دیجیاتو |
3 سال پیش

گوشت طلایی: مهندسی سلول های گاو برای تولید گوشت با بتاکاروتن

محققان دانشگاه «تافتس» به تازگی موفق به مهندسی ژنتیک سلول‌های گاو برای تولید گوشت آزمایشگاهی با «بتاکاروتن» شده‌اند که در بدن انسان به ویتامین A تبدیل می‌شود.

ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان با کمبود ویتامین A دست و پنجه نرم می‌کنند. کمبود این ماده مغذی مشکلات مخصوص به خود را به خصوص در کودکان ایجاد می‌کند. در دهه ۹۰ میلادی دانشمندان با مهندسی ژنتیک توانستند ژن‌های بتاکاروتن را به برنج اضافه کنند، با این حال بحث‌های زیادی درباره آن وجود دارد.

تا به امروز کشورهای کمی استفاده عمومی از این برنج با نام «برنج طلایی» را تایید کرده‌اند، اما دانشمندان همچنان به دستکاری ژنتیکی میوه‌ها و سبزیجات برای افزایش مواد مغذی آن‌ها ادامه می‌دهند که برای مثال می‌توان به سیب زمینی طلایی و موز طلایی اشاره کرد. حالا محققان به سراغ ماده غذایی دیگری رفته‌اند.

آگهی استخدام

پژوهشگران دانشگاه تافتس اخیرا روی گوشت آزمایشگاهیکار کرده‌اندکه مانند برنج طلایی، از بتاکاروتن بهره می‌برد و «گوشت طلایی» نام دارد. دانشمندان و استارتاپ‌ها به عرضه گوشت آزمایشگاهی بسیار نزدیک شده‌اند، با این حال اکثر آن‌ها روی افزایش تولید و همچین تولید محصولات رایج آن‌ها تمرکز کرده‌اند.

نویسنده ارشد مقاله جدید اعلام کرده:

«گاوها فاقد ژن‌ برای تولید بتاکاروتن هستند. ما سلول‌های ماهیچه گاو را مهندسی کردیم تا بتوانیم چنین ماده‌ای و سایر مواد شیمیایی گیاهی را تولید کنیم. این روش به ما اجازه می‌دهد که مزایای تغذیه‌ای را مستقیما به یک محصول گوشتی پرورشی منتقل کنیم. روش مورد استفاده احتمالا از طریق تراریخته‌های حیوانی و همچنین تولید گوشت معمولی غیرقابل اجرا باشد.»

گوشت

تحقیق جدید یک اثبات مفهوم است و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با مهندسی ژنتیک گوشت آزمایشگاهی با مواد مغذی گیاهی تولید کرد. به گفته پژوهشگران نه تنها می‌توان به آن مواد معذی گیاهی اضافه کرد، بلکه می‌توان گوشتی تولید کرد که میزان جذب دارو را افزایش می‌دهد.

پژوهش جدید همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که گوشت آزمایشگاهی احتمالا سرطان‌زایی کمتری در مقایسه با گوشت معمولی دارد. دانشمندان تا عرضه تجاری چنین گوشت‌هایی مسیر طولانی در پیش دارند و علاوه بر پذیرش عمومی و همچنین کسب تاییدیه، تولید مقرون به صرفه آن‌ها نیز یک چالش بزرگ است.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

به‌نظر می‌رسد که دوقلوهای همسان در هنگام گوش‌دادن به موسیقی، سطوح یکسان‌تری از لذت را درمقایسه با دوقلوهای غیرهمسان تجربه می‌کنند.

12 ساعت پیش

با وجود پوشش، بدنه جعبه‌ای، تایرهای آفرودی All-train و چراغ‌های تازه کیا قابل تشخیص هستند.

8 ساعت پیش

وزیر دفاع روسیه از مجهز شدن نیروهای مسلح این کشور به سامانه دفاع ضدموشکی اس-۵۰۰ تا پایان امسال خبر داد. به این بهانه نگاهی داریم به تاریخچه و قابلیت‌های این سامانه پدافندی که ادعا می‌شود می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را نیز رهگیری کند.

3 ساعت پیش

هامر EV علاوه بر سبک طراحی جدید هامر، هیولایی با ۱۰۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۵۰۰۰ نیوتن‌متر گشتاور خلق کرده که طی ۳ ثانیه از توقف به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

5 ساعت پیش

بیشتر پستانداران نر ارتباط کمی با فرزندان خود دارند یا اصلاً کاری با آن‌ها ندارند؛ پس چرا پدران ما انسان‌ها تا این حد متفاوت رفتار می‌کنند؟ آیا پدر بودن، مزیت فرگشتی برای ما انسان‌ها دارد؟

نیم ساعت پیش

پرچمدارهای سال ۲۰۱۸ سامسونگ به‌لطف رام غیررسمی به قابلیت‌های هوش مصنوعی مجهز خواهند شد.

11 ساعت پیش

تسلا پس از معرفی مدل ۳ هایلند، بالاخره از نسخه پرفورمنس آن رونمایی کرد. این خودرو، قدرتمندترین مدل ۳ تاکنون به حساب می‌آید. علاوه‌بر تغییراتی در ویژگی‌های فنی، ظاهر این خودرو هم دستخوش ارتقاهایی شده است.

6 ساعت پیش

جک T۹ یا همان کی.ام.سی T۹، پرچم‌دار پیکاپ‌های این برند چینی به حساب می‌آید و به‌زودی قرار است توسط کرمان موتور به خیابان‌های ایران بیاید. مدل برقی این پیکاپ قبل از رونمایی رسمی در نمایشگاه پکن دیده شده است.

15 ساعت پیش

محققان موفق شدند تا سلول‌های مصنوعی بسازند که مانند سلول‌های زنده عمل می‌کنند؛ روش ساخت این سلول‌های زنده اما پیش از امروز هرگز بکار گرفته نشده‌ بود.

11 ساعت پیش

بیشتر...