خبر 24 |
3 سال پیش

بغداد به همکاری با اتحادیه اروپا روی آورده است خبر24

به گزارشخبر24، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق از چند روز قبل سفرهای اروپایی خود را آغاز کرده است. وی در ابتدا به پاریس رفته و با مقامات این کشور از جمله امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در خصوص تقویت همکاری های مشترک رایزنی کرده است.

ایستگاه بعدی سفر اروپایی الکاظمی، آلمان بوده که در جریان آن نیز با آنگلا مرکل در خصوص امضای توافقنامه های اقتصادی و بانکی، بحث و تبادل نظر کرده است. الکاظمی همچنین با حضور در انگلیس و دیدار با مقامات این کشور، بررسی اقدامات دو جانبه برای گسترش روابط مشترک را مد نظر قرار داده است.

در خصوص اهداف سفر مصطفی الکاظمی به چند کشور اروپایی، «علی فاهم» تحلیلگر سیاسی عراقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اعلام کرد: سفر مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق به کشورهای اروپایی در مرحله مهمی از اوضاع عراق و منطقه و جهان صورت می گیرد. در داخل عراق شاهد زمینه سازی ها برای برگزاری انتخابات پارلمانی مهم هستیم که شاید بتواند اعتماد را به روند سیاسی در این کشور بازگرداند. از طرف دیگر به دلیل گسترش ویروس کرونا و کاهش قیمت نفت شاهد وخامت اوضاع اقتصادی عراق هستیم به طوریکه توانایی پرداخت حقوق کارمندان در سایه افزایش نارضایتی های عمومی وجود ندارد.

مصطفی الکاظمی در حالی به کشورهای اروپایی سفر می کند که معتقد است که عراق به کمک های اروپایی برای نجات یافتن در زمینه های مالی از طریق دریافت وام های بلند مدت نیاز داد. الکاظمی تلاش دارد این وام های بلند مدت را از کشورهای اتحادیه اروپا که روابط خود را از سال ۱۹۹۱ بعد از لشکر کشی بغداد به کویت، با ما قطع کرده اند دریافت کند.

از لحاظ بین المللی نیز سفر الکاظمی به اروپا بعد از انتشار اخباری در خصوص محدود شدن نقش مستقیم آمریکا در عراق و منطقه و احتمال بسته شدن سفارت واشنگتن در بغداد و کاهش تعداد نظامیان آمریکایی در عراق به نفع اروپا، صورت می گیرد
این تحلیلگر سیاسی در خصوص ابعاد بین المللی سفر الکاظمی به اروپا گفت: از لحاظ بین المللی نیز این سفرها بعد از انتشار اخباری در خصوص محدود شدن نقش مستقیم آمریکا در عراق و منطقه و احتمال بسته شدن سفارت واشنگتن در بغداد و کاهش تعداد نظامیان آمریکایی در عراق به نفع اروپا، صورت می گیرد. ما همچنین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را پیش رو داریم. عراق با همکاری اتحادیه اروپا تلاش دارد برخی مسائل خود را حل کرده و به حمایت این اتحادیه در مبارزه با بقایای تشکیلات تروریستی داعش و گروه های تروریستی در این کشور و ممانعت از تقویت مجدد آنها در سایه آموزش نیروهای عراقی دست پیدا کند.

عراق همچنین برای حذف نام خود از لیست کشورهایی با خطرات بالا که توسط اتحادیه اروپا تدوین شده تلاش می کند. در کنار تمام اینها، تقویت بحث اقتصاد و تبادلات تجاری میان عراق و کشورهای اروپا، در جریان سفرهای الکاظمی به این قاره بررسی می شود.

علی فاهم با اشاره به بحث های مطرح شده میان هیأت عراقی و مقامات اروپایی بیان کرد: این سفرها از ایستگاه پاریس آغاز شد چرا که فرانسه طی دوره اخیر خود را به عراق نزدیک کرده است به ویژه آنکه فرانسه اصولاً با تحرکات ترکیه در شرق دریای مدیترانه و لیبی و عراق مخالف است. پاریس به دنبال تقویت عراق برای رویارویی با ترکیه است. بعد از سفر امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه به عراق در ماه های گذشته، مصطفی الکاظمی اعلام کرد که به دنبال توسعه شراکت با فرانسه بعد از امضای یک سند راهبرد میان دو طرف به ویژه در زمینه حمل و نقل و صنعت و تجهیز نظامیان است.

