دیجیاتو |
3 سال پیش

توسعه جوهری که پرینت سه بعدی استخوان با سلول زنده را در دمای اتاق ممکن می کند

پژوهشگران دانشگاه «نیو ساوت ولز» استرالیا به تازگی موفق به توسعه یک جوهر مبتنی بر سرامیک شده‌اند که امکان پرینت سه بعدی قسمت‌های مختلف استخوان با سلول‌های زنده را برای جراحانفراهم می‌کند. از این استخوان‌ها می‌توان در طول جراحی برای ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده استفاده کرد.

پرینتر سه بعدی مورد استفاده برای این هدف از جوهر مخصوص ساخته شده از «کلسیم فسفات» استفاده می‌کند که پژوهشگران آن را جوهر «COBICS» نامگذاری کرده‌اند. با این جوهر می‌توان ساختارهای شبیه به استخوان ایجاد کرد که تنها در طی چند دقیقه سفت می‌شود.

در گذشته با ایده‌های مختلفی برای پریتنت موادی مشابه با استخوان روبه‌رو شده‌ایم، با این حال برای اولین بار این مواد می‌توانند در دمای اتاق و با سلول‌های زنده ساخته شوند و هیچ‌گونه مواد شیمیایی و تشعشع نامناسب ندارند. به باور پژوهشگران می‌توان از این ماده جدید در دنیای پزشکی استفاده زیادی کرد چرا که تقاضای بالایی برای بافت استخوان وجود دارد.

به گفته محققان، این جوهر از فناوری‌های امروزی پیشرفته‌تر است و فناوری جوهر را با سلول‌های زنده ترکیب می‌کند. پیش از معرفی اختراع جدید، اگر بیماری به ماده‌ای شبیه به استخوان برای تعمیر بافت استخوان نیاز داشت، کادر درمان مجبور بود آن را در آزمایشگاه با استفاده از یک کوره دما بالا و مواد شیمیایی سمی بسازد.

پس از تولید این ماده در آزمایشگاه، شاهد انتقال آن به محیط کلینیکی بودیم، جایی که چندین بار مورد شستشو قرار می‌گیرد و سپس سلول‌های زنده به آن اضافه می‌شود. با این حال فناوری جدید می‌تواند ماده را با استفاده از سلول‌های زنده و مشابه بافت استخوان بیمار بسازد. این ساختار در فرایند پرینت به سلول‌های زنده مجهز می‌شود و در آینده نیازی به افزودن سلول‌های زنده به آن نخواهد بود.

جوهر مورد استفاده برای پرینت، از نظر شیمیایی ساختاری مشابه با استخوان دارند. با توجه به تمام ویژگی‌های این فناوری جدید، این احتمال وجود دارد که آینده پرینترها سه بعدی تبدیل به یکی از تجهیزات استاندارد اتاق‌های عمل شوند.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

آلفارومئو پس از یک هفته پرماجرا، در روز دوشنبه اعلام کرد که نام شاسی بلند جدید خود را به دلیل فشار دولت ایتالیا تغییر خواهد داد. این خودرو در ابتدا آلفارومئو میلانو نام داشت اما اکنون آلفارومئو جونیور خوانده می‌شود.

14 ساعت پیش

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌پیشینه این هفته در امارات عربی متحده و عمان باعث آبگرفتگی بزرگراه‌ها و ساختمان‌ها، ترافیک ایستا، اختلال کار فرودگاه و محبوس شدن مردم در خانه‌هایشان شد و زیان‌های جانی و مالی به همراه داشت.

16 ساعت پیش

توان پهپادسازی ایران به حدی رسیده است که یک پهپاد سنگین وزن تولید کند.

1 ساعت پیش

گوشی تاشدنی جدید گلکسی زد فلیپ ۶ سامسونگ با تراشه‌ی قدرتمند کوالکام در گیک‌بنچ رؤیت شد.

10 ساعت پیش

تولید گوشی ایرانی چند سالی است توجه‌ها را به خود جلب کرده است و وزیر ارتباطات در آخرین اظهاراتش درباره آن گفت که سالیانه بیش از سه میلیارد دلار صرف واردات ۱۰ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی می‌شود اما این امکان برای ما وجود دارد که بتوان تولیداتی در این بخش داشته باشیم.

22 ساعت پیش

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهند که بهترین سرنخ وجود حیات در سیارات، رنگ بنفش آن‌ها است که نوعی باکتری در زمین، می‌تواند توضیح مناسبی برای این سرنخ باشد.

17 ساعت پیش

دانشمندان سنگاپوری، ارتشی از سوسک‌‎های مکانیکی که به‌صورت ریموت کنترل می‌شوند را در یک زمین بیابانی آزمایش کرده‌اند که در آینده می‌توان از این سوسک ها برای مأموریت‌های جستجو و نجات کمک گرفت.

21 ساعت پیش

تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد اقدام امروز اسرائیل در خاک ایران با واکنش طنز ایرانی‌ها پاسخ داده شده است.

15 ساعت پیش

یکی از منابع معتبر دنیای فناوری مدعی شده اپل اندازه نمایشگر آیفون ۱۷ پلاس را نسبت به نسل‌های قبلی کاهش می‌دهد.

دیروز

بیشتر...