تمرکز بر کلیت هوش مصنوعی در کنفرانس هوش مصنوعی برای همه ایسنا
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی تمرکز بر کلیت هوش مصنوعی را به عنوان هدف اصلی در برگزاری کنفرانس «هوش مصنوعی برای همه» عنوان کرد.
آرمین سلیمی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی و دبیر اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی در گفتوگو با ایسنا،با اشاره به توسعه چشمگیر راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در سالهای اخیر اظهار کرد: امروزه ابزارهای هوش مصنوعی به عنوان ابزاری لاینفک در حل مسائل مختلف در حوزههای دانشی گوناگون تبدیل شدهاند.
وی با بیان اینکه خاستگاه اصلی هوش مصنوعی، مهندسی کامپیوتر و هوش مصنوعی است، افزود: شاهد این هستیم که در اکثر رشتهها، پژوهشگران از کاربردهای هوش مصنوعی برای حل مسائل خود استفاده میکنند و این استفاده روز به روز در حال افزایش است.
سلیمی با تأکید بر لزوم ایجاد بستری برای پژوهشگران حوزههای دانشی مختلف جهت ارائه آخرین دستاوردها، آشنایی با یکدیگر و ارتقای تعاملات، اظهار کرد: این بستر به آگاهسازی افراد از کاربردهای هوش مصنوعی در رشتههای مختلف نیز کمک میکند.
دبیر اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی، هدف اصلی از برگزاری این کنفرانس را ایجاد بستری برای پوشش دادن کلیه جنبههای هوش مصنوعی، کاربردهای آن و کارهای پایهای در این حوزه دانست و افزود: نام عمومی این کنفرانس نشان دهنده تمرکز آن بر کلیت هوش مصنوعی و تنوع موضوعی است.
آرمین سلیمی، دبیر اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی، با اشاره به شعار کنفرانس «هوش مصنوعی برای همه»، تأکید کرد: هدف این کنفرانس، پوشش دادن تمامی جنبههای هوش مصنوعی و کاربردهای آن در حوزههای مختلف است، نه تمرکز بر یک جنبه خاص.
محورهای اصلی کنفرانس؛ از کلاسیک تا کاربردی
وی افزود: محورهای کنفرانس شامل دو بخش اصلی است؛ محورهای کلاسیک هوش مصنوعی مانند بینایی ماشین، پردازش زبان طبیعی، رباتیک، دادهکاوی و علوم شناختی و همچنین کاربردهای هوش مصنوعی در سایر حوزهها مانند علوم انسانی، سلامت و پزشکی و سایر رشتههای مهندسی.
سلیمی با اشاره به موضوعات داغ روز در حوزه هوش مصنوعی، از پژوهشگران خواست تا به موضوعاتی مانند یادگیری عمیق، یادگیری تقویتی عمیق، هوش مصنوعی تاثیرپذیر، هوش مصنوعی مسئولیتپذیر، تقطیر دانش و مدلهای بزرگ زبانی توجه ویژهای داشته باشند.
تشکیل کمیته علمی متشکل از ۴۰ نفر
دبیر اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی در خصوص کمیته علمی این کنفرانس اظهار کرد: کمیته علمی متشکل از ۴۰ نفر از محققان و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی در حوزه هوش مصنوعی و سایر حوزههای مرتبط است، که پوشش دهی مناسبی بر موضوعات مختلف را تضمین میکند. همچنین، حدود ۲۵ درصد از اعضای کمیته علمی از خارج از کشور هستند.
وی در ادامه به بخش بینالمللی کنفرانس اشاره کرد و گفت: با دعوت از سخنرانان کلیدی از خارج از کشور، به دنبال ارتقای تعاملات بینالمللی در حوزه هوش مصنوعی هستیم. در دور اول کنفرانس، مقالاتی از محققان کشورهای مختلف دریافت شد.پروفسور دوپو از کشور فرانسه، متخصص در حوزه علوم شناختی و تقلید از سیستمهای شناختی، و پروفسور دی یوژنیا از دانشگاه ایلنوی، متخصص در حوزه پردازش زبان طبیعی، به عنوان سخنرانان کلیدی در کنفرانس حضور خواهند داشت.
