ممنوعیت توزیع آنلاین دارو برخلاف قانون مصوب هیئت مقررات زدایی tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان- رحمت الله اکرمی سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی در نامه‌ای رسمی به رئیس‌جمهور، بخشنامه اخیر سازمان غذا و دارو درباره ممنوعیت همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های توزیع دارو را غیرقانونی دانست و خواستار ابطال آن شد.

در این نامه سرپرست وزارت اقتصاد تأکید شده است که براساس مصوبه هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار، «فعالیت سکو‌های دارای مجوز با داروخانه‌های تحت نظارت سازمان غذا و دارو» به‌صراحت مجاز دانسته شده و سازمان غذا و دارو نیز موظف به تدوین و ابلاغ دستورالعمل نظارتی ظرف مدت چهار ماه شده است.

این نامه همچنین به مصوبه جلسه شماره ۷۷ هیئت مقررات‌زدایی اشاره دارد که در آن، برخلاف بند «ج» مصوبه، بخشنامه صادر شده است. بر اساس قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» مصوب سال ۱۴۰۲، تصمیمات هیئت مقررات‌زدایی برای تمامی دستگاه‌های صادرکننده مجوز لازم‌الاجراست و استنکاف از اجرای آن، موجب مجازات درجه شش خواهد شد.

مجازات درجه شش شامل حبس بیش از شش ماه تا دو سال، جزای نقدی بیش از ۲۰۰ میلیون تا ۸۰۰ میلیون ریال، شلاق از ۳۱ تا ۷۴ ضربه (و در جرایم منافی عفت تا ۹۹ ضربه)، محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت بیش از شش ماه تا پنج سال، انتشار حکم قطعی در رسانه‌ها، ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی تا حداکثر پنج سال، ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه و ممنوعیت از صدور برخی اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی، هر دو به مدت حداکثر پنج سال است.

در اردیبهشت‌ماه امسال، مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در بخشنامه‌ای به معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی، هرگونه همکاری مستقیم یا غیرمستقیم داروخانه‌ها با سکو‌های اینترنتی و کسب‌وکار‌های مجازی حمل‌ونقل کالا را در زمینه نسخه‌پیچی، تهیه و ارسال دارو ممنوع اعلام کرد.

این ممنوعیت شامل دارو‌های نسخه‌ای، بدون نسخه و اقلام یارانه‌ای نظیر شیر خشک است و تا زمان ابلاغ ضوابط فنی ارائه خدمات آنلاین دارورسانی ادامه خواهد داشت. همچنین اعلام شده که ضابطه فروش اینترنتی فرآورده‌های سلامت غیردارویی نیز در حال بازبینی است.

این در حالی است که در دولت سیزدهم، در وزارت بهداشت دستورالعملی برای ساماندهی فعالیت پلتفرم‌های آنلاین دارویی تدوین شد تا توزیع اینترنتی دارو تحت ضوابط مشخص از طریق داروخانه‌ها و نظارت دقیق سازمان غذا و دارو انجام شود. این دستورالعمل تأکید دارد که پلتفرم‌هامی‌توانند به‌عنوان واسطه‌ای برای اتصال بیمار به داروخانه‌های دارای مجوز عمل کنند. همچنین اجرای آن ابتدا به‌صورت آزمایشی در چهار استان قم، زنجان، قزوین و مازندران آغاز شده بود.

پیش‌تر نیز معاون قضایی دادستان کل کشور در نامه‌ای به دادستان عمومی و انقلاب تهران، خواستار بررسی تخلف سازمان غذا و دارو درخصوص اعمال این ممنوعیت شده بود.

منبع: خبرگزاری صداوسیما



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مدیر گمرک و صادرات دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد از تدوین و اجرای یک رویه جدید در حوزه ورود موقت کا

4 ساعت پیش

سه بسته متنوع بیمه‌ای با نرخ‌های ۸۵، ۱۰۰ و ۱۱۵ هزار تومان برای زائران اربعین طراحی شده است.

4 ساعت پیش

معاون وزیر جهاد از طرح تشدید نظارت بهداشتی بر دام و فرآورده های آن در ایام‌محرم و تاسوعا و عاشورا خب

7 ساعت پیش

طبق اعلام سازمان هواپیمایی کشور بازگشت وجوه پرواز‌های ابطالی سازمان هواپیمایی کشور طبق ضوابط در حال

8 ساعت پیش

سخنگوی وزارت راه و شهرسازی گفت:آسمان مرکز و نیمه غربی کشور برای پروازهای عبوری بین‌المللی باز است، ه

6 ساعت پیش

وزیر امور اقتصادی و دارایی، از برنامه‌ریزی گسترده برای جبران خسارت‌های جنگ و تداوم خدمات بانکی و گمر

7 ساعت پیش

معاون ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، از تعلیق نمایشگاه‌های بین‌المللی داخل

4 ساعت پیش

دولت و تمام ارکان آن پای کار ایستاده‌اند تا از بازار سرمایه حمایت کنند و اجازه ندهند سهام‌داران در ا

6 ساعت پیش

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت:کارگروه بازسازی پسا جنگ نیز به منظور بهره‌مندی از متخصصان تاسیس

5 ساعت پیش

بیشتر...