حقوق نیوز |
2 سال پیش

چگونه با افراد پارانوئیدی رفتار کنیم تا احساس امنیت کنند حقوق نیوز

چگونه با افراد پارانوئیدی رفتار کنیم تا احساس امنیت کنند؟

پارانویا چیست؟

پارانویااین احساس است که شما توسط رفتار یا گفتار افراد دیگر تهدید می شوید و آن ها علیه شما کار می کنند حتی اگر هیچ مدرکی دال بر صحت آن وجود نداشته باشد. این اتفاق برای بسیاری از افراد در مقطعی رخ می دهد اما اگر این احساسات بیش از حد و به شکل دنباله دار ایجاد شوند نگران کننده خواهند بود.

ویژگی اصلی بیماری پارانویا بدگمانی، شک و بی اعتمادی به همه افراد است.

پارانویا یک بیماری نادر بهداشت روانی است که در آن شما معتقد هستید که دیگران بی انصاف هستند، دروغ می گویند یا به طور فعالانه سعی می کنند به شما آسیب برسانند در حالی که هیچ مدرکی در این مورد وجود ندارد. در این حالت شما اصلاً فکر نمی کنید پارانوئید هستید، زیرا مطمئنید که تمام احساسات و افکار بدبینانه شما واقعیت دارد.

توجه داشته باشید مضطرب بودن و اهمیت دادن به رفتار یا نظر دیگران به این معنا نیست که شما یک بیماری روانی دارید. پارانویا زمانی اتفاق می افتد که به شکل مستمر و غیرعادی نسبت به عملکرد دیگران مشکوک یا بدبین باشید و صد در صد از درستی افکار و احساسات بدبینانه خود درباره دیگران مطمئن هستید. حتی زمانی که واقعیت ها ثابت می کنند که این واقعیت ندارد.

علائم پارانویا

علائم پارانویا می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • دفاعی، خصمانه و تهاجمی بودن
  • راحت آزرده شدن
  • اعتقاد بر این است که همیشه حق با شماست و در آرامش یا رها کردن مراقبت خود مشکل دارید
  • عدم امکان سازش، بخشش یا پذیرش انتقاد
  • عدم اعتماد یا اعتماد به دیگران
  • خواندن معانی پنهان در رفتارهای عادی افراد

چگونه با بیماران پارانویید رفتار کنیم؟

اگر خویشاوند یا دوستی دارید که ممکن است افکار پارانوئید داشته باشند دانستن نحوه کمک به آن دشوار است. ممکن است از نحوه واکنش خود مطمئن نباشید به ویژه اگر با باورهایی که آنها بیان می کنند موافق نباشید.

در نظر بگیرید که آیا مبنایی برای اعتقادات آنها وجود دارد؟

حتی اگر احساس می کنید که افکار آنها توجیه پذیر نیست باید به یاد داشته باشید که بسیاری از افکار پارانوئید از نگرانی در مورد یک موقعیت واقعی ایجاد شده اند. سعی کنید بررسی کنید که آیا مبنایی برای ترس آنها وجود دارد یا خیر. این می تواند به هر دوی شما کمک کند تا بفهمید چگونه افکار رشد کرده اند.

آشکارا صحبت کنید

باورهای پارانوئید می توانند باعث احساس انزوا در افراد شوند اما صحبت درباره آنها می تواند به کاهش استرس کمک کند. ممکن است متوجه شوید که دیدگاه شما اطمینان و نظر متفاوتی به آنها می دهد.

به ترس های آن ها بی اهمیت نباشید

حتی اگر قبول ندارید که آنها در معرض تهدید یا خطر هستند سعی کنید احساس آنها را درک کنید. این مهم است که تشخیص دهید احساسات آنها بسیار واقعی است حتی اگر احساس می کنید اعتقاداتی آنها بی اساس است.

روی احساسات آنها تمرکز کنید

بر سطح ناراحتی که احساس می کنند تمرکز کنید و به آنان آرامش دهید.

این کمک می کند تا با تمرکز بر احساسات با آشفتگی مقابله کنید ... [و] عبارات کلی تسکین دهنده ای مانند "همه چیز خوب است، هیچ جای نگرانی وجود ندارد، شما در امان هستید به شکستن چرخه پارانویا کمک کند.

از آنها برای درخواست کمک حمایت کنید

شما نمی توانید کسی را مجبور به دریافت کمک کنید. اگر او کمک نمی خواهد مهم است که به عزیز خود اطمینان دهید که درخواست کمک مفید است.

به خواسته های آنها احترام بگذارید

حتی اگر احساس می کنید بهترین را می دانید مهم است که به خواسته های آنها احترام بگذارید و سعی نکنید بدون آنها تصمیم بگیرید.

بدانید چگونه می توانید در مواقع ضروری کمک بگیرید

اگر عزیز شما نتوانسته است در مورد تجربیات خود با شما صحبت کند ممکن است قبل از اینکه بفهمید به کمک احتیاج دارد در وضعیت بسیار ناخوشایند قرار بگیرید. بنابراین باید راه های در خواست کمک در مواقع ضروری را بدانید

دیگر راه های کمک به بیمار پارانوئیدی

در اینجا راه هایی برای کمک به فرد مبتلا به پارانوئید آمده است:

  • بحث نکنید..در مورد ترس های فرد سوال بپرسید و اگر شخص می خواهد به حرف شما گوش دهددر مورد پارانویا با او صحبت کنید. اگر کسی شما را تهدید می کندباید برای کمک تماس بگیرید.
  • در صورت نیاز از دستورالعمل های ساده استفاده کنید.به فرد بگویید هیچ آسیبی به او نمی رسد و شما می توانید کمک کنید. به عنوان مثال به بگویید:بنشینیدو اجازه دهید در مورد آن صحبت کنیم.
  • به فرد فضای شخصی کافی بدهید تا احساس نکند در دام افتاده یا احاطه نشده است.با شخص بمانید اما در فاصله ای که برای او و شما راحت است. بیشتر از یک دست فاصله داشته باشید.
  • اگر فکر می کنید کسی در خطر است برای کمک تماس بگیرید.
  • در صورت امکان فرد را از علت ترس یا سر و صدا و فعالیت دور کنید. از شخص بخواهید به شما بگوید چه چیزی باعث ایجاد ترس در او می شود. مستقیما توضیح دهید که شما نمی ترسید.
  • فرد را بر واقعیات متمرکز کنید.
  • قبل از انجام هر کاری به فرد بگویید که قصد انجام آن را دارید. به عنوان مثال: من می روم تلفن همراه خود را بیرون بیاورم.
  • به فرد کمک کنید از چیزهایی که می ترسد دوری کند. به عنوان مثال اگر فرد از سگ می ترسد از آنها دوری کنید.
  • چراغ ها را روشن بگذارید اگر این باعث می شود ترس فرد کمتر شود.
  • در مورد ترس های فرد زمانی که او پارانوئید نیست صحبت کنید و برای کنترل ترس ها در هنگام بروز آنها برنامه ریزی کنید.
  • به فرد کمک کنید فهرستی از ترس های خود تهیه کند. در پایان از شخص بخواهید بنویسد: "این چیزها به من آسیب نمی رساند. این ترس ها نشانه بیماری من هستند. اگر من به دنبال کمک باشم آنها از بین می روند." اصرار نکنید که شخص این کار را انجام دهد. انجام این کار ممکن است باعث شود فرد شما را به عنوان بخشی از باور پارانوئید در نظر بگیرد.


#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

بیشتر...