مرکز مشاوره |
7 سال پیش

زندگی در قلمرو بدون افسوسمرکز مشاوره روانشناسی ازدواج، خانواده نوروفیدبک

زندگی بدون افسوس

اندیشیدن درباره افسوس ها مانند نگاه کردن در آیینه عقب ماشین، هنگام رانندگی است . در واقع برای راندن بهتر رو به جلو ،آیینه عقب را نگاه می کنیم ، نه به منظور دیدن پشت سر خود ،افسوس نیز این گونه کار می کند. افسوس برای حرکت ما به جلو می تواند مفید باشد. جانت لاندمن

افسوس میل یا هدفی است که فرد زمانی در گذشته زندگی خود داشته و ناکام مانده یا به آن نرسیده است. تجربه افسوس در زندگی هر فرد امری عادی است ، معمولا افسوس در سالهای دبیرستان و دانشگاهی آغاز می شود.زیرا فرد در این سالها نیاز دارد که بر فرصتهای شغلی و حرفه ای تمرکز کند و دوره های دانشگاهی که می گذراند ممکن است جذاب باشند اما کارایی لازم برای کسب درآمد و فرصت شغلی را نداشته باشند.و این امر می تواند ناراحت کننده باشد.

افسوس خوردن اساس انسان است. ما قادر هستیم واقعیت را با احتمال مقایسه کنیم یعنی ما در خطر افسوس خوردن هستیم.به دور از غیر عقلانی بودن ویا اتلاف وقت ،افسوس قدرت دگرگون سازی دارد که به ما کمک می کند یاد بگیریم و به راه های مثبت تغییر جهت دهیم

تحقیقات روی” خودهای ممکن” 1986 مارکوس و نوریوس برای مثال ، نشان داده اند که خود پنداره فرد به طور گسترده ای توسط احساسی که در باره گذشته اش دارد و پیشگویی که در باره آینده می کند تعیین می شود. خودهای ممکن ابعاد بسیاری از زندگی را پوشش می دهد از جمله سلامت و ارتباطات ، بنابراین می تواند پلی باشد برای فاصله بین افسوس گذشته ، خود موجود و بهترین خود ممکن .

افسوس از گذشته

افسوس از گذشته

چگونه افسوس در روانشناسی مثبت نگر جای می گیرد ؟

تحقیقات بسیاری در این زمینه موجود است از جمله کار ریف 1991 که نشان می دهد بهزیستی ذهنی افزایش می یابد با پیشرفت فرد به سوی اهداف معنی دار و چالش انگیز در حال ، که با بهترین خود ممکن فرد در آینده هبسته می باشد.این امر هم چنین نشان می دهد که اهداف دست یافته و دست نیافته افراد کلید های پیش بینی نشخوار ذهنی هستند.چیزی که شاخص روانشناسی تطبیقی است.

افسوس دارای میزانی انرژی است که می تواند هم در راه مثبت و هم درراه منفی صرف شود، که در بهزیستی شما موثر واقع خواهد شد.در واقع تحقیقات نشان داده اند که کثرت و شیوع نشخوارهای ذهنی همراه با تاسف از طریق پیگیری فعال اهداف به حداقل می رسد.(wegner et al 1987) . و بهزیستی ذهنی بیشترهنگامی اتفاق می افتد که برنامه ساختار یافته یومیه با اهداف معنی دار آینده در ارتباط باشد.

افسوس ممکن است در حوزه های مختلف برای بسیاری از ما اتفاق بیفتد.از یک عشق رمانتیک رها شده ، افسوس برای سفر نکردن بیشتر ، داشتن فرزند جوان ، تا بلند صحبت کردن با دیگران. در حوزه علم پیری شناسی مطالعات ” مرور زندگی ” نشان داده اند که وقتی از افراد سوال می شود اگر به آنها یک چوب جادویی داده شود چه چیزی را در زندگی خود تغییر می دهند ؟.. بیشتر انها ادامه تحصیل و پیشرفت علمی را به عنوان اولین حوزه که می خواهند تغییر دهند ذکر می کنند.

نظر سنجی ها نشان داده اند که 35 تا 65 درصد مردم زمانی افسوس را تجربه می کنند.در زیر نمونه ای از منابع متداول افسوس ذکر شده است.

تحصیل :

متداول ترین افسوس در میان افراد حتی در نمونه های با تحصیلات بالا می باشد.

کار :

تعداد زیادی افسوس می خورند که ای کاش کار دیگری را انتخاب کرده بودند ، تعداد زیادی از زنان دوست دارند شغل معنی داری خارج از خانه اتخاذ می کردند.

ازدواج :

افسوس طیف گسترده ای دارد از کسی که می کوید ای کاش زود تر ازدواج کرده بودم تا کسی که می گوید دیرتر و یا اینکه عده ای می گویند ای کاش با فرد دیگری ازدواج کرده بودم یا اصلا ازدواج نکرده بودم…….

خانواده :

اگر به هر فردی زمانی دوباره برای زندگی بدهید می گوید سعی خواهم کرد رفتار بهتری با والدین ، خواهر و برادر و فرزندانم داشته باشم…….

چگونه با افسوس و تاسف خوردن مقابله کنیم :

  1. تعیین کنید در واقع چه چیزی باعث تاسف شما شده است : کاری که در گذشته انجام داده یا انجام نداده اید ، کاری که فرد دیگری انجام داده یا نداده است، شرایطی که خارج از کنترل شما بوده است و….
  2. طلب بخشش و بهبود بخشیدن به اوضاع : به خاطر هر گونه صدمه ای که به دیگران وارد کرده اید از انها عذر خواهی کنید. بخشش دیگران نیز شما را شادتر می کند. نسبت به همه از جمله خودتان بخشنده باشید.
  3. شرایط را بپذیرید: از سرزنش دیگران بپرهیزید بلکه بیشتر مسئولیت چیزی را بهتر می توانستید انجام دهید بپذیرید.
  4. سر و کار داشتن با روابط مسموم : گاهی اوقات اطرافیان برای ما مشکلاتی می سازند که افسوس جدی برای ما ایجاد خوهند کرد ، آیا شما رابطه ای نا سالم دارید که قابل اشاره بوده و نیاز به قطع آن است ؟
  5. ناراحتی به دلیل افسوس ها : وقتی که اافسوس می خوریم بارها و بارها احساس گناه ، اندوه و خشم می کنیم ، تجربه کامل این احساسات همراه با حرکت به سوی جلو به شما کمک خواهد کرد که دیگر با آنها مواجه نشوید.
  6. شناسایی کنید که چه چیزی اموخته یا کسب کرده اید : وقتی که احساس تاسف می کنید افکار خود را برگردانید به چیزهایی که آموخته اید و فرصتهایی که اکنون برای شما هستند. حتی اگر آنها چیزی نیستند که شما ترجیح می دهید. همواره یک درسی وجود دارد حتی در غم و رنج. در هر رویدادی به درسی که از آن می توان گرفت فکر کنید نه چیزی که می توانست باشد.
  7. طرحی را بریزید یا با خودتان قرار دادی ببندید برای چگونگی پرهیز از افسوس خوردن در آینده

منبع:مقالات کانون مشاوران ایران



#‌روانشناسی #‌روانشناسی_فردی منبع: مرکز مشاوره

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

4 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

4 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

4 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

بیشتر...