خبرگزاری ایسنا | 18 ساعت پیش

فرهنگ وفاق در کشور نهادینه نشده است برخی رفتارها وفاق سوز است ایسنا

منوچهر مرادی در گفت‌وگو با ایسنا دربارهنقش جریان‌های سیاسی و اجتماعی در ایجاد وفاق ملی،اظهار کرد: وفاق قبل از اینکه عملیاتی شود باید فرهنگ آن به وجود بیاید، معتقدم در بین مسئولان، فعالان سیاسی، احزاب و جامعه مدنی کشور هنوز فرهنگ وفاق که حول محور منافع و مصالح ملی و مردم بچرخد وجود ندارد و تا آن نقطه خیلی فاصله داریم، چراکه اکنون گروه‌هایی که در حوزه قدرت فعال هستند هر کدام بیشتر به دنبال تأمین منافع جناحی و شخصی خود هستند و کمتر توجه دارند که مملکت متعلق به همه است و وقتی کاری به نفع کشور است و کسی در حال انجام آن است باید به او کمک کرد.

وی افزود: جناح‌های سیاسی و گروه‌های اجتماعی باید تلاش کنند که وفاق ملی به منصه ظهور برسد که لازمه آن اولویت دادن منافع ملی و جا افتادن فرهنگ وفاق است تا آثار آن را مردم احساس کنند. در مجلس می‌بینیم که برخی گروه‌ها کارهایی مانند طرح استیضاح را مطرح می‌کنند که با وفاق ملی فاصله دارد. نباید مسئولان حرف‌هایی را بزنند که با واقعیت‌های جامعه مطابقت ندارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه اکنون در شرایطی هستیم که دشمنان از هر سو به دنبال بهانه‌ای برای جنگ با ایران هستند، گفت: در حال حاضر زمان آن نیست که مسئولان به برخی اختلافات دامن بزنند و توقع‌های نشدنی از دولت داشته باشند. برای مثال گران شدن دلار تقصیر دولت نیست و به شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی بر می‌گردد. وقتی هنوز موضوع FATF را به سامان نرسانده‌اند چگونه توقع دارند همه مسائل کشور حل شود؟ برخی طرح‌ها وفاق اجتماعی را بر هم می‌زند و رئیس‌جمهور باید تلاش کند مشکلاتی را که برخی گروه‌های سیاسی به وجود می‌آورند حل کند.

مرادی ادامه داد: اگر این گروه‌های سیاسی واقعاً دلسوز کشور، مردم و انقلاب اسلامی هستند باید بدانند که اکنون زمان طرح چنین مشکلاتی نیست و باید همه دست به دست هم دهند تا در جهت منافع مردم و کشور عمل کنند. رئیس‌جمهور به درستی این بحث را مطرح کرد که مشکلات و تنگناها را باید به دست افراد عالم و متخصص سپرد تا با استفاده از تجربیات علمی خود مسائل و مشکلات را مرتفع کنند که متاسفانه دست ایشان در انتخاب برخی از این افرادی بسته‌ است. تنها راه رهایی این مملکت وفاق ملی است و در کشور ما این‌گونه نیست که همه افراد برای رسیدن به این مقصود به یکدیگر کمک کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که برای رسیدن به وفاق ملی، سیاست‌گذاری‌ها باید در چه راستایی انجام شود؟ تصریح کرد: اگر همگان حاکمیت قانون را به‌عنوان منشور ملی بپذیرند بسیاری از مشکلات حل می‌شود. در کشور برنامه بیست ساله و پنج ساله داریم و در این برنامه‌ها منابع مورد نیاز پیش‌بینی شده‌اند و اگر واقعاً حاکمیت قانون را بپذیریم و در چارچوب قانون عمل کنیم به نظر می‌رسد بخش زیادی از مشکلات حل می‌شود، اما این‌گونه نیستیم به‌طوری که اکنون عده‌ای از بودجه مملکت تأمین کامل می‌شوند، در حالی که هیچ نفعی برای این کشور ندارند و این در حالی است که پول بازنشستگان را نمی‌توانیم بدهیم.

قائم مقام حزب اعتماد ملی استان اصفهان افزود: بسیاری از بودجه‌ها جاهایی می‌رود که مصلحت نیست و از بسیاری سازمان‌ها که مصلحت است بودجه دریافت کنند، بودجه دریغ می‌شود! مشکل آب و مشکلات زیست‌محیطی جزء مشکلات بسیاری از نقاط کشور و از جمله اصفهان است که در این سال‌ها سرمایه‌گذاری در آن نمی‌شود. باید برای رسیدن به توسعه به متخصصان رجوع شود اما می‌بینیم که به جای بها دادن به این متخصصان برای آنان و اساتید دانشگاه پرونده‌سازی می‌کنند. بسیاری از احکام راکد مانده را اجرایی کردند که این موارد وفاق سوز است.

