ایتوجیهی |
2 سال پیش

طرح تولید بیسکویت ویفر با جایگزینی قند مایع خرما به جای شکر ای توجیهی

طرح تولید بیسکويت و ویفر با جایگزینی قند مایع خرما به جای شكر

معرفی محصول

بیسکویت از کلمه لاتین Bis coctus نان دوبار پخته شده گرفته شده است ، محصولات پخته شده ، خشک و خنک می شود و مورد مصرف قرار می گیرد. امروزه بیسکویت و ویفر را محصولی مقاوم ، شیک ، رژیمی ، غذای کودکان و مناسب برای همه افراد میدانند که از آرد (عمدتا آرد گندم) تولید شده و برحسب نوع بیسکویت ،ویفر وکیفیت آن دارای روغن ،شکر (در این طرح قند مایع خرما به جای شکر) ، تخم مرغ ، شیرخشک، پودر نارگیل ، پودر کاکائو و غیره می باشد و به جهت رطوبت پایینی که دارد ، مشروط بر آنکه در شرایط مناسبی از جهت رطوبت (محیط خشک) ، اکسیژن (عدم حضور اکسیژن) نگهداری شود ، ماندگاری آن طولانی خواهد بود.

مطلب مرتبط :طرح تولید نوشابه های غیر الکلی انرژی زا با قند مایع خرما

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی بیسکویت

پارامترهای مختلفی بر قیمت محصول موثر خواهند بود که برخی از پارامترهای مهم در ذیل شرح داده شده است:

  1. قیمت مواد اولیه مصرفی که یکی از مهمترین هزینه های متغیر تولید می باشد و نقش عمده ای را در تعیین قیمت تمام شده محصول دارد.
  2. منطقه جغرافیایی احداث واحد به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تامین مواد اولیه و کانونهای مصرف محصول، هزینه های مربوط را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  3. نوع تکنولوژی مورد استفاده از طریق تاثیر بر سرمایه گذاری ، کیفیت محصول تولیدی و میزان ضایعات و….بر قیمت فروش محصول موثر خواهد بود.
  4. هزینه نیروی انسانی مورد نیاز تاثیر مستقیم در هزینه های متغیر تولید و قیمت تمام شده محصول دارد.
  5. ظرفیت تولید واحد بر روی قیمت فروش محصول موثر است، به این ترتیب که افزایش ظرفیت تولید از طریق سرشکن نمودن هزینه های سربار باعث کاهش قیمت تمام شده محصول می گردد.

با توجه به نکات فوق، قیمت فروش محصول تولید شده علاوه بر این که می بایست هزینه های تولید را تامین نماید، باید در حدی باشد که بتوان سهمی از بازار را بدست آورد.همچنین در صورتی که صادرات محصول تولیدی نیز مد نظر قرار گیرد، قیمت گذاری باید به نحوی باشد که رقابت با تولیدکنندگان خارجی امکان پذیر باشد.

موارد مصرف و کاربرد بیسکویت و ویفر

تولید بیسکویت و ویفر با جایگزینی قند مایع خرما به جای شکر به عنوان تنقلات و گاهی به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد که قندهای موجود در خرما بیشتر از نوع احیا ء کننده آن یعنی فروکتوز و گلوکز است . ایـن قنـدها در مقایسـه باساکاروز (شکر معمولی) دارای مزایای نسبی بسیار خوبی می باشند که از جمله آنها می توان به بهداشتی و طبیعی بودن آنها و همچنین قدرت شیرین کنندگی بیشتر اشاره کرد .

طبیعی بودن قندهای احیاء کننده، سبب جذب راحت آن توسـط بـدن و نبود عوارض جانبی مانند چاقی ، فشارخون، مشکلات قندی و دیـابتی کـه از خصوصـیات لاینفـک مصـرف شـکر معمـولی (ساکاروز) است می باشد بنابراین با عنایت کامل به خصوصیات فوق الذکرمی توان از قند مـایع خرمـا بعنـوان عامـل شـیرین کننده در تهیه شیرینی های آردی (شیره خرما بعنوان شیرین کننده قوی در ساخت انواع بیسکویت ها ، کیک ها ، شیرینی ها و ……. قابلیت استفاده دارد) بهره جست.

