امواج موبایل با گوش هایمان چه می کند خبرنامه دانشجویان ایران

پژوهشگران کشور، در یک مطالعه مروری و با بررسی تحقیقات انجام شده در سطح جهان، تاثیرات استفاده کوتاه مدت و بلندمدت از گوشی های تلفن همراه را بر وضعیت دستگاه شنوایی انسان مورد بررسی قرار داده اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از سیناپرس، در سال های اخیر استفاده از گوشی همراه افزایش یافته است و حدود ۲ میلیارد مصرف کننده در سراسر جهان دارد. درواقع گوشی های همراه جزء اصلی زندگی بیشتر افراد شده و امکان برقراری ارتباط با اعضای خانواده، دوستان و ارتباطات کاری در هر مکانی که سیگنال در دسترس باشد را فراهم می کنند. همچنین، ارتباط آن ها را با انسان های دیگر در سراسر جهان میسر می کند. علاوه بر این، نسل جدید گوشی های همراه امکان دسترسی به خدمات مختلفی مثل گوش دادن به موزیک، بازی، ارسال و دریافت پیام های چندگانه، صدا، ویدئو و دسترسی به اینترنت را به کاربر می دهد.

استفاده گسترده از گوشی های همراه، گمانه زنی در مورد خطرات احتمالی تشعشعات میدان های الکترومغناطیسی فرکانس بالا بر سلامت و تأثیرات فیزیولوژیک مخرب آن را افزایش داده است. تشعشعات الکترومغناطیسی می توانند یون ساز یا غیریون ساز باشند.

تشعشعات غیر یون ساز مثل امواج رادیویی موبایل، به دلیل انرژی کم قادر به یونیزه کردن مواد نیستند. با وجود این، می توانند آسیب سلولی الکتریکی، شیمیایی و ترمودینامیک ایجاد کنند. این تشعشعات به وسیله منابع طبیعی یا وسایل ساخته شده به دست انسان تولیدشده و ممکن است در بافت هایی که در معرض آن ها قرار دارند، نفوذ کرده و مشکلاتی را به وجود آورند.

در این زمینه، پژوهشگرانی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی تبریز یک مطالعه مروری انجام داده اند که در آن تأثیر امواج الکترومغناطیس گوشی همراه بر دستگاه شنوایی انسان مورد بررسی واقع شده است.به گزارش سیناپرس ،این مطالعه با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی وب آو ساینس، پابمد و گوگل اسکالر و از طریق بررسی دقیق مطالعات مرتبط با موضوع انجام شده است.

طبق نتایجی که از این بررسی ها حاصل شده، امواج الکترومغناطیسی اگرچه در کوتاه مدت، تاثیرات قابل توجه ثابت شده ای بر سلامت و دستگاه شنوایی نداشته اند، ولی اثرات طولانی مدت آن ها چشمگیر بوده اند.

مهری ملکی، محقق گروه شنوایی شناسی دانشکده علوم توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران و همکارش در این باره می گویند: «طبق بررسی ها، مواردی چون دژنراسیون عصبی سیستم شنوایی و افزایش شاخص مرگ سلولی و همچنین افزایش کم شنوایی به ویژه در فرکانس های بالا از جمله این اثرات هستند».

این موارد، مضاف بر مواردی چون سردرد، گوش درد، گردن درد، وزوز، درد انگشتان، بی قراری، خستگی، سوزش انگشتان، مشکلات چشمی، بی نظمی خواب و افزایش فشارخون هستند که ارتباط معناداری با استفاده از گوشی تلفن همراه نشان داده اند.

ملکی و همکارش معتقدند: «بر این اساس، اجرای مطالعات بیشتر به جهت تعیین این که چه مدت زمانی بعد از استفاده گوشی همراه، تغییرات فوق قابل اندازه گیری می شوند، ضروری به نظر می رسد تا بتوان اقدامات لازم برای حفاظت از سلامت دستگاه شنوایی را انجام داد».

این یافته ها را دوماهنامه «طب توان بخشی» متعلق به دانشکده علوم توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی منتشر کرده است.



#‌اخبار منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

رئیس اداره شورای اجتماعی محلات شهرداری مشهد با تاکید بر اهمیت مشارکت‌های مردمی در پویش مشهد مهربان گفت: از زمان افتتاحیه تا به امروز به طور تقریبی ۱۹ هزار نفر در این پویش مشارکت کرده‌اند و قطعا تا پایان دهه کرامت این آمار افزایش خواهد داشت.

یک ربع پیش

بررسی تحولات بلندمدت نرخ رشد نقدینگی در اقتصاد ایران نشان می‌دهد، این نرخ در پایان اسفندماه 1402 نسبت به متوسط 20 ساله، 25 ساله و حتی 62 ساله این شاخص میزان کمتری را نشان می‌دهد.

یک ربع پیش

دادستان شهرستان بهارستان از بازداشت شهردار منتخب شورای شهر نسیم شهر به اتهام پرداخت رشوه و یکی از اعضای شورای این شهر خبر داد.

یک ربع پیش

کنسرت جدید حسن ریوندی با عنوان نامگذاری میوه ها، باعث خنده حاضران در سالن همایش شد و از دیدن اجرای شاداب این هنرمند لذت بردند.

یک ربع پیش

نخستین صادرات ریلی افغانستان شامل 1100 تُن سنگ معدنی از طریق خطوط ریلی ایران به ترکیه فرستاده شد.

یک ربع پیش

در اینجا شمارا برای راحتترین روش دریافت فیش حقوق راهنمایی میکنیم.

یک ربع پیش

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: روزانه 700 تن زباله و پسماند شهری در قم تولید می‌شود.

یک ربع پیش

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ابهت پلید و پوشالی رژیم صهیونیستی با عملیات وعده صادق شکست، گفت: این اقدام نشان داد که ایران در قبال حفظ تمامیت ارضی خود با کسی تعارف ندارد.

یک ربع پیش

روز اول اردیبهشت ماه، روز آغاز نگارش کتاب گلستان، توسط مرکز سعدی‌شناسی ایران، روز سعدی نامیده شده است. این رسم از سال ۱۳۸۱ برقرار بوده ولی در اول اردیبهشت ۱۳۸۹ و در اجلاس شاعران جهان در شیراز، نخستین روز اردیبهشت ماه از سوی نهادهای فرهنگی داخلی و خارجی به عنوان روز سعدی نامگذاری شد.

یک ربع پیش

بیشتر...