ایران آنلاین |
1 سال پیش

ضرب الاجل برای ادامه ساخت سازها ایران آنلاین

چه سازمانی ذخیره‌گاه ژنتیکی یاسوج را برای ساخت و ساز واگذار کرد؟
ضرب‌الاجل برای ادامه ساخت و سازها!
بیتا میرعظیمیخبرنگار

پارک جنگلی یاسوج این روزها حال خوبی ندارد. به گفته فعالان محیط‌زیست، برخی از ارگان‌ها و سازمان‌ها نظیر مؤسسه اوج، سازمان امور عشایر، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شرکت نفت و حتی سپاه در این ذخیره‌گاه ژنتیکی منابع طبیعی، ساخت و سازهای غیرقانونی انجام داده‌اند.

روزنامه ایران:با وجود این، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌و‌گو با «ایران» از تشدید مبارزه با زمین‌خواری، کوه‌خواری و جنگل‌خواری در استان خبر داده و نکته عجیبی به «ایران» می‌گوید. او از دستگاه‌هایی که در پارک جنگلی ساخت و ساز کرده‌اند خواست تا در یک ضرب الاجل سه روزه وضعیت پارک جنگلی را تعیین تکلیف کرده و دستگاه‌های خود را برای انجام کار در این مکان مستقر کنند زیرا در غیر این صورت پروژه پارک جنگلی از آنها گرفته شده و به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.


اما وی این سؤال را پاسخ نمی‌دهد که طی مدت تعیین شده برای ضرب‌الاجل دستگاه و نهادهای مختلف قرار بوده چه برنامه‌ای در این ذخیرگاه ژنتیکی انجام بدهند که این باعث می‌شود فعالان حرف‌های او را به معنای ساخت و ساز بیشتر در این منطقه ارزشمند اکولوژیکی تعبیر کنند.
«کیامرث حاجی‌زاده» می‌گوید: هم اکنون زمین‌خواری به اشکال گوناگون خود در استان رواج پیدا کرده و بستر رودخانه‌ها، حاشیه شهرها، حریم راه‌ها، دامنه کوه‌ها و جنگل‌ها در معرض جدی تجاوز قرار گرفته است. نوع دیگر زمین‌خواری، متقاضیان طرح‌های تولیدی و اقتصادی هستند که با واگذاری زمین‌های دولتی بعد از چندین سال، هیچ اقدامی انجام نداده و به همان شکل آن را حفظ کرده‌اند.


برخورد قاطع با کوه‌خواری!


وی در خصوص کوه‌خواری برخی از دستگاه‌ها در پارک جنگلی یاسوج می‌گوید: سال‌ها پیش برخی از دستگاه‌ها با بهانه‌هایی نظیر گردشگری و... در منابع ملی، ساخت و ساز کرده‌اند که باید جلوی این کار گرفته شود که در این خصوص دستگاه‌های دولتی در اولویت قرار دارند. از طرفی شاهدیم در دل جنگل، ساخت و ساز انجام شده و در حیرت هستیم که چطور و از چه طریقی مصالح ساختمانی به آنجا منتقل شده است؟ البته از زمین‌های واگذار شده به 100 طرح، تاکنون بیش از 40 مورد از آنها خلع ید شده‌اند.
این مقام مسئول ادامه می‌دهد: متجاوزان به عرصه‌های منابع ملی در استان در هر شرایطی احساس امنیت نخواهند کرد و مطمئن باشند که حتی با کمترین تجاوز به عرصه‌های ملی برخورد قانونی و سخت به عمل می‌آید.


تاراج منابع ملی


در همین حال «آرش نیک خو» فعال محیط‌زیست در خصوص زمین‌خواری در بخش‌هایی از پارک جنگلی یاسوج به «ایران» می‌گوید: پارک جنگلی یاسوج با ذخیره‌گاه ژنتیکی درختان طبیعی، پیشتر تحت نظارت اداره منابع طبیعی قرار داشت. اما پس از مدتی طبق مصوبه‌ای به شهرداری یاسوج واگذار شده و مقرر شد عملیات جمع‌آوری زباله‌ها، پاکسازی و نظافت و نگهداری و... توسط شهرداری منطقه انجام شود. اما در این مدت شهرداری نه تنها عملیات پاکسازی و جمع‌آوری زباله‌ها را انجام نداد بلکه بخشی از زمین‌های پارک جنگلی را به شرکت نفت، مؤسسه اوج، سازمان امور عشایر، سازمان گردشگری، شرکت نفت و سپاه واگذار کرد. به گفته نیک خو، در حدود 70 هکتار از زمین‌های پارک جنگلی یاسوج، برای ساخت اسکان تفریحی کارکنان به شرکت نفت واگذار شده است. البته پروژه ساخت و ساز از چندین سال پیش آغاز شده و هم اکنون اسکلت ساخت و سازها بنا شده است.این فعال محیط‌زیست ادامه می‌دهد: حقیقت آن است که پس از واگذاری پارک جنگلی یاسوج به شهرداری، ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف ورود کرده و در بخش‌هایی از این سرمایه ملی و طبیعی ساخت و ساز کرده‌اند. بخشی از درختان جنگلی نیز قطع شده و زمین‌خواری و کوه‌خواری در این منطقه تشدید شده است. حال سؤال این است که چرا باید در بهترین نقطه ذخیره‌گاه ژنتیکی، این ساخت و سازها انجام شود؟ مگر جای دیگر غیر از جنگل‌های بلوط برای ساخت و ساز وجود ندارد؟! چرا شهرداری و اداره منابع طبیعی دست روی دست گذاشته‌اند تا اینگونه منابع ملی مورد تاراج دستگاه‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی قرار گیرد؟!