شکر معمولی شناخته شده ترین شیرین کننده صنعتی و خانگی می باشد . ولـی سـاختار کریسـتالی آن سـبب مـی گـردد کـه محصولات تولیدی از آن ) مانند محصولات آردی( قابلیت حل کامل شکر را پیدا نکرده و بنابراین مصرف کننده در هنگام مصرف دانه های کریستالی آن را در زیر دندان خود احساس نماید.

این مسئله بعنوان یک عیب عمده در صنایع آردی محسوب می شود و واحدهای تولیدی همواره سعی می کنند با اتخاد برنامه هایی مانع ماندگاری شکر در محصولات خود بصورت کریستال گردند تا بدین وسیله شکر مصرفی کاملا در محصـول حـل گردیده و مصرف کننده در هنگام مصرف آن را احساس نکند ولی شرایط تولید انبوه و لزوم ایجـاد سـرعت درتولیـد ، ایـن امکان را محدود کرده و مشکل فوق همچنان لاینحل باقی مانده است .

در این میان برخی کارخانجات جهت غلبه بر مشـکل فوق از شکر کاملا پودر شده و برخی دیگر از قند اینورت (شربت محتوی قند گلوکز و ساکاروز) استفاده می نمایند کـه در مورد شکر پودری مشکل احساس شدن دانه های شکر تا حدودی رفع شده ولی کاملا از بین نمی رود و در مورد شربت قنـد اینورت نیز به علت حضور گلوکز در شربت ، قدرت شیرین کنندگی شربت کاهش می یابـد.در صـورتیکه بتـوان قنـد مـایع خرما با کیفیت مناسب این صنایع تولید نمود (رنگ روشن – مزه شیرین و خوب – طعم خرمای اندک) طبیعتا میل بازار بـه استفاده از این شربت به جای شکر فراهم خواهد گردید .

مطلب مرتبط :طرح توجیهی واحد بسته بندی خرما

کالای قابل جانشین

از آنجائیکه بیسکویت و ویفر با جایگزینی قند مایع خرما به جای شکر به عنوان غذا ی اصلی و تنقلات مورد بهره قرار می گیرد میتوان بیسکویت و ویفر با شکر و یا بیسکویت و ویفر با ساخارین را به عنوان کالای جانشین نام برد، لیکن با تمام فوایدی که ساکارز شکر به عنوان یک شیرین کننده ی طبیعی با ویژگیهای عملکردی ممتاز دارد، به دلیل ارتباط با برخی مشکلات سلامتی نظیر فشار خون، بیماری های قلبی، فساد دندان، چاقی و افزایش سطح گلوکز و انسولین خون که به ویژه برای دیابتی ها مضر است ونیز ماندگاری در نگهداری و قیمت تمام شده مناسبتر ، امکان رقابت با محصولات مورد اشاره در طرح را نخواهند داشت.

از طرفی با تولید این محصول علاوه بر افزایش ارزش تغذیه ای حاصل از ترکیبات خرما و اجتناب از عوارض ساکارز که با کاهش مصرف آن به دست می آید، با استفاده از قند مایع حاصل از خرمای نامرغوب درجه ۲ و ٣ که مناسب تازه خوری نمی باشد، سبب ایجاد ارزش افزوده نیز می گردد.

در نهایت جایگزینی قند مایع خرما به جای بخشی از شکر مصرفی در صنعت غذایی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است . قند حاصل از خرما به شکل شیره شامل قندهای گلوکز، فروکتوز می تواند جایگزین خوبی برای شکر وساخارین می باشد.

قدرت شیرین کنندگی فروکتوز موجود در خرما ۴ برابر بیشتر از ساکارز است که این ویژگی باعث می شود میزان مصرف آن از نظر وزنی در صنعت کاهش یابد و از نظر اقتصادی نیز قابل رقابت با شکر می باشد.و نیز به دلیل خواص منحصر به فرد استفاده قند مایع خرما به جای شکر (ویتامینهای فراوان ،نداشتن چربی و…) در بیسکویت و ویفر برای استفاده افراد در گروه های سنی مختلف و علی الخصوص افراد در حال رشد که خواهان تنقلات هستند یک میان وعده کامل و تنقلاتی مفید محسوب میشود.

