خبرگزاری ایسنا |
3 سال پیش

جمهوری اسلامی: چرا وعده واکسن دادید ایسنا

جمهوری اسلامی: چرا وعده واکسن دادید؟

«آقای وزیر بهداشت درباره واکسن وعده‌های طلائی دادند ولی محقق نشد. مردم می‌گویند شما که از تحریم‌ها خبر داشتید، چرا وعده واکسن دادید و از آن به عنوان یک معجزه سخن گفتید؟»

به گزارش ایسنا، در سرمقاله امروز روزنامه «جمهوری اسلامی» می‌خوانیم: «از امروز، محدودیت‌های جدیدی که شامل ممنوعیت مشاغل ۲ و ۳ و ۴ می‌شوند برای کنترل موج چهارم کرونا اِعمال خواهند شد. این اقدام، بسیار دیر صورت گرفت بطوری که اگر در این زمینه کوتاهی نمی‌شد و از ۱۵ اسفند محدودیت‌هایی در زمینه خریدهای عید، رفت‌ و آمدهای درون‌شهری به‌ویژه با مترو و اتوبوس، مسافرت‌های بین‌شهری و حضور در رستوران‌ها و پارک‌ها و تفریحگاه‌ها اِعمال می‌شد، قطعاً اکنون گرفتار موج چهارم کرونا نبودیم.

هشدارهای زیادی در زمان مناسب داده شد و حتی مسئولان وزارت بهداشت هم این هشدارها را دادند ولی گوش شنوایی پیدا نشد و تصمیم لازم برای کنترل کرونا گرفته نشد. تنها اقدام مناسب، ممنوعیت حضور در پارک‌ها و تفریحگاه‌ها در روز ۱۳ فروردین در شهرهای قرمز بود که دیدیم با موفقیت همراه بود و مردم به آن عمل کردند.

این تجربه نشان می‌دهد اکثریت مردم آمادگی دارند به مقررات عمل کنند و از قوانین سرپیچی نکنند. آنچه باقی می‌ماند کوتاهی مسئولین ستاد ملی مبارزه با کروناست که در مواقع لازم تصمیم نمی‌گیرد و قرارگاه عملیاتی این ستاد نیز که مسئولیت نظارت بر اجرای مقررات را برعهده دارد، در مواردی که مقررات وضع می‌شود به وظیفه خود به درستی عمل نمی‌کند.

سوالی که در چنین وضعیتی مطرح می‌شود این است که در برابر بی‌تصمیمی‌ها و بی‌عملی‌ها چه باید کرد؟

یک راه که راهی انحرافی است و متاسفانه بعضی مسئولین بهداشت کشور آن را انتخاب کرده‌اند این است که التماس می‌کنند، خواهش می‌کنند و از بی‌تصمیمی‌ها و بی‌عملی‌ها گلایه‌مند می‌شوند و آن را مرتباً تکرار می‌کنند. روشن است که اولاً با التماس و تمنا و خواهش، مشکلی حل نمی‌شود و ثانیاً به زبان آوردن این مطالب و تکرار آنها برای خارج‌کردن خود از زیر سوال و خود را نزد افکار عمومی تبرئه‌کردن است. چنین روشی، با مسئولیت‌پذیری سازگاری ندارد و افکار عمومی نیز کسی را با این روش‌ها تبرئه و از زیر سوال خارج نمی‌کند.

متاسفانه اخیراً راه دیگری اختراع شده و آن این است که مسئولان بهداشتی تقصیر را به گردن دیگران می‌اندازند و عجیب اینکه آن دیگران را نیز نام نمی‌برند و با مجهول باقی گذاشتن مقصرین، افکار عمومی را دچار سرگردانی می‌کنند. معاون کل وزیر بهداشت، اخیراً در مصاحبه‌ای در جواب این سوال که چه کسی مانع تصمیم‌گیری برای قرنطینه یا اِعمال محدودیت‌ها می‌شود؟ گفت نمی‌توانم اسم ببرم. خود وزیر بهداشت هم در یک سخنرانی ضمن تکرار چندین‌باره التماس‌ها و تمناها و اینکه مردم به خواهش‌های ما اعتنا نمی‌کنند به سراغ تصمیم‌گیران نیز رفت و گفت: «اگر قرار باشد که عدم توفیق در مدیریت اپیدمی را به حساب وزارت بهداشت بنویسند، دهانم باز خواهد شد و خواهم گفت که کی‌ها قصور کردند. نمی‌گذارم خون شهید سلامت پایمال بعضی دغدغه‌های دیگر شود. نخواهم گذاشت».

