مرکز مشاوره |
3 سال پیش

بهترین مشاور فردی در تهران انتخاب مشاوره فردی خوب در تهرانمرکز مشاوره روانشناسی ازدواج، خانواده نوروفیدبک

بهترین مشاور فردی در تهران

بهترین مشاور فردی در تهران

انتخاب بهترین مشاوره فردی در تهران به دلیل اهمیتی که در بهبود زندگی شخصی شما دارد بسیار ضروری است. از این رو بهتر است در ابتدا با مشاوره فردی، ابغاد آن، اهدافی که دارد آشنا شوید و بدانید که بهترین مشاوره فردی در تهران در چه مورادی و به چه صورت می تواند به شما کمک کند.

مشاوره چیست ؟

مشاوره نوعی ارتباط کلامی و غیر کلامی هدفدار است که به فرد دربهبود شیوه ی زندگیکمک می کند.

انواع مشاوره

تقسیم بندی مشاوره از جهات خاصی مانند موضوع و یا تعداد صورت می گیرد. در تقسیم بندی مشاوره از نظر تعداد، هم تعداد مشاور مطرح است هم تعداد مراجعه کنندگان.

اگر تعداد مشاور و مراجع یک نفر باشد نام این مشاوره، مشاوره ی فردی است و اگر تعداد مشاور یا مراجع بیش از یک نفر باشد، به آن مشاوره ی گروهی می گویند. در این بین انتخاب بهترین مشاور فردی در تهران می تواند تاثیر به سزایی در روند مشاوره داشته باشد.

مشاوره فردی چیست؟

مشاوره ی فردی، یک محیط درمانی است که افراد، در آن،بدونترس از قضاوت شدنمسائل و مشکلات خود را با یک فرد متخصص بیان می کنند و به کمک درمانگر ریشه ی مشکل و راه حل آن را پیدا می کنند.

به طور کلی می توان گفت مشاوره ی فردی شرایطی را برای مقابله ی افراد با مشکلات روانشناختی شان فراهم می کند و زمینه ی مناسب را برای تغییر و تحول فردی ایجاد می کند.

انواع مشاوره ی فردی

1-مستقیم

در این روش مشاور، بیشترین فعالیت را دارد، در واقع محوریت بحث، در دست مشاور است و مشاور ازتکنیک های درمانی و فنون مشاوره، استفاده ی زیادی می کند.

2-غیر مستقیم

در این روش، مشاور سعی می کند بیشتر نقش شنونده را داشته باشد و جلسات مشاوره را طوری پی ببرد که مراجع خودش دنبال راه حل رفع مشکلش باشد. در واقع بر خلاف روش مستقیم که مراجع نقش منفعل دارد، در این روشمراجع فعالتر است.

3-انتخابی

در روش انتخابی بسته به مشکل مراجع، مشاور سعی می کند تلفیقی از روش مستقیم و غیر مستقیم را بکار گیرد.

به کارگیری هر یک از روش های معرفی شده مستلزمانتخاب بهترین مشاور فردی در تهران استتا کارایی جلسات تا حد امکان افزایش یابد.

اهداف بهترین مشاور فردی در تهران چیست؟

  • کمک به تغییر رفتار افراد

بهبود و رشد شخصیت، حل کردن مشکل و مسئله تنها در صورتی امکانپذیر است کهفرد در رفتار فعلی خودش تغییر ایجاد کند، راجرز تغییر رفتار را نتیجه ی ضروری فرآیند مشاوره می دانست.

تغییر رفتار به معنای اصلاح پاسخ ها به تعارض های درونی و تغییر نگرش نسبت به خود، دنیا و دیگران است.

  • افزایش سازگاری افراد

بسیاری از افراد در سازگاری با محیط و اطرافیان مشکل دارند، مشاوره می تواند به افراد در نحوه ی برخورد صحیح با دیگران و محیط کمک کند.

  • کمک به رشد و افزایش کارایی افراد

افراد برای شکوفایی و رشد نیاز دارند که توانمندیهای خود را بشناسند و از آنها استفاده ی مطلوب را بکنند، یکی از اهداف مشاورهشناخت توانمندیها و افزایش کارایی افراداست.

