه اد: با اين حال اگر فردي دچار نارسايي و درگيري شديد ريوي يعني درگيري بالاي 50 درصد باشد حتما علامت‌دار خواهد بود و بيماري به ‌صورت سرفه خشک يا تنگي نفس خود را نشان مي‌دهد و اگر فردي بي‌علامت باشد، مطمئنا درگيري ريوي خفيف است.


استفاده از ماسک ضروري است
اين فوق‌تخصص ريه بيمارستان مسيح دانشوري با تاکيد بر ضرورت استفاده از ماسک براي تمامي افراد جامعه، ‌عنوان کرد: بسياري از افراد ممکن است ناقل بدون‌علامت باشند و از اين طريق منجر به شيوع بالاتر بيماري شوند، ‌ برخي علائم خفيف داشته و بدون توجه به اين مساله در مجامع عمومي و محيط کار حاضر مي‌شوند و بيماري را به سايرين منتقل مي‌کنند و به اين مساله نيز توجه نمي‌کنند که شايد بيماري در نفر بعدي شديدتر ظاهر شده يا حتي منجر به مرگ افراد شود.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

خاکشیر یا شووران گیاهی با خاصیت دارویی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای درمان برخی از بیماری ها و استفاده از خواص متعدد خاکشیر می توان آن را به شیوه های مختلف تهیه و مصرف کرد.

3 روز پیش

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

2 روز پیش

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

1 روز پیش

به کمک سوال های زیر می توانید در روز خواستگاری درباره فرد مورد نظر خود اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و به شناخت کلی تری برسید.

3 روز پیش

کلوچه‌ها و بیسکویت‌ها یکی از محبوب ترین میان وعده‌ها برای کودکان و بزرگسالان هستند. کودکان به طور ویژه به کلوچه‌ها و بیسکویت‌های مملو از شکلات، شکر و خامه علاقه دارند، اما آیا این خوراکی‌های محبوب و دوست داشتنی واقعا برای بچه‌ها مفید هستند؟

3 روز پیش

اشتباهاتی وجود دارد که افراد در حمام و دوش صبحگاهی نباید مرتکب شوند، این اشتباهات می تواند تهدیدی جدی پوست و حتی سلامت بدن شما باشد.

3 روز پیش

بهبود سلامت استخوان در کودکان برای رشد و تکامل آن‌ها ضروری است. اما کودکان اغلب غذاهای چرب و شیرین را به غذاهای سالم ترجیح می‌دهند و از خوردن غذاهای مغذی اجتناب می‌کنند. این مساله یکی از نگرانی‌های اصلی والدینی است و سعی می‌کنند از طریق غذاها و وعده‌های غذایی سالم به تغذیه کودکان کمک کنند.

4 روز پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

1 روز پیش

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر تجربه احساس خستگی و خواب‌آلودگی پس از خوردن یک وعده غذای سنگین را داشته باشید و این پرسش برایتان مطرح شود که علت آن چیست؟

4 روز پیش

بیشتر...