تکذیب ساخت و ساز شرکت نفت!


به رغم انتشار تصاویر و فیلم‌هایی از ساخت و سازهای غیرقانونی مؤسسه اوج و شرکت نفت در بخش‌هایی از پارک جنگلی یاسوج، «نستهن مقدم» شهردار یاسوج هرگونه زمین‌خواری در این پارک را تکذیب کرده و به «ایران» می‌گوید: زمین‌های واگذار شده به برخی از دستگاه‌ها، ربطی به شهرداری نداشته و متولی این امر منابع طبیعی استان است. البته دولت‌های قبل، بهره‌برداری با رعایت الزامات محیط‌زیستی را به برخی از دستگاه‌ها مانند میراث فرهنگی و امور عشایر سپرده است.وی ساخت و ساز شرکت نفت در بخشی از پارک را نیز تکذیب کرده و می‌گوید: ساخت و ساز توسط شرکت نفت در حد پیشنهاد و یک درخواست کتبی بوده و در این مدت نه یک متر مربع به این شرکت واگذار شده و نه سازه‌ای تاکنون ایجاد شده است. به گفته شهردار یاسوج، شرکت نفت به‌دلیل مخالف‌هایی از سوی شرکت‌های ذیربط، تاکنون هیچ گونه ورودی به موضوع نکرده و به جز میراث فرهنگی و سازمان امور عشایر هیچ ارگان دیگری در این پارک ساخت و ‌سازی انجام نداده است.

انتهای پیام/



#‌اخبار منبع: ایران آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: طی پنجشنبه همه فعالیت‌های مرتبط با طبیعت مانند کوهنوردی و دره‌نوردی خطرناک است.

یک ربع پیش

استاد پیشکسوت قرآنی گفت: قرآن همه چیز ماست. اگر قرآن می‌تواند تمام مشکلات ما را حل کند، چرا ما آن را در اولویت قرار ندهیم.

یک ربع پیش

بازیکن سابق پرسپولیس گفت: حرفه‌ای گری بازیکنانمان برگ برنده بازی با آلومینیوم است، چون سرخپوشان تیمی را دستکم نمی‌گیرند.

نیم ساعت پیش

رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

نیم ساعت پیش

وزیر دفاع روسیه از مجهز شدن نیروهای مسلح این کشور به سامانه دفاع ضدموشکی اس-۵۰۰ تا پایان امسال خبر داد. به این بهانه نگاهی داریم به تاریخچه و قابلیت‌های این سامانه پدافندی که ادعا می‌شود می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را نیز رهگیری کند.

نیم ساعت پیش

حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید: پیش از انقلاب با جانباز شهید احد ترشیچی آشنا شدم. او برای هزینه مبارزات سیاسی کتاب‌هایش را می‌فروخت.

نیم ساعت پیش

با گذشت 202 روز از جنگ در غزه؛ رژیم صهیونیستی همچنان بر طبل یورش به رفح می‌کوبد و این در حالی است که هیچ ایده‌ای برای جابه‌جایی بالغ بر 1.5 میلیون آواره از این شهر و اطراف آن ندارد.

یک ربع پیش

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ریش‌سفیدان و مسئولان باید جوانان، نوجوانان و نخبگان شناسایی شده را جدی بگیرند و استعدادهای برتر ادبی و هنری استان باید حمایت شوند.

نیم ساعت پیش

قهرمان مسابقات اسکیت آزاد گفت: نبود پیست استاندارد تنها مشکل ما است، چون باید در این پیست‌ها مسابقه بدهیم.

نیم ساعت پیش

بیشتر...