  • حل مسئله و تصمیم گیری

کمک به مراجع در هنگامبرخورد با مشکل و یا انتخابدر مورد موضوع خاصی در جهت به دست آوردن موفقیت، از دیگر اهداف مراجع است. این کار از طریق آموزش دادن به مشاور برای شناسایی دقیق مشکل و جمع آوری اطلاعات کافی و پیش بینی راه حل های احتمالی و در نهایت انتخاب، بهترین راه است.

  • آموزش مهارت ارتباطی و بهبود و توسعه روابط متقابل

در جلسات مشاوره بسیار پیش می آید کهمهارت و تبادل های اجتماعیآموزش داده می شود و افراد جدا از آموزش مستقیمی که در اینباره دریافت می کنند با مشاهده ی رفتار درمانگر نیز که رفتاری توام از همدلی و گوش دادن فعال و بدون قضاوت است، شیوه ی رفتار درست را آموزش می بینند.

  • تامین بهداشت روانی

اختلالات روانشناختی سلامت روان فرد را به خطر می اندازند به همین دلیل بهترین مشاور فردی در تهران سعی می کند از طریق درمان مشکلات روانی، بهداشت روانی فرد را تامین کند.

اگر بخواهیم به اهداف مشاوره ی فردی به طور کلی نگاه کنیم می توانیم بگوییم که اهداف مشاوره ی فردیپیشگیری، رشد و درماناست.

زمانی که جلسه ی مشاوره با هدف پیشگیری شکل بگیرد مشاور یا روانشناس سعی می کند تا با آموزش مهارت های روانشناختی اطلاعات مراجعه کننده را در این زمینه ها بالا ببرد. طبیعی است که هرچه اطلاعات فرد بیشتر باشدآگاهانه تر رفتار می کندو بیشتر مراقب سلامت روان و بهداشت روان خود است.

اما همانطور که گفته شد ممکن است گاهی فردی در هنگام مراجعه به روانشناس، اطلاعات مناسبی درمورد توانمندیهای خود نداشته باشد و یا به درستی از آن ها استفاده نکند، در اینصورت روانشناس در جلسات مشاوره ی فردی اینگونه هدف گذاری می کند که به فرد در شناخت توانمندیهایش یاری رساند و به رشد او کمک کند، در چنین حالتی می توان گفت هدف مشاوره ی فردی کمک به رشد افراد بوده است.

یکی دیگر از اهداف مشاوره ی فردی درمان است.

درمان اختلالات روانشناختی یکی از مهمترین اهداف و کابردهای مشاوره ی فردی است که بسیاری از جلسات مشاوره با همین هدف شکل می گیرند و ادامه می یابند.

چه اختلالات و چه مسائلی ممکن است در جلسات مشاوره ی فردی مطرح شوند؟

هرچیزی که در ذهن انسان وجود داشته باشد و سبب ایجاد اختلال در نوع زندگی فرد شده باشد می تواند بسته به نوع تخصص مشاور، در جلسات مشاوره ی فردی مطرح شود، افراد می توانند در تصمیم گیری هایی در حوزه های مختلف مانند مسائل تحصیلی، شغلی، خانواده و … از مشاوره ی فردی بهره ببرند ولی همانطور که قبل تر اشاره کردیم درمان اختلالات روانشناختی یکی از مهمترین کاربردهای مشاوره ی فردی است.

در زیر به اختصار برخی اختلالات روانشناختی را برای شما توضیح می دهیم:

در طی درمان اختلالات فردی سعی کنید بهترین مشاور فردی در تهران را انتخاب کنید. معمولا افراد به دلیل مراجعه به مشاورانی که در حوزه مورد نظر تخصص ندارند، روند درمان اختلالات طولانی شده و موجب ناامیدی آن ها می شود.

  • اختلالات اضطرابی (تجربه هیجانات ناخوشایند مانند نگرانی، تنش و ترس مداوم)

اختلالات اضطرابی اختلالاتی هستند که داراینشانه هایی از اضطراب و ترسهستند. اگر شما مدام دچار چنین حالت هایی می شوید و نگران آینده هستید و یا در برخورد های اجتماعی احساس اضطراب و ترس می کنید و نگران قضاوت های دیگران هستید، مشاوره ی فردی می تواند به شما کمک کند.

