خبرگزاری ایسنا |
2 سال پیش

اینجا وامدار تک درخت ۵۰۰ ساله عباس کیارستمی است ایسنا

اینجا وامدار تک‌درخت ۵۰۰ ساله عباس کیارستمی است
عکس تزیینی است

این جایزه وامدار تک‌درختی است که در حومه‌ی دماوند واقع در روستای آرو حدود ۵۰۰ سال ریشه دوانده است. این درخت هرساله در فصول مختلف، سوژه‌ی عکس‌های عباس کیارستمی بوده است. عکس‌های این درخت در گالری‌های مطرح جهان از جمله ژرژ پُمپیدو در پاریس و موزه هنرهای معاصر نیویورک به نمایش گذاشته شده است. «عکس پنج» نمایشگاهی است که در راستای برگزاری این جایزه، این روزها در گالری شیرین در حال برگزاری است و تا هفتم مهرماه نیز ادامه دارد.

خبرنگار ایسنا با حضور در گالری شیرین و گشتی در این نمایشگاه، گزارشی از مشاهدات خود را ارائه داده است.

در توضیح نمایشگاه گروهی «عکس پنج» آمده است: «جایزه بین‌المللی عکس پنج یک رویداد بین‌المللی در حوزه عکس و ویدئوآرت است که قصد آن ایجاد پل ارتباطی بین کشورهای مختلف جهان و تبادل اندیشه و فرهنگ‌های مختلف با این سرزمین پهناور است. این جایزه وامدار تک‌درختی است که در حومه‌ی دماوند واقع در روستای آرو حدود ۵۰۰ سال ریشه دوانده است. این درخت هرساله در فصول مختلف سوژه‌ی عکس‌های عباس کیارستمی کارگردان و عکاس بین‌المللی قرار گرفته است. عکس‌های این درخت در گالری‌های مطرح جهان از جمله ژرژ پمپیدو در پاریس و موزه هنرهای معاصر نیویورک به نمایش گذاشته شده است.این تک درخت حدود دو سال پیش توسط مهدی شادی زاده عکاس و مستندساز و بنیانگذار جایزه عکس پنج به ثبت رسیده است و برای تجلیل هر ساله از این سمبل فرهنگی و نمادین که بهترین اثر و یادآور این کارگردان و عکاس بزرگ است، دلیلی بر بنیان این جشنواره بوده است. نام «۵» برگرفته شده از فیلم «۵» ساخته عباس کیارستمی است، این فیلم که در سال ۲۰۰۳ میلادی ساخته شد، در برگیرنده‌ی پنج نمااست، که هر کدام به‌طور متوسط دارای زمانی در حدود ۱۶ دقیقه هستند. نام پنج در اواخر سال ۱۳۹۹ توسط شورای سیاست‌گذاری برای این جشنواره انتخاب شد.

گالری شیرین مفتخر است برای اولین بار در ایران میزبان نمایش عکس‌های منتخب این رویداد باشد.»

این نمایشگاه که در دو طبقه در حال برگزاری است، تصاویر عکاس‌های ایرانی و خارجی را به نمایش گذاشته است که همگی در قالب چاپ دیجیتال فوجی فیلم هستند. مهدی شادی زاده، هنرمند و دبیر این نمایشگاه در توضیح این نوع از چاپ می‌گوید: «اتفاقی که شاید امسال و در این دوره شانس خیلی خوبی بود، آشنایی ما با نمایندگی فوجی فیلم در ایران بود. فوجی فیلم هم جایزه جشنواره ما را داد و هم یکی از باکیفیت‌ترین کاغذهایی که تولید می‌کنند را در اختیار ما قرار دادند و ما هم پذیرفتیم. در نهایت نیز چاپ عکس‌ها با کاغذهای فوجی فیلم اتفاق افتاد.»

این هنرمند در ادامه خاطرنشان کرد: «عکاسی با دوربین‌های مختلفی انجام شده است اما چاپ عکس‌ها با کاغذهای فوجی فیلم بوده است.»

نمایشگاه عکس پنج که برخلاف دوره گذشته آثار کمتری با موضوع کرونا در آن به چشم می‌خورد در طبقه اول به نمایش آثار هنرمندانی مثل مصطفی مرتضوی، محمدرضا رجایی مقدم، کیهان محمدی و سایر هنرمندان اختصاص دارد.