و به دلیل اینکه قند موجود در خرما بلافاصله پس از مصرف جذب شده و به انرژی تبدیل میشود ، قند مایع خرما جهت رفع خستگی و کم خونی بدلیل داشتن آهن فراوان و داشتن مقادیر زیاد فیبر و پتاسیم مفید می باشد، قند مایع خرما دارای انواع ویتامینهای ب میباشد که به سلامتی اعصاب و دستگاه گوارش کمک می کند و قند خرما اشتها آور و تمیز کننده کبد و کلیه میباشد در تولید بیسکویت و ویفر بهترین ماده جهت جایگزینی شکر میباشد .و استفاده از اینگونه بیسکویت و ویفر ها هیچگونه عوارضی برای گروه های سنی مختلف ندارد.

اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

با توجه به سرمایه گذاری های وسیع صورت گرفته در صنایع تبدیلی کشاورزی و غذایی در کشور دردهه گذشته به ویژه توسط بخش خصوصی وهمچنین با نگاهی به مزیت های کشور به لحاظ تامین نیازهای داخلی و صدور محصولات به سایر کشورها، می توان صنایع شیرینی و شکلات و محصولات مشابه را یکی از گروه های عمده صنایع غذایی دانست که طی سالهای اخیر از رشد بسیار خوبی در سرمایه گذاری تولید و صادرات برخوردار بوده است.

همچنین با توجه به توانمندی صنعتگران کشور در تولید ماشین آلات مورد نیاز این صنایع که به دستیابی به جایگاه دانش فنی بومی منجر شده، می توان آینده روشنی را برای این صنعت شیرین به ویژه در حوزه صادرات ترسیم کردو نیز ایجاد صنایع غذایی و تبدیلی در کشورهای در حال توسعه موجب چند برابرشدن ارزش افزوده است .

ارزان بودن مواد خام ، ارزبری کم ، نیروی کار ارزان همگی از جمله عواملی است که ایجاد صنایع تبدیلی توجیه پذیر می نماید وموجب چند برابر شدن ارزش افزوده محصولات کشاورزی میشود .

ساختار اقتصادی ایران بگونه ای است که بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی همواره ازجایگاه ویژه ای در فرایند توسعه اقتصاد ، اجتماعی وسیاسی کشور برخوردار بوده است امکانات بلقوه ، وسعت اراضی قابل کشت ، تنوع اقلیم ، سهم قابل توجه جمعیت واشتغال در مناطق روستایی ، معیارهای برتری اقتصادی از جمله برتری نسبی سرمایه گذاری در این بخش و ارزش سرمایه داری ها وساختار اقتصادی تولید ومحرومیت زدایی استعداد این سرزمین را برای توسعه و رشد کشاورزی و راه اندازی صنایع تبدیلی و غذایی توجیه می کند.

مشخصات فنی و فیزیکی محصول

انواع بیسکویت ،ویفر

بیسکویت ها عمدتا به سه دسته تقسیم بندی می شوند :

  1. بیسکویت های نرم که خمیر آنها مستقیما قالب زنی می شود و یا اینکه خمیر آن در یک مرحله پهن شده و سپس قالب زده می شود. حداقل ١٧ درصد چربی دارند.
  2. بیسکویت های سخت که خمیر آنها ابتدا پهن می شود و سپس قالب زنی می شود و در چند مرحله ضخامت آن بتدریج کاهش یافته و به حدود ۴-۳ میلیمتر برسد و عمومأ قبل از کاهش ضخامت ، بصورت چند لایه درآورده می شود. و حد اقل ١١ درصد چربی دارند
  3. نوع سیم برـ بیسکویتی است که خمیر آن پس از عبور از قالب بوسیله سیم بریده می شود.
  4. – ویفر نوعی بیسکوئیت ساندویچی سیمبر با بافت باز، ترد و شکننده است که دارای انواع مختلفی میباشد، در تولید این فرآورده از آرد ، قند مایع خرما، روغن، شیر خشک، نمک، لسیتین، امولسیفایر، و اسانسهایی مانند موز، پرتقال، شکلات و آب استفاده میشود و شامل دو قسمت نان ویفر و مغزی میباشد.

