خبرگزاری تسنیم | 1 ماه پیش

بازآفرینی بافت تاریخی شهدای دروازه ری قم به کجا رسید تسنیم

به گزارشخبرگزاری تسنیماز قم، محمدحسین علی‌اکبریامروزدر نشست خبری پروژه بزرگ بازآفرینی محله شهدای دروازه ری که با حضور اصحاب رسانه استان در سالن جلسات شهرداری منطقه یک برگزار شد، گفت: منطقه یک با 1406 هکتار مساحت، دارای 460 هکتار بافت فرسوده و 176 هکتار بافت تاریخی است.

وی افزود: پروژه بازآفرینی محور شهدای دروازه ری با طول 1400 متر طول که از بلوار 15 خرداد تا میدان جدیدالاحداث و از آنجا تا خیابان عمار یاسر امتداد دارد، به دلیل اهمیت بالای آن در سال گذشته به طور مستمر مورد بررسی قرار گرفت.

مدیر منطقه یک شهرداری قم با اشاره به تملک 160 پلاک در این مسیر خاطرنشان کرد: در این پروژه 145 پلاک در مسیر تعریض مسیر و 15 پلاک نیز دارای کاربری فضای سبز در این پروژه وجود داشت که از این تعداد 36 پلاک در سال‌های گذشته تملک و آزاد سازی شده بود.

علی‌اکبری اضافه کرد: در مجموع هزینه اجرای پروژه با در نظر گرفتن تورم بانک مرکزی بین 600 تا 700 میلیارد تومان برآورد می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات عمرانی در این پروژه تصریح کرد: زیرسازی و جدول‌گذاری، جداره‌سازی، بهسازی روشنایی، جابه‌جایی پست برق و احداث دو لکه فضای سبز و یک پارکینگ، ایجاد بوستان شهید شفیعی به مساحت 4500 مترمربع و بهسازی بقعه شیخ اباصلت از جمله اقدامات اجرایی در این پروژه است.

مدیر منطقه یک شهرداری قم عنوان کرد: بهسازی و بازسازی خانه موزه شهید شفیعی که اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار است و احداث ساختمان فرهنگی و سرای محله شهدای دروازه ری با مساحت 140 مترمربع در چهار طبقه از دیگر طرح‌های اجرایی در این پروژه است.

علی‌اکبری با اشاره به چالش‌های مالی گفت: بیش از 90 درصد هزینه‌های این پروژه از منابع داخلی شهرداری قم تأمین شده و فقط برای تملک هفت پلاک از منابع 48 هکتاری استفاده شده است.

وی از درخواست‌های مردمی برای بهسازی محله نوبهار خبر داد و گفت: با توجه به اینکه تمام هزینه‌های صرف از منابع داخلی شهرداری قم بوده، برای پیشبرد پروژه نوبهار به منابع مالی بیشتری نیاز داریم.

مدیر منطقه یک شهرداری قم تاکید کرد: با تکمیل این پروژه تقاضا برای صدور پروانه تجدید بنا در این محور افزایش یافته است که نشان از اقبال شهروندان برای ساخت‌وساز در این محله دارد.

اهمیت بازآفرینی بافت‌های تاریخی و فرسوده

علیرضا خاکی؛ مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم نیز با تأکید بر اهمیت بازآفرینی بافت‌های تاریخی و فرسوده، اظهار کرد: پروژه بزرگ بازآفرینی محله شهدای دروازه ری که با رویکرد تسهیل‌گری اجرا شد، توانست در مدت 4 ماه به سرانجام برسد و این رکوردی کم‌نظیر در سطح کشور است.

وی افزود: مطالعات جامع پیش از آغاز پروژه و راه‌اندازی اولین دفتر تسهیل‌گری در محله شهدای دروازه ری، دو عامل کلیدی در تحقق این موفقیت بوده است.

مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم با اشاره به اهمیت دفاتر تسهیل‌گری بیان کرد: این دفاتر نقش واسطه میان مردم و نهادها را ایفا می‌کنند و با پیگیری مشکلات اجتماعی و کالبدی، زمینه را برای توانمندسازی محلات فراهم می‌سازند.

