سلامت نیوز |
2 سال پیش

موج ششم کرونا در کمین مازندران بیماری مراقبت سلامت نیوز

موج ششم کرونا در‌ کمین مازندران

سلامت نیوز:پایان تابستان برای خیلی‌ها آخرین مهلت سفر چند روزه در سال محسوب می‌شود. رسمی همیشگی در سفرها به‌ویژه سفر به استان‌های شمالی ازجمله مازندران که معمولا طی سال‌های اخیر سبب می‌شد همواره یک موج از سفرها متعلق به هفته پایانی تابستان باشد؛ یعنی همین هفته‌ای که از امروز آغاز شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری ،مازندران که به تازگی از موج عجیب و سنگین دلتاکرونا خارج شد این روزها به بهانه آخرین روزهای سفرهای تابستانی با یک تهدید جدی ناشی از موج سفرهای پایان تابستان مواجه است؛ موجی که در 3روز اخیر نیز با بازشدن جاده‌های مازندران و برداشتن ممنوعیت تردد و همچنین با توجه به روند کاهشی آمارهای کرونا در سراسر کشور آغاز شد و به‌نظر می‌رسد در هفته پایانی تابستان بیشتر از هفته‌های اخیر به چشم بیاید.


ترافیک در مبادی ورودی

مشاهدات میدانی و آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حجم سفرها به مازندران در چند روز اخیر بیشتر شده و می‌توان از حالا پیش‌بینی کرد که مازندران در روزهای آتی و تا پایان این هفته باید منتظر مسافران بیشتری باشد. سرهنگ هادی عبادی، سرپرست پلیس راه مازندران به همشهری می‌گوید:

«پنجشنبه گذشته ترافیک پرحجمی را در مسیرهای ورودی مازندران شاهد بودیم و دیروز نیز ترافیک بازگشت مسافران از مازندران به سمت تهران پرحجم بود و حتی در برخی نقاط ترافیک به‌صورت مقطعی منجر به توقف خودروها می‌شد. در 24ساعت منتهی به صبح جمعه 1514خودرو در مبادی ورودی مازندران به‌دلیل ورود غیرمجاز به این استان که در وضعیت نارنجی قرار دارد جریمه شدند و 220خودرو نیز تمکین کردند و به مقصد بازگشتند.»


تجربه‌های تکراری

این اظهارات نشان می‌دهد که میل به سفر به مازندران با وجود شرایط حادی که در این استان وجود داشت و احتمال بازگشت موج کرونایی همچنان زیاد است و همین موضوع نیز سبب بروز نگرانی‌هایی برای مازندرانی‌ها و مسئولان این استان شده است.تجربه مردم و مسئولان استان از اثرگذاری حضور پرتعداد مسافران در این استان بر شکل‌گیری یا تشدید موج‌های کرونایی اثبات کرده که این حضور پایان تابستانی مسافران در مازندران می‌تواند تهدیدی جدی محسوب شود. موج پنجم کرونا از 29خرداد یعنی 2هفته پس از تعطیلات میانه خرداد که مسافران به این استان سفر کرده بودند، آغاز شد.

در شرایطی که پیش‌بینی می‌شد با رسیدن مجموع بستری‌شدگان کرونایی استان به بیش از 2100نفر در پایان تیر به مرور روند کاهشی آمارها آغاز شود، تعطیلی 6روزه البرز و تهران سبب شد با وجود ممنوعیت ورود به مازندران، صدهاهزار مسافر وارد این استان شوند. بلافاصله پس از آن نیز آمارهای کرونایی افزایشی تصاعدی یافت و تعداد مرگ‌های کرونایی استان نیز کمتر از 2هفته بعد به 50نفر در هر شبانه‌روز رسید.

این تجربه‌ها پیش‌تر نیز برای مازندران رقم خورده است. این استان که پس از حدود 2‌ماه جدال سخت با این سویه از کرونا و جان‌باختن بیش از 1750نفر در موج پنجم اکنون حدود یک‌ماه است در مدار کاهشی آمارهای کرونایی قرار گرفته و تعداد مجموع بستری‌شدگان آن از 4076نفر در 22مرداد به کمتر از 700نفر رسیده است. به‌گفته مسئولان و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان با توجه به عادی‌انگاری‌های اجتماعی نسبت به کرونا و حضور پرتعداد مسافران در استان، مازندران این استعداد را دارد که یک‌بار دیگر در شرایط بحرانی کرونایی قرار بگیرد.


احتمال آغاز موج ششم

دکتر قاسم اویس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به همشهری می‌گوید: «هرچند وضعیت استان نسبت به‌ماه قبل بهتر شده و آمارها همچنان رو به کاهش است، اما با توجه به اینکه شیوع گونه‌های جهش‌یافته ویروس مثل لاندا در برخی کشورها اعلام شده، هرگونه کم‌توجهی به پروتکل‌ها می‌تواند یک‌بار دیگر ما را در شرایط بحرانی قرار دهد. متأسفانه رعایت پروتکل‌ها کمتر از 50درصد است و این خطر وجود دارد که وضعیت بدتر شود. یادمان نرود واکسیناسیون آخر خط نیست و به رعایت پروتکل‌ها نیاز داریم.

باید بیش از 75درصد جامعه واکسینه شوند تا وضعیت پایدار شود.»هفته‌ای که از امروز آغاز می‌شود برای مازندران می‌تواند درصورت حضور غیرمسئولانه و تکراری مسافران هفته‌ای خطرساز باشد. یکی از پیامدهای اجتماعی و روانی انجام سفر در دوران کرونا برای جامعه میزبان، معمولا افزایش ضریب عادی‌انگاری اجتماعی نسبت به پروتکل‌های بهداشتی است؛ موضوعی که بارها در مازندران مشاهده شده است. حضور مسافران معمولا سبب می‌شود جامعه بومی در مواجهه با عادی‌بودن حضور غیربومی‌ها در محل زندگی خود به‌طور ناخودآگاه شرایط را عادی‌تر تصور کند و همین موضوع بر میزان عادی‌انگاری اجتماعی می‌افزاید.

دکتر تورج اسدی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز این هشدار را مطرح می‌کند که با فاصله گرفتن از پروتکل‌های بهداشتی، موج جدید بیماری را برای مازندران به همراه خواهد داشت می‌افزاید: «هنوز از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان به وضع مطلوب نرسیده‌ایم، اما امیدواریم این روند افزایش یابد و تا پایان واکسیناسیون در جامعه ادامه داشته باشد.»


مازندرانی‌ها امسال یک تجربه مشابه از بازگشت زودهنگام موج کرونا داشتند. پس از اینکه موج چهارم کرونا در این استان در روزهای پایانی اردیبهشت تمام شد، حدود یک‌ماه بعد یعنی از 29خرداد به‌دلیل حضور همیشگی مسافران و کم‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی موج پنجم کرونا آغاز شد و مازندران در شرایطی فوق‌حاد قرار گرفت. اکنون نیز شرایط کاملا مشابه همان روزهای پس از موج چهارم کروناست؛ عادی‌انگاری، حضور مسافران و سویه‌های جدید کرونا.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

بنابر پژوهشی ۱۳ ساله که روی مردان بالغ در سوییس انجام شد، استفاده از تلفن همراه ممکن است با غلظت کمتر اسپرم و تعداد کمتر اسپرم مرتبط باشد.

4 روز پیش

یک‌ کارشناس سلامت روان گفت: زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.

3 روز پیش

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

2 روز پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

2 روز پیش

اشتباهاتی وجود دارد که افراد در حمام و دوش صبحگاهی نباید مرتکب شوند، این اشتباهات می تواند تهدیدی جدی پوست و حتی سلامت بدن شما باشد.

4 روز پیش

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

3 روز پیش

خاکشیر یا شووران گیاهی با خاصیت دارویی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای درمان برخی از بیماری ها و استفاده از خواص متعدد خاکشیر می توان آن را به شیوه های مختلف تهیه و مصرف کرد.

4 روز پیش

به کمک سوال های زیر می توانید در روز خواستگاری درباره فرد مورد نظر خود اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و به شناخت کلی تری برسید.

4 روز پیش

بهبود سلامت استخوان در کودکان برای رشد و تکامل آن‌ها ضروری است. اما کودکان اغلب غذاهای چرب و شیرین را به غذاهای سالم ترجیح می‌دهند و از خوردن غذاهای مغذی اجتناب می‌کنند. این مساله یکی از نگرانی‌های اصلی والدینی است و سعی می‌کنند از طریق غذاها و وعده‌های غذایی سالم به تغذیه کودکان کمک کنند.

5 روز پیش

بیشتر...