تولید بیسکویت ،ویفر

ویژگی های بیسکویت ،ویفر

بیسکویت باید دارای پخت کافی و یکنواخت بوده، سوختگی، لک، ترک خوردگی، تاول زدگی در آن مشاهده نشود.

دارای تردی و بافت مناسب باشد . باید دارای مزه و بوی مطلوب و عادی بوده و فاقد بو و مزه خارجی غیر از بیسکویت باشد. در بسته بندی کاملا محفوظ و محکم بسته بندی شده باشد. بر روی بسته کلیه اطلاعات ذیل مطابق، با قوانین معاونت غذا و دارو و اداره استاندارد ، درج شده باشد : نوع و نام فرآورده ، نام و نشانی کامل محل تولید ، نام مواد متشکله ، وزن خالص، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی ، شماره سری ساخت ، تاریخ تولید و انقضاء مصرف به ماه و سال ، شرایط نگهداری ، عبارت ساخت ایران ،شماره و مهر پروانه استاندارد.

بسته بندی مناسب بیسکویت ، ویفر

بسته بندی بیسکویت،ویفر بایستی مقاوم به حرارت باشد، مقاومت خوبی در مقابل نفوذ چربی به داخل بسته داشته باشد، فشارهای وارد شده به بسته را به داخل بسته منتقل ننماید و عطر و بوی خاص آن بالاخص بعد از چاپ بسیار کم و نامحسوس باشد برای بسته بندی باید از جعبه های مقوایی. فلزی، لفاف های آلومینیومی، سلوفان، پلی اتیلن، کاغذهای پوشش دار مخصوص و سایر مواد مجاز بسته بندی مواد غذایی استفاده نمود .سطح داخلی جعبه یا کارتن که در تماس با بیسکویت است باید مانع جذب روغن بوده و یا دارای لایه داخلی مناسب و مجاز برای بسته بندی باشند .

بهترین اوزان بسته بندی جهت حفظ کیفیت بیسکویت ٢٠٠ گرم ،٣٠٠ تا ۵٠٠ گرم )در بسته بندی خانواده ( است و بندرت در حجم های بالاتر ارائه می شود. بهترین شکل ممکن برای بسته بندی بیشتر بسته بندی نمودن محصول در بسته های کوچک و قرار دادن آنها در یک بسته بندی بزرگتر است تا علاوه بر حفظ کیفیت محصول مصرف آنها ساده تر باشد .

بسته بندی های حجیم که در یک پلاستیک یا کارتن به بازار عرضه می شوند به دلیل باز شدن بسته برای مدت طولانی و جذب انواع آلودگی ها از محیط ، مطلوب نبوده و سالم نیست .

امروزه بهترین و مناسبترین نوع بسته بندی بیسکویت ، بسته بندی چند لایه است که از پلی پروپیلن که لایه محافظ خوبی در مقابل رطوبت است یا سلوفان و یک لایه کاغذ ساده یا کنگره دار که بتواند ضربات وارد شده به بسته را تحمل نماید و به بیسکویت منتقل ننماید و یک لایه فیلم انعطاف پذیر مقاوم به انتقال چربی ، تشکیل شده است . در کنار این بسته بندی سه لایه ، انواع دو لایه که از سلولز متالایز شده یا OPP است نیز به عنوان یک لایه محافظ خوب استفاده می کنند .