در ایستگاه آلمان نیز بحث های اقتصادی در کنار استفاده از تکنولوژی های نظامی در سایه حضور شرکت های آلمانی در عراق مطرح شد. هیأت عراقی در آلمان بیش از همه تلاش کرد از طریق تقویت همکاری های بین بانکی، بخش اقتصاد را تقویت کند.

عراق از طریق این سفرها به دنبال ایفای نقش محوری خود در منطقه در کنار تحقق اهداف اقتصادی و دستیابی به وام های طولانی مدت و اجرای مذاکرات مربوط به همکاری های صنعتی و کشاورزی است
وی ادامه داد: همانطور که هاشم داوود مشاور الکاظمی اعلام کرده است، عراق از طریق این سفرها به دنبال ایفای نقش محوری خود در منطقه در کنار تحقق اهداف اقتصادی و دستیابی به وام های طولانی مدت و اجرای مذاکرات مربوط به همکاری های صنعتی و کشاورزی است.

کشور عراق به این نوع از گرایش به سمت کشورهای اتحادیه اروپا از لحاظ سیاسی و اقتصادی و نظامی نیاز دارد چرا که این اتحادیه با حضور در شورای امنیت در سایه در اختیار داشتن تکنولوژی های پیشرفته در صنایع زیر ساختی، به پایگاه مهمی برای پیشرفت عراق تبدیل شده است.

عراق با وجود منابع زیر زمینی و بازار انسانی، یکی از مهم ترین زمینه های سرمایه گذاری کشورهای اروپایی به شمار می رود اما نیازمند زمینه سازی برای تحقق رشد و شکوفایی و پیشبرد دستاوردهای اقتصادی است. دولت عراق مسئول تحقق این زمینه سازی ها و سوق دادن کشور به سمت ثبات و عدم تبعیت از خواسته های کشورهای خارجی است تا عراق تبدیل به میدانی برای درگیری های بین المللی در سایه باقی ماندن پایگاه های نظامی در خاک این کشور با هدف اجرای نقشه های مربوط به خاورمیانه جدید نشود.



منبع: خبر 24

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل از برگزاری نمایشگاه یادگار‌ها و آثار آیینی محوطه‌های باستانی این استان خبر داد.

9 دقیقه پیش

بین فاکتورهای تعیین‌کننده عدد دریافتی کارگران اعم از حق عائله‌مندی، خواروبار و… تنها حق مسکن است که پس از تصویب در شورای عالی کار برای اجرا باید به تصویب هیأت دولت نیز برسد.

نیم ساعت پیش

رئیس قوه قضاییه گفت: مسئولان قضایی در جهت تحکیم آرامش و امنیت مردم و شهروندان در همه شوؤن و ابعاد، اقدامات و تدابیر مقتضی را اتخاذ کنند و همه تلاش خود را در جهت آرامش و امنیتِ روان و جان و مال و عِرض مردم معطوف کنند.

یک ربع پیش

سرازیرشدن سیلاب در بادغیس و هرات خسارات مالی برجای گذاشت.

8 دقیقه پیش

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان شرقی از اتصال ۴۰۰ روستای استان تا پایان سال به اینترنت پرسرعت خبر داد.

یک ربع پیش

رییس‌جمهور آمریکا در تازه‌ترین لغزش زبانی خود به جای «رفع» گفت «به اسراییل گفته‌ام به حیفا حمله نکند.»

نیم ساعت پیش

سازمان یونیسف تایید کرد از ابتدای شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه تاکنون بیش از ۱۳۸۰۰ کودک به شهادت رسیده‌اند.

8 دقیقه پیش

واحد ۴ بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا به شبکه سراسری برق کشور پیوست.

نیم ساعت پیش

بیشتر...