«پرسه در مه» نام اثر کیهان محمدی است که در این طبقه در معرض دید قرار داده شده است. او در توضیح این اثر به خبرنگار ایسنا گفت: «من روزهایی که هوا خیلی بد می‌شود عاشق عکاسی کردن می‌شوم و آن لحظاتی که شاید هیچ کس از خانه بیرون نرود من در خلوت و تنهایی در مناطقی از کردستان به عکاسی می‌روم. روزی که «پرسه در مه» را عکاسی کردم نیز هوا مه آلود بود و چند سگ در آن مکان در حال پرسه زنی بودند و در اطراف یک خانه مخروبه که چند درخت نیز داشت کلاغ‌ها در حال پرواز بودند. سگ‌هایی که در آن لحظه در حال پرسه زنی برای شکار کلاغ‌ها بودند، من را به این اسم رساندند.»

«پرسه در مه» اثری از کیهان محمدی

این نمایشگاه که پذیرای هنرمندان خارجی نیز هست، در طبقه دوم گالری آثارشان را به نمایش گذاشته است. این هنرمندان که تصاویری از آثار آنان را در پایین‌تر مشاهده می‌کنید، عبارتند از: فرانچسکو رومرو، کریستف جاکروت، اف. دیلک یولار، روبرت ونکوزولد، مورات گرمن، ریجارد توشمن، زید بن رومضان، رنزو گرانده و اکسل ایکنبرگر.

درادامه تصاویری از آثار شرکت کننده در این نمایشگاه را مشاهده می کند:

اثری از اف. دیلک یولار


اثری از مورات گرمن از «مجموعه ابرها»

اثری از روبرت ون کوزولد

«همپتون شرقی»، اثری از ریچارد توشمن

اثری از کریستف جاکروت


به گزارش ایسنا نمایشگاه عکس پنج که دوره دوم آن در گالری شیرین در حال برگزاری است، تا هفتم مهر ماه ادامه دارد.

انتهایپیام



#‌اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اما حقیقت این است که این تجملات در زندگی سلبریتی ها همیشگی نیستند. چرا که گهگاه ممکن است آن ها را در مکان های عمومی در حال انجام کارهای عادی و معمولی، درست مثل بقیه ی مردم ببینید.

1 ساعت پیش

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزء موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگارها صورت گرفته اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگارها نمی‌رود.

1 ساعت پیش

ارتفاعات سخت‌گذر بازی‌دراز با قله‌های بلند و شیب‌های تند و بریدگی‌های ممتد از اهمیت ویژه‌ای در منطقه مرزی استان کرمانشاه برخوردار است و هرساله هزاران نفر را با پای پیاده به سمت این قرارگاه برای تجدید پیمان با رشادت‌های دوران دفاع مقدس می‌کشاند.

نیم ساعت پیش

تصاویری متفاوت از سومین سالگرد شهادت سردار «سید محمد حجازی»، به ثبت رسیده است.

1 ساعت پیش

فرازی از زیارت عاشورا گویای آن است که باید دید اول‌بار چه کسانی اساس ظلم و جور در حق اهل بیت وحی را بنا نهادند و جایگاهی که خداوند به واسطه پیامبرش به آن انوار مقدس بخشیده بود، سلب کردند.

یک ربع پیش

معصومه حائری درباره ازدواجش با مصطفی خمینی گفته است: در واقع من نمی‌خواستم ازدواج کنم و قصد داشتم به درسم ادامه بدهم و به کشورهای خارجی سفر کنم؛ اما طبق رویه و روال خانواده‌های سنتی، پدرم نظرش این بود که من ازدواج کنم و من هم قبول کردم و مرحوم حاج آقا مصطفی هم چون به پدرم علاقه داشت، از من خواستگاری کرد و پدرم نیز به جهت اعتمادی که به امام و حاج آقا مصطفی داشت جواب مثبت داد.

نیم ساعت پیش

در ادامه خیزش دانشگاههای آمریکا علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، صدها دانشجو در ایالت‌های مختلف به دست نیروهای پلیس دستگیر شدند.

2 ساعت پیش

جنگ در غزه امروز وارد دویست و سومین روز خود شد، طولانی‌ترین جنگی که اشغالگران تاکنون در آن درگیر شده‌اند و هیچ چشم‌انداز روشنی نیز برای خلاصی از آن پیش رو ندارند.

یک ربع پیش

یک باستان‌شناس ایتالیایی ادعا کرده است که پس از رمزگشایی پاپیروس‌های هرکولانیوم، محل دقیق قبر افلاطون را در محوطۀ باستانی آکادمی افلاطونی در شهر آتن پیدا کرده است.

1 ساعت پیش

بیشتر...