خاکی با اشاره به قرارداد 500 میلیون تومانی میان شهرداری قم و سازمان بهسازی برای دفتر تسهیل گری محله دروازه ری افزود: ارتباط با جامعه محلی و نهادهای مرتبط، اجرای برنامه‌های آموزشی، و ارائه خدمات اجتماعی و فرهنگی، از دیگر وظایف دفاتر تسهیل‌گری است.

وی همچنین با اشاره به تأثیر این دفاتر بر افزایش انگیزه مردم برای بازسازی محلات خود، تصریح کرد: دو عامل اساسی، یعنی ماندگاری مردم در محل و انگیزه بازسازی، به طور ویژه در دستور کار این دفاتر قرار دارد.

مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر، بهسازی مجموعه تاریخی اباصلت با اعتباری نزدیک به 2 میلیارد و 500 میلیون تومان را از دیگر اقدامات سازمان دانست و عنوان کرد: بر اساس توافق نامه‌ای فی مابین سازمان و اداره کل اوقاف پس از بهسازی داخل بقعه، این مجموعه به پاتوقی برای گفت‌وگوی اصحاب رسانه و فعالیت‌های فرهنگی تبدیل خواهد شد.

خاکی با بیان اینکه طراحی المان ورودی محله شهدای دروازه ری در دست بررسی است، افزود: در حال مطالعه شواهد تاریخی هستیم تا بهترین نماد را برای یادآوری این دروازه طراحی کنیم.

وی عنوان کرد: سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر در نظر دارد با توسعه دفاتر تسهیل‌گری و اجرای پروژه‌های مشابه در محلات دیگر، روند بازآفرینی را ادامه دهد.

مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر تأکید کرد: با یک الگو نمی‌توان تمام بافت‌های فرسوده را بهسازی کرد، بنابراین هر محله نیاز به رویکردی خاص و متناسب با شرایط خود دارد.

انتهای پیام/



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

رئیس اداره حفاظت و مدیریت زیستگاه‌ها و مناطق اداره کل محیط زیست استان البرز گفت: شرایط اکولوژیکی تالاب صالحیه نسبت به قبل بسیار تنزل پیدا کرده و حضور دام‌های سنگین مثل شتر در این محدوده باعث از بین رفتن پوشش گیاهی آن شده است.

2 ساعت پیش

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از تحویل ۸۷۴ میلیون متر مکعب گاز به شبکه سراسری خبر داد.

1 ساعت پیش

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: دیگر منابع آبی جدیدی در استان همدان وجود ندارد و باید از منابع آب موجود استفاده بهینه شود.

2 ساعت پیش

موسس و مدیرعامل تلگرام، پس از اعلام تغییرات سیاست شرکت متا و تسهیل سیاست‌های نظارت بر محتوا، از رویکرد این شرکت شبکه اجتماعی آمریکایی در برابر آزادی بیان، انتقاد کرد.

2 ساعت پیش

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان هدررفت غذا در ایران بیش از ۳۰ درصد است، گفت: از مجموع هدررفت غذا، آمار اتلاف میوه و سبزیجات بیش از ۴۰ درصد است که بیشترین میزان اتلاف را به خود اختصاص می‌دهد.

2 ساعت پیش

قائم‌مقام حزب کارگزاران سازندگی خراسان رضوی گفت: نمی‌توان فردی که صاحب ایده است را در یک چارچوب خاص محدود کرد. هر چه چارچوب‌ها بیشتر و سخت‌گیرانه‌تر شود، فضای ایده‌پردازی محدودتر می‌شود و این در واقع محدود شدن زندگی افراد نخبه و صاحب ایده است.

2 ساعت پیش

سرپرست واحد نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از کشف بیش از هفت میلیارد ریال مکمل‌های دارویی قاچاق در این استان خبر داد.

2 ساعت پیش

فدراسیون تاریخ و آمار برترین گلزنان آسیایی سال قبل را اعلام کرد که نام سردار آزمون نیز بین گلزنان برتر دیده می‌شود.

2 ساعت پیش

هند ممکن است کسری مالی ۴.۷ تا ۴.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی را ثبت کند.

2 ساعت پیش

بیشتر...