آرگا |
2 سال پیش

دلایل گاز نخوردن خودرو کاربراتوری انژکتوری

اگر شما نیز با مشکل گاز نخوردن خودرو در شرایط مختلف از جمله سربالایی، سرما، یا حالت درجا روبرو شده اید، در این مطلب از مجله آرگا به بررسی دلایل گاز نخوردن خودرو می پردازیم. با ما همراه باشید.

گاز نخوردن خودرو به دلایل مختلفی روی می دهد که برای آشنایی شما با جزئیات بیشتر این مشکل، در این مطلب به بررسی دلایل گاز نخوردن خودروهای کاربراتوری و انژکتوری و اتومات می پردازیم.

آشنایی با دلایل گاز نخوردن خودرو

منظور از گاز نخوردن خودرو، یعنی ماشین شتاب کافی برای حرکت ندارد. پای تان را روی پدال گاز فشار می دهید ولی واکنش مناسبی از ماشین دریافت نمی شود و از جا کنده شدن آن روی نمی دهد. اگر سبک رانندگی شما سریع است، زودتر به این مشکل پی می برید.

در این مطلب به بررسی دلایل گاز نخوردن خودرو می پردازیم. احتمالا برای شما نیز اتفاق افتاده که با این مشکل در سربالایی، سرما یا حالت درجا روبرو شده باشید. و دیاگ زدن خودرو می تواند شما را با دلیل این موضوع آشنا نماید. از مهمترین دلایل مشکل گاز نخوردن ماشین، می توان به خرابی فیلتر هوا، خرابی دیسک و صفحه، نقص پمپ بنزین، ایراد در ECU و … اشاره کرد.

بدون شک عدم گاز خوردن ماشین از مشکلات ناخوشایندی است که ممکن است راننده در حالت عادی و یا رانندگی در سربالایی با آن روبرو شود. در این حالت هرچه پدال گاز فشرده می شود ولی شتاب خودرو تغییری نمی کند. از این رو در هنگام مواجه با این مشکل بهترین کار مراجعه به تعمیرگاه خودرو می باشد.

البته در این مطلب به دلایل رایج گاز نخوردن خودرو اشاره می شود تا در صورت مواجه با این مشکل کمتر دستپاچه شده و بدانید برای هر علت باید چه کاری انجام دهید تا مشکل بزرگتر نشود.

پیش از پرداختن به دلایل این مشکل قابل ذکر است بیشتر خودروهای امروزی از حالت کاربراتوری به انژکتوری تغییر پیدا کرده اند و با توجه به این که برخی عملکردهای موتور کاربراتوری با انژکتوری تفاوت دارد، دلایل گاز نخوردن آن ها هم با یکدیگر فرق دارد. در مورد خودروهای انژکتوری دلیل این موضوع می تواند به مراتب پیچیده تر بوده و پیدا کردن علت اصلی سخت تر شود.

دلایل عدم گاز خوردن خودروهای کاربراتوری

گاز نخوردن حالت ناخوشایندی در ماشین است که شتاب معمول وجود نداشته و هر چه پدال گاز فشار داده می شود، اتفاقی نیفتاده و شتاب ماشین تغییر نمی کند. رانندگانی که به رانندگی پر سرعت عادت دارند؛ پس از فشار پدال گاز؛ سریعا به این مشکل پی می برند. در خودروهای کاربراتوری ممکن است به دلایل زیر این مشکل روی دهد.

نقص در فیلتر هوا

فیلتر هوا هم در ماشین کاربراتوری و هم انژکتوری نقش محافظتی در برابر ورود اجزای خراجی داشته و جریان ورودی هوا به درون ماشین را کنترل می کند. سرویس کردن دوره ای این قطعه نقش مهمی در سلامت خودرو خواهد داشت. اگر عملکرد فیلتر هوا با نقصی مواجه شود و یا دچار گرفتگی و آلودگی شود، سلامت خودرو به جد در خطر می افتد.

اگر از افرادی هستید که به سلامت موتور ماشین اهمیت می دهند، بی شک از ضرورت تعویض فیلتر هوا اطلاع دارید و می دانید که استفاده از فیلتر هوای سالم نقش اساسی در حفظ سلامتی موتور خواهد داشت. هر گونه نقص در این قطعه می تواند مانع از گاز خوردن ماشین شود. بنابراین به طور دوره ای لازم است که فیلتر هوا را بررسی نموده و در صورت مشکل آن را تعویض کنید.