دبیر اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی، در ادامه از دعوت از سخنرانان کلیدی دیگر برای این کنفرانس خبر داد و گفت: همچنین از برخی سخنرانان در حوزه صنعت دعوت کردهایم که تجربیات خود را در زمینه هوش مصنوعی به اشتراک بگذارند. یک سخنران از صنایع موفق خارج از کشور که در حوزه خودروهای خودران فعالیت میکند، به احتمال زیاد در این کنفرانس حضور خواهد داشت.
وی افزود: دعوت از نمایندگان دولت نیز در برنامهها لحاظ شده است تا به بررسی جایگاه هوش مصنوعی در ایران، چالشها و افقهای پیشرو پرداخته شود. این سخنرانان به ارائه دیدگاههای خود درباره مسائلی مانند چالشهای استفاده از هوش مصنوعی و نحوه پیشرفت در این حوزه خواهند پرداخت.
برگزاری ۲۰ کارگاه آموزشی در کنفرانس«هوش مصنوعی برای همه»
سلیمی به اهمیت آموزش و ترویج هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: در این کنفرانس حدود ۲۰ عنوان کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد. این کارگاهها تحت نظر محققین و اساتید دانشگاه شهید بهشتی و دیگر دانشگاهها طراحی شدهاند.
به گفته وی، کارگاهها شامل موضوعاتی چون هوش مصنوعی در تصمیمگیریهای استراتژیک برای مدیران، پردازش تصاویر پزشکی، دادههای مالی و تفسیرپذیری دادهها خواهد بود. همچنین آموزش استفاده از ابزارهای هوشمند، امنیت اطلاعات، و کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه لاجستیک و امنیت نیز در این کارگاهها مورد توجه قرار میگیرد.
علاوه بر کارگاهها، سلیمی بدر به برگزاری پنلهای تخصصی اشاره و تصریح کرد: ما پنلهای تخصصی در حوزههای سلامت، آموزش و چالشهای مدیریتی هوش مصنوعی خواهیم داشت. این پنلها به بررسی عمیقتر مسائل و چالشهای موجود در این حوزهها میپردازند.
دبیر اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی، از برنامههای مختلف برای شبکهسازی و ارتباط با صنعت خبر داد.
وی گفت: کنفرانس هوش مصنوعی با هدف گردآوری پژوهشگران و صنعتیها برای تبادل نظر و همکاری در این عرصه، علاوه بر سخنرانیها و کارگاه آموزشی، نمایشگاه ارائهٔ دستاوردهای مبتنی بر هوش مصنوعی را نیز برگزار خواهد کرد.
سلیمی به اهمیت حضور بخش خصوصی در این کنفرانس اشاره کرد و گفت: هدف ما تشویق صنایع و شرکتها برای مشارکت در کارگاه آموزشی و استفاده از هوش مصنوعی در محصولات و خدماتشان است. بنابراین، مخاطب اصلی کارگاههای آموزشی و همچنین نمایشگاه، در واقع شرکتها هستند.
وی افزود: برنامهها برای تشویق شرکتهای نوپا و استارتها نیز در نظر گرفته شده است. برای این منظور، جایزه صنعت نوآفرین هوش مصنوعی ایجاد شد که توسط شرکتهای حامی، به ویژه درگاه حامی اصلی این جایزه و همچنین دوستان دیگر حمایت میشود.
دبیر اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی از پیشبینیهای موفق برای کنفرانس خبر داد و گفت: پیش از برگزاری کنفرانس، یک برنامه پیشبینی و تجزیه و تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی برگزار شد که با همکاری شرکت پیندو و بهشتی انجام شد. این برنامه در واقع به تجریه و تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به هوش مصنوعی در ایران پرداخت.