مرادی ادامه داد: در شرایط کنونی، کشور بیش از هر زمان دیگری به اتحاد نیاز دارد و باید با انسجام و وحدت ملی بر تهدیدات دشمن فائق شویم که عده‌ای بر خلاف منافع ملی گام بر می‌دارند چون این افراد با فرهنگ وفاق آشنایی ندارند.

وی در پاسخ به این پرسش که تأثیر وفاق ملی بر توسعه کشور چیست، گفت: بدون شک اتحاد تمام گروه‌های سیاسی برای اعتلاء ایران اسلامی به توسعه کشور ختم می‌شود، اما اگر به قول رئیس‌جمهور مرتب بخواهیم با یکدیگر دعوا کنیم مشکلات کشور پابرجا خواهد ماند. برای توسعه کشور به تمام نیروها احتیاج داریم حتی به نیروهایی که خارج از انقلاب هستند، اما وطن خود را دوست دارند. به انسان‌های عالمی که حتی ممکن است انقلاب را قبول نداشته باشند نیز باید رجوع کنیم و از علم و تخصص آنان بهره ببریم. به اهل سنت و تمام اقوام نیاز داریم تا با کمک یکدیگر مشکلات مملکت را حل کنیم. فرهنگ وفاق به همین معنا است.

قائم مقام حزب اعتماد ملی استان اصفهان درباره مصادیق وفاق ملی، خاطرنشان کرد: جلوگیری از گسترش جنگ در خاورمیانه و مقابله با تهدیدات اسرائیل نتیجه وفاق ملی بود، البته وفاق ملی در سطح حکام؛ اگر بخواهیم این وفاق ملی توسعه یابد باید آن را در سطح مردم و افکار عمومی بیاوریم. برداشته شدن فیلترینگ از برخی شبکه‌های اجتماعی کمک خوبی به کسب و کار مردم و ایجاد وفاق کرد. بررسی بیشتر اجرای لایحه حجاب نیز سبب جلوگیری از برخی درگیری‌های ناخواسته شد که نتیجه وفاق بود.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مراسم یادبود چهارمین سالگرد ارتحال علامه مصباح یزدی شامگاه چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ با حضور و سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر علی مصباح فرزند علامه مصباح، حجت الاسلام و المسلمین مجتبی عزیزی امام جمعه شهرستان ورامین، علی خزایی نماینده مردم دیار ۱۵ خرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد .

7 ساعت پیش

استاندار اصفهان گفت: درخواستی که از ائمه جمعه داریم این است که با وجود اینکه تمام این شرایط سخت موجود، در خطبه‌های خود برای افزایش امیدواری مردم تلاش کنند، باید همه کمک کنند تا شاهد حضور جدی مردم و پشتیبانی آن‌ها باشیم.

7 ساعت پیش

ارتش رژیم صهیونیستی از کشته شدن سه سرباز و زخمی شدن ۲ سرباز و یک افسر ارشد خود در شمال غزه خبر داد.

8 ساعت پیش

شهردار تبریز از افتتاح بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری کشور با هزار میلیارد تومان هزینه در دهه فجر امسال خبر داد.

8 ساعت پیش

از وقوع زلزله مرگبار در تبت چین گرفته تا طوفان زمستانی در آمریکا از جمله مهم‌ترین رویدادهای دنیا در حوزه اجتماعی طی یک هفته گذشته بودند.

7 ساعت پیش

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: استفاده از ظرفیت دریا و ساحل جزو راهبردهای اصلی دولت است.

8 ساعت پیش

مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان گفت: از آنجا که هدف اصلی آموزش و پرورش و فرهنگیان انسان‌سازی و تربیت نیروی انسانی در تراز جامعه اسلامی بوده همه باید در خدمت آن‌ها باشیم.

8 ساعت پیش

فاز نخست بزرگترین کارخانه تولید بستر کشت گلخانه ایران با بهره‌گیری از فعالیت‌های دانش‌بنیان از سرشاخه‌ها و ضایعات خرما، ۱۹ دی ماه با حضور استاندار کرمان در شهرستان نرماشیر افتتاح شد. 

8 ساعت پیش

رییس هیات‌ مدیره انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذای مازندران گفت: محصولات در پروسه استانداردسازی به شکل دوره‌ای توسط کارشناسان اداره استاندارد و سازمان غذا و دارو نمونه‌برداری می‌شوند و طبق استانداردهای هر محصول راستی‌آزمایی می‌شود.

8 ساعت پیش

بیشتر...