بهداشت نیوز |
2 سال پیش

کرونا برای این افراد خطرناکتر است بهداشت نیوز Write Email

کرونا برای این افراد خطرناکتر است

براساس یک مطالعه‌ گسترده بر روی مبتلایان کووید که دچار HIV نیز بودند، عفونت HIV احتمال مرگ براثر کووید ۱۹ را حداقل ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

به گزارشبهداشت نیوز،براساس مطالعه‌ای جدید، احتمال ابتلا به بیماری شدید کووید ۱۹ و مرگ براثر آن در افرادی که دچار HIV هستند، بیشتر خواهد بود. مطالعه نشان داد که تقریبا نیمی از مردان آلوده به HIV دارای سن بالاتر ۶۵ سال که به علت کووید ۱۹ بستری می‌شوند، ممکن است از دنیا بروند. نتایج جدید که پیش از کنفرانس ایدز در برلین منتشر شد، نشان می‌دهد افراد دچار HIV باید همراه با افراد سالخورده و افراد دیگری که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، ازنظر دریافت واکسن در اولویت باشند.

مطالعه‌ی اخیر از این جهت اهمیت بسیار زیادی دارد که اغلب کشورها با شمار بالای مبتلایان HIV، درحال مبارزه با افزایش موارد ویروس کرونا هستند که با سویه‌ی مسری دلتا و کمبود واکسن تشدید شده است.

به گزارش نیویورک تایمز، حدود ۹۵ درصد از افراد مبتلا به HIV که در تجزیه‌و‌تحلیل درنظر گرفته شدند، از آفریقای سیاه بودند که محل زندگی دو سوم از موارد HIV در سراسر جهان است. دکتر سیلویا برتاگنولیو، پژوهشگر HIV در سازمان جهانی بهداشت که هدایت مطالعه را برعهده داشت، گفت: «نقطه قوت تجزیه‌و‌تحلیل آن است که داده‌ها را از قاره‌ای گزارش می‌کنیم که در آن بار ناشی از HIV واقعا درحال رخ دادن است».

بیمارستان موقت در ژوهانسبورگ

بیمارستان موقت در ژوهانسبورگ. مطالعه‌ی جدید بیش از ۱۵ هزار مورد را در ۲۴ کشور مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار داد که تقریبا ۹۵ درصد از آن‌ها مربوط به آفریقای سیاه بودند.

دکتر برتاگنولیو و همکارانش داده‌های بالینی ۲۶۸٬۴۱۲ فرد را که به‌علت کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند، تجزیه‌و‌تحلیل کردند. این داده‌ها مربوط به ۳۷ کشور بود و از ژانویه ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱ را شامل می‌شد. در گروه یادشده، داده‌هایی از ۱۵٬۵۲۲ فرد از ۲۴ کشور وجود داشت که به HIV نیز آلوده بودند. آن‌ها دارای میانگین سنی ۴۵٫۵ سال بودند و ۳۷ درصدشان را مردان تشکیل می‌دادند. تقریبا ۹۲ درصد از گروه تحت درمان با داروهای ضد رتروویروسی بودند و بسیاری از بیماران آلوده به HIV مانند دیگر افراد بستری‌شده برای کووید ۱۹، دارای شرایط دیگری مانند فشار خون بالا، دیابت و چاقی بودند.

بیش از یک سوم از بیماران مبتلا به HIV در زمان پذیرش به‌شدت بیمار بودند و از هر چهار نفر از کسانی که به خاطر کووید بستری شده بودند، تقریبا یک نفر از دنیا رفت. خطر مرگ در افراد دارای سن بالاتر از ۶۵ سال بیشتر و برای مردان مسن بیشتر از همه بود.

پژوهشگران پس از در نظر گرفتن تأثیر عوامل سن، جنس، شدت بیماری و وجود شرایط دیگر، تخمین زدند که عفونت HIV احتمال مرگ براثر کووید ۱۹ را ۳۰ درصد افزایش می‌دهد. این نتیجه با یافته‌های چندین مطالعه کوچک‌تر اوایل دنیاگیری تناقض دارد که نشان می‌دادند عفونت HIV روی خطر بیماری شدید یا مرگ ناشی از ویروس کرونا تأثیری ندارد؛ اما به‌گفته‌ی کارشناسان، مطالعه‌ی جدید ازنظر زیستی و با توجه به توانایی HIV در ایجاد اختلال در دفاع ایمنی، قابل قبول‌تر است.

استیون دیکس، متخصص HIV در دانشگاه کالیفرنیا با اشاره به اینکه HIV موجب اختلالاتی در مهار واکنش سیستم ایمنی می‌شود و پاسخ التهابی قوی و پایداری ایجاد می‌کند، می‌گوید اگر HIV با پیشرفت کووید همراه نبود، تعجب می‌کردم. او با تصمیم پژوهشگران مطالعه‌ی جدید که محاسبات خود را برای شرایط دیگری مانند چاقی تصحیح کردند، مخالف است و می‌گوید خود عفونت HIV می‌تواند موجب بسیاری از آن بیماری‌ها شود.

متخصص HIV‌ در دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «از ۲۵ سال پیش بحث می‌کنیم سابقه‌ی عفونت HIV عامل خطر مستقلی برای ابتلا به بیماری قلبی، سرطان و پیری است». وی گفت بدون انجام این تصحیح آماری، افزایش خطر مرگ برای این بیماران بیش از ۳۰ درصدی است که مطالعه گزارش می‌کند.

