دیجیاتو |
3 سال پیش

محققان از آسیب ماندگار کرونا به قلب اکثر بیماران خبر می دهند

مجموعهتحقیقاتی جدیدنشان می‌دهد قلب اکثر افرادی که بعد از ابتلا به ویروس کرونا بهبود یافته‌اند، با آسیبی ماندگار همراه بوده‌اند. این مطالعات مدعی هستند ویروس مستقیما به عضلات بدنه قلب حمله کرده و به آنها آسیب‌هایی جدی وارد می‌کند، حتی در مواردی که فرد مبتلا علائمی بسیار ساده از خود نشان داده و در بیمارستان بستری نشده باشد.

در حالی که بیشتر تمرکز مردم روی نرخ مرگ و میر ناشی از شیوع کووید-19 است و حالا شش ماهی می‌شود که درگیر پاندمی هستیم، محققین دریافته‌اند افرادی که بعد از ابتلا به صورت کامل بهبود یافته‌اند، نشانه‌هایی از آسیب دائمی به بدنه قلب خود به همراه دارند.

از همان ابتدای شروع پاندمی ویروس کرونا، پزشکان و متخصصان اذعان داشتند افرادی که ناراحتی قلبی دارند یا به نحوی عضله قلب آنها در گذشته آسیب دیده، در معرض مرگ بیشتری نسبت به دیگر مبتلایان به ویروس هستند. هرچند معلوم نبود دقیقا کووید-19 چه تاثیری روی قلب می‌گذارد و آیا اصلا به صورت مستقیم به آن حمله می‌کند یا خیر.

این مجموعه مطالعات روی بیش از ۱۰۰ بیماری که سلامتی خود را باز یافته‌اند (با متوسط سن ۴۹ سال) و طی بازه زمانی ۷۱ روز صورت گرفته؛ با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی قلبی (CMR) منظم محققان به سادگی دریافتند حدود ۷۸ درصد از افرادی که بهبود پیدا کرده‌اند، علائمی در زمینه آسیب جدی به عضلات قلبی و ۶۰ درصد از آنها نیز التهاب عضله قلب داشتند. این در حالی است که تنها ۳۳ درصد از افراد مورد آزمایش قرار گرفته سابقا در بیمارستان بستری شده بوده‌اند.

مطالعات نشان می‌دهند ممکن است آسیب‌های وارد شده به عضله قلب، به خاطر وجود التهابی پیشین بوده که به خاطر حمله ویروس کرونا تشدید شده است. همچنین دقیقا معلوم نیست این آثار مشاهده شده برای همیشه ماندگار خواهند بود یا در طولانی مدت بهبود پیدا می‌کنند.

دومین بخش از مطالعات روی ۳۹ بیمار کووید-19 انجام شده که به طور دقیق‌تر بدنه قلب را مورد واکاوی قرار داده است. در بین بیمارانی با متوسط سن ۸۵ سال، علت اصلی مرگ ناشی از ابتلا به این ویروس، درگیری با ذات‌الریه بوده و در ۶۰ درصد از موارد نیز آسیب‌هایی جدی در بدنه قلب نیز رویت شده است. هرچند همچنان متخصصان تاکید دارند هیچ مدرکی مبنی بر ماندگار بودن این شرایط در افرادی که بهبود پیدا می‌کنند وجود ندارد.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

استفاده از غذاهای چرب و شیرین، باعث آسیب‌های طولانی مدتی به مغز کودکان و نوجوانان می‌زند که هرگز قابل جبران نخواهد بود.

12 ساعت پیش

ابتکاراتی که روسیه و اوکراین در میدان نبرد به کار می‌گیرند، صحنه نبرد را روزی به نفع مهاجم و روزی به نفع مدافع تغییر می‌دهد. اکنون اوکراین به‌طور چشمگیری به دنبال برتری از طریق استفاده از هوش مصنوعی است و در این مسیر از روسیه پیشی گرفته است.

1 ساعت پیش

با وجود آنکه فضانوردان از ماسک‌های گرمایشی استفاده کردند، اما گونه‌های هر سه نفرشان دچار سرمازدگی شده بود. آن‌ها با سرعت ۳۰۰ کیلومتر برساعت فرود می‌آمدند و دمای هوا نیز حدود ۵۰- درجه سانتیگراد بود.

4 ساعت پیش

به‌لطف شبیه‌ساز Provenance اجرای بازی‌های قدیمی سگا و آتاری و پلی استیشن روی آیفون امکان‌پذیر می‌شود.

3 ساعت پیش

توان پهپادسازی ایران به حدی رسیده است که یک پهپاد سنگین وزن تولید کند.

10 ساعت پیش

پولستار به‌عنوان رقیب تسلا در صنعت خودروهای برقی، می‌خواهد وارد بازار موبایل شود.

5 ساعت پیش

یک جت جنگنده‌ی مجهزبه هوش مصنوعی اولین نبرد موفقیت‌آمیز خود را با خلبان انسانی انجام داد.

6 ساعت پیش

بلک‌ویو به‌زودی ارزان‌ترین گوشی تاشدنی جهان را با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی رونمایی خواهد کرد.

2 ساعت پیش

درحالی‌که ارزان‌ترین خودروی صفرکیلومتر بازار کشورمان حدود ۴۴۰ میلیون تومان قیمت دارد، خواهیم دید با کمتر از نصف این رقم چه خودروهای کارکرده‌ای می‌توان خرید.

2 ساعت پیش

بیشتر...