جعبه ابزار ذهنی |
11 ماه پیش

حل تعارض زوجین، بدون آسیب زدن به هم جعبه ابزار ذهنی

حل تعارض زوجین مهارتی است که همه باید یاد بگیرند، چرا که این تعارضات حتی بر خوشبخت ترین زوج ها هم تأثیر می گذارد. اما چگونه می توان یک بحث یا تعارض را حل کرد؟

وقتی احساس می کنید که شریک زندگی تان به شما گوش نمی دهد، می تواند کاملاً خسته کننده باشد. بسیاری از زوج ها این اشتباه را مرتکب می شوند که به جای صحبت کردن با یکدیگر در طول تعارض رابطه، سعی می کنند درباره یکدیگر صحبت کنند.

اما ارتباط واقعی این نیست که چه کسی می‌تواند بلندترین را فریاد بزند یا چه کسی می‌تواند به طرف مقابل حمله کند. این موارد در مورد حل یک مسئله مهم است:

  • چه چیزی باعث تعارض رابطه می شود؟
  • چگونه با تعارض در یک رابطه برخورد می کنید؟

نحوه برخورد شما با یک اختلاف، چیزهای زیادی در مورد احساس شما نسبت به شریک زندگی خود نشان می دهد. به همین دلیل است که ما به بررسی 9 روش محترمانه می پردازیم که می توانید بدون ایجاد شکاف بین شما و همسرتان، تعارضات رابطه را حل کنید.


مقاله مرتبط:مهارت حل تعارض در والدین و خانواده


1. فریاد نزنید – ارتباط برقرار کنید

ارتباط سنگ بنای روابط سالم و موفق است. زوجینی که با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، حس اعتماد ایجاد می کنند. آنها درک می کنند که طرف مقابل چگونه فکر می کند و چه احساسی دارد و می داند از چه عواملی باید اجتناب کند.

هنگامی که همه چیز خراب می شود، حفظ خونسردی دشوار است. اگر می خواهید تعارض رابطه را بدون آسیب رساندن به شریک زندگی خود حل کنید، از فریاد زدن و داد زدن خودداری کنید.

با پرسیدن سوالاتی مانند:

  • چرا عصبانی هستی؟
  • ریشه مشکل چیست؟
  • چگونه می توانید تعارض را حل کنید؟
  • چگونه می توانید از بروز مجدد این موضوع در آینده جلوگیری کنید؟

2. گوش دادن را یاد بگیرید

هنگام حل تعارض، گوش دادن به اندازه صحبت کردن مهم است.

وقتی می شنوید که شریک زندگی تان چه می گوید، وقار خود را نشان می دهید. همچنین عاقلانه است که وقتی همسرتان احساسات خود را بیان می کند ساکت و صبور باشید. خوب گوش دهید و به پارنتر خود فیدبک دهید. همچنینمی توانید با پرهیز از حواس پرتی، تعارض رابطه را با احترام حل کنید.

در حین صحبت کردن، ارتباط چشمی خود را حفظ کنید و عواملی مانند تلویزیون، رادیو یا تلفن را از بین ببرید.


مقاله مرتبط:5 قانون مهم برای فیدبک دادن به پارتنرمان


3. زمان مناسب برای بیان تفاوت ها را انتخاب کنید

اگر مشکلی دارید که می خواهید با همسرتان درست کنید، مهم است که زمان مناسب را برای مطرح کردن آن انتخاب کنید. اگر همسرتان هوشیار و روحیه خوبی داشته باشد، حل مشکل به آرامی پیش خواهد رفت.

اما مطرح کردن موضوعی که می‌تواند منجر به مشاجره شود عاقلانه نخواهد بود. مخصوصا اگر او بداخلاق، خسته، استرس، گرسنه یا پریشان باشد.

4. مراقب لحن خود باشید

آیا لحن صدای خود را درک می کنید؟

گاهی اوقات فکر می کنیم که خوب و آرام صحیت می کنیم، درحالی که شریک زندگی ما از این بابت که سرش داد زدیم ناراحت است و گریه می کند! پس مهم است که از دیدگاه شخص دوم به خودمان نگاه کنیم. اگر می خواهید تعارض رابطه را بدون آسیب رساندن به شریک زندگی خود حل کنید، از استفاده از طعنه یا لحن تحقیر آمیز خودداری کنید.

مخصوصا مشاجره بصورت پیامکی راهی مطمئن برای سوء تفاهم توسط شریک زندگی شماست. چرا که همسرتان فقط حدس می‌زند که با چه لحنی با او صحبت می‌کنید. اگر احساس می‌کنید که از طریق پیامک سوء تفاهم می‌شوید، با همسرتان تماس بگیرید و بلافاصله موضوع را روشن کنید.

