خبرآنلاین |
۱ هفته پیش

غول باستانی که کوسه های سفید امروزی را کوتوله می کند خبرآنلاین

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

کشف چندین فسیل کوسه که از اواخر کرتاسه ۱۰۵ تا ۷۲ میلیون سال پیش می‌زیسته‌اند، نوری بر شجره‌نامه مرموز کوسه‌ها تابید.

به گزارش خبرگزاریخبرآنلاین، در بسترهای فسیلی «Lagerstätte» در «Vallecillo» در کشور مکزیک، دیرینه‌شناسان به کشفی تاریخی دست پیدا کردند؛ چندین فسیل در این منطقه به‌خوبی حفظ شده‌است که از یک گونه منقرض شده به نام «Ptychodus» بوده‌است.

این گونه در زبان فارسی «تاخورده‌دندان» نام‌گذاری شده‌است؛ فسیل‌های یافت شده استخوان‌های مفصلی کوسه‌ها و برخی از ساختارهای غضروفی و خطوط کلی بدن و حتی اندام‌های کوسه‌ها را به خوبی حفظ کرده بود. جزئیات فسیل‌های یافت شده، نشان داد که چگونه دندان‌ها و مهره‌های کوسه‌ها با بافت بدن آن‌ها تناسب دارند.

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

فسیل‌ها در نهایت تایید می‌کنند که «Ptychodus» نوعی کوسه متعلق به خانواده «Lamniform» است که شامل کوسه‌های سفید بزرگ است؛ در مقابل «Ptychodus» کوسه‌ها سفید امروزی کوتوله‌هایی آبزی هستند. طول آن ۹.۷ متر بود. دندان‌های آن‌ها نیزه‌های خردکننده‌ای بود که به حیوان اجازه می‌داد حتی سخت‌پوستان را در سبد غذایی داشته باشد.

تیمی از دیرینه شناسان به سرپرستی رومن ولو از مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه می‌گوید: «نتایج ما از این دیدگاه حمایت می‌کند که «Lamniform» (رشته‌ای که مگالودون‌ها و سفیدهای بزرگ به آن تعلق دارند) از نظر اکومورفولوژیکی بسیار متنوع بودند.

«Ptychodus» ممکن است عمدتاً از طعمه‌هایی مانند آمونیت‌ها و لاک‌پشت‌های دریایی به جای بی‌مهرگان کف‌زی تغذیه می‌کرده باشد و انقراض آن در دوران کامپانین، بسیار قبل از بحران پایان کرتاسه، ممکن است به رقابت با لاک‌پشت‌های در حال ظهور مرتبط باشد.

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

از زمانی که اولین فسیل‌های دندان «Ptychodus» در انگلستان در سال ۱۷۲۹ پیدا شد، یک راز را به وجود آورد. بیشتر بقایایی که در قرن‌های بعد پیدا شده‌اند، دندان‌ها و مهره‌ها بوده‌اند، تنها قسمت‌های مشخصی از اسکلت کوسه و سایر استخوان‌های بدن این شکارچیان و بقایای غضروفی، تمایلی به ماندن در خاک نداشتند.

هر چند بازماندگان بدن آن‌ها پراکنده هستند اما آن معدود بقایایی که در سرتاسر جهان یافت شده‌اند، سرنخ‌های کافی برای اشاره به حیوانی که ما را ترک کرده‌است ارائه می‌کنند. گفتنی است که در حال حاضر بر روی کره زمین، کوسه‌هایی هستند که استراتژی تغذیه مشابهی را اتخاذ می‌کنند.

منبع:sciencealert

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهاناپلیکیشن خبرآنلاینرا نصب کنید.


#‌اخبار_دانش منبع: خبرآنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

تا به امروز بارها شاهد افشا شدن مشخصات گوگل پیکسل ۸ بودیم؛ انتظار می‌رود که این تلفن‌همراه در ۱۴ می عرضه شود.

5 ساعت پیش

یکی از مهم‌ترین آزمایش‌های شتابدهنده LHC (برخورددهنده بزرگ هادرون) در سرن، یافتن تک‌قطبی‌های مغناطیسی است و به نظر می‌رسد در آستانه گشودن پنجره‌ای برای حل این معمای ۲۰۰ساله هستیم.

14 دقیقه پیش

اینستاگرام استیکرهای جدید و هیجان‌انگیز بخش استوری را رونمایی کرد و به‌لطف یکی از آن‌ها می‌توانید استوری‌های رازآلود منتشر کنید.

7 ساعت پیش

سوپرپلیمر جدیدی که بر اساس ایده‌های ناسا ساخته شده، در بافتن لباس‌های ورزشی رقابت‌های المپیک پاریس ۲۰۲۴ به کار خواهد رفت تا عملکرد ورزشکاران را هرچه بیشتر ارتقا دهد.

1 ساعت پیش

آخرین به‌روزرسانی‌های امنیتی ویندوز مایکروسافت ممکن است VPN شما را خراب کند؛ بنابراین بهتر است بدانید که برای جلوگیری از مشکل چه اقداماتی باید انجام دهید.

3 ساعت پیش

محققان در مطالعه‌ای جدید، با بررسی بال‌پوست کیسه‌داران و شناسایی ژنی حیاتی، راز ظهور توانایی پرواز در طول تکامل برخی پستانداران را آشکار کرده‌اند.

12 ساعت پیش

‏Canon اخیراً درخواستی برای ثبت اختراع ارائه کرده که توجه تعدادی از عکاسان حرفه‌ای را به خود جلب کرده است، زیرا می‌تواند روش‌های استفاده از هر نوع لنز را به طور اساسی تغییر دهد.

8 ساعت پیش

اگرچه دانشمندان حرکت سیارکی را که زمستان گذشته در بر فراز شهر برلین منفجر شده بود، پیش‌بینی کرده بودند اما ویژگی عجیب‌تری در مورد این سیارک وجود دارد. این سیارک با نام ۲۰۲۴ BX۱ از هر چیزی که تا کنون در نزدیکی زمین دیده شده، سریع‌تر می‌چرخید!

9 ساعت پیش

فراری ۴۵۸ ایتالیا، لقب تنها فراری غیرکلاسیک پلاک ملی ایران را یدک می‌کشد. این خودرو طی گذراندن مراحل قانونی و دریافت مجوز خاص، در سال ۲۰۱۲ وارد کشور شد و کمتر خودرویی جرئت خودنمایی دارد، البته به‌جز مرسدس‌بنز!

4 ساعت پیش

بیشتر...