ظرفیت فراموش شده تولید برق ایسنا
ظرفیت تولید انرژی از پسماند بهعنوان یکی از روشهای نوین در مدیریت زیستمحیطی و تولید انرژی، مورد توجه جدی قرار گرفته؛ هرچند که در ایران این حوزه با چالشهای فراوانی مواجه است، اما ظرفیتهای قابلتوجهی نیز برای بهرهبرداری از آن وجود دارد.
بهگزارش ایسنا، زیستتوده حاصل از پسماندهای کشاورزی و جنگلی، میتواند معادل ۷۰ میلیارد تن نفت خام انرژی در دنیا تولید کند؛ رقمی که ۱۰ برابر نیاز انرژی سالانه جهان است. این منبع انرژی تجدیدپذیر، علاوه بر کاهش اتکا به سوختهای فسیلی، پتانسیل بالایی در کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی دارد.
بر اساس شاخص عملکرد محیط زیستی در سال ۲۰۲۴، ایران در زمینه مدیریت کنترلشده پسماند رتبه ۱۰۲ را به دست آورده است. این وضعیت نشاندهنده ضعفهای موجود در زیرساختهای مدیریت پسماند و استفاده بهینه از ظرفیتهای زیستتوده است.
مسعود احمدی، مدیرکل خدمات شهری با اشاره به مشکل دفن غیربهداشتی ۵۲.۳ درصد پسماندها در ایران، گفت: این روش علاوه بر آسیب به محیط زیست، فرصتهای تولید انرژی از زیستتوده را از بین میبرد.
ظرفیتهایتولید برق از زیستتوده
ایران دارای ظرفیت فنی قابلتوجهی در زمینه تولید برق از پسماند است، زبالهسوزهاتوانایی مدیریت ۹۰۰۰ تن پسماند در روز و تولید ۱۴۰ مگاوات برق، هاضمهای بیهوازیامکان تولید ۶۰ مگاوات برق با پذیرش ۶۰۰۰ تن پسماند روزانه واستحصال بیوگاز محل دفنقابلیت تولید ۴۰ مگاوات برق را دارد.
استفاده از این فناوریها میتواند به کاهش بوی نامطبوع، کاهش آلایندههای گازی مانند دیاکسین و فوران، و کاهش هزینههای زیستمحیطی کمک کند.
راهکارهابرای توسعه پروژههای زیستتوده
برای تحقق پروژههای تولید برق از پسماند، کارشناسان پیشنهاداتی ارائه کردند که میتوان به جذب سرمایهگذاران برای احداث نیروگاههای زبالهسوز و هاضم، حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای طراحی و تولید تجهیزات مرتبط، هماهنگی دستگاههای متولی در جهت تصویب قوانین حمایتی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و اجرای طرحهای تفکیک هوشمند پسماند برای کاهش هزینههای جمعآوری و پردازش. گ اشاره کرد.
نگاهبه آینده؛ تولید انرژی پایدار و کاهش آلایندگی
با وجود چالشها، کارشناسان معتقدند که استفاده از زیستتوده میتواند بخشی از مشکل ناترازی انرژی در ایران را حل کند. توسعه پروژههای زیستتوده نهتنها به کاهش آلودگی و انتشار گازهای گلخانهای کمک میکند، بلکه میتواند در تأمین انرژی صنایع، حملونقل عمومی و حتی توسعه اقتصاد سبز نقش مؤثری ایفا کند.
همچنین، تجارب موفق در دنیا که کاهش آلایندگیهای ناشی از پسماند و استفاده بهینه از منابع زیستتوده، نیازمند نگاه ویژه دولت و همکاری بیندستگاهی است. این مسئله میتواند مسیری به سوی توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست باشد.
انتهای پیام
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه تاکنون برای ۶۰ درصد املاک وقفی مازندران سند صادر شده است، گفت: آنچه باعث کندی صدور سند املاک وقفی استان شده است تداخلات املاک موقوفات با منابع طبیعی، بنیاد علوی، بنیاد مسکن و سایر دستگاههای مرتبط است.
آخر هفته پیش، ورزش خوزستان در تکاپوی چند میزبانی و برگزاری چند رویداد کشور روزهای شلوغ و پرشوری را پشت سر میگذارد.
مدیرکل رسانه معاونت راهبردی رئیسجمهوری به برخی خبرسازیها درباره سفر محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهوری به داووس واکنش نشان داد.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در تکاپو برای توجیه تجاوزات به کرانه باختری و شهر «جنین» تلاش کرد تا این عملیات را به جمهوری اسلامی ایران ارتباط دهد.
یک کارشناس روابط بینالملل در خصوص تأثیر توافق ایران و روسیه بر شاخصهای اقتصادی گفت: این توافق بهویژه در شرایط تحریمی، بهعنوان راهی برای تقویت همکاریها و برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور در نظر گرفته میشود.
اول تا هفتم بهمن با عنوان هفته ملی مبارزه با سرطان نامگذاری شده و فرصتی برای تقویت آگاهیرسانی درباره سرطان، عوامل خطر، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگام و حمایت از بیماران مبتلاست.
برگزیدگان بخش پوستر چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی شدند و رسول حقجو، نویسنده و گرافیست خوزستانی، برای طراحی پوستر نمایش «بیجن» موفق به کسب مقام سوم شد.
دبیرکل سازمان ملل در اظهاراتی نسبت به وخامت اوضاع کرانه باختری در نتیجه شهرک سازیهای غیرقانونی رژیم صهیونیستی هشدار داد.
یک کارشناس روابط بینالملل در خصوص تأثیر توافق ایران و روسیه بر شاخصهای اقتصادی گفت: این توافق بهویژه در شرایط تحریمی، بهعنوان راهی برای تقویت همکاریها و برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور در نظر گرفته میشود.
بیشتر...