خبرگزاری ایسنا |
2 ساعت پیش

بخشنامه های بی اثر آموزش وپرورش والدینی که سرگردان هستند ایسنا

به گزارش ایسنا، با آغاز فصل ثبت‌نام مدارس، همواره مسئله‌ای به نام دریافت هزینه ثبت‌نام از والدین به بهانه هوشمندسازی کلاس‌های درس، ایزوگام، آسفالت حیاط مدرسه، پول انواع انرژی‌ها و هزینه‌های دیگر، باعث ایجاد تنش و درگیری‌های لفظی بین والدین و کادر مدارس می‌شود. حتی ممکن است در معدود مواردی، موضوع شدت بیشتری یافته و منجر به درگیری فیزیکی شود. در این میان دانش‌آموزان نیز شاهد این درگیری‌ها و بگو مگوها هستند و خاطره ناخوشایندی در ذهن آنان ثبت خواهد شد و آغاز سال تحصیلی را به کام آنان تلخ می‌کند.

در گذشته والدین آگاهی‌های لازم را نداشتند و گاهی زیر بار مطالبات ناحق مدیران مدارس می‌رفتند، اما اکنون به‌دلیل در دسترس بودن وسایل ارتباط جمعی و گسترده‌تر شدن ارتباطات و اطلاعات والدین، اغلب پدر و مادرها به قوانین واقفند و زیر بار پرداخت هزینه‌های اضافی نمی‌روند.

از زمانی که همه ما در خاطر داریم، همیشه در رسانه‌ها به نقل از مسئولین آموزش و پرورش آمده است که در مدارس دولتی دریافت هر گونه هزینه ثبت‌نام از والدین تخلف است و با مدیران متخلف برخورد جدی خواهد شد، اما والدین معتقدند نظارت دقیق و شفافی به عملکرد مدارس در زمان ثبت‌نام وجود ندارد، چرا که اگر نظارت‌های دقیقی وجود داشت، مدارس به خود اجازه تخلف نمی‌دادند.

مدیران مدارس دولتی هم دریافت هزینه ثبت‌نام را با محدودیت بودجه توجیه کرده و عنوان می‌کنند آموزش و پرورش بودجه بسیار محدودی به مدارس دولتی اختصاص می‌دهد که این بودجه کفاف هزینه‌های مدرسه را نمی‌دهد و ما ناچاریم هزینه‌ها را از والدین تأمین کنیم، اما آیا تاوان کمبود بودجه را والدینی باید بپردازند که مطابق قانون، فرزندشان دارای حق تحصیل رایگان در مدارس دولتی است؟

حسن پورمرادی، پدر یکی از دانش‌آموزانی است که در یکی از مدارس شهر جدید مهرگان تحصیل می‌کند. وی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در هنگام ثبت‌نام پسرم که به کلاس چهارم دبستان می‌رود، مدیر از ما ۴۰۰ هزار تومان هزینه ثبت‌نام دریافت کرد. یکی از والدین که امکان پرداخت این مبلغ را نداشت، درخواست تقسیط مبلغ را داشت، اما فرزندش را ثبت‌نام را نکردند و گفتند هر زمان کل هزینه را واریز کردید برای ثبت‌نام بیایید.

وی ادامه داد: این باعث می‌شود غرور والدین نزد فرزندشان و یا غرور دانش‌آموزان نزد دوستانشان شکسته شود و این رفتارها زیبنده یک محیط آموزشی و فرهنگی نیست.

پورمرادی خاطرنشان کرد: مسئله دیگر این است که این مبلغ را از دستگاه کارتخوان مدرسه، کارت نمی‌کشند و به والدین می‌گویند این مبلغ را به فلان شماره حساب واریز کنید و فیش واریزی را تحویل دهید تا فرزندتان را ثبت‌نام کنیم.

وی بیان کرد: زمانی که فرزندم کلاس دوم بود در هنگام ثبت‌نام از ما هزینه گرفتند و گفتند می‌خواهیم کلاس‌های درس را هوشمند کنیم، در حالی که وعده‌ای بیش نبود و تا پایان سال تحصیلی خبری از هوشمندسازی کلاس‌ها نشد.

چاره‌ای جز پرداخت هزینه ثبت‌نام نداریم!

سحر هاشمی، مادر یکی از دانش‌آموزان پایه سوم است که در یکی از مدارس شهر بیدستان تحصیل می‌کند. این مادر در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در زمان ثبت‌نام دخترم، مدیر مدرسه گفت باید ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کنید، ما هم بدون چون و چرا پرداخت کردیم، چون اگر این مبلغ را پرداخت نمی‌کردیم ظرفیت مدرسه تکمیل می‌شد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ثبت‌نام در بازه زمانی مشخصی انجام می‌شود، والدین برای اینکه فرزندشان از ثبت‌نام جا نماند، ناچارند هر طور شده این مبلغ را تأمین و پرداخت کنند، چون مدیران مدارس می‌گویند آموزش و پرورش بودجه بسیار اندکی به ما می‌دهد که با این بودجه حتی یک ماه هم نمی‌شود مدرسه را اداره کرد، بنابراین ما ناچاریم هزینه‌های مدرسه را از والدین دریافت کنیم.