نقص در کمپرس سیلندر

کمپرس سیلندر بر روی سوپاپ و رینگ های ماشین تاثیر می گذارد و در صورت عملکرد صحیح این قطعات، عملکرد صحیح موتور نیز اتفاق می افتد. حال اگر کمپرس سیلندر دچار نقصی شود، می تواند مانع از گاز خوردن خودرو شود. بنابراین وارسی و معاینه عملکرد این قطعات را فراموش نکنید.

نقص در پمپ بنزین

اگر با قطعات خودرو آشنایی داشته باشید، می دانید که قطعه ای به اسم پمپ بنزین در همه خودروها در بخش عقب و در باک وجود دارد که سوخت ماشین را از باک به موتور انتقال می دهد و بدون آن عملا در پیشرانه حرکتی رخ نمی دهد. به این خاطر یکی از قسمت های ضروری هر ماشینی محسوب می شود. چنانچه پمپ بنزین خودرو با نقصی روبرو شد و سوخت کافی به موتور نرسد، بی شک مانع گاز خوردن ماشین می شود.

فرسایش و خرابی دیسک و صفحه

دیسک و صفحه در ماشین نیز می توانند با فرسایش و تخریب روبرو شوند. به این ترتیب فرسودگی این قطعات نیز می تواند یکی از دلایل گاز نخوردن خودرو باشد. بنابراین همواره به طور دوره ای آن ها را مورد بررسی قرار دهید.

نقص در استپر موتور

استپر موتور نیز قطعه مهمی می باشد که در صورت پیدا کردن نقص؛ روی عملکرد موتور تاثیر نامطلوبی می گذارد. علت وابستگی موتور و استپر در این است که شمع و کویل وایر شمع به استپر وابسته می باشند و اگر این موارد با نقص مواجه شوند، بدیهی است که عملکرد موتور دچار اختلال شود و احتمالا ماشن گاز نخورد.

به عبارتی اگر استپر خراب شود، دریچه گاز به موقع باز و بسته نشده و می تواند عملکرد نامطلوب موتور را به دنبال داشته و مانع گاز خوردن ماشین شود.

عدم تعویض روغن موتور

توجه به انتخاب روغن موتور مرغوب و تعویض به موقع آن، بسیار حائز اهمیت است. رانندگان حرفه ای خوب می دانند که اگر پس از طی مسافتی معین، روغن موتور را عوض نکنند، با دردسرهایی روبرو می شوند که یک نمونه آن عدم گاز خوردن ماشین است.

دلایل عدم گاز خوردن خودروهای انژکتوری

علاوه بر دلایل بالا در خودروهای انژکتوری دلایل دیگری نیز می تواند مانع از گاز خوردن ماشین شود. که در ادامه به آن ها پرداخته می شود.

نقص در قطعه ECU

در ماشین های مجهز به سیستم انژکتوری، یکی از دلایل بروز این مشکل می تواند به قطعه ای به نام ECU مربوط باشد که در حقیقت مغز متفکر خودرو محسوب می شود. وظیفه این قطعه بررسی وضعیت ماشین برای تنظیم واکنش سنسورها یا حسگرهای موجود در موتور است.

بروز هر نوع نقص و ایرادی در این قطعه می تواند مانعی برای گاز خوردن ماشین شود. همچنین از آنجا که حضور ECU برای دیگر اجزای خودرو ضروری به نظر می رسد باید در مراقبت آن بسیار دقت کرد. به بیان ساده تر معیوب شدن این قطعه احتمال گاز نخوردن ماشین را بالا برده و سبب نوسان دور موتور می شود.

چنانچه می خواهید از بروز این مشکل پیشگیری کنید، در صورت دیدن هر نشانه ای توسط دستگاه دیاگ، این قطعه حیاتی را کاملا عیب یابی کنید. دلیل گاز نخوردن ماشین در حال حرکت نیز می تواند به ECU مربوط باشد.

آلودگی انژکتور

آلودگی و کثیف شدن این قسمت نیز می تواند دلیلی بر ایجاد مشکل مذکور باشد. برای تمیز کردن انژکتور باید به تعمیرگاه های حرفه ای مراجعه شود. تمیزی این قطعه با گاز خوردن بهتر خودرو رابطه مستقیمی دارد.

نقص سنسور گاز

خودروهای انژکتوری و اتومات به سنسورهای مختلفی مجهز هستند که یکی از آن ها سنسور گاز می باشد. وجود نقص و عیبی در این سنسور می تواند مانع گاز خوردن ماشین شود. سنسور گاز روی دریچه گاز و نزدیک استپر قرار دارد. اگر این سنسور نباشد، تنظیم پاشش سوخت انژکتورها با اختلال روبرو می شود.