5. برای حل تعارض زوجین، احترام را حفظ کنید!

وقتی همه چیز شلوغ می شود، ممکن است به سخنان یا اعمال بی احترامی متوسل شوید که معمولاً انجام نمی دهید. بی احترامی به شریک زندگی خود یکی از بدترین کارهایی است که می توانید در طول دعوا انجام دهید.

شما می توانید با صرف یک دقیقه با آرامش، تضاد رابطه را بدون آسیب رساندن به همسرتان حل کنید. حل تعارض به این معنی نیست که ببینیم چه کسی می تواند بلندترین فریاد را بزند یا زخم های قدیمی را باز کند تا شریک زندگی شما را تسلیم کند. این در مورد حل یک مشکل است.

در هنگام اختلافات به شریک زندگی خود به صورت زیر احترام بگذارید:

  • صحبت فقطدر رابطه با موضوع مورد نظر
  • نظرات شریک زندگی خود را جدی بگیرید
  • عدم قطع صحبت های همسرتان
  • با حوصله گوش دادن

6. به یاد داشته باشید که یکدیگر را دوست دارید

وقتی ناراحت هستیم، تمایل داریم که فریفته شویم، اما مهم است که به یاد داشته باشیم که فردی که با او بحث می‌کنید، عشق زندگی شما نیز هست.

حتی خوشبخت ترین زوج ها هم در مورد هر موضوعی توافق ندارند. اشکالی ندارد که هر چند وقت یکبار با هم اختلاف نظر داشته باشید تا زمانی که با یکدیگر با عشق و احترام رفتار کنید.

با مشاجره نخوابید!

شما هرگز نمی دانید فردا چه اتفاقی خواهد افتاد، پس چرا آرایش نکنید و به خودتان یک خواب آرام شبانه نبخشید؟

7. همدلی داشته باشید

حل تعارض زوجین، بدون آسیب زدن به همزمانی که زوج‌ها نمی‌دانند نیت طرف مقابل چیست، سوء تفاهم‌ها به مشاجره تبدیل می‌شود. اینجاست که همدلی مطرح می شود. همدلی توانایی درک احساسات دیگران است. وقتی نسبت به همسرتان همدلی داشته باشید، می توانید خود را جای او بگذارید و مسائل را از دیدگاه او ببینید.

داشتن همدلی برای حل مسالمت آمیز تضاد روابط ضروری است. وقتی با همسرتان همدلی می کنید، توجه خود را به او معطوف می کنید، شکاف در بحث خود را از بین می برید، و شفقت را ترویج می کنید.

8. موافقت با تضاد

خواه در مورد سیاست، مذهب یا خانواده باشد، مواردی وجود دارد که شما و شریک زندگیتان به سادگی نمی توانید به توافق برسیم.

در این مواقع، بهتر است با مخالفت موافقت کنید. این بدان معناست که هر دوی شما قبول دارید که هیچ کدام نظر دیگری را در مورد موضوعی تغییر نمی دهند.

تا زمانی که موضوع مورد بحث فشاری نیست و تأثیر منفی بر پویایی خانواده شما نخواهد گذاشت، مانند تصمیمات مالی ضعیف یا مسائل مربوط به آن، به سادگی موافقت کنید که مخالفت کنید و ادامه دهید.

9. بخشیدن را یاد بگیرید

یکی از راه هایی که می توانید از آسیب رساندن به احساسات همسرتان در طول تعارضات رابطه ای جلوگیری کنید این است که یاد بگیرید چگونه او را ببخشید. گفتن اینکه کسی را می بخشید آسان است، اما بخشش چیزی فراتر از حرف شماست.

زمانی که اجازه می‌دهید موضوع مشاجره از بین برود، نشان می‌دهید که کسی را بخشیده اید- نه اینکه از آن به عنوان اهرمی در بحث آینده استفاده کنید.

بخشش واقعی به این معنی است که عصبانیتی را که احساس می‌کنید کنار بگذارید و پس از پایان مشاجره با شریک زندگی خود با عشق و احترام رفتار کنید.

سخن نهایی

یادگیری نحوه برقراری ارتباط برای زوج هایی که می خواهند تعارض رابطه را بدون آسیب رساندن به احساسات یکدیگر حل کنند ضروری است.

کلیدهای ارتباط عالی یادگیری گوش دادن، احترام ماندن، تلاش برای دیدن موقعیت از دیدگاه شریک زندگی و بخشش یکدیگر است. این نکات به شما کمک می کند تا مسائل خود را بدون شروع جنگ حل کنید.

منبعlifehack


#‌روانشناسی منبع: جعبه ابزار ذهنی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

بیشتر...