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش تولید بیسکویت و ویفر

مواد اولیه (آرد) پس از ورود به واحد جهت ذخیره سازی ، در داخل سیلوهای مخصوص نگهداری می گردد تا از این طریق ضمن حفظ ویژگیهای آن در شرایط نسبتا ایده آل ، امکان دسترسی مداوم خطوط مختلف تولید به این ماده اولیـه اصـلی بـه سهولت فراهم گردد بدین ترتیب نخستین بخش فرآیند با توزین آرد و ارسال آن بصورت خودکار به مخازن همزن (میکسر) آغاز می گردد در این مرحله همچنین آب و سایر مواد افزودنی از قبیل روغن، قند مایع خرما، طعم دهنده ، پـودر کاکـائو و … به تدریج در حین اختلاط به آن افزوده می شود لازم به ذکـر اسـت فرمولاسـیون مـواد تشـکیل دهنـده هـر یـک از انـواع محصولات متفاوت بوده و از اینرو جهت هر یک از خطوط فرآیند ، میکسر مجزایی پیش بینی گردیده است .

– فرآیند تولید بیسکویت شامل قالب گیری خمیر و پخت در داخل فر تونلی بوده که پس از سرد شدن ، بسته بندی و به انبار محصول ارسال می گردد .
– فرآیند تولید ویفر نیز شامل خمیر کشی ، پخت ، سرد شدن و تزریق کرم می باشد که پس از سرد شدن آماده بسته بنـدی می باشد .

  1. مخلوط نمودن مواد اولیه و آماده سازی خمیر بیسکویت در دستگاه های میکسر و خمیر گیر
  2. ورود خمیر به دستگاه چاپ بیسکویت (شکل دهنده خمیر بیسکویت)
  3. شکل گرفتن خمیر بیسکویت به شکل مورد نظر طبق قالب و شکل حک شده روی قالب دستگاه چاپ بیسکویت
  4. انتقال اتوماتیک خمیر بیسکویت شکل گرفته شده بر روی نوار دستگاه فر تونلی
  5. عبور خمیر بیسکویت از تونل حرارت فر تونلی و عبور از نوار سرد کن
  6. عبور از دستگاه رج کن جهت ردیف و دسته شدن بیسکویت ها در یک طول
  7. عبور از نوار نقاله ردیف کن
  8. انتقال به دستگاه کرم مال
  9. انتقال به دستگاه بسته بندی
  10. قرار گرفتن داخل کارتن (به صورت بسته بندی یا فله ای )
  11. عرضه برای فروش

 تولید ویفر

مراحل تولید ویفر

الف) تهیه خمیر:
مواد اولیه شامل آرد، آب، نمک، قند مایع خرما،روغن و مواد افزودنی نظیر رنگ، بیکربنات آمونیوم و لسیتین به مقدار مورد نیاز مطابق با فرمولاسیون در میکسر ریخته میشوند.برای تهیه خمیری یکنواخت بهتر است که آرد الک شد و ذرات درشت آن گرفته شود .

همچنین جهت تشکیل امولسیون مناسب بایستی از آب ٢٠-٣٠ درجه سانتیگراد و روغن ذوب شده استفاده کرد. میکسرهای مورد استفاده دارای سرعت زیاد بوده تا خمیر بدست آمده یکنواخت و همگن باشد.

عمل بارگیری مواد به مخلوطکن بصورت دستی انجام میگیرد و برای خروج خمیر از مخزن میتوان از پمپ یا بصورت دستی استفاده و عمل نمود. خمیر بدست آمده باید به نحوی باشد که علاوه بر یکنواختی و همگنی قابلیت پخش شدن روی صفحات فر را داشته و پس از پخت به صفحات نچسبیده و به راحتی جدا شود.

و برای این کار باید زمان اختلاط کافی نسبت آب و آرد همچنین مقدار روغن و قند مایع خرما در خمیر مناسب باشد. در یک فرمول مناسب نسبت مواد جامد به آب حدود ١ به ١/٧ است. حجم میکسر مورد استفاده متفاوت بوده و متناسب با تولید کارخانه انتخاب میشود.

ب) مرحله پخت:
خمیر پس از آماده شدن به مخزن کوچک که در بدنه فرپخت تعبیه شده منتقل می شود .فشار لازم جهت انتقال خمیر از این مخزن به قالبهای پخت توسط یک پمپ کوچک تأمین می گردد. پس ازپخش مقدار لازم خمیر روی صفحه زیرین قالب، صفحه بالائی به عنوان مکمل روی آن قرار میگیرد و اضافه خمیراز لبه های قالب بیرون می آید. سپس قالب از طریق یک ریل به منطقه حرارتی داخل فر رفته و قالب بعدی آماده خمیرگیری می گردد.