  • اختلالات وسواسی (افکار سمج و رفتارهای تکراری و آزار دهنده )

در اختلالات وسواسی،افکار و اعمال تکرار شونده و مزاحموجود دارند که زندگی فرد را مختل می کنند. یعنی افکار مزاحم سبب ایجاد احساس ناراحتی در فرد می شود و فرد برای اینکه احساسات بد ناشی از این افکار را از بین ببرد دست به اعمالی در جهت خنثی کردن این افکار می زند.

مثلا فردی که وسواس تمیزی داشته باشد، هر لحظه احساس می کند که همه جا آلوده است بنابراین تا زمانی که رفتارهای تکراری تمیز کردن نداشته باشد، افکار مربوط به آلودگی از ذهنش بیرون نمی رود.

این افکار و اعمال سمج در هر حوزه ای می تواند وجود داشته باشد. وسواس نظم و شست و شو از شایع ترین موارداختلالات وسواسیهستند.

اختلالات وسواسی – اجباری سبب می شود فرد بسیار انعطاف ناپذیر باشد و صراحت و کارایی لازم را نداشته باشد و این انعطاف ناپذیری زندگی فرد را مختل می کند، در صورت وجود چنین نشانه هایی نیاز است که از بهترین مشاور فردی در تهران در درمان اختلالات وسواسی بهره ببرید.

  • اختلالات خلقی (احساس غم شدید و یا نوسانات خلقی آزاردهنده)

اختلالات خلقی، اختلالات افسردگی و اختلالات دو قطبی را شامل می شوند.

اختلالات افسردگی بسته به زمان وجود نشانه ها و شدت آن ها انواع مختلفی دارند ولی نشانه ی بارز همه ی آنها، احساس غم شدید و خلق پایین و عدم لذت بردن از فعالیت هاست.

اختلالات دو قطبی نیز، حالت هایی را شامل می شوند که خلق فرد بین دو حالت غم شدید و شیدایی (دوره های سرخوشی شدید و انرژی بالا) در نوسان است. که این نوسانات خلقی، فرد را از حالت تعادل خارج می کند و زندگی اش را مختل می سازد. در این زمینه نیز مراجعه به مشاور و اقدام برای درمان بسیار حائز اهمیت است.

  • اختلالات جسمانی شکل

این اختلالات تعامل ذهن و بدن را نشان می دهند و بیماری های جسمانی را شامل می شوند که علت این بیماری ها، روانشناختی است، در این شرایط به علت بدکارکردی های روانی، نشانه ها و علائم مختلف جسمانی در فرد ظاهر می شود که در اینصورت مشاوره ی فردی برای تغییر و اصلاح افکار ناکارآمد و اصلاح شناخت بسیار تاثیرگذار است.

  • اختلالات خوردن (رفتارهای غذا خوردن نامتعارف)

اختلال خوردن، افکار و رفتارهای کنترل نشده ای را شامل می شود که سبب الگوهای بیمار گونه ی غذا خوردن (پرخوری بیش از حد یا امتناع کردن از غذا خوردن به شکل غیرعادی) می شود.

اختلالات خوردن به شدت با افکار و احساسات فرد مرتبط هستند و نیاز است که این افکار و احساسات تحت نظر روانشناس، اصلاح شوند، بنابراین بهترین مشاور فردی در تهران نقش پررنگی در این مورد، پیدا می کند.

  • اختلالات خواب

خواب کافی و منظم برای هر فردی لازم است، اگر فردی خواب خوبی نداشته باشد از نظر روانی، به هم می ریزد و عملکرد های روزانه ی او مختل می شود. اختلالات خواب نیز با اثر گذاشتن بر خواب فرد، سبب اختلال در زندگی فرد می شوند، البته اینکه گاهی افراد تحت تاثیر شرایط محیطی و اضطراب و استرس های معمول دچار بی خوابی یا بدخوابی شود طبیعی است ولی اگر شرایط اختلال خواببه صورت ممتدوجود داشته باشد نیاز به مراجعه به مشاور و علت یابی به کمک او دارد که این عمل در راستای مشاوره ی فردی امکانپذیر است.

