خبرگزاری ایسنا | 4 ساعت پیش

ظرفیت فراموش شده تولید برق ایسنا

ظرفیت تولید انرژی از پسماند به‌عنوان یکی از روش‌های نوین در مدیریت زیست‌محیطی و تولید انرژی، مورد توجه جدی قرار گرفته؛ هرچند که در ایران این حوزه با چالش‌های فراوانی مواجه است، اما ظرفیت‌های قابل‌توجهی نیز برای بهره‌برداری از آن وجود دارد.

به‌گزارش ایسنا، زیست‌توده حاصل از پسماندهای کشاورزی و جنگلی، می‌تواند معادل ۷۰ میلیارد تن نفت خام انرژی در دنیا تولید کند؛ رقمی که ۱۰ برابر نیاز انرژی سالانه جهان است. این منبع انرژی تجدیدپذیر، علاوه بر کاهش اتکا به سوخت‌های فسیلی، پتانسیل بالایی در کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی دارد.

بر اساس شاخص عملکرد محیط زیستی در سال ۲۰۲۴، ایران در زمینه مدیریت کنترل‌شده پسماند رتبه ۱۰۲ را به دست آورده است. این وضعیت نشان‌دهنده ضعف‌های موجود در زیرساخت‌های مدیریت پسماند و استفاده بهینه از ظرفیت‌های زیست‌توده است.

مسعود احمدی، مدیرکل خدمات شهری با اشاره به مشکل دفن غیربهداشتی ۵۲.۳ درصد پسماندها در ایران، گفت: این روش علاوه بر آسیب به محیط زیست، فرصت‌های تولید انرژی از زیست‌توده را از بین می‌برد.

ظرفیت‌هایتولید برق از زیست‌توده

ایران دارای ظرفیت فنی قابل‌توجهی در زمینه تولید برق از پسماند است، زباله‌سوزهاتوانایی مدیریت ۹۰۰۰ تن پسماند در روز و تولید ۱۴۰ مگاوات برق، هاضم‌های بی‌هوازیامکان تولید ۶۰ مگاوات برق با پذیرش ۶۰۰۰ تن پسماند روزانه واستحصال بیوگاز محل دفنقابلیت تولید ۴۰ مگاوات برق را دارد.

استفاده از این فناوری‌ها می‌تواند به کاهش بوی نامطبوع، کاهش آلاینده‌های گازی مانند دی‌اکسین و فوران، و کاهش هزینه‌های زیست‌محیطی کمک کند.

راهکارهابرای توسعه پروژه‌های زیست‌توده

برای تحقق پروژه‌های تولید برق از پسماند، کارشناسان پیشنهاداتی ارائه کردند که می‌توان به جذب سرمایه‌گذاران برای احداث نیروگاه‌های زباله‌سوز و هاضم، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای طراحی و تولید تجهیزات مرتبط، هماهنگی دستگاه‌های متولی در جهت تصویب قوانین حمایتی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و اجرای طرح‌های تفکیک هوشمند پسماند برای کاهش هزینه‌های جمع‌آوری و پردازش. گ اشاره کرد.

نگاهبه آینده؛ تولید انرژی پایدار و کاهش آلایندگی

با وجود چالش‌ها، کارشناسان معتقدند که استفاده از زیست‌توده می‌تواند بخشی از مشکل ناترازی انرژی در ایران را حل کند. توسعه پروژه‌های زیست‌توده نه‌تنها به کاهش آلودگی و انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در تأمین انرژی صنایع، حمل‌ونقل عمومی و حتی توسعه اقتصاد سبز نقش مؤثری ایفا کند.

همچنین، تجارب موفق در دنیا که کاهش آلایندگی‌های ناشی از پسماند و استفاده بهینه از منابع زیست‌توده، نیازمند نگاه ویژه دولت و همکاری بین‌دستگاهی است. این مسئله می‌تواند مسیری به سوی توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست باشد.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان با تأکید براینکه مسئولان باید در محور قانون حرکت کنند، گفت: پاسخگویی مسئولان، جامعه را به عدالت نزدیک‌تر می‌کند اما لازمه پاسخگویی، قانون‌مداری است.

1 ساعت پیش

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: طبق برنامه ریزی‌های انجام شده باید 5 هزار دانش آموز از استان به مناطق جنگی جنوب در قالب اردوی راهیان نور اعزام شوند.

1 ساعت پیش

رئیس جمهور در جریان سفر به شهرستان زابل، از روستای کلوخی این شهرستان، که دوران خدمت سربازی خود را در آن سپری کرده بود، بازدید و با مردم روستا دیدار و گفتگو کرد.

1 ساعت پیش

پذیرش دانشجو در ایران از زمان تأسیس دانشگاه تهران تا امروز با تغییرات و تحولات گسترده‌ای همراه بوده است. محققان در یک پژوهش تلاش کرده‌اند تا با بررسی روندهای تاریخی پذیرش دانشجو، تصویری جامع از این مسیر طولانی ارائه دهند و مسائل مرتبط با آن را بهتر بشناسانند.

نیم ساعت پیش

دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان با هدف حمایت از دانشجویان در ایام امتحانات سامانه صدای مشاور دانشجو را راه‌اندازی کرد.

نیم ساعت پیش

مدیر آکادمی باشگاه پرسپولیس، رأی کمیته انضباطی برای محرومیت پنج بازیکن جوانان این باشگاه به دلیل درگیری در دیدار با تیم کیا را ناعادلانه توصیف کرد.

1 ساعت پیش

در حکمی از سوی استاندار مرکزی، "مجتبی ملکاء آشتیانی" به‌عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان آشتیان منصوب شد.

1 ساعت پیش

آمریکا و انگلیس امروز جمعه حملاتی را به شمال یمن انجام دادند.

نیم ساعت پیش

معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: مشکلات آموزشی و بهداشتی را در استان سیستان و بلوچستان برطرف می‌کنیم.

1 ساعت پیش

بیشتر...