عصر ایران | 1 روز پیش

تئوری بسیار عجیب: جک دورسی همان ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین است

جک دورسی، کارآفرین مشهور آمریکایی بار دیگر به‌عنوانساتوشی ناکاموتو، خالق ناشناس بیت‌کوین مورد گمانه‌زنی قرار گرفته است. این بحث پس از انتشار پستی در ایکس دوباره داغ شد و یکی از بزرگ‌ترین معماهای دنیای کریپتو را زنده کرد.

به گزارش زومیت، شان موری، رئیس و سردبیر deBanked، در تاریخ ۱۵ فوریه (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) باانتشار فهرستی از اطلاعات، اعداد و تاریخ‌های مرتبط با بیت‌کوین مدعی شد که این موارد با جک دورسی نیز ارتباط دارند. دورسی بیش از یک‌ دهه یکی از حامیان سرسخت بیت‌کوین بوده است.

شواهدی که برخی آن را قطعی نمی‌دانند

جک دورسی که هم‌بنیان‌گذار ایکس (توییتر سابق) و شرکت پرداخت دیجیتال Square است، در مصاحبه‌ای بالکس فریدمندر آوریل ۲۰۲۰ (فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹)، ادعای ساتوشی‌ بودن خود را رد کرد و گفت: «نه؛ و اگر بودم به شما می‌گفتم؟»

بااین‌حال، موری باور دارد که دورسی احتمالاً ساتوشی ناکاموتو است. او به علاقه‌ی دورسی به جنبش سایفرپانک از سال ۱۹۹۶ اشاره می‌کند؛ زمانی‌ که او در دانشگاه مشغول تحصیل در علوم کامپیوتر بود. به‌عنوان مثال، او یک‌بار با تی‌شرتی مربوط به Hashcash (ابزاری که در توسعه‌ی بیت‌کوین نقش داشت) دیده شد و در سال ۲۰۰۱ بیانیه‌ای درباره‌ی تأثیرگذاری بدون جاگذاشتن ردپا نوشت.

موری اشاره می‌کند که اولین تراکنش بیت‌کوین در ۱۱ ژانویه انجام شد که مصادف با تاریخ تولد مادر دورسی است. همچنین، آخرین بلاکی که ساتوشی استخراج کرد، در تاریخ ۵ مارس ۲۰۱۰ (۱۴ اسفند ۱۳۸۸)، یعنی روز تولد پدر دورسی ثبت شد.

تیم تحقیقاتی BitMEX ادعاهای موری را زیر سؤال برد و اشاره کرد که الگوی استخراج ساتوشی به‌مرور زمان تحلیل رفته و تعیین دقیق اینکه او چه بلاک‌هایی را استخراج کرده است، دشوارتر به‌نظر می‌رسد.

موری ادعا می‌کند که ساتوشی در ۱۹ نوامبر، یعنی روز تولد دورسی در انجمن گفت‌وگوی بیت‌کوین ثبت‌نام کرده است. او همچنین اشاره می‌کند که همه‌ی اسناد اولیه‌ی کد بیت‌کوین مهر زمانی دقیقاً ۴ صبح دارند، ساعتی که مدتی قبل در پروفایل دورسی درج شده بود.

موری اشاره می‌کند ساتوشی از روش Brute Force برای ایجاد آدرس‌های بیت‌کوین استفاده کرده است. یکی از این آدرس‌ها با jD2m شروع می‌شود که به گفته‌ی موری می‌تواند مخفف «Jac Dorsey 2 Mint باشد و می‌تواند به محل سکونت قبلی دورسی در Mint Plaza در سان‌فرانسیسکو ارتباط داشته باشد.

ارتباط دورسی با سنت لوئیس و سایر نشانه‌ها

ایمیل GMX ساتوشی در ۸ سپتامبر ۲۰۱۴ (۱۷ شهریور ۱۳۹۳) هک شد و هکر آن ادعا کرد که از ارتباط ساتوشی با شهر سنت لوئیس اطلاع دارد. موری به این نکته اشاره می‌کند که جک دورسی در همین شهر متولد و بزرگ شده است.

موری ادعا می‌کند که ساتوشی در ۱۰ ژانویه‌ی ۲۰۰۹ (۲۱ دی ۱۳۸۷) به‌طور تصادفی وارد یک چت اینترنتی (IRC) شد که آی‌پی آن مربوط به کالیفرنیا بود؛ مکانی‌ که دفتر توییتر در آنجا قرار داشت و دورسی بیشتر وقت خود را در آن سپری می‌کرد.