سنسور گاز وظیفه دارد که درباره موقعیت دریچه گاز به قطعه ECU اطلاع رسانی کند. نقص در این سنسور می تواند روی گاز خوردن ماشین تاثیر بگذارد. از عواملی که سبب خرابی سنسور گاز می شوند می توان به بالا ماندن دور موتور در دور موتور پایین، ثابت ماندن دور موتور در دور پایین و دیر پایین آمدن دور موتور اشاره نمود.

نقص حسگر دور موتور

حسگر دور موتور در مورد دور لحظه ای به قطعه ECU اطلاع رسانی می نماید. اگر این قطعه با نقصی روبرو شود، اطلاع رسانی به صورت ضعیف صورت می گیرد یا اختلال ایجاد شده که بر روی عملکرد خودرو تاثیر نامطلوب نهاده و مانع از گاز خوردن ماشین می شود.

نقص در مپ سنسور

مپ سنسور نیز مشابه سایر سنسورها با ECU در ارتباط می باشد و اطلاعاتی را در اختیار این قطعه می گذارد. این سنسور در مورد هوای مکش شده اطلاع رسانی نموده و اگر دچار نقص شود، کنترل میزان باز و بسته شدن دریچه هوا از بین می رود و مانع گاز خوردن ماشین می شود.

نقص در حسگر پدال گاز و کلاچ

از دیگر سنسورهای خودروهای اتومات و انژکتوری سنسورهای پدال گاز و کلاچ است که هر کدام از آنها اگر دچار نقص شود می تواند مانع گاز خوردن ماشین شود.

به طور کلی هنگام مشاهده نشانه های گاز نخوردن خودرو ضروری است که همه قطعات مرتبط با سیستم سوخت رسانی مورد بررسی قرار گیرد و از سلامت عملکرد آن ها اطمینان حاصل شود. هر چند این قطعات تنها عوامل ایجاد مشکل نیستند ولی به هر حال از اصلی ترین دلایل محسوب می شوند.

به این ترتیب عیب یابی و تعویض به موقع هر یک از این قطعات برای بالا بردن دوام موتور لازم می باشد. از دیگر دلایلی که مانع گاز خوردن ماشین می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • وجود نقص در مجموعه دریچه گاز
  • وجود نقص در دریچه گاز برقی
  • خراب شدن سنسور هیدرولیک فرمان
  • خراب شدن سنسور خطی گاز کولر
  • خراب شدن سنسور موقعیت میل سوپاپ
  • نقص در میکرو سوییچ پدال ترمز در ماشین های با گیربکس اتومات
  • خراب شدن سنسور کیلومتر شمار در خودروهای با ECU زیمنس

دلایل عدم گاز خوردن خودروهای دیگر

در ادامه به دلایل رایج عدم گاز خوردن خودروهای دوگانه سوز، سمند EF7، پژو ۲۰۶،و پزو ۴۰۵ هم اشاره می شود.

خودرو دوگانه سوز:

در مورد این خودروها دلیل رایج گاز نخوردن روی CNG به میکسر بر می گردد. به نحوی که ماشین در حالت گاز سور شتاب و سرعت و بالایی دارد. در صورتی که کاهش هوای ورودی سبب استفاده از حالت بنزین سوز می گردد. در این وضعیت، خودرو گاز نمی خورد که باید به صورت دستی آن را تنظیم کرد.

خودرو سمندEF7 :

از دلایل رایج عدم گاز خوردن در این ماشین می توان به وجود مشکل در سنسور میل سوپاپ اشاره نمود. تغییر عملکرد این قطعه سبب تغییر آوانس حرفه ای شده که در پی آن، تعداد دور و دمای موتور تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در این وضعیت می توان حدس زد که چه اتفاقی پس از تغییر دور ماشین روی می دهد. در موارد خطرناک تر احتمال توقف ناگهانی ماشین وجود دارد. در موارد کم خطر نیز ماشین گاز نمی خورد یا موتور، درجا کار می کند.

خودرو پژو ۲۰۶:

اولین دلیل این مشکل وجود نقص در سنسورهای خودرو می باشد. به طور مثال عمر مفید سنسور اکسیژن در این خودرو بسیار کوتاه بوده و باید به طور مداوم آن را بررسی نمود تا تغییراتی در سرعت ماشین ایجاد نشود. علت تعویض سنسور اکسیژن عدم سازگاری این قطعه با سوخت کشور ما است. دلیل دیگر در گاز نخوردن ماشین پژو ۲۰۶ می تواند به تک سوراخ بودن سوزن انژکتور پژو ۲۰۶ نسخه ساژم باشد که موجب آشفتگی پاشش سنسور اکسیژن می شود.

خودرو پژو ۴۰۵:

در مورد این خودرو رایج ترین علت به نقص استپر باز می گردد. اگر استپر موتور به صورت غیر فعال یا نوسانی درآید، احتمال بروز حادثه ناگهانی برای راننده و سرنشینان وجود دارد. در بهترین حالت ممکن است ماشین متوقف شود. دلیل دیگر در بروز این مشکل ، نقص در کارکرد دریچه گاز آن می باشد. اگر این دریچه نتواند تغییر زاویه دهد، میزان جریان هوای آزاد شده نیز کاهش یافته که در ادامه گشتاور خروجی موتور کاهش یافته و بر روی گاز خوردن ماشین تاثیر می گذارد.

جمع بندی

با توجه به مطالب بالا می توان گفت بی توجهی به مشکل گاز نخوردن خودرو در طولانی مدت می تواند سلامت خودرو را به خطر انداخته و شما را با هزینه های تعمیر بالا مواجه کند. از این رو در صورت مشاهده نخستین علائم این مشکل، ضروری است که کلیه قطعات مرتبط با این موضوع، مورد وارسی و معاینه قرار گیرد و از سلامت هر یک اطمینان پیدا کنید.

با معاینه فنی خودرو و چک کردن همه قطعات علاوه بر این که سبب کاهش احتمال این مشکل می شوید، سبب افزایش عمر مفید موتور خودروی خود نیز خواهید شد. بنابراین سلامت خودروی خود را جدی گرفته تا کاهش هزینه های تعمیراتی را به دنبال داشته باشد.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالب ارائه شده مفید واقع شده باشد و در صورت تمایل برای آشنایی باعلت لرزش فرمان خودروودلیل لرزش غیر عادی ماشینروی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا




#‌فناوری #‌دانش منبع: آرگا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌پیشینه این هفته در امارات عربی متحده و عمان باعث آبگرفتگی بزرگراه‌ها و ساختمان‌ها، ترافیک ایستا، اختلال کار فرودگاه و محبوس شدن مردم در خانه‌هایشان شد و زیان‌های جانی و مالی به همراه داشت.

14 ساعت پیش

آلفارومئو پس از یک هفته پرماجرا، در روز دوشنبه اعلام کرد که نام شاسی بلند جدید خود را به دلیل فشار دولت ایتالیا تغییر خواهد داد. این خودرو در ابتدا آلفارومئو میلانو نام داشت اما اکنون آلفارومئو جونیور خوانده می‌شود.

11 ساعت پیش

دسترسی شرکت های بزرگ فناوری به داده‌های افراد متوفی در رسانه‌های اجتماعی، موجب بروز نگرانی از سوی برخی کارشناسان در خصوص سوءاستفاده شرکت ها از این داده‌ها شده به طوری که خواهان نابود کردن همیشگی این داده‌ها شده اند.

16 ساعت پیش

یکی از منابع معتبر دنیای فناوری مدعی شده اپل اندازه نمایشگر آیفون ۱۷ پلاس را نسبت به نسل‌های قبلی کاهش می‌دهد.

دیروز

با استفاده از نانوموادزیستی، محققان ساختار میکرومقیاسی ساختند که می‌تواند داروهای ضدسرطان را با موفقیت در محل تومور رهاسازی کند.

23 ساعت پیش

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهند که بهترین سرنخ وجود حیات در سیارات، رنگ بنفش آن‌ها است که نوعی باکتری در زمین، می‌تواند توضیح مناسبی برای این سرنخ باشد.

14 ساعت پیش

تولید گوشی ایرانی چند سالی است توجه‌ها را به خود جلب کرده است و وزیر ارتباطات در آخرین اظهاراتش درباره آن گفت که سالیانه بیش از سه میلیارد دلار صرف واردات ۱۰ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی می‌شود اما این امکان برای ما وجود دارد که بتوان تولیداتی در این بخش داشته باشیم.

19 ساعت پیش

با محبوبیت شاسی‌بلندها در سراسر جهان، خودروسازان این مدل‌های بلندقامت را در انواع و اندازه‌های مختلفی به بازار فرستادند و شاسی‌بلندهای بسیار کوچکی با ابعادی در اندازهٔ هاچ‌بک‌ها به بازار آمدند.

دیروز

گوشی تاشدنی جدید گلکسی زد فلیپ ۶ سامسونگ با تراشه‌ی قدرتمند کوالکام در گیک‌بنچ رؤیت شد.

8 ساعت پیش

بیشتر...