خبرآنلاین |
12 ماه پیش

چه چیزی باعث می شود بترسیم ریشه اصلی ترس های روانی چیست خبرآنلاین

چه چیزی باعث می‌شود بترسیم؟/ ریشه اصلی ترس‌های روانی چیست؟

محیانیوز نوشت: باورهایی که در ذهن ما وجود دارند و این باورها، بر اساس ورودی هایی هستند که باعث شده اند باورهای غلطی نظیر همین ترس ها، در ذهن ما به وجود بیایند.

سال هاست که شیوه تربیتی در کشور ما بسیار غلط است، به این شکل که ما به کودکان‌مان هرگز اجازه اشتباه کردن نمی دهیم و ترس از اشتباه و قضاوت شدن در بند بند وجود آن ها تا بزرگسالی ریشه می کند و چه بسا تا زمان مرگ.

ریشه همه ترس های ما، در جامعه شرقی ایران ترس از اشتباه و ترس از قضاوت شدن است که منشا اصلی تمام ترس های روانی ماست، ما با انتشار مطالب این مقاله سعی کرده ایم بگوییم که فضا برای اشتباه هست، دست از کمال گرایی بردارید و از چیزی نترسید بر خلاف فرهنگ و سنت غلطمان که همواره سعی کرده خلافش را یادمان بدهد، فهمیدن این موضوع بسیار مهم است و چالش های خودش را دارد.

یک مطالعه جدید شواهد قوی از دو مدار غیر همپوشانی ارائه کرده است که با هم کار می کنند تا ترس را در مغز ما ایجاد کنند. تیم محققین دریافتند که نورون هایی که از مولکولی به نام پپتید مرتبط با ژن کلسی تونین (CGRP) استفاده می کنند، نقش مهمی در این فرآیند دارند که ترس را در بخش مرکز ترس و در آمیگدال مغز به وجود می آورد.

محققان با آزمایش فرضیه خود بر روی موش های اصلاح شده ژنتیکی، دو جمعیت متمایز از این نورون های CGRP را در ساقه مغز و تالاموس یافتند که به آمیگدال حیوان متصل می شوند. نورون های انسانی نیز CGRP را بیان می کنند، بنابراین ممکن است این مدار در شرایطی مانند میگرن، اختلال استرس پس از سانحه و اختلال اوتیسم درگیر باشد.

چه چیزی باعث می‌شود بترسیم؟/ ریشه اصلی ترس‌های روانی چیست؟

محققان یک دستگاه کوچک برای تصویربرداری از کلسیم به نام مینیسکوپ در موش ها تعبیه کردند که به دانشمندان اجازه می دهد تا فعالیت نورون های CGRP را در حالی که موش آزادانه در حال پرسه زدن است، ردیابی کنند. سپس موش ها با محرک های تهدید آمیز از جمله یک شوک کوچک، صدای انفجار، شبیه سازی پرواز یک پرنده شکاری و ایجاد بوی روباه با پنبه آغشته به مدفوع این حیوان، مواجه شدند. در این مطالعات دانشمندان فعالیت ۱۶۰ نورون CGRP را ثبت کردند.

محققان دریافتند که بیشتر نورون های CGRP زمانی که موش با صداها، مزه ها، بوها، احساسات و نشانه های بصری تهدید آمیز مواجه می شود، فعالیت خود را افزایش داده و نورون ها به شدت به محرک های کنترل پاسخ نمی دهند.

سونگ هان (Sung Han) عصب‌ بیولوژیست در موسسه مطالعات بیولوژیکی سالک در کالیفرنیا می ‌گوید: مسیر مغزی که ما کشف کردیم مانند یک سیستم هشدار مرکزی عمل می ‌کند. ما هیجان زده بودیم که متوجه شدیم نورون های CGRP توسط نشانه های حسی منفی شامل پنج حواس بینایی، صدا، چشایی، بویایی و لامسه فعال می شوند.

