شما نیوز | 1 ماه پیش

ناترازی انرژی، پتروشیمی ها را به لب مرز تعطیلی می کشاند twitter cd3333 twitter cd3333 linkedin 161 rss

مهدی عرب صادق، کارشناس مسائل انرژی در گفت‌وگو با خبرنگارشمانیوز، با بیان اینکه «صنعتپتروشیمیدر حال تجربه یکی از سخت‌ترین دوره‌های تاریخی خود است»، هشدار داد: کاهش ۳۰ درصدی تولید در برخی مجتمع ها همچونپتروشیمی پردیستنها بخش آشکار یک فاجعه بزرگ‌تر است. بر اساس بررسی های میدانی، خسارت مستقیم ناشی از خاموشی های تحمیلی تنها در نیمه اول امسال از مرز ۱۵ هزار میلیارد تومان گذشته است. این در حالی است که صنعت پتروشیمی بیش از ۲۰ درصد از صادرات غیرنفتی و حدود ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی را تأمین می کند. ادامه این روند، شکستن ستون فقرات اقتصاد کشور است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت نیرو برای خروج از این بحران برنامه مشخصی دارد با انتقاد از «رویکرد غیرعلمی و شعارزده» وزارت نیرو گفت: متأسفانه حتی برنامه های اعلام شده از سوی وزیر نیرو نیز فاقد شناخت دقیق از وضعیت موجود است. پیشتر در یادداشت های کارشناسی هشدار داده شد که طرح های وزارت نیرو در زمینه مدیریت مصرف و توسعه نیروگاهی، با اشتباهات محاسباتی جدی همراه است. اکنون نیز شاهدیم که علیرغم ادعای افزایش تولید، ۴۰ درصد از خاموشی های صنعتی ناشی از ضعف در شبکه انتقال و توزیع است. آیا این ناکارآمدی، نتیجه مدیریت غیرتخصصی نیست؟

وی با اشاره به اختیارات قانونی کمیسیون انرژی مجلس خواستار اقدام فوری نمایندگان شد و گفت: مجلس نمی‌تواند منتظر پایان تابستان و تشدید خاموشی‌ها بماند. کمیسیون انرژی باید فوراً از وزیر نیرو بخواهد تا در جلسه‌ای اضطراری، برنامه عملیاتی خود را با جزئیات و زمان‌بندی مشخص ارائه کند. این برنامه باید پاسخگوی پرسش‌های کلیدی باشد؛ چگونه قرار است شبکه فرسوده با تلفات حدود ۲۰ درصدی اصلاح شود؟ چه تمهیداتی برای جذب سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر اندیشیده شده است؟ چرا سهم صنایع استراتژیک مانند پتروشیمی در تخصیص برق پایدار نادیده گرفته میشود؟

عرب صادق تأکید کرد: هر روز تعطیلی واحدهای پتروشیمی همچون پتروشیمی پردیس، افزون بر تحمیل خسارت‌های میلیاردی، جانِ ده‌ها هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم را می‌گیرد. آمارهای غیررسمی از خطر تعطیلی حداقل صدها واحد کوچک و متوسط در ماه‌های آینده حکایت دارد. از سوی دیگر، استفاده اجباری از ژنراتورهای دیزلی، هزینه های تولید را تا ۳ برابر افزایش داده و رقابت پذیری محصولات ایران در بازارهای جهانی را نابود کرده است.

در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس باید به سمت استیضاح وزیر نیرو حرکت کند؟ وی با تلطیف لحن خود اما اصرار بر ضرورت پاسخ‌خواهی گفت: هرچند استیضاح یک ابزار قانونی است، اما پیش از آن، مجلس باید از مکانیسم های فوریتری مانند «سوال از وزیر» استفاده کند. وزیر نیرو موظف است در کمترین زمان، گزارش مستندی از اقداماتش را به کمیسیون انرژی ارائه دهد. اگر این گزارش نتواند تضمینی برای تأمین پایدار برق صنایع حیاتی مانند پتروشیمی باشد، طبیعی است که افکار عمومی و نمایندگان، دیگر تحمل این مدیریت ناکارآمد را نخواهند داشت.

عرب صادق خطاب به مجلس هشدار داد: فرصت‌های کشور با تأخیر در تصمیم‌گیری در حال سوختن است. اگر امروز برای پاسخ‌خواهی از وزیر نیرو اقدام نشود، فردا باید شاهد باشیم که خاموشیهای تابستانی، نه تنها پتروشیمی، بلکه تمام بخشهای مولد اقتصاد را زمین‌گیر کند. تاریخ قضاوت خواهد کرد که آیا مجلس در این آزمون، از منافع ملی دفاع کرد یا با سکوت خود، به ادامه این روند دامن زد.



#اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت:کارگروه بازسازی پسا جنگ نیز به منظور بهره‌مندی از متخصصان تاسیس

7 ساعت پیش

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تلاش شبانه‌روزی ۱۶۰ هزار نیرو‌های عملیاتی در زنجیره

2 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:توده گرد و خاک شکل گرفته در کشور عراق طی ۲۴ ساعت آینده نوار غربی

3 ساعت پیش

وزیر صمت گفت: قیمت‌های جدید خودرو که دو خودروساز بزرگ کشور اعلام کردند، بر اساس بررسی‌های شورای رقاب

2 ساعت پیش

وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت دولت از صنایع آسیب دیده از تهاجم دشمن در قالب طرح پشتیبانی از تولید وز

2 ساعت پیش

سه بسته متنوع بیمه‌ای با نرخ‌های ۸۵، ۱۰۰ و ۱۱۵ هزار تومان برای زائران اربعین طراحی شده است.

6 ساعت پیش

مدیر گمرک و صادرات دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد از تدوین و اجرای یک رویه جدید در حوزه ورود موقت کا

6 ساعت پیش

معاون ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، از تعلیق نمایشگاه‌های بین‌المللی داخل

6 ساعت پیش

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه، نظم و تدبیر قابل توجهی در حوزه‌هایی مانند سوخت

2 ساعت پیش

بیشتر...