هشدار کمبود کود شیمیایی به دلیل مشکلات تخصیص ارز تسنیم
فرشاد طیاری، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی کشور، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیم، با اشاره به چالشهای جدی صنعت کود شیمیایی در کشور، اظهار داشت: در حال حاضر تولیدکنندگان این بخش با دو مسئله مهم و سرنوشتساز مواجه هستند که در صورت تداوم، تأمین نیازهای بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور را به مخاطره خواهد انداخت.
وی افزود: نخستین مشکل مربوط به تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به اغلب کودهای کشاورزی و مواد اولیه وارداتی طی سالهای گذشته است. با وجود درخواستهای مکرر انجمن برای عدم اختصاص این ارز به بسیاری از مواد اولیه، وزارت جهاد کشاورزی اصرار بر ادامه این سیاست دارد.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی کشور، ادامه داد:پس از تخصیص ارز، ابهاماتی درباره نحوه فروش این کالاها با قیمت مصوب سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مطرح شد. اکنون، از فروردین 1402 تاکنون، این موضوع در دست بررسی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت و سایر نهادهای ذیربط قرار دارد و متأسفانه هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده است.
طیاری خاطرنشان کرد: این بلاتکلیفی باعث شده است که بسیاری از تولیدکنندگان نتوانند تعهدات ارزی خود را با بانکهای عامل تسویه کنند و در نتیجه، امکان ثبت سفارش جدید را از دست دادهاند. این امر، به کاهش موجودی مواد اولیه و تضعیف روند تولید منجر شده است.
وی با اشاره به مشکل دوم گفت: موضوع تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه تولید کود شیمیایی نیز طی حدود 18 ماه گذشته به معضل دیگری برای تولیدکنندگان تبدیل شده است. طی این مدت، هیچ ارزی برای واردات برخی از مواد اولیه تخصیص نیافته است. بسیاری از بازرگانان و تولیدکنندگان، کالاهای خود را با اعتبار شخصی وارد گمرک کردهاند اما به دلیل عدم تخصیص ارز، تأمینکنندگان خارجی یا از ارسال کالا خودداری کردهاند یا اسناد لازم برای ترخیص را ارائه نمیکنند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی کشور تأکید کرد: ما از وزارت جهاد کشاورزی درخواست داریم که هر چه سریعتر تکلیف این دو موضوع را روشن کند تا تولیدکنندگان بتوانند با اطمینان برای تأمین مواد اولیه برنامهریزی کنند. در حال حاضر، بسیاری از شرکتهای تولیدکننده با وجود داشتن اعتبار کافی، از واردات مواد اولیه صرف نظر میکنند تا از مشکلات و ریسکهای جانبی مصون بمانند.
طیاری در پایان گفت: تداوم این وضعیت، بدون شک منجر به کمبود انواع کود در کشور خواهد شد و افزایش قیمتها در بازار را به دنبال خواهد داشت. چنین روندی نه تنها تولیدکنندگان بلکه کشاورزان و نهایتاً امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد. امیدواریم با ورود جدیتر نهادهای ذیربط و تسریع در تصمیمگیریها، این بحران پیش از تعمیق، مرتفع شود.
انتهای پیام/
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
اگر بریکس بتواند بدون تکرار اشتباهات غرب فضایی برای مشارکت برابر کشورهای کوچک و بزرگ فراهم کند، آنگاه میتوان امیدوار بود که نظم نوینی متولد شده که در آن، به جای قانون جنگل، قانون گفتوگو حاکم است.
وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین جانباختن شماری از ایرانیان در حادثه انفجار در بندر شهید رجایی را تسلیت گفت.
شعبه بانک تجارت در اسکله بندر شهید رجایی با وجود وارد آمدن آسیب جدی پس از حادثه دلخراش اخیر با دستور مدیرعامل این بانک و تلاش شبانهروزی مدیریت شعب استان هرمزگان و پشتیبانی تمامی واحدهای ستادی، بهسرعت بازسازی و تجهیز شد.
دفتر یابود جان باختگان حادثه بندر شهید رجایی در سفارت ایران در آنکارا پایتخت ترکیه از سوی نمایندگان کشورهای محتلف امضا شد.
امام جمعه نسیمشهر با انتقاد شدید از قطعیهای ناعادلانه برق در مناطق کارگری و محروم، از دولت خواست تا سازوکارهای توزیع عادلانه انرژی را بازنگری کرده و از نگاه دوگانه میان مناطق برخوردار و غیر برخوردار دست بردارد.
اهالی نوار غزه که برای دومین سال پیاپی از شرکت در مراسم حج ابراهیمی محروم هستند با شنیدن شعار امسال بعثه حج جمهوری اسلامی ایران احساس کردند کسی در مکه هست که از زبان آنها در حریم بیتالله الحرام سخن بگوید.
فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام با اشاره به اینکه کارگران و کارآفرینان، در خط مقدم تولید و پیشرفت کشور قرار دارند،گفت: سه عامل اصلی توسعه هر کشور شامل سرمایه، منابع و نیروی انسانی است.
سرپرست فرمانداری بوشهر از اجرای طرح «سهشنبههای تسهیلگری» خبر داد و گفت: رفع موانع تولید در اولویت سهشنبههای تسهیلگری قرار دارد.
معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی بر لزوم طراحی روشهای نوین تربیتی برای مقابله با چالشهای فضای مجازی و تقویت مسئولیتپذیری در نوجوانان تأکید کرد.
بیشتر...