دستگاه فر دارای یک سیستم پنوماتیک و مجهز به باد می باشد که قبل از ریختن خمیر، قالبها را تمیز می کند. و پس ازقرار گرفتن خمیر درقالب و طی مسیر تونل حرارتی قالبها توسط مکانیزم بادامکی باز شده و نان ویفر توسط نیروی باد از قالب ها جدا میشود. زمان پخت نان درفر برحسب سرعت نوار و درجه حرارت فرمتغیر میباشد ولی باشد طوری تنظیم شود که نا ن بدست آمده به رطوبت تردی و رنگ مورد نظر رسیده و ضمنا از کرامل شدن وقهوه ای شدن آن جلوگیری گردد.

سوخت مصرفی فر گازوئیل یا گازطبیعی بوده که دمائی حدود ٢۵٠ درجه سانتیگراد در داخل فر ایجاد می نماید. شعله حاصل مستقیما از طریق نازلهای مخصوص به قالبهای می تابد و باعث پخته شدن خمیر میگردد .ابعاد نان بدست آمده بر حسب ابعاد قالب و فاصله بین آنها متغیر بوده و بر حسب برجستگیهای قالب دارای اشکال مختلفی می باشد.

معمولا ضخامت نان حدود 3-2میلیمتر و ابعاد آن ٣٠*۵٠ سانتیمتر مربع بوده و درحدود ۶٠ گرم وزن دارد. پس ازخر وج نان از قالب ها توسط باد، نان درداخل محفظه مخصوص جمع آوری نان افتاده و توسط کارگر بر روی هم انبار می گردند.

ورقه های جمع آوری نان جهت جلوگیری ازخم شدن و انحراف در یک اتاقک با دمای حدود ٢۵ درجه سانتیگراد نگه داری می شوند. خمیدگی در نان موجب بروز اشکال در طی عملیات کرم زدن به نان گردیده و موجب شکستن نان و درنتیجه افزایش قابل توجه ضایعات می گردد.

ج) تهیه کرم ویفر و کرم زنی :
جهت تهیه کرم، مواد اولیه روغن، قند مایع خرما، شیرخشک، اسانس، نمک، لستین وضایعات آسیاب شده ویفر به مقدار مورد نیاز و مطابق با فرمولاسیون به میکسر اضافه می شوند.

عمل همزدن تا بدست آمدن خمیری یکنواخت و روان ادامه می یابد. پس از اختلاط کامل عمل همزدن قطع شده و کرم به قیف ماشین کرم زنی منتقل می شود. این عمل به صورت دستی انجام می شود. طرح میکسرهای تولید کرم بهتر است بصورتی باشد که حبابهای هوا را به داخل کرم ببرد.

این عمل باعث پو ک شدن کرم ویفر می گردد. پس از آماده شدن و بدست آمدن کرمی یکنواخت محتویات میکسر را دریک ظرف استیل تخلیه نموده و به کرم زن انتقال می دهند. کرم زن دارای یک قیف بوده که کرم در آن واقع می شود درون قیف کرم زن یک همزن قرار داشته و باعث یکنواخت ماندن کرم می گردد.در زیر کرم دو غلتک در خلاف جهت هم می چرخند و موجب خروج پرده ای از کرم می گردند.

درابتدای میز کرم زن نانها یکی یکی توسط کارگر روی نوار نقاله چیده شده و پس ازعبور از زیر غلتک و قرار گرفتن یک لایه کرم بر روی آن، یک نان دیگر بر روی آن گذاشته شده و نهایتا جهت چسبیدن نان به کرم و یکسان شد ضخامت ساندویچ های ویفر از زیر یک غلطک در انتهای نوار عبور می نمایند.