  • اختلالات مواد

اختلال مصرف مواد شامل وضعیتی است که در آن فرد به استفاده از یک یا چند ماده مخدر، اعتیاد دارد.

از آنجا که اختلال مصرف مواد می تواند از شرایط روحی مانند ناتوانی در کنترل ذهنی و احساس فشار در زندگی تاثیر پذیر باشد، برایترک موادو درمان فرد،نقش روانشناس و طی کردن دوره ی مشاوره ی فردی، بسیار حائز اهمیت است.

  • اختلالات جنسی

اختلالات جنسی به دو بخشکژکاری های جنسیونابهنجاری های جنسیتقسیم می شوند. درکژکاریهای جنسی، فرد نمی تواند رابطه ی جنسی رضایت بخشی با شریک جنسی خود داشته باشد که زود انزالی، دیرانزالی، اختلال نعوظ شامل این دسته از اختلالات می شوند.

نابهنجاری های جنسی، تمایلات جنسی خارج از چارچوب رابطه ی جنسی طبیعی است و شامل خود ارضایی، مازوخیسم، سادیسم، شیء پرستی و … است.

اگر چه برای درمان کژکاری های جنسی، جلسات مشاوره به صورتجلسات مشترک همراه با همسرتشکیل می شوند ولی بخش مهمی از درمان اختلالات جنسی نیاز است که در جلسات بهترین مشاور فردی در تهران مورد بررسی قرار گیرند.

  • اختلالات روانشناختی به دو دسته ی اختلالات روان رنجوری و روان پریشی تقسیم می شوند، اختلالاتی را که برای شما توضیح دادیم اختلالات روان رنجوری بودند که در آن ها فرد نسبت به بیماری اش بینش دارد و می تواند برای درمان خود اقدام کند، ولی اختلالات روان پریشی، منجر بهقطع ارتباط فرد با واقعیت می شود، در نتیجه بینش فرد نسبت به بیماری اش از بین می رود، اختلالات روان پریشی علاوه برآسیب زیادی که به فرد بیمار وارد می کند، می تواند عمکلرد اطرافیان بیمار( پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر) را نیز مختل کند، که در اینصورت مشاوره ی فردی همانقدر که برای بیمار ضروری است برای اطرافیان و اشخاص نزدیک به بیمار نیز اهمیت دارد.

در زیر اختلالات روان پریشی را نیز به اختصار توضیح می دهیم:

  • اختلالات اسکیزوفرنی (وجود توهم و هذیان و قطع ارتباط با واقیعت)

در اختلالات طیف اسکیزوفرنی،گفتار و رفتار آشفته، توهم و هذیان و قطع ارتباط با واقعیتوجود دارد به طوری که فرد بینش خود را نسبت به مشکلش از دست می دهد و رفتار خودش را عادی و طبیعی می داند. در این موارد مشاوره فردی در کنار مراجعه به روانپزشک و گاهی مواقع بستری شدن نیاز است. البته در بعضی موارد فرد بیمار به دلیل نداشتن بینش نسبت به مشکل خود، نمی تواند به روانشناس مراجعه کند و حتما باید تحت نظر پزشک باشد و یا بستری شود، در این موراد اطرافیان فرد بیمار ممکن است برای ارزیابی اولیه و مشورت با روانشناس در جهت چگونگی برخورد و درمانده نشدن خودشان، از مشاوره ی فردی بهره بگیرند.

  • اختلالات شخصیت (رفتارهای غیر انطباقی و انعطاف ناپذیر در رابطه با افراد و محیط)

رفتارهای خشک و انعطاف ناپذیرکه سازگاری فرد را با اطرافیان دچار مشکل می کنند و سبب آسیب به اطرافیان می شوند، اختلالات شخصیت را نشان می دهند.

افراد عادی دارای الگوی ثابت فکری، رفتاری و عاطفی هستند ولی شخصیت افراد مبتلا به اختلال شخصیت دچار پریشانی است و به لحاظ اجتماعی و فرهنگی قابل قبول نیست. رفتارهای نمایشی، افراد شکاک و پارانوئیدی، افراد به شدت وابسته و … شامل این دسته از اختلالات هستند. هرچند اینگونه افراد معمولا در برابر تغییر مقاومت می کنند و درمانشان بسیار سخت است ولی گاهی نوع برخورد اطرافیان و جلب رضایت آن ها برای مراجعه به روانشناس بسیار قابل اهمیت و تاثیر گذار است، بنابراین در اختلالات شخصیت نیز مانند اختلالات طیف اسکیزوفرنی، مشاوره ی فردی ابتدا برای اطرافیان بیمار اهمیت پیدا می کند.