علاوه‌براین، ساتوشی در ۵ دسامبر ۲۰۱۰ (۱۴ آذر ۱۳۸۹) در انجمن گفت‌وگوی بیت‌کوین از کاربران خواست که به ویکی‌لیکس کمک مالی نکنند. ۹ روز بعد یعنی در ۱۴ دسامبر ۲۰۱۰ (۲۳ آذر ۱۳۸۹)، دولت آمریکا با صدور دستور محرمانه از توییتر خواست اطلاعات مربوط به ویکی‌لیکس را ارائه دهد. در آن زمان، دورسی مدیرعامل توییتر نبود، اما همچنان در هیئت‌مدیره‌ی شرکت حضور داشت. موری همچنین اشاره می‌کند که آخرین ورود ساتوشی به انجمن بیت‌کوین در ۱۳ دسامبر بوده است.

آیا دورسی واقعاً ساتوشی است؟

موری ادعا می‌کند که در ۱۰ فصل از ۱۵ فصل مستندات خود، شواهدی برای اثبات ارتباط دورسی و ساتوشی ارائه کرده و از ۲۳ دسامبر ۲۰۲۴ (۳ دی ۱۴۰۳) درحال کار روی این موضوع بوده؛ بااین‌حال، دورسی هنوز هیچ‌یک از ادعاهای مطرح‌شده را تأیید یا رد نکرده است.

برخی کاربران ایکس نظریه‌ی موری را زیر سؤال برده‌اند و باور دارند که بعید به نظر می‌رسد ساتوشی، که خالق سیستم مالی غیرمتمرکز و غیرقابل سانسور است، بعدها در پلتفرمی مانند توییتر تحت‌تأثیر فشار دولت آمریکا محتوا را سانسور کند.

برخی دیگر از کاربران می‌گویند بعید است ساتوشی به‌طور عمومی لباسی با نام خود بپوشد، درحالی‌که جک دورسی در سال ۲۰۲۴ با لباسی با نام Satoshi در مسابقه‌ی Super Bowl حضور یافت.

جیمسون لوپ، از چهره‌های برجسته‌ی جنبش سایفرپانک بیت‌کوین نیز از موری انتقاد کرد و گفت اتهام‌زدن به دیگران بدون مدرک قاطع، فقط باعث ایجاد خطر برای آن فرد و خانواده‌اش می‌شود.

نظریه‌ی موری چهار ماه پس از آن مطرح می‌شود کهکالن هوباک، مستندساز شبکه‌ی HBO ادعا کرد کهپیتر تاد، دانشمند کامپیوتر کانادایی، همان خالق بیت‌کوین یعنی ساتوشی ناکاموتو است؛ نظریه‌ای که بسیاری از کارشناسان آن را نادرست اعلام کردند.

در سال‌های گذشته، چهره‌های دیگری مانندهال فینی،آدام بکونیک سابونیز به‌عنوان گزینه‌های احتمالی برای هویت ساتوشی ناکاموتو مطرح شده‌اند، اما تاکنون هیچ‌یک از این ادعاها به‌طور قطعی ثابت نشده است.

شایع‌ترین بیماری‌ های مردان / تغییر رنگ ادرار را جدی بگیریدشایع‌ترین بیماری‌ های مردان / تغییر رنگ ادرار را جدی بگیرید

عضویت در اینستاگرام عصر ایران



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مصوبه شورای عالی مسکن برای افزایش سقف وام نهضت ملی مسکن به 650 میلیون تومان گفت: به‌دنبال افزایش وام بالاتر از این رقم هستیم.

2 ساعت پیش

بی‌احتیاطی یک فرد در ساوجبلاغ، بخاطر روشن کردن شمع زیر درخت، باعث آتش گرفتن درخت چنار هزار ساله در برغان شد.

نیم ساعت پیش

تصاویر منتخب صفحات نخست روزنامه‌های پنجشنبه 2 اسفندماه منتشر شد.

2 ساعت پیش

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه اگر فرماندهان سپاه در میدان نبرد نمی‌ترسند، به خاطر خانواده‌های ثابت قدم آنهاست، اظهار داشت: ما هرگز از دشمن نترسیده‌ایم و محکم در مقابل دشمنان ایستاده‌ایم.

2 ساعت پیش

شبکه‌های تلویزیونی در کنار نوستالژی‌هایی همچون «هیام» و «سی و سه روز»، از «زیرِ پوست آمریکا»، «فرحه»، «همسایه ها»، «میدان»، «سرقت رادان صالح»، «جمعیت» و «دست انتقام» برای اولین بار رونمایی می‌کند.

2 ساعت پیش

تصادف اتوبوس و پژو پارس در محور کازرون به دشت ارژن ۲ فوتی بر جای گذاشت.

2 ساعت پیش

سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس گفت که حماس همچنان در انتظار اجرای پروتکل‌های بشردوستانه توافق از سوی اشغالگران است.

2 ساعت پیش

زیاد النَّخالة دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و هیئت همراه  امروز با علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کرد.

2 ساعت پیش

رسانه آمریکایی در گزارشی به بررسی تحولاتی پرداخت که طی ۴۸ ساعت موجب شد تا رئیس‌جمهور آمریکا رسما برای رئیس‌جمهور منزوی اوکراین شمشیر را از رو ببندد.

2 ساعت پیش

بیشتر...