این شیوه نیز با مسئولیت‌پذیری سازگاری ندارد. آقایان مسئول در وزارت بهداشت و در عرصه بهداشتی کشور باید بدانند که در برابر جان تک‌تک مردم مسئولند و در برابر مرگ کسانی که در اثر قصورها و تقصیرهای مربوط به کنترل کرونا جان خود را از دست می‌دهند، باید پاسخگو باشند. آقای وزیر بهداشت درباره واکسن هم وعده‌های طلایی دادند ولی محقق نشد بطوری که اکنون میزان واکسیناسیون کرونا در ایران کمتر از یک درصد است در حالی که حتی در بعضی کشورهای اطراف ما این میزان به بالای ۵۰ درصد هم رسیده است. لابد این نارسایی را هم به گردن تحریم‌ها می‌اندازند و به هر حال برای هر صنفی یک مقصر پیدا می‌کنند ولی مردم می‌گویند شما که از تحریم‌ها خبر داشتید، چرا وعده واکسن دادید و از آن به عنوان یک معجزه سخن گفتید؟

راه درست این است که وقتی یک مسئول می‌بیند به هر دلیل نمی‌تواند به مسئولیتی که برعهده دارد عمل کند، جای خود را به کسی بدهد که قدرت کافی برای انجام آن وظیفه را دارد. متاسفانه در کشور ما هیچ مسئولی خود را موظف به استعفا دادن به خاطر قصور یا تقصیر و یا ناتوانی از انجام وظیفه نمی‌داند و کاسه کوزه‌ها را بر سر دیگران شکستن به یک فرهنگ تبدیل شده است. جان و سلامت مردم را نمی‌توان گروگان چنین فرهنگ زیانباری قرار داد.

همه باید در برابر مردم و در برابر خدا پاسخگو باشیم. ماه رمضان که در حال نزدیک شدن است، فرصت خوبی برای تهذیب نفس است. با تهذیب نفس می‌توانیم به وظایف خود آنگونه که خدا می‌خواهد و به مصلحت بندگان خداست عمل کنیم.

انتهای پیام



#‌اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان سیستان و بلوچستان از کشف 14 تن برنج احتکار شده در زاهدان خبر داد.

یک ربع پیش

معاون بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: منشاء اصلی ناترازی برق در کشور ناترازی‌های مالی در این صنعت بوده که با اصلاح فرآیندهای مالی، جریان نقدینگی در صنعت برق رشد محسوس داشته و چالش‌های موجود در تولید و مصرف برطرف خواهد شد.

یک ربع پیش

رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور گفت: کشته‌های تصادفات نوروزی به ۵۸۵ نفر رسید.

نیم ساعت پیش

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان، گفت: برای کمک به توسعه گردشگری و ایجاد ایام خوش نوروزی برای مهمانان، دهیاران روستاها ساماندهی شدند.

یک ربع پیش

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، گفت: 2 هزار و 300 نفر از خدمات بیمارستان امام هادی (ع) شهرستان دیر در جنوب استان بوشهر در ایام نوروز بهره‌مند شده‌اند.

یک ربع پیش

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان همدان از بازدید 507 هزار و 809 نفر از جاذبه‌های گردشگری و آثار تاریخی همدان خبر داد.

یک ربع پیش

علی حیدریان بازیکن تیم ملی هندبال ساحلی ایران در نمایش هندبال ساحلی فدراسیون جهانی در کنار ستارگان جهان در حاشیه بازی‌های المپیک پاریس شرکت خواهد کرد.

یک ربع پیش

فرماندار کاشان توضیحاتی را در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت در کاشان ویژه تخصیص زمین به خانوارهای دارای شرایط ارائه کرد.

یک ربع پیش

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان از کشف 20 هزار متر مربع زمین‌خواری در اراضی شهرستان مرکز استان خبر داد.

یک ربع پیش

بیشتر...