  • اختلالات تجزیه ای شکل

اختلالات تجزیه ای، از وجود دو یا چند شخصیت و هویت متمایز در فرد، خبر می دهند که معمولا هر کدام از این شخصیت ها، نام، سن و خاطرات مخصوص به خود را دارند، حتی ممکن است هر کدام از شخصیت ها ویژگی های مختلفی در فعالیت های ورزشی، دست خط و کارهای هنری داشته باشند. در اغلب موارد یک هویت اصلی وجود دارد و چند هویت فرعی، ولی هویت اصلی معمولا از وجود هویت های فرعی خبر ندارد. اختلالات تجزیه ای بسیار فرد را درمانده می کند و بهترین مشاور فردی در تهران تنها زمانی موثر است که فرد در کنار دریافت مشاوره ی فردی تحت نظر روانپزشک نیز باشد.

فرایند بهترین مشاور فردی در تهران

حال که با حوزه ی کاری مشاوره ی فردی آشنا شدیم نیاز است که بدانیم فرآیند یا مراحل مشاوره ی فردی چگونه است؟

  1. برقراری رابطه

اولین مرحله ی جلسات مشاوره، برقراری رابطه بین مراجع و رواندرمانگر است. در واقع می توان گفت یکی از مهمترین مراحل برای پیش روی جلسات مشاوره به طور موفق، برقراری رابطه است. اگر رابطه ی درستی بین مشاور و مراجع صورت نگیرد، مراجع با مشاور احساس راحتی نمی کند، به همین دلیل جلسات مشاوره به خوبی پیش نمی رود.

  1. آشنایی با مراجع و انتظارات او

در این مرحله، مشاور سعی می کند مراجع را برای معرفی خود و صحبت کردن در مورد خودش ترغیب کند.

  1. مشخص کردن مشکل مراجع و هدف گذاری

پس از برقراری ارتباط و گفت و گوی اولیه، نیاز است که مراجع درمورد مشکلش با مشاور صحبت کند و هدفش را از مراجعه به مشاور بیان کند.

  1. کمک به مراجع برای حل مسئله

بعد از به دست آوردن اطلاعات لازم در مورد مشکل مراجع، مشاور سعی می کند که به مراجع در حل مشکلش کمک کند و اقدامات لازم را جهت کمک به مراجع انجام دهد.

  1. ارزیابی

مرحله ی آخر، ارزیابی است، البته ارزیابی در کل جلسات مشاوره وجود دارد و نیاز است که بعد از اتمام هر جلسه یک ارزیابی از نوع فرایند مشاوره صورت بگیرد، ولی برای اینکه مطمئن شویم به طور کلی جلسات مشاوره به خوبی پیش رفته اند و نتیجه ای مطلوب داشته اند ارزیابی نهایی اهمیت ویژه ای دارد.

ویژگی های بهترین مشاور فردی در تهران

یک مشاور خوب بایدهمدل باشدو نگاه قضاوتی به مراجع و مشکلاتش نداشته باشد. همچنین بسیار مهم است که مشاور، فرد رازداری باشد و به جز در شرایط خاص و حکم مراجع قضایی، از افشای اطلاعات مراجع خود جلوگیری کند و نهایت تلاشش را برای کمک به مراجع خود انجام دهد. بنابراین بهترین مشاور، مشاوری است که چنین خصوصیاتی داشته باشد، مرکز مشاوره ی ستاره ی ایرانیان، تمام تلاشش را در جهت محیا کردن شرایط بهترین مشاوره ی فردی برای شما عزیزان کرده است و با داشتن مشاورانی با تجربه، شما را در این امر یاری خواهد کرد.

سوالات متداول بهترین مشاور فردی در تهران

1 -



#‌روانشناسی #‌روانشناسی_فردی منبع: مرکز مشاوره

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

4 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

4 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

4 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

5 ماه پیش

بیشتر...