انرژی خورشیدی از سرمایه گذاری شخصی تا استفاده خانگی tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور-‌ معاون سرمایه‌گذاری و توسعه سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی، در گفت‌و‌گو با رادیو اقتصاد، از اجرای طرح جدیدی برای تجهیز پشت‌بام منازل به سامانه‌های خورشیدی خبر داد و گفت: با عزم جدی دولت و اعلام رسمی وزیر نیرو، قرار است بستر لازم برای مشارکت مردم در تولید برق خورشیدی فراهم شود.

جعفر محمدنژاد سیگارودی بیان کرد: سال‌هاست که در حوزه روستایی، اقدامات خوبی انجام شده است، اما در بخش شهری، مخصوصاً خانوار‌هایی که تحت پوشش نهاد‌های حمایتی نیستند، حالا زیرساخت‌ها برای مشارکت فراهم شده است.

او تأکید کرد: مردم با سرمایه‌گذاری مطمئن و مقرون‌به‌صرفه، می‌توانند از مزایای اقتصادی تولید برق بهره‌مند شوند و حتی برق مازاد را به شبکه سراسری عرضه کنند.

مزایای اقتصادی مشارکت در طرح برق خورشیدی

معاون سازمان ساتبا با اشاره به نرخ‌های جذاب خرید تضمینی برق تولیدی خانگی گفت: در حال حاضر نرخ فروش هر کیلووات ساعت برق تولیدی خانگی تا ۳۸۰۰ تومان و در مجتمع‌ها تا ۵۰۰۰ تومان است، در حالی‌که هزینه پرداختی مردم برای برق مصرفی در قبض‌ها حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است؛ این اختلاف قیمت نشان‌دهنده مزیت اقتصادی جدی برای خانوار‌هایی است که وارد این طرح می‌شوند

امکان استفاده مستقیم از برق تولیدی

او همچنین به طرح جدیدی تحت عنوان «مدل هیبریدی» اشاره کرد و گفت: در این مدل، مردم می‌توانند علاوه بر فروش برق تولیدی به شبکه، در مواقعی که قطع برق رخ می‌دهد یا شبکه محدودیت دارد، از برق تولیدی سیستم خورشیدی خودشان استفاده کنند.

هزینه ساخت، ابعاد نصب و توان تولید

او در ادامه توضیح داد: هزینه ایجاد یک سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان است و فضایی حدود ۲۰ تا ۲۵ متر مربع نیاز دارد. این سامانه می‌تواند برق مورد نیاز یخچال، تلویزیون، کولر آبی و روشنایی خانه‌ای معمولی را تأمین کند.

او همچنین درباره سیستم‌های ذخیره‌سازی گفت: برای استفاده در زمان قطعی برق یا شب، به باتری‌هایی نیاز داریم که به‌صورت میانگین ۱.۵ تا ۲ کیلووات ذخیره‌سازی داشته باشند و این سامانه نیز حدوداً همان هزینه سامانه ۵ کیلوواتی را دارد.

پاسخ به نگرانی درباره عمر و نگهداری تجهیزات

در پاسخ به یک شنونده که نسبت به هزینه نگهداری تجهیزات خورشیدی اظهار نگرانی کرده بود، معاون ساتبا گفت: سامانه‌های خورشیدی امروز عمر مفید ۲۰ تا ۲۵ سال دارند و هزینه نگهداری آنها بسیار پایین است. تنها نظافت فصلی و گاه‌به‌گاه نیاز دارند.

تأمین مالی از محل منابع بانکی و مصوبات جدید دولت

او در پایان به موضوع تأمین مالی برای خانوار‌هایی که توان پرداخت اولیه را ندارند اشاره کرد و گفت: اخیراً هیئت دولت مصوبه‌ای تصویب کرده است که بانک مرکزی و بانک‌های عامل را موظف به همکاری برای ارائه تسهیلات جهت ساخت نیروگاه‌های خورشیدی خانگی کرده است. البته اجرایی شدن این مصوبه به هماهنگی و آماده‌سازی بانک‌ها نیاز دارد.



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

وزیر اقتصاد با اشاره به خسارات وارده به صنعت گردشگری در جریان دفاع مقدس ۱۲روزه، از تدوین و اجرای فور

1 ساعت پیش

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازسازی و موضوع مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از جنگ به عهده

1 ساعت پیش

قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۳ تیر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز

نیم ساعت پیش

برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی هدف در سال ۱۴۰۴ موضوع بند الف ماده ۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت پس از بر

1 ساعت پیش

معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی از رشد چشمگیر خدمات فنی و تخصصی در میدان‌های نفت و گ

2 ساعت پیش

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازسازی و موضوع مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از جنگ به عهده

1 ساعت پیش

معاون عملیات بورس تهران گفت: از امروز نماد «همیار» در بورس گشایش یافت و آماده خرید توسط سهامدارانی ا

2 ساعت پیش

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از کسب مدال جهانی طلای کیفیت روغن زیت

1 ساعت پیش

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: تمامی پروازهای داخلی و خارجی در کشور بدون وقفه در آسمان ایران در

2 ساعت پیش

بیشتر...