با این یافته ها محققان می ‌خواستند تأیید کنند که این نورون‌ های CGRP برای درک تهدید چندحسی مورد نیاز هستند. به عبارت دیگر، نورون های دیگر همان واکنش ترس را ایجاد نمی کردند. بنابراین محققان در موش ‌ها، نورون‌ های CGRP را خاموش کردند و آزمایش را دوباره انجام دادند تا ببینند آیا حیوانات همچنان همان الگوی رفتار ترس را در پاسخ به محرک‌ های ترسناک نشان می ‌دهند یا خیر.

پژوهشگران دریافتند موش هایی که این نورون ها را خاموش کرده بودند، به طور قابل توجهی کمتر به شوک الکتریکی پا یا صداهای بلند پاسخ می دادند. به گفته دانشمندان، این نتایج نشان می دهد که نورون های CGRPSPFp و CGRPPBel برای میانجیگری پاسخ های رفتاری به مجموعه های مختلف تهدیدات چندحسی مورد نیاز هستند.

محققان نتیجه می‌ گیرند که همگرایی همه این سیگنال‌ های تهدید آمیز در یک ناحیه واحد از مغز، ممکن است به حیوانات کمک کند تصمیم‌ گیری را تسهیل کنند و اگر همین مدار عصبی CGRP در انسان یافت شود، ممکن است به درمان شرایط پزشکی مانند میگرن کمک کند. شرح کامل این پژوهش و یافته های آن در آخرین شماره مجله تخصصی Cell Reports منتشر شده است.

بیشتر بخوانید:

چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم؟/ توصیه‌هایی برای کارآمدتر کردن آن

چگونه کودکی شاد تربیت کنیم؟/ ۷ویژگی رفتاری کودکان شاد

۳۵۲۳۶



#‌اخبار_جامعه #‌اخبار_اجتماعی منبع: خبرآنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ایسنا نوشت: دبیر کل سازمان ملل متحد امروز در دوبی هشدار داد که امسال گرمترین سال تاریخ بشر خواهد بود.

12 ساعت پیش

تسنیم نوشت: سازمان هواشناسی، انتظار فعالیت پدیده ال‌نینو و وقوع بارش های فرانرمالی در فصل پاییز را داشت که آبان ماه نیز با کاهش قابل توجه بارندگی، به پایان رسید.

8 ساعت پیش

تسنیم نوشت: فرماندار دلفان از واژگونی مینی‌بوس حامل دانش‌آموزان در این شهرستان خبر داد.

13 ساعت پیش

فیلی که فعالان حقوق حیوانات آن را "غمگین ترین دنیا" می‌نامند، در مانیل، جایی که او تنها فیل در باغ وحش و کشور بود، مرد.

14 ساعت پیش

ایسنا به نقل از مدیکال دیالوگز نوشت: محققان دریافتند که رژیم گیاه‌خواری کم چرب ممکن است به کنترل گرگرفتگی مرتبط با یائسگی کمک کند.

14 ساعت پیش

زلزله تهران و وضعیت ایمنی این شهر مقابل زمین‌لرزه همواره مورد توجه بوده است، مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله، با حضور در کافه خبر خبرآنلاین اظهار نظر جالبی درباره ایمنی تهران دارد، صحبت‌های او را ببینید.

8 ساعت پیش

ایسنا نوشت: جدید «بیمه تکمیلی» بازنشستگان تامین اجتماعی امسال نیز با بیمه آتیه سازان حافظ با پرداخت سرانه ماهانه ۳۱۰ هزار تومان منعقد و بنابر اظهارات مدیرعامل شرکت آتیه سازان حافظ ، بیمه تکمیلی این بازنشستگان از اول آذرماه آغاز شده است.

10 ساعت پیش

سوپاترا، به عنوان پرموترین دختر جهان شناخته شده می‌شد.

9 ساعت پیش

ایسنا نوشت: بسیاری از افراد با بیماری رفلاکس معده (GERD) دست و پنجه نرم می‌کنند که می‌تواند در موقعیت‌های مختلف برای آن‌ها آزاردهنده باشد.

8 ساعت پیش

بیشتر...