بسیاری از مطالعات گذشته تحت‌تأثیر نوعی سوگیری بودند که ممکن است برخی خطرها را پنهان کرده باشد: احتمال اینکه پزشکان به خاطر احتیاط، بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دچار HIV را در بیمارستان بستری کنند، بیشتر است و این امر به بیمارانی منجر می‌شود که کمتر بیمار هستند و احتمال زنده ماندن آن‌ها درمقایسه‌با کسانی که HIV ندارند، بیشتر است.

دکتر متیو اسپینلی، پزشک بیماری‌های عفونی در بیمارستان عمومی سان فرانسیسکو گفت مخزن بزرگ‌تر بیماران موجب می‌شود عفونت HIV نسبت‌به واقعیت، مشکل کمتری به‌نظر برسد. وی گفت:

مطالعات اولیه ممکن است مردم را در رابطه با این مسئله به اشتباه بیاندازند. یافته‌های مطالعه‌ی جدید با مطالعات بزرگ مبتنی‌بر جمعیت از آفریقای جنوبی و انگلستان سازگارتر است که نشان می‌دهند عفونت HIV خطر مرگ براثر کووید را دو برابر می‌کند. مطالعه مشابهی از نیویورک نیز همین نتایج را حاصل کرده است.

یافته‌های جدید باید پزشکان را ترغیب کند تا افراد مبتلا به اچ آی وی را که دچار کووید می‌شوند، سریعا با آنتی‌بادی‌های مونوکلونال یاداروهای ضدویروسی کووید تحت درمان قرار دهند. این داده‌ها همچنین کمک می‌کنند تا متوجه شویم که عفونت HIV چگونه پاسخ فرد به واکسن کووید را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و اینکه آیا برخی از افراد مبتلا به HIV همانند بسیاری از افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف به دوزهای تقویت‌کننده واکسن نیاز دارند.

تلاش فعالان ایدز در جهت وارد کردن افراد مبتلا به HIV در کارآزمایی‌های بالینی واکسن‌های ویروس کرونا موفق بوده؛ اما داده‌ها محدود است. در کارآزمایی بالینی در آفریقای جنوبی، وقتی در تجزیه‌و‌تحلیل افراد مبتلا به HIV درنظر گرفته نشدند، کارآرایی واکسن کرونای شرکت نواواکس بالاتر به دست آمد که نشان می‌دهد عفونت HIV پاسخ ایمنی دربرابر واکسن‌ها را تضعیف می‌کند.

دکتر مگ دوهرتی، مدیر برنامه‌های HIV سازمان جهانی بهداشت، گفت از ۱۰۰ کشوری که اطلاعات را منتشر کرده‌اند، ۴۰ کشور افراد مبتلا به HIV را به‌عنوان گروه در اولویت برای دریافت واکسن‌های کووید ۱۹ ذکر کرده‌اند. وی اظهار امیدواری کرد که در آینده، همه‌ی کشورها HIV را به‌عنوان عاملی برای اولویت دریافت واکسن کووید درنظر بگیرند.

منبع:زومیت



#‌اخبار_بهداشت منبع: بهداشت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنان از مزایای سلامتی بیشتری نسبت به مردان در ورزش کردن برخوردار می‌شوند، حتی اگر تلاش کمتری داشته باشند.

12 دقیقه پیش

پیوند زن و نوروز چنان ریشه‌دار و عمیق است که عده‌ای نوروز را روز زن گفته‌اند. روایاتی است که در گذشته‌های دور، در اول بهار مردان برای زنان هدایایی به پاس عشق و قدردانی می‌دادند.

نیم ساعت پیش

تلویزیون سوریه از حملات موشکی رژیم صهیونیستی به اطراف شهر دمشق پایتخت این کشور خبر داد.

نیم ساعت پیش

جمعیت جهان در حال تغییری عظیم است و زندگی انسان نسبت به گذشته طولانی‌تر شده است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰ میلادی تعداد افراد ۶۰ سال به بالا در سراسر جهان از تعداد کودکان کمتر از پنج سال، بیشتر بوده است.

یک ربع پیش

برپایی ضیافت افطاری در مسجد بقیه الله (عج) محله شهرقائم شهرستان قم سوژه شهروند خبرنگار ما شد.

نیم ساعت پیش

طی روزهای گذشته برخی رسانه‌های ضدایرانی دور جدیدی از شایعات را علیه برخی چهره های سرشناس و افراد منتسب به آن ها آغاز کردند.

نیم ساعت پیش

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به نام‌گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید با مشارکت مردم گفت: هنرمندان می‌توانند در تحقق شعار سال نقش راهبری داشته باشند.

نیم ساعت پیش

تیم‌های ملی فوتسال ایران و مراکش در اولین دیدار خود در تورنمنت چهارجانبه ویتنام به مصاف هم رفتند که در پایان مراکشی‌ها با نتیجه پنج بر چهار پیروز شدند. در ثانیه‌های پایانی بازی، بهروز عظیمی ملی‌پوش ایران پس از یک خطای عجیب، موجب درگیری بین بازیکنان و کادرفنی دو تیم شد. رسانه‌های مراکشی ادعا کرده‌اند که آن‌ها با تیم زیر ۲۳ سال در این تورنمنت شرکت کرده‌اند. گل‌های ایران را در این دیدار، مهدی کریمی ۲بار، سالارآقاپور و بهروز عظیمی به ثمر رساندند.

نیم ساعت پیش

نویسنده کتاب پلاسما گفت: آمار جمعیت و بحران جمعیت توسط یکی از دوستان پزشکم به دستم رسید، احساس کردم خانواده ایرانی به بیماری تک فرزندی مبتلا شده‌ و باید فکری کنم.

نیم ساعت پیش

بیشتر...