حقوق نیوز |
2 سال پیش

چرا زوجین مسائل مربوط به یکدیگر را فراموش می کنند حقوق نیوز

دلایل فراموشکاری زوجین درباره ی مسائل مربوط به طرفین چیست ؟

فراموشکاری زوجین درباره مسائل مربوط به یکدیگر از کجا آب می خورد ؟

شاید بارها براتون پیش اومده که با همسرتون درباره مسائلی صحبت کردید و بر سر انجام دادن یا ندادن کاری به توافق رسیدین یا به همسرتون قولی دادین اما چند روز بعد فراموش کردین و همین فراموشی باعث شده بین‌تون اختلاف پیش بیاد. ممکنه با خودتون فکر کنید که حافظه خوبی ندارید.

اما چطور چند بار پشت سر هم مسائل مربوط به همسرتون رو فراموش می‌کنید اما در رابطه با دوستان و همکاران و سایر افرادی که باهاشون سر و کار دارید این اتفاق نمیفته یا کمتر میفته؟!

شما معمولا برای صرف شام یا ناهار یک ساعت وقت می‌گذارید و درخواست‌تون رو از همسرتون وسط غذا مطرح می‌کنید. بعد از غذا هم بدون اینکه موضوعِ مطرح شده به خوبی پیگیری شده باشه و به نتیجه مشخصی رسیده باشه، یه توافق روی هوا گرفتین.

بر اساس پژوهشی که لوی بیکر و همکارانش در سال 2020 انجام دادند، عملکرد #‌حافظه نقش مهمی در پیشبرد بهتر زندگی #‌زوج دارد. آنها بر این باورند که نوع حافظه‌ای که برای حل مسئله در روابط مهمه، به‌عنوان «حافظه کاری» شناخته شده. این حافظه شامل اطلاعاتی که در حال حاضر در ذهن شما فعاله نمیشه بلکه شامل مطالب جدیده مثل وقتی که تلاش می‌کنید یه رمز عبور جدید رو به خاطر بسپرید.

یا می‌تونه به خاطر آوردن چیزی باشه که قبلا به حافظه بلند مدت سپردید مثل به‌یادآوری همون رمز عبوری که به خوبی حفظ کردین.
در یه رابطه، حافظه کاری شما بخشی از دستگاه شناختی شماست.

وقتی در مورد موضوع مهمی وسط یه کار دیگه با هم صحبت می‌کنید یا تلاش می‌کنید مسئله مهمی که بین‌تون مطرحه رو حل کنید، درواقع اینطوریه که وسط فرایند حل مسئله و پردازش حافظه یه دفعه غذا تموم میشه و مکالمه به پایان می‌رسه.

بیکر و همکارانش به همین دلیل توصیه می‌کنند که زمان مشخصی رو برای حل اختلافات یا مطرح کردن خواسته‌هاتون در نظر بگیرید و وقتی حافظه کاری‌تون درگیر میشه، واقعاً به طرف مقابل‌تون گوش بدین و به‌طور فعال پاسخ‌هایی رو تدوین کنید؛ مثل زمانی که سر کلاس هستید و یادداشت برداری می‌کنید و درواقع تلاش می‌کنید اطلاعات جدید را به زبان خود بنویسید تا بفهمید که چی بودند تا در آینده هر موقع نیاز بود، بتونید ازشون استفاده کنید.

ضمن اینکه بهبود فرایند حل مسئله و افزایش استفاده از حافظه کاری می‌تونه رابطه رو بهتر بکنه، «توجه کردن» و وقت گذاشتن برای شنیدن خواسته‌های همسرتون و وقتی که برای حل مشکلات صرف می‌کنید هم روی بهتر شدن رابطه تأثیر مهمی داره.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

۲ هفته پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

۲ هفته پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

۲ هفته پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

6 ماه پیش

بیشتر...