خبرگزاری ایسنا | 1 ماه پیش

جمعیت کاربران اینترنت جهان چقدر رشد کرد ایسنا

در طول ۳۵ سال، اینترنت از یک شبکه دانشگاهی خاص، به پایه و اساس ارتباطات، تجارت و دانش مدرن تبدیل شده است. در حالی که استفاده از اینترنت اکنون گسترش یافته، چگونه در طول زمان تکامل یافته و امروزه چند نفر آنلاین هستند؟

به گزارش ایسنا، اگرچه اینترنت در سال ۱۹۸۳، متولد شد، اما در سال ۱۹۸۹، پس از اینکه تیم برنرز-لی، شبکه جهانی وب را ایجاد کرد، برای عموم قابل دسترسی شد.

در نتیجه، اوایل دهه ۱۹۹۰، آغاز دوران استفاده از اینترنت بود. اولین وب‌سایت جهان در سال ۱۹۹۱ راه اندازی شد و فقط ۰.۱ درصد از جمعیت جهان آنلاین بودند. وب سایت ویژوال کپیتالیست، در نموداری، تکامل تعداد کاربران جهانی اینترنت از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۵ و مقایسه آن با جمعیت جهانی را ارائه کرده است.

سالکاربران اینترنتسهم جمعیت جهانی در اینترنت
۱۹۹۰۲.۶ میلیون۰.۰۵ درصد
۱۹۹۵۳۲.۹ میلیون۰.۷ درصد
۲۰۰۰۳۶۱ میلیون۶ درصد
۲۰۰۵یک میلیارد۱۵ درصد
۲۰۱۰۱.۹ میلیارد۲۷ درصد
۲۰۱۵سه میلیارد۴۰ درصد
۲۰۲۰۴.۵ میلیارد۵۷ درصد
۲۰۲۵۵.۶ میلیارد۶۸ درصد

در آغاز قرن بیست و یکم، جمعیت کاربران اینترنت از مرز ۳۶۱ میلیون نفر (۶ درصد از جمعیت در سال ۲۰۰۰) عبور کرد و این رشد، نقطه شتاب رشد جمعیت کاربران بود. اینترنت برای بسیاری از تغییرات تکنولوژیکی و ابزارهای توسعه‌ یافته در طول سه دهه گذشته، محوری بوده است. اما این نوآوری‌های سخت‌افزاری مانند تلفن‌های هوشمند بودند که کمک کرد افراد بیشتری آنلاین شوند، به طوری که ۹۶ درصد از کاربران در سال ۲۰۲۵، از طریق تلفن‌های همراه به اینترنت دسترسی دارند.

علاوه بر تلفن‌های هوشمند، کاهش هزینه‌های داده و افزایش پوشش شبکه، استفاده از اینترنت را بیشتر افزایش داد. تا سال ۲۰۱۵، سه میلیارد نفر از اینترنت استفاده می‌کردند  که معادل حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان در آن زمان بودند.

۱۰ سال بعد، در سال ۲۰۲۵، این رقم تقریبا دو برابر شده است و ۵.۶ میلیارد کاربر اینترنت وجود دارد که ۶۸ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. با این حال، حتی امروز، ۲.۶ میلیارد نفر به اینترنت متصل نیستند.

موج بعدی کاربران اینترنت

در دوران هوش مصنوعی، دسترسی به اینترنت بیش از هر زمان دیگری حیاتی است و به عنوان دروازه اصلی ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی عمل می‌کند. این علاوه بر ابزارها و خدمات بی‌شماری است که اینترنت در حال حاضر ارائه می‌دهد.

یک میلیارد کاربر بعدی اینترنت احتمالا از مناطق کمتر توسعه‌یافته خواهند بود که شکاف دیجیتالی در آنها متمرکز است. برای مثال، در آفریقا، فقط ۳۸ درصد از جمعیت از اینترنت استفاده می‌کنند، در حالی که این رقم در آمریکا، ۸۷ درصد و در اروپا ۹۱ درصد است.

این تفاوت زمانی آشکارتر می‌شود که مناطق را بر اساس سطح درآمد مقایسه کنیم. در تمام کشورهای با درآمد بالا در سطح جهان، ۹۳ درصد از جمعیت آنلاین هستند، در حالی که این رقم در کشورهای کم‌درآمد، تنها ۲۷ درصد است.

با این حال، فناوری‌های جدید مانند اینترنت ماهواره‌ای، دسترسی به اینترنت را در سطح جهان افزایش می‌دهند، اما مقرون به صرفه بودن، همچنان یک نگرانی اساسی مانده است.

انتهای پیام



#اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت:کارگروه بازسازی پسا جنگ نیز به منظور بهره‌مندی از متخصصان تاسیس

6 ساعت پیش

سخنگوی وزارت راه و شهرسازی گفت:آسمان مرکز و نیمه غربی کشور برای پروازهای عبوری بین‌المللی باز است، ه

7 ساعت پیش

با هماهنگی‌های صورت‌گرفته میان سازمان بورس، صندوق تثبیت، بانک مرکزی و نهاد‌های حقوقی بزرگ، منابع لاز

1 ساعت پیش

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تلاش شبانه‌روزی ۱۶۰ هزار نیرو‌های عملیاتی در زنجیره

نیم ساعت پیش

وزیر صمت گفت: قیمت‌های جدید خودرو که دو خودروساز بزرگ کشور اعلام کردند، بر اساس بررسی‌های شورای رقاب

1 ساعت پیش

مدیر گمرک و صادرات دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد از تدوین و اجرای یک رویه جدید در حوزه ورود موقت کا

5 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:توده گرد و خاک شکل گرفته در کشور عراق طی ۲۴ ساعت آینده نوار غربی

1 ساعت پیش

معاون ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، از تعلیق نمایشگاه‌های بین‌المللی داخل

5 ساعت پیش

سه بسته متنوع بیمه‌ای با نرخ‌های ۸۵، ۱۰۰ و ۱۱۵ هزار تومان برای زائران اربعین طراحی شده است.

5 ساعت پیش

بیشتر...