دریافت پول به بهانه‌های مختلف!

فائزه سروری، یکی از والدینی است که فرزندش در یکی از مدارس شهر قزوین تحصیل می‌کند. وی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مدارس هیئت امنایی مبلغی را در ابتدای سال تحصیلی یا در طول سال از والدین دریافت می‌کنند و والدین هم تصور می‌کنند همین مبلغ برای یک سال کافی است، اما باز هم در طول سال به بهانه‌های مختلف از قبیل برگزاری جشن‌ها و مراسم گوناگون و تهیه وسایل آموزشی از والدین پول دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: با این وجود و با دریافت همه این هزینه‌ها، وضعیت ظاهری برخی مدارس افتضاح است و وضع آبخوری‌ها، سرویس بهداشتی، نمازخانه و کلاس‌ها در شأن دانش‌آموزان نیست، پس این هزینه‌هایی که از والدین دریافت می‌شود در چه راهی صرف می‌شوند؟ مدرسه‌ای که ۴۰۰ دانش‌آموز دارد، اگر از هر دانش‌آموز ۵۰۰ هزار تومان دریافت شود، جمعاً ۲۰۰ میلیون تومان جمع‌آوری می‌شود، این پول‌ها کجا مصرف می‌شوند؟

مدیران متخلف لغو ابلاغ می‌شوند

نقی سیاهکالی مرادی، مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در جلسه شورای معاونین اداره‌کل که روز پنج‌شنبه، ۲۸ تیر برگزار شد، اظهار کرده است: با مدیران مدارسی که در ازای تحویل کارنامه تقاضای کمک به مدرسه می‌کنند، برخورد جدی صورت می‌گیرد. با وجود تأکیدات فراوان، باز هم در برخی موارد مشاهده می‌شود هنگام ثبت‌نام یا تحویل کارنامه، مبلغ اضافه بر هزینه کتاب و بیمه از اولیاء مطالبه و دریافت می‌شود، بنابراین با مدیران متخلف تا مرحله لغو ابلاغ برخورد خواهد شد.

این مسئول تأکید کرده است: ارائه کارنامه دانش‌آموزان به شرط پرداخت کمک‌های مردمی خلاف قانون است، در زمان ثبت‌نام دریافت هزینه فقط برای بیمه و کتاب مجاز است، هم‌استانی‌های عزیز موارد تخلف را به شماره تلفن ۰۲۸۳۳۳۴۰۵۵۶ اعلام کنند.

به گزارش ایسنا، اگر مسئولین آموزش و پرورش به اظهارات خودشان مبنی بر غیرقانونی بودن دریافت هزینه هنگام ثبت‌نام پای‌بند باشند و با بخشنامه‌های قاطع و محکم، مدیران را ملزم به اجرای قوانین کنند، تکلیف والدین هم روشن خواهد شد، چرا که بخشنامه به‌عنوان فصل‌الخطاب است و مدارس اجازه تخلف از بخشنامه‌ها را ندارند. اینکه مسئولین آموزش و پرورش صرفاً در رسانه‌ها به اظهارنظر غیرقانونی بودن دریافت هزینه در هنگام ثبت‌نام بپردازند، موجب می‌شود مدیران به راحتی به خودشان اجازه کارشکنی بدهند، اما بخشنامه کار را قانونی و محکم می‌کند.

انتهای پیام



#‌اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی گفت: از اردیبهشت ماه سال جاری که ثبت اشتغال‌های جدید در سامانه رصد آغاز شده است تا ۲ مرداد ماه سال جاری برای ۹۹۰۱ نفر اشتغال ثبت شده است.

2 ساعت پیش

استان ها بازخبر

1 ساعت پیش

رییس مرکز حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: برای اولین بار نام دانشگاه‌ها در جدول دوازده بودجه سالانه کشور قرار گرفت که مربوطه به فعالیت فرهنگی است.

2 ساعت پیش

یک عطرساز دلایل ماندگاری و بوی نامطبوع برخی عطر‌ها را توضیح می‌دهد که ناشی از ترکیبات بی کیفیت است.

1 ساعت پیش

در راکی ربیت با انتخاب درست سه کارت امروز، ۲ میلیون سکه رایگان دریافت کنید.

2 ساعت پیش

طرح فناوری «صدف» با هدف حمایت از ایجاد اشتغال، ارتقای مهارت‌های کارآفرینی و توانمندسازی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، تابستان و پاییز امسال برگزار می‌شود.

2 ساعت پیش

تراکتور با مدافع فصل گذشته گل گهر به توافق نهایی دست پیدا کرده است.

1 ساعت پیش

رئیس اداره فرهنگی اجتماعی سازمان وظیفه عمومی فراجا گفت: دریافت مجوز خروج از کشور با هدف زیارت عتبات عالیات برای مشمولان غیرغایب متولد ۱۳۸۴ و قبل از آن الزامی بوده و تنها برای سفر در ایام محرم و صفر بدون وثیقه است.

2 ساعت پیش

بز اخفش به شخصی اشاره ‏ دارد که در بحث‌ها و مکالمه‌ها بدون اینکه مطالب را متوجه شود، فقط سرش را به نشانه تأیید تکان می ‏دهد.

1 ساعت پیش

بیشتر...