د) سرد کردن :
عمل سردکردن جهت سفت شدن کرم و جلوگیری از لغزش نان بر روی کرم، در حین عملیات بعدی می باشد و توسط درو سیستم پیوسته وغیر پیوسته می تواند انجام شود در سیستم پیوسته ساندویچ های ویفر توسط نوار نقاله از درون یخچالهای تونلی عبور داده می شوند.و در انتهای تونل توسط کارگر برروی هم انباشته می شوند. سرعت نوار ودمای یخچال باید طوری انتخاب شود که کرم در انتها سفتی لازم را پیدا نموده و به درجه حرارت مورد نظر رسیده باشد.

عموما دمای یخچال حدود صفر تا ١٠ درجه سانتیگراد و طول آن ١٠ تا ٢۵ متر در نظر گرفته می شود. گاز سردکننده یخچال فریون ٢٢ بوده که فشار لازم توسط کمپرسور تامین می گردد. برای جریان هوا و توزیع یکنواخت سرما درطول تونل از ونتیلاتور استفاده می شود و برای تبادل بهتر حرارتی جهت جریان هوا با ساندویچ ویفر مخالف هم انتخاب می شود.

این سیستم بسیار رایج بوده و در بسیاری از واحدها استفاده می شود و بیشتر برای ظرفیت زیاد مناسب می باشد در سیستم ناپیوسته از یک اتاق با دمای پائین استفاده می شود که ساندویچ های ویفر پس از جمع آوری برای مدتی در اتاق قرار داده شده و پس از کاهش دامای گرم به مقدار لازم و سفت شدن جهت مرحله بعد از اتاق خارج می گردد.

این اتاق شبیه سردخانه بوده وتوسط لولههای که درون آن گاز فریون جریان دارد خنک می شود. فشار لازم توسط کمپرسور تأمین می گردد، مدت زمان اقامت و دمای اتاق باید طوری باشد که در انتها کرم سفتی لازم را پیدا نموده باشد. این سیستم برای واحدهای باظرفیت کم بسیار مناسب می باشد.

و) برش دادن:
در این مرحله ساندویچ های بزرگ ویفر که قبلا سرد شده و روی هم چیده شده اند به قطعه هائی با اندازه مورد نظر بریده می شوند. این عمل توسط دستگاه برش در دو مرحله انجام می گیرد. ابتدا برش طول و سپس برش عرضی انجام می شود. حرکت صفحات برش با دو روش انجام می گیرد :

  1. حرکت صفحه باگردش یک مارپیچ بوسیله الکتروموتور که این حرکت توسط چند سوئیچ کنترل می گردد.
  2. حرکت بوسیله فشار هوا که توسط کمپرسور تأمین شده و رفت و برگشت صفحات توسط چند شیر تخلیه کنترل

می شود در کارخانه های تولیدکننده از هر دو روش استفاده می شود ولی روش اول بدلیل داشتن تعمیرات و نگه داری ساده ترو امکان تهیه قطعات آن و همچنین ساخت درداخل بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .ویفرهای برش خورده در انتهای میز برش در داخل سینی هائی جمع آوری می شوند و به دستگاه روکش کننده منتقل می شوند.

ه) بسته بندی:
پس از خروج ویفرها از یخچال تونلی شکلات بخوبی سفت شده و اطراف ویفر را پوشیده است و آماده بسته بندی می باشد. سرعت ماشیهای بسته بندی مختلف بوده و برحسب ظرفیت واحد انتخاب می شود. پوشش بسته بندی آلومینیوم فویل لامینه شده باکاغذ معمولی و یا پلی اتیلن متالایز شده می باشد شکل بسته بندی بسیار متفاوت بوده که بیشتر از نوع دو سر پرس استفاده می شود.

ویدیوی فرآیند تولید بیسکویت و ویفر

ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز در طرح توجیهی تولید بیسکویت و ویفر

ماشین آلات تولید بیسکویت
ردیفنوع تجهیزاتکشور سازنده
۱میکسر خمیرایران
۲تخلیه کن خمیرایران
۳منبع ذخیره(سیلو)ایران
۴تغذیه کننده خمیرایران
۵لمیناتور خمیرایران
۶سیستم فرم دهنده خمیر و جدا کننده ضایعاتایران
۷روتاری کاترایران
۸روتاری هولدینگایران
۹نمکپاشایران
۱۰فر تونلی گازی غیر مستقیمایران
۱۱نوار نقاله خنک کن بعد از فرایران
۱۲رج کن بیسکویتایران
۱۳بسته بندیایران
۱۴جت پرییتر لیزریایران
۱۵چسب زن کارتنایران

ماشین آلات تولید ویفر
ردیفنوع تجهیزاتکشور سازنده
۱میکسر خمیرایران
۲تخلیه کن خمیرایران
۳منبع ذخیره(سیلو)ایران
۴تغذیه کننده خمیرایران
۵لمیناتور خمیرایران
۶سیستم فرم دهنده خمیر و جدا کننده ضایعاتایران
۷روتاری کاترایران
۸روتاری هولدینگایران
۹نمکپاشایران
۱۰فر تونلی گازی غیر مستقیمایران
۱۱نوار نقاله خنک کن بعد از فرایران
۱۲رج کن بیسکویتایران
۱۳بسته بندیایران
۱۴جت پرییتر لیزریایران
۱۵چسب زن کارتنایران
۱۶دپازیتور تزریق کرمایران
۱۷میکسرکرمایران

سخن پایانی

در نهایت متخصصان ما آماده مشاوره به کاربران عزیز هستند. تمام تلاش کارشناسان موسسه ما بر این است که هر سرمایه گذار، با کمترین دغدغه، گامی در راستای توانمندسازی صنعت ایران بردارد. ما، در «ای توجیهی» برای رفاه حال مشتریان، ۴ الی ۶ ماه اصلاح رایگان طرح توجیهی را در نظر گرفته ایم. این امتیاز باعث می شود چنانچه اتفاقات خارج از اراده ای در حوزه کسب و کار مشتری پیش آمد، با اصلاح رایگان ما، کماکان طرح توجیهی تولید بیسکویت و ویفر، منطبق بر اطلاعات واقعی جامعه فعلی بوده و دارای کمترین انحراف باشد. در صورت تمایل و نیاز به مشاوره با ماتماس بگیرید.



#‌ایده #‌طرح منبع: ایتوجیهی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

به گزارش همشهری آنلاین، معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام این خبر در هفتمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: اجرای برنامه...

6 ماه پیش

همشهری - سعیده مرادی: قدمت آسیاب والی به دوره قاجار برمی‌گردد؛ آسیابی که با نیروی آب، گندم را آرد و تنورهای چندین نانوای دور و نزدیک شهر را روشن نگه‌...

6 ماه پیش

به گزارش ایسنا، غلامرضا رضایی ـ معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ در این نشست، به آمادگی واحدهای مختلف مجموعه حج و زیارت برای ازسرگیری سفرهای عمره...

6 ماه پیش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانه‌ای پروژه، پوستر رسمی فیلم کوتاه مدیر مدرسه به کارگردانی میکائیل دیانی و تهیه‌کنندگی سیدمحمدهادی آقاجانی...

6 ماه پیش

به گزارش خبرنگار ایسنا، عصر امروز ۲۴ مهر ماه این جلسه با حضور محمد مهدی عسگرپور رییس هیات مدیره خانه سینما، محسن امیریوسفی رییس کانون کارگردانان...

6 ماه پیش

همشهری: پلنگ از جمله غارهای آهکی است که مورد توجه گردشگران و غارنوردان است. این غار حدود ۵۰ متر طول دارد و ارتفاعش از سطح دریا ۲ هزار و ۴۸۰ متر است....

6 ماه پیش

در این مقاله قرار است تصاویری را با هم مرور کنیم که بخش منطقِ مغزتان را اذیت خواهد کرد و با این حال تماشای آن‌ها سرگرم کننده است.

6 ماه پیش

سلامت‌نیوز نوشت: پوسیدگی دندان نوعی بیماری است که در آن بافت سخت دندان (مینا و سپس عاج) تخریب می‌شود. این تخریب به وسیله اسیدی که از برخی باکتری‌ها...

6 ماه پیش

اطلاعات آنلاین نوشت: آویشن برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی‌خوابی مفید است و باعث کاهش فشارخون و چربی خون می‌شود. علی حسین بیرانوند اظهار...

6 ماه پیش

بیشتر...