سلامت نیوز | 2 ماه پیش

چرا نباید حلوا ارده مصرف کنیم سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبر آنلاین، حلوا ارده، فراورده‌ای است که در کشورهای خاورمیانه به خصوص در کشورهای عربی و ایران رواج و محبوبیت بسیار زیادی دارد و بسیاری از کشورهای عربی حلوا ارده را به صورت دسر برای مراسم و بعد از وعده غذای اصلی استفاده می‌کنند و در ایران بیشتر به عنوان صبحانه مصرف می‌شود.

دکتر حمید خسروی، متخصص علوم و صنایع غذایی می‌گوید: «حلوا ارده برخلاف باور عمومی که تصور می‌کنند این فراورده حاوی بیشترین میزان کنجد است اما نیمی از حجم این محصول حاوی شکر و به شدت افزایش‌دهنده قند خون و کالری‌زاست. این محصول از ارده، یعنی دانه کنجد بو داده شده و آسیاب شده، همراه با شربت قند و چوبک تهیه می‌شود. حلوا ارده به طور متوسط دارای ۵۰ درصد شکر، ۲۵ درصد چربی و ۹ درصد پروتئین است و بافت نرم یا سفت آن به مقدار و نوع شیره یا شیرین‌کننده‌های مورد استفاده و برخی از افزودنی‌ها بستگی دارد و معمولا حلوا ارده‌های سنتی، بافت سخت و سفت‌تری دارند.»

حلوا ارده رژیمی نداریم

باور نادرستی که در اذهان برخی مصرف‌کنندگان حلوا ارده در اثر تبلیغات نادرست عرضه‌کنندگان این فراورده ایجاد شده این است که فکر می‌کنند حلوا ارده‌های تهیه‌شده با شیره میوه‌ها در مقایسه با حلوا ارده شکری، رژیمی و حاوی میزان قند پایین و نوعی محصول مناسب برای افراد دچار اضافه وزن و مبتلایان بهدیابتهستند.

دکتر خسروی با رد این موضوع می‌گوید: «حلوا ارده تولیدشده با شیره‌های طبیعی مانند شیره انگور یا شیره خرما و توت به لحاظ محتوای قندی، تفاوتی با حلوا ارده‌های شکری ندارند و همه حاوی حدود ۵۰ درصد قند ساده هستند که به سرعت سبب افزایش قند خون می‌شوند. البته شیره میوه‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند که نسبت به شکر معمولی از ارزش غذایی بیشتری برخوردارند و صرفا از نظر ارزش تغذیه ای، حلوا ارده‌های حاوی شیره‌های طبیعی تا حدودی انتخاب بهتری هستند.»

چوبک چیست؟

چوبک از گیاه چوبک یا صابونک به دلیل داشتن ساپونین‌ها (ترکیبات صابونی طبیعی) به حلوا ارده اضافه می‌شود. چوبک به ایجاد بافت و ظاهری جذاب و حجیم‌تر و پف‌کرده‌تر در حلوا کمک می‌کند و در عین حال طعم و عطر خاصی به محصول می‌دهد و همچنین می‌تواند به افزایش ماندگاری محصول کمک کند. چوبک از دیدگاهطب سنتیبه عنوان یک ماده گیاهی با خواص درمانی ضدالتهابی، ضدعفونی‌کننده و خلط‌آور است اما مصرف آن باید به میزان محدود باشد، زیرا در دوزهای بالا می‌تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند.

کنجد، محرک رشد کیست و توده‌های رحمی و سینه

حلوا شکری به دلیل داشتن کنجد می‌تواند حاوی ترکیباتی مانند لیگنان‌ها باشد که به عنوان فیتواستروژن عمل می‌کنند. فیتواستروژن‌ها می‌توانند در بدن به هورمون‌های استروژنی شبیه‌سازی شوند و در برخی شرایط، ممکن است بر رشد توده‌ها و کیست‌های سینه و رحم وابسته به هورمون‌های جنسی تأثیر بگذارند. اما با توجه به میزان کنجد مورد استفاده در حلوا ارده و مقدار مصرف کم، این فراورده نمی‌تواند برای این گروه از مصرف‌کنندگان مشکل‌ساز باشد. البته محدودیت مصرف به شدت شرایط فرد بستگی دارد و بهتر است با پزشک معالج مشورت شود.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

تغذیه خوب و خواب با کیفیت در تمامی دوران زندگی برای کسب موفقیت نقش اساسی دارد . درنتیجه یکی از فاکتورهای مهم موفقیت در امتحانات هم به شمار می‌آید.

۱ هفته پیش

تحقیقات نشان می‌دهد که شیوع فزاینده اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای اغلب با افزایش سطح اضطراب و افسردگی در جوانان مرتبط است.

۱ هفته پیش

در تازه‌ترین تحقیقات علمی، متخصصان هشدار داده‌اند که مصرف مکمل‌های ویتامین D، برخلاف تصور عموم، هیچ تأثیری در جلوگیری از افتادن یا شکستگی استخوان در افراد مسن ندارد. این نتیجه‌گیری جدید پس از بررسی‌های گسترده در مورد اثرات ویتامین D در کاهش آسیب‌های ناشی از زمین خوردن به دست آمده است.

۱ هفته پیش

درد پریود موقتی است اما باعث ناراحتی زیادی می شود و نوشیدن آب می تواند به کاهش گرفتگی های پریود کمک کند.

۱ هفته پیش

یک متخصص سالمندشناسی می‌گوید: «سالمندان به‌ دلیل میزان آسیب‌پذیری بالا، هرقدر سن‌شان بالاتر می‌رود، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی شکننده‌تر می‌شوند. بنابراین اگر مشکلات جسمی و روحی سالمندان مورد توجه قرار نگیرد، آسیب‌هایش بیشتر از یک جوان خواهد بود و نباید از آنها غافل شد.»

۱ هفته پیش

قاکتورهای مهمی در تضمین سلامت افراد وجود دارد اما به تازگی 7 فاکتور مهم برای حفظ سلامتی معرفی شده است.

۱ هفته پیش

گرفتگی عضلات پس از رابطه جنسی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و همیشه نشانه یک بیماری زمینه ای نیست.

۱ هفته پیش

برای حفظ سلامت مغز در طول زندگی، توجه به عوامل مختلف می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد. پزشکان مغز و اعصاب با توصیه‌ها و آموزش‌های خود مردم را تشویق به مراقبت از مغزشان می‌کنند.

6 روز پیش

فرر از اخبار تلخ در دنیای امروز تقریبا ناممکن است. پیامدهای این اخبار بر روان به حدی بالاست که کارشناسان توصیه می‌کنند تا حد ممکن کمتر شنوا و بینای انها باشیم خصوصا این موضوع در کودکان بیشتر حساسیت برانگیز است.

6 روز پیش

بیشتر...