حقوق نیوز |
2 سال پیش

فواید کابوس دیدن آیا می دانید کابوس دیدن می تواند برای شما مفید باشد حقوق نیوز

فواید کابوس دیدن

فواید کابوس دیدن

کابوس رؤیایی نگران کننده همراه با احساسات منفی مانند اضطراب یا ترس است که فرد را از خواب بیدار می کند.

کابوس همان خواب های وحشتناکی است که می بینید، از چیزهای ترسناک که می بینید گرفته تا ترس های روزمره ترسناک تر، و خطراتی که در زندگی واقعی به آنها فکر می کنید یا آنها را تجربه کرده اید.

کابوس های مکرر مطمئناً باعث می شود که به دنبال مشاوره پزشکی یا حداقل معاینه با روانپزشک باشید. با این حال، تحقیقات علمی تأیید می کنند که گاهی اوقات رویاهای بد هنگام خواب دلایل مفید (جسمی، روحی و عاطفی) برای وقوع دارند. در اینجا برخی از آنها ذکر شده است:

کابوس باعث می شود شما حس بهتری داشته باشید

مطالعات علمی نشان داده است که کابوس ها روند جالبی دارند، و روش های مقابله با استرس یا آسیب را در اختیار شخص قرار می دهند. دلیلش این است که مغز با بازی کردن آنها در “شبیه سازی مجازی” ایمن، عمیق ترین و تاریک ترین ترس ها را در روایت بازی می کند. این بدان معناست که وقتی بیدار می شوید و وقایع را به خاطر می آورید، به شما کمک می کند تا وضعیت خود را به طور مؤثر اداره کنید.

کابوس باعث می شود از سلامتی جسمی خود بهره مند شوید

کابوس های گاه به گاه نیز می توانند به نفع سلامت جسمی شما باشند. دلیل این امر این است که کابوس ها هنگام خواب REM اتفاق می افتند، هنگامی که جریان خون به مغز به عضلات و سایر قسمت های حیاتی بدن هدایت می شود، به اعضای بدن اجازه می دهداز فعالیت های روزانه بازگردند و بهبود یابند. در نتیجه، روی رشد و هورمونهای استرس، سیستم ایمنی و فشار خون تأثیر مثبت می گذارد.

اگرچه این کار هنگام خواب نیز اتفاق می افتد، اما رسیدن به مرحله خواب REM تا حد ممکن، افزایش خونرسانی و بهبود رفاه در طولانی مدت را باعث می شود.

کابوس در برخورد با تهدیدهای احتمالی به شما کمک می کند

طبق تحقیقات دانشمندان علوم اعصاب، کابوس ها به شما کمک می کنند تا تهدیدهای بالقوه ای در زندگی واقعی داشته باشید، و همچنین قبل از وقوع روز، موقعیت های بالقوه خطرناک را انجام دهید.

نیمه اول یک مطالعه دو بخشی نشان داد که دو ناحیه از مغز در طول رؤیاهای ترسناک فعال هستند: انسولین و قشر سینگولات. در حالی که اولی پاسخهای عاطفی را در طول روز شناسایی و ارزیابی می کند، دومی بدن را برای واکنش های جسمی نسبت به تهدیدات درک شده آماده می کند، که به آنها پاسخ “مبارزه یا پرواز” گفته می شود.

از طرف دیگر، نیمه دوم نشان داده بود کسانی که کابوس بیشتری داشتند، نسبت به تصاویر پریشانی که باعث ایجاد واکنش در انسولین و قشر سینگولات می شوند، کاهش نشان داده اند. علاوه بر این، همچنین کاهش قابل توجهی از بخشی از آمیگدال، “مرکز ترس” مغز را نشان داد.

کابوس به درک احساسات سرکوب شده کمک می کند

برخی دانشمندان بر این باورند که کابوس ها سیستم سرکوب مغز را آرام و احساسات را در هنگام کابوس در خواب REM باز می کند، فرصتی را برای فرد فراهم می کند تا در مورد چیزهایی که سرکوب کرده است فکر کند.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

4 روز پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

4 روز پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

4 روز پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

بیشتر...