ارسال ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس هوش مصنوعی
سلیمی با اشاره به تعداد مقالات دریافتشده در کنفرانس اشاره کرد و گفت: ما حدود ۱۵۰ مقاله از نقاط مختلف کشور و دانشگاههای تهران و خارج از تهران دریافت کردیم که به نظر من یک آمار مناسبی است.
دبیر اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی، ا به جزئیات پذیرش مقالات و نقش اسپانسرها در این کنفرانس اشاره کرد و گفت:جزئیات پذیرش مقالات بهزودی و در ابتدای هفته آینده اعلام خواهد شد. گفتنی است که ما اسپانسرهای کنفرانس را به دو دسته تقسیم کردهایم: اسپانسرهای معنوی و علمی و اسپانسرهای مالی. مهم است که به این نکته توجه کنیم که هر دو گروه در برگزاری این کنفرانس نقش زیادی دارند.
سلیمی به برخی از اسپانسرهای معنوی کنفرانس اشاره کرده و گفت: در بخش اسپانسرهای معنوی، ما همکاری با انجمنهای مختلفی را داریم، از جمله انجمن بینایی ماشین تصویر ایران، انجمن انفورماتیک ایران، انجمن هوش مصنوعی ایران، انجمن سیستمهای هوشمند ایران، انجمن کامپیوتر ایران، انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، انجمن علوم مهندسی برق ایران، انجمن صنفی کارفرمایی شرکت فناور هوش مصنوعی و اقتصادی دیجیتال ایران و همچنین انجمن روانشناسی ایران.
دبیر اجرایی کنفرانس همچنین به اسپانسرهای مالی اشاره کرد و گفت: در دسته اسپانسرهای مالی، شرکتهایی مانند آب بهشتی، همراه اول، کارگزاری مبین، شرکت پویا، مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت و ایزی ایران حضور دارند. همچنین شورای عالی فضای مجازی نیز بهعنوان یکی از پشتیبانهای کنفرانس در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: این همکاریها به ما کمک میکند تا کنفرانس به بهترین شکل ممکن برگزار شود و از ظرفیتهای موجود در کشور در حوزه هوش مصنوعی بهرهبرداری کنیم.
انتهای پیام
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
فرماندار خرمآباد گفت: عدالت محوری و صداقت از اصول بنیادی دولت چهاردهم است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه طرح مالیات نشاندار، یک طرح بسیار خوب و نوآورانه است که میتواند در بهبود وضعیت حوزه سلامت بسیار موثر باشد، گفت: با اطلاعرسانی مناسب، میتوان از اعضای هیات علمی دانشگاهها، خیرین و شهروندان خواست تا مالیات خود را در حوزه سلامت در راستای تجهیز بیمارستانها و مراکز درمانی هزینه کنند.
اگر از علاقهمندان هنرهای تجسمی هستید، میتوانید آخر این هفته را به بازدید از نمایشگاههای هنری که عمدتا در گالریهای مرکز شهر برپا هستند بازدید کنید.
در سراسر جهان سازههای سنگی بزرگی وجود دارند که برخی از آنها از نظر اندازه و قدمت با «استونهنج» رقابت میکنند.
وزیر خارجه ایران در واکنش به اظهارات دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که تهران بهدنبال جستجو، تولید و یا به دستآوردن سلاح هستهای نیست.
استاندار تهران اعلام کرد: نقشه راه برای توسعه شهرستان ورامین به تصویب رسید و به عنوان تکلیف، به دستگاههای استانی و شهرستانی ارائه شد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان گفت: دغدغه درمان، مسافرت و معیشت برای معلمان بر تحقق عدالت آموزشی تاثیرگذار است.
هنرمندان صنایع دستی تا جمعه ـ ۵ بهمن ۱۴۰۳ ـ فرصت دارند آثار خود را برای شرکت در این جشنواره ارسال کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: مشکلات ناترازیهای انرژی باید در مراکز رشد و واحدهای دانشبنیان حل